ziaba Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2017 Η μάνα μου λόγω αναπηρίας θα πάρει προσωρινή σύνταξή θέλει να μεταβιβάσει την ατομική της επιχείρησή στην γυναίκα μου τι φόρους θα πληρώσουμε στο αγαπητό μας κράτος? ξέρει κανένας?
DrLo Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2017 Τι νοείται ως μεταβίβαση ατομικής επιχείρησης ? Έχει δηλαδή κάποιο μαγαζί και θέλει να το δώσει ? http://epixeirisi.gr/%CE%92%CE%97%CE%9C%CE%91-%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%99%CE%A3%CE%A4%CE%A9%CE%9D/20340/%CE%9C%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B2%CE%AF%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%AF%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CE%B1%CF%80%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%B2%CE%B9%CE%B2%CE%BB%CE%AF%CE%B1 1
ziaba Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2017 έχει καθαριστήριο ρούχων (το κτίριο είναι νοικιασμένο) όλα τα υπόλοιπά είναι δικά της και θέλει να το δώσει - χαρίσει στην γυναίκα μου
Lanike71 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2017 έχει καθαριστήριο ρούχων (το κτίριο είναι νοικιασμένο) όλα τα υπόλοιπά είναι δικά της και θέλει να το δώσει - χαρίσει στην γυναίκα μου Αυτό μάλλον δεν το έχει το λεξικό της εφορίας. Αγοραπωλησία θεωρείται και κάτι θα πληρώσεις. Μηχανήματα, εξοπλισμός κλπ σε τρέχουσες τιμές μεταχειρισμένων. Ρώτα λογιστή καλύτερα. 1
zio10 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2017 Δες μήπως συμφέρει να το κλείσετε τελείως και να το ανοίξετε ξανά. 2
ziaba Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2017 Αυτό μάλλον δεν το έχει το λεξικό της εφορίας. Αγοραπωλησία θεωρείται και κάτι θα πληρώσεις. Μηχανήματα, εξοπλισμός κλπ σε τρέχουσες τιμές μεταχειρισμένων. Ρώτα λογιστή καλύτερα. με την ίδια λογική οποίος ανοίγει θέμα για κάρτα γραφικών να τον στέλνουμε στο πλαίσιο ... γιαυτό άνοιξα θέμα δω να μου πει κάποιος τι συμφέρει να κάνουν 1
super3bingo Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2017 Νομίζω οτι ακόμα και ως συνταξιούχος μπορεί να είναι στα χαρτιά ιδιοκτήτρια της επιχείρησης μέσω της υψηλής επικυριαρχίας. 1
DrLo Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2017 Το τι σε συμφέρει είναι 1 και το τι μπορείς να κάνεις και πως είναι άλλο. Χάρισμα μπορεί να μην υπάρχει αλλά μπορεί να μεταβιβάσει την επιχείρηση σε ένα πολύ χαμηλό τιμημα, χωρίς μεταβίβαση κάποιου άυλου περυσιακού (που σιγά τι θα είχε ένα καθαριστήριο) οπότε ο φόρος υπεραξίας θα είναι πολύ χαμηλός εως και "συμβολικός". 1
ziaba Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2017 δηλ ποσά τα εκατό φόρο θα πληρώσει 20%, 2,4%? με τα μηχανήματά υπάρχει και ένα επαγγελματικό βαν σχετικά καινούριο μοντ 2013 ... πχ αν όλα μαζί μας τα κοστολογησούν πχ 50.000 ευρώ και θα πρέπει να πληρώσουμε 10.000 ευρώ μόνο για φόρους δεν τα χουμε άλλα αν είναι 1500 οκ κάτι θα κάνουμε
papoys1 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2017 Για δες μήπως με κάποιο τρόπο μπορεί η γυναίκα σου να μπει σε κάποιο επιδοτούμενο πρόγραμμα από οαεδ Ε.Ε. σαν νέος επιχειρηματίας. 2
idomeneas7 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2017 Νομίζω οτι ακόμα και ως συνταξιούχος μπορεί να είναι στα χαρτιά ιδιοκτήτρια της επιχείρησης μέσω της υψηλής επικυριαρχίας. Σουλτάνος είναι η μάνα? 5
Joshua21 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2017 με την ίδια λογική οποίος ανοίγει θέμα για κάρτα γραφικών να τον στέλνουμε στο πλαίσιο ... γιαυτό άνοιξα θέμα δω να μου πει κάποιος τι συμφέρει να κάνουν Η ερώτηση που έκανες όμως δεν ήταν "τι συμφέρει να κάνουν", ήταν "τι φόρους θα πληρώσουμε"... Για να πάρεις μια ιδέα, πρέπει πρώτα να γίνει καταγραφή των παγίων(μηχανήματα, εμπορεύματα, αναλώσιμα, έπιπλα, οχήματα και δξ τι άλλο), να υπολογιστεί τι απόσβεση έχει το καθένα, να υπολογιστούν οι υπεραξίες, το ΦΠΑ των τιμολογίων που θα κοπεί, η άυλη αξία της επιχείρησης, και ένα κάρο ακόμα που μου διαφεύγουν, μόνο έτσι μπορεί να υπολογιστεί το τι θα πληρώσετε. Ακόμα πιστεύεις πως είναι το ίδιο με το να ρωτάς για μια κάρτα γραφικών? Ακόμα πιστεύεις πως είμαστε υπερβολικοί που σου λέμε να πας σε λογιστή? 2
kleo1 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2017 Η μάνα μου λόγω αναπηρίας θα πάρει προσωρινή σύνταξή θέλει να μεταβιβάσει την ατομική της επιχείρησή στην γυναίκα μου τι φόρους θα πληρώσουμε στο αγαπητό μας κράτος? ξέρει κανένας? θέλω να αγοράσω αυτοκίνητο πόσα θα πληρώσω; εχω ένα σπίτι, τι ΕΝΦΙΑ θα πληρώσω; θέλω να μείνω σε ξενοδοχείο τι θα πληρώσω; τι απάντηση περιμένεις; 1
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2017 Λογικά φόρο υπεραξίας θα πληρώσεις, τον οποίο θα τον υπολογίσει ο λογιστής. Εκτός και αν θέλεις να βγάλεις δημόσια όλα τα φορολογικά σου στοιχεία και να στο υπολογίσει κάποιος εδώ Ισως να συμφέρει αυτό που πρότειναν πιο πάνω. Να κλείσει την επιχείρηση και να την ανοίξει ως νέα. Πάλι βέβαια θα χρειαστείς παραστατικά για μεταβίβαση των παγίων-μηχανημάτων κλπ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα