lab_user Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Εννοώ αν οι τράπεζες πληρώνουν κάτι σε αυτούς τους οργανισμούς ώστε να διαθέτουν τις κάρτες στην αγορά. όχι γιατί ανήκουν στους ομίλους που έχουν στην κατοχή τους τις τράπεζες.
defacer Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Εγώ φίλε μυο δεν πέταξα κανένα τέτοιο μήνυμα όπως λες. Έχεις δίκο, με συγχωρείς.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 όχι γιατί ανήκουν στους ομίλους που έχουν στην κατοχή τους τις τράπεζες. Oh ok, δεν το γνώριζα, νόμιζα κι ότι οι τραπεζες πληρώνουν είτε προμηθεία είτε συνδρομή για να έχουν την άδεια να διαθέτουν τις κάρτες.
HALF EVIL Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Λοιπόν για να δώσει μια τράπεζα στους πελάτες της πιστωτική κάρτα Visa ή MasterCard πληρώνει προμήθεια σε αυτούς τους δύο Οργανισμούς για την χρήση της επωνυμίας. Αυτό ισχύει.
Physics_Rulez Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 όχι φίλε μου δεν ξέρεις απλά μαθηματικά το 1,2% ακριβώς του πέρνει Ξανασκέψου λίγο πριν πετάξεις τούβλα. Η τράπεζα παίρνει 1,2% του τζίρου και όχι του κέρδους, την ώρα που η επιχείρηση έχει περιθώριο κέρδους 5%. Για κάνε τις πράξεις πάλι. 2
Γιάννης Platano Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Ξανασκέψου λίγο πριν πετάξεις τούβλα. Η τράπεζα παίρνει 1,2% του τζίρου και όχι του κέρδους, την ώρα που η επιχείρηση έχει περιθώριο κέρδους 5%. Για κάνε τις πράξεις πάλι. Από που προκυπτει ότι το φαρμακειο δουλευει μονο με 5% κερδος ?
randomcat Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Το αν η τράπεζα πληρώνει ή όχι προμήθεια στην MasterCard για τις κάρτες που δίνει στους πελάτες της δεν μας ενδιαφέρει, επειδή οι πελάτες της δεν βγάζουν τις κάρτες για να πληρώνουν στα PoS. Τις είχαν και από πριν για αγορές από το Ίντερνετ. Το θέμα είναι αν η τράπεζα δίνει προμήθεια στην MasterCard από την προμήθεια που παίρνει από τις πληρωμές στα PoS.
zio10 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Μπορούμε και μεταξύ μας να το εξισορροπήσουμε πάντως. Δεν χρειάζεται να πηγαίνουμε στο μαγαζάκι της γειτονιάς και να πληρώνουμε 3€ με κάρτα. Εγώ πχ κάτω από 10€ δεν πληρώνω ποτέ με κάρτα.
Joshua21 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Ουσιαστικά ρωτάω αν τις κάρτες τις βγάζει η κάθε τράπεζα χωρίς να πληρώνει κάτι πχ στην Mastercard Worldwide κτλπ. Διότι αν πληρώνει και η πρόταση είναι να μην παίρνει προμήθεια για τις κάρτες, ουσιαστικα θα "μπαίνει μέσα"... Δεν έχω ιδέα αν η τράπεζα μου πλήρωσε κάτι στην mastercard επειδή μου έβγαλε χρεωστική με το σήμα της, ούτε με ενδιαφέρει, ούτε με αφορά. Σαν πελάτης της τράπεζας μου δεν έχω καμία απολύτως σχέση με τον οργανισμό υπηρεσιών πληρωμών που λέγεται mastercard.
Physics_Rulez Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Από που προκυπτει ότι το φαρμακειο δουλευει μονο με 5% κερδος ? το φάρμακο, όχι καλλυντικό
Super Moderators Thresh Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Δεν έχω ιδέα αν η τράπεζα μου πλήρωσε κάτι στην mastercard επειδή μου έβγαλε χρεωστική με το σήμα της, ούτε με ενδιαφέρει, ούτε με αφορά. Σαν πελάτης της τράπεζας μου δεν έχω καμία απολύτως σχέση με τον οργανισμό υπηρεσιών πληρωμών που λέγεται mastercard. Εύκολα όμως μπορεί κάποιος να πει ότι ούτε εκείνη την ενδιαφέρει αν σου κόβει από το κέρδος/τζίρο. Αν λοιπόν πληρώνει κι αυτή η απαίτηση του να έχει μηδενική προμήθεια δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί, εκτός αν γνωρίζετε κάποια χώρα που να γίνεται ήδη αυτό.
