Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα...

Θα ηθελα να ρωτησω εαν επιτρεπεται να μαζεψει καποιος ελιες απο αυτες "του δρομου"...?

Το εχει κανει κανεις μηπως ξερει εαν χρειαζεται καποια αδεια απο τον δημο...?

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν νομιζω να θέλει άδεια για μια διό ελιές εξω απο το σπίτι σου, εκτός αν εννοεις τις ελιές σε όλο τον δήμο

Επεξ/σία από NikosKallithea
  • Like 3
Δημοσ.

Αν θυμάμαι καλά για κάθε λίτρο λάδι πρέπει να μαζέψεις περίπου 8 με 10 κιλά ελιές ετοιμάσου να μαζέψεις και τον διπλανό Δήμο αν θες να βγάλεις όλο το λάδι της χρονιάς...

Δημοσ.

Δε μιλαω για ολοκληρο τον δημο...απλα σαν ιδιωτης να παω να μαζεψω μερικες ελιες να βγαλω το λαδι της χρονιας...

χαχαχαχαχαχα

Πολύ καλή σοδεία ειναι 1 προς 4

Σύνηθες ειναι 1 προς 6-7

Παρατημένες ελιές πάει παραπάνω

Από παραγωγό θα βρεις λάδι με 3,5 ευρω το λίτρο 

Κάνε τώρα τους υπολογισμους πόσες ελίες (δέντρο και ποσότητα) χρειάζεται να μαζέψεις

Επίσης δίχτυα έχεις; Αν θες να το κάνεις με το χέρι πραγματικά σε συμφέρει να πας να μοιράσεις φυλλάδια και με τα χρήματα να αγοράσεις λάδι. Θα κερδίσεις πολύ χρόνο. 

Στα λεει κάποιος που εχει ελιές για το λάδι του.

• Like 7
Δημοσ.

οταν τελειωσεις με το καλο το μαζεμα κ τελικα καταφερεις να βγαλεις το λαδι της χρονιας το επομενο λογικο βημα ειναι κουβαδες παραλια για το πετρελαιο της χρονιας

• Like 29
Δημοσ.

Δε μιλαω για ολοκληρο τον δημο...απλα σαν ιδιωτης να παω να μαζεψω μερικες ελιες να βγαλω το λαδι της χρονιας...

τι μου θυμισες τωρα, ειχε μια μυγδαλια στο δημοτικο μας και με τον φιλο μου τον νικολακη, μπορει να μην καναμε τρελες αγορες απο το ψιλικατζιδικο της γειτονιας (με 100χρονη γιαγια καμικαζι που πηγαινοεφερνε τσιχλες σε σχημα τσιγαρων, γαριδακια και ρεστα με ρυθμο πολυβολου ενω οι δασκαλοι-ασφαλιτες κανανε τα στραβα ματια) αλλα τα μυγδαλα τα ειχαμε τσακισει, μεχρι και με πετροβόλημα ρίχναμε όσα δεν φτάναμε και η αλήθεια είναι ότι ήμασταν μεσαίου αναστήματος προς πολύ κοντοί, εκτός από όταν πήγε η Μέριλιν που στην έκτη είχε ήδη ροδάκινα αλλά εμείς τα βλέπαμε σαν πεπόνια και δεν εννοώ καρποφόρα δέντρα, να αλλάξει μπλούζα μετά από μπουγέλο στο πίσω προαύλιο και αψυχολόγητα το ανακοίνωσε σε όλα τα κορίτσια και αυτά στα αγόρια και τότε εγώ και ο νικολάκης γίναμε πολύ ψηλοί γιατί ανεβαίναμε εναλλάξ ο ένας στους ώμους του άλλου πισω απο την μάντρα

να σε δω να πετάς δίχτυα και να κουνάς ελιές στο διάζωμα της κηφισίας κάτω από από πανό διαφήμιση συναυλίας της χρύσπας και με ένα 1.000.000 οδηγούς ακινητοποιημένους να ξύνουν μύτη/βγάζουν σέλφι/βγάζουν εσένα για τουίτερ και τι στον κόσμο

• Like 8
Δημοσ.

Και βέβαια πρέπει να ενημερώσεις το Δήμο για να σου δώσει άδεια αλλά κάτι τέτοιο είναι αδύνατο γιατί το

μάζεμα ελιάς απαιτεί δίχτυα κάτι το οποίο θα έκλεινε ή θα δυσκόλευε την κυκλοφορία των αυτοκινήτων ή σε

χειρότερη περίπτωση θα ήταν αιτία ατυχημάτων.

Ο Δήμος Αθηναίων  όπως έχω δει γύρω από ΝΙΜΙΤΣ και Ευαγγελισμό  έχει ειδικά συνεργεία και κάθε

δύο χρόνια  που οι ελιές έχουν καρπό  πηγαίνουν πολύ νωρίς το πρωί κλείνουν για λίγο το δρόμο ,

κλαδεύουν  τα  δέντρα και στη συνέχεια σε κάποιο ήσυχο  μέρος ο προϊστάμενος ή αυτός που έχει

μεγάλη γλώσσα τινάζει τα κλαδιά παίρνει τις ελιές και βγάζει το λάδι.

Οι Δήμοι όπως έχω δει συνήθως έχουν το πράσινο μανάκι (μικρή ελιά) η οποία θέλει 7-8 κιλά να βγάλει ένα

κιλό λάδι.

Αν πας με τα χέρια και μαζεύεις ελιές δε νομίζω ότι θα σου πει κάποιος κάτι αλλά έτσι λάδι δε βγάζεις ειδικά

το λάδι της χρονιάς.Άντε να μαζέψεις 2-3 κιλά να τις κάνεις τσακιστές ή ξυδάτες. :-D  :P

• Like 1
Δημοσ.

Στο σπίτι που εμένα πριν υπήρχαν αρκετές ελιές στους δρόμους γύρω. Κάθε Οκτώβρη όλο και κάποιος ερχόταν και τις μάζευε. Τα τελευταία χρόνια ερχόταν ένα ζευγάρι γύρω στα 65-70. Ήταν οργανωμένοι με σκάλες, πριόνια, χτένες κτλ. Δεν είχαν δίχτυα και δεν εμπόδιζαν την κυκλοφορία. Έκαναν και ένα ψιλοκλάδεμα στα δέντρα. Σίγουρα δεν είχαν κάποια άδεια γιατί όταν τα δέντρα ήταν μπροστά σε καμία μονοκατοικία ρωτούσαν τον ιδιοκτήτη "σας πειράζει να μαζέψουμε και να κλαδέψουμε την ελιά". Κάποιοι τους έλεγαν "όχι θα την μαζέψω εγώ". Έφευγαν και με τα χρόνια ήξεραν ποιος δεν ήθελε. Τα περισσότερα τα μάζευαν γιατί ήταν μπροστά σε πολυκατοικίες, μαγαζιά ή ιδιοκτησίες που δεν είχαν θέμα. Σίγουρα μάζευαν κάποια σακιά (γιατί τα είχα δει) οπότε για λάδι ήταν.

Εγώ σκέφτομαι πως αυτά τα δέντρα είναι πολύ εκτεθειμένα σε ρύπους, καυσαέρια και διάφορα άλλα. Δεν ξέρω αν κάποια από αυτά περνάνε και στο λάδι. Είναι και το άλλο που έγραψαν τα παιδιά πιο πάνω, πολύς κόπος για το τίποτα. Στην Ελλάδα το ελαιόλαδο από τον παραγωγό είναι πολύ φθηνό.

• Like 3
Δημοσ.

Και βέβαια πρέπει να ενημερώσεις το Δήμο για να σου δώσει άδεια αλλά κάτι τέτοιο είναι αδύνατο γιατί το

μάζεμα ελιάς απαιτεί δίχτυα κάτι το οποίο θα έκλεινε ή θα δυσκόλευε την κυκλοφορία των αυτοκινήτων ή σε

χειρότερη περίπτωση θα ήταν αιτία ατυχημάτων.

Ενώ το ότι οι ελιές αυτές δε του ανήκουν και άρα αν τις μάζευε θα τις έκλεβε δεν είναι πρόβλημα

Δημοσ.

Δε νομίζω να τίθεται θέμα κλοπής από ελιές των πεζοδρομίων.

Περισσότερο είναι θέμα κατά πρώτο κυκλοφοριακό που θα δημιουργηθεί και δεύτερο μανούρα με τυχόν 

ιδιοκτήτες που οι ελιές είναι στο πεζοδρόμιο έξω από το σπίτι τους.

Από την άλλη δεν μπορεί ο κάθε  άσχετος να πηγαίνει και να κλαδεύει τις ελιές να πάρει τον καρπό.Θα τις 

κόψει όσο πιο χαμηλά μπορεί να έχει και ξύλα για το τζάκι. :-D

• Super Moderators
Δημοσ.

Λογικά πάντως θα χρειάζεται θα χρειάζεται άδεια από το δήμο, όπως πχ έδωσε ο Πελετίδης στην Πάτρα σε άπορες οικογένειες, πολύτεκνους, άνεργους κτλπ.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...