pananton Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Μπορούμε και μεταξύ μας να το εξισορροπήσουμε πάντως. Δεν χρειάζεται να πηγαίνουμε στο μαγαζάκι της γειτονιάς και να πληρώνουμε 3€ με κάρτα. Εγώ πχ κάτω από 10€ δεν πληρώνω ποτέ με κάρτα. αν κόψει στα 3€ απόδειξη εγώ μέσα... 1
Joshua21 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Εύκολα όμως μπορεί κάποιος να πει ότι ούτε εκείνη την ενδιαφέρει αν σου κόβει από το κέρδος/τζίρο. Αν λοιπόν πληρώνει κι αυτή η απαίτηση του να έχει μηδενική προμήθεια δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί, εκτός αν γνωρίζετε κάποια χώρα που να γίνεται ήδη αυτό. Αυτό που λες είναι λίγο άσχετο με αυτό που έγραψα, εγώ μίλησα σαν κάτοχος κάρτας και όχι σαν κάτοχος pos(έμπορος/κατάστημα/whatever). Πάντως ούτε εγώ βρίσκω λογική την απαίτηση μηδενικής προμήθειας, σαφώς και η τράπεζα πρέπει να πληρωθεί για τις υπηρεσίες που προσφέρει, άσχετα αν πληρώνει κάτι στην MasterCard ή όχι. Όπως επίσης δεν βρίσκω λογικό το Ελληνικό κράτος να τους υποχρεώνει όλους να χρησιμοποιούν μια υπηρεσία που έχει κόστος ποσοστό των εισπράξεων, άσχετα αν τη θέλουν ή όχι. Ξέρεις καμιά άλλη χώρα που να γίνεται αυτό?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Αυτό που λες είναι λίγο άσχετο με αυτό που έγραψα, εγώ μίλησα σαν κάτοχος κάρτας και όχι σαν κάτοχος pos(έμπορος/κατάστημα/whatever). Πάντως ούτε εγώ βρίσκω λογική την απαίτηση μηδενικής προμήθειας, σαφώς και η τράπεζα πρέπει να πληρωθεί για τις υπηρεσίες που προσφέρει, άσχετα αν πληρώνει κάτι στην MasterCard ή όχι. Όπως επίσης δεν βρίσκω λογικό το Ελληνικό κράτος να τους υποχρεώνει όλους να χρησιμοποιούν μια υπηρεσία που έχει κόστος ποσοστό των εισπράξεων, άσχετα αν τη θέλουν ή όχι. Ξέρεις καμιά άλλη χώρα που να γίνεται αυτό? Το έγραψα γιατί η συζήτηση άρχισε από αυτό, την απαίτηση (από πλευράς του εμπόρου) να είναι μηδενική η προμήθεια. Δεν έχω ιδέα αν υπάρχει άλλη χώρα που να το κάνει. Πάντως αν υπάρχει τέτοια αντίδραση για τη σχετικά μικρή προμήθεια του POS, δεν μπορώ να φανταστώ πόσο μεγάλη θα έπρεπε να ήταν για τους μη "ανταποδοτικούς" φόρους που πληρώνουν οι οποίοι κάνουν την πραγματική ζημιά...
defacer Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Το αν η τράπεζα πληρώνει ή όχι προμήθεια στην MasterCard για τις κάρτες που δίνει στους πελάτες της δεν μας ενδιαφέρει, επειδή οι πελάτες της δεν βγάζουν τις κάρτες για να πληρώνουν στα PoS. Τις είχαν και από πριν για αγορές από το Ίντερνετ. Το θέμα είναι αν η τράπεζα δίνει προμήθεια στην MasterCard από την προμήθεια που παίρνει από τις πληρωμές στα PoS. Δεν έχω ιδέα αν η τράπεζα μου πλήρωσε κάτι στην mastercard επειδή μου έβγαλε χρεωστική με το σήμα της, ούτε με ενδιαφέρει, ούτε με αφορά. Σαν πελάτης της τράπεζας μου δεν έχω καμία απολύτως σχέση με τον οργανισμό υπηρεσιών πληρωμών που λέγεται mastercard. Νομίζω ότι πριν συνεχίσετε τη συζήτηση πρέπει πρώτα να διαβάσετε αυτό: https://en.wikipedia.org/wiki/Interchange_fee Τα interchange fees είναι που καθορίζουν τις οικονομικές ροές στα δίκτυα ηλεκτρονικών πληρωμών.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα