idomeneas7 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2017 Κάτι πιό εφικτό είναι να μαζέψεις νεράντζια για το νεραντζάκι της χρονιάς.
Getta Robo Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2017 Εισαι νομικα καλυμενος με αδεια απο το δημο αφου θες να το κανεις εκτεταμενα, απο δημοσιο και κοινοχρηστο χωρο. Μην μαζεψεις ελιες παντως απο κεντρο / Εξαρχεια αν μενεις προς τα εκει. 2
idomeneas7 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2017 Στο τζατζίκι βάζουν μια, η χωριάτικη έχει τουλάχιστον 3-4 για το εφέ. Εμείς εδώ πάντως έχουμε και κάτι λεμονιές αλλά επειδή πολλοί ρίχνουν απόνερα με χλωρίνες και λοιπά καθαριστικά, τα λεμόνια έχουν μια παράξενη γεύση. Δεν θα έκοβα ποτέ από άσχετο δέντρο αν δεν ψόφαγα της πείνας πάντως. Τα λεμόνια έτυχε και τα δοκίμασα μια φορά που είχαμε ξεμείνει αλλά αμέσως το μετάνιωσα και πήγα να αγοράσω.
volos27 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2017 κοντη ειναι παντως απ οτι καταλαβα παραδεισος η αθηνα ελιες,λεμονια νερατζια πετρελαιο ,ολα δωρεαν,γιαυτο κ τοσοι αστεγοι 1
Leon90 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2017 κοντη ειναι παντως απ οτι καταλαβα παραδεισος η αθηνα ελιες,λεμονια νερατζια πετρελαιο ,ολα δωρεαν,γιαυτο κ τοσοι αστεγοι Πέρα απο την πλάκα τώρα. Μια νερατζιά και μια ελιά δεν φέρνουν την άνοιξη. Αν δεν έχεις δουλειά και σπίτι, φυσιολογικό είναι να καταλήξεις κάποια στιγμή στο δρόμο. Ψάξε και βρές πόσοι άσημοι και διάσημοι τις τελευταίες δεκαετίες ήταν σε παρόμοια κατάσταση με τους αστέγους. Είτε γιατί δεν αξιοποίησαν σωστά τη ζωή τους, είτε γιατί δεν διαχειρίστηκαν σωστά τα οικονομικά τους. Ήρθε και η κρίση και "έδεσε" το γλυκό. Οι μεγαλουπόλεις δυστηχώς έχουν αυτά τα προβλήματα. Τώρα όσο αφορά το θέμα που συζητάμε, νομίζω ότι η γενικότερη μόλυνση του κέντρο της Αθήνας θα έχει επηρεάσει τα δέντρα και τους καρπούς της, οπότε και η κατανάλωση των καρπών δεν θα ήταν και τόσο καλή ιδέα. Μερικά άρθα απο πρωτοβουλίες Δήμων σχετικά με το θέμα που συζητάμε : http://www.tovima.gr/society/article/?aid=446204 http://www.lifo.gr/print/urban_life/104289
papoys1 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2017 Φαντάσου λέω εγώ τώρα να κατεβαίνεις Βασ. Σοφίας να περνάς έξω από το Χίλτον και να βλέπεις στο τρίγωνο απέναντι από το Χίλτον και δίπλα στο δρομέα να έχει στρώσει ο άλλος τα ελαιόπανα και να ραβδίζει τις ελιές. Φοβερό θέαμα λέμε. 1
volos27 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2017 αν τηγανισεις με λαδι απο ελιες αθηνας ενα ψαρακι του σαρωνικου κ βαλεις κ λιγο λεμονακι που θα κοψεις απο το δεντρο θα ξυπνησεις το πρωι με ουρα κ 3 χερια 1
TriLoBiTe Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2017 Φαντάσου λέω εγώ τώρα να κατεβαίνεις Βασ. Σοφίας να περνάς έξω από το Χίλτον και να βλέπεις στο τρίγωνο απέναντι από το Χίλτον και δίπλα στο δρομέα να έχει στρώσει ο άλλος τα ελαιόπανα και να ραβδίζει τις ελιές. Aυτά μόνο ο τιές! Χωρίς πλάκα τον βλέπω αποφασισμένο, θα ζήσουμε μεγάλες στιγμές.
Getta Robo Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2017 Τώρα όσο αφορά το θέμα που συζητάμε, νομίζω ότι η γενικότερη μόλυνση του κέντρο της Αθήνας θα έχει επηρεάσει τα δέντρα και τους καρπούς της, οπότε και η κατανάλωση των καρπών δεν θα ήταν και τόσο καλή ιδέα. Στο ευρυτερο κεντρο δεν ειναι και η καλυτερη ιδεα να καταναλωσει κανεις καρπους και φρουτα απο τα δεντρα, σε πολλους αλλους δημους ειναι ενταξει. Στο δημο μου εχουμε ροδιες και χαρουπιες που παραγουν καλους καρπους.
TriLoBiTe Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2017 Μια θέση εδώ http://www.insomnia.gr/topic/506732-%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B5%CF%82-%CE%B5%CE%BD%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%86%CE%AD%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B5%CF%82-%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%B5%CF%82/ την έχει από τώρα καπαρωμένη
blazar Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2017 Είναι πολλές οι φορές που έχω δει αλλοδαπούς να μαζεύουν τις ελιές από τους δρόμους της Αθήνας. Προφανώς και δεν είχαν άδεια. Κάποιοι όπως προαναφέρθηκε ρώταγαν, κάποιοι άλλοι έκαναν απλά τη "δουλειά" τους και κάποιοι άλλοι μάλωναν για το ποιος θα τις μαζέψει. Μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση όταν το είχα πρωτοδεί πριν από καμιά 6ετία. Τώρα ο ts αν βρίσκεται σε ανέχεια, δικαιολογημένος, αλλιώς ας το αποφύγει γιατί τα βράδια θα φωσφορίζει.
Leon90 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2017 Στο ευρυτερο κεντρο δεν ειναι και η καλυτερη ιδεα να καταναλωσει κανεις καρπους και φρουτα απο τα δεντρα, σε πολλους αλλους δημους ειναι ενταξει. Στο δημο μου εχουμε ροδιες και χαρουπιες που παραγουν καλους καρπους. Μιλάμε για το location σου ; Καλιθέα ; Έτσι είναι, όσο πιο έξω απο το κέντρο είσαι, τόσο καλύτερα και τα πράγματα.
Getta Robo Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2017 Μιλάμε για το location σου ; Καλιθέα ; Έτσι είναι, όσο πιο έξω απο το κέντρο είσαι, τόσο καλύτερα και τα πράγματα. Ναι Καλλιθεα μενω. Ειχαν γινει καποιες μελετες παλαιοτερα, και στα νοτια προαστια τουλαχιστον τα πραγματα ειναι ενταξει. Πχ Θησειο/Πετραλωνα μαζευει ο κοσμος συκα εδω και πολλα χρονια. 1
Ison_ Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Πρακτικά πώς το έχεις σκεφτεί; Να στήσεις λιόπανο κάτω από κάθε δέντρο του δήμου, να ανέβεις σε μία σκάλα και να κοπανάς με ραβδιστήρα; Πολύ σουρεάλ για πόλη, αλλά αν έχεις μεγάλη οικονομική ανάγκη και έχεις άδεια από το δήμο και δε νοιάζει η καυσαεριασμένη ελιά, πάω πάσο υποθέτω... 1
bapel Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 ναι θες άδεια από τον δήμο.Προφανώς ρωτάς και τον ιδιοκτήτη για να μπείς στην αυλή του να μαζέψεις.(είτε τις ελίες τησ αυλής του είτε τα κλαριά των ελιών που βρίσκονται στο πεζοδρόμιο).Στο δήμο μου το κάνουν αρκετοί.Ένας κιόλας απ'ότι λένε οι γονείς μου το κάνει 30+ χρόνια. Τώρα για την ρύπανση που λένε δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα.Τρείς λεμονιές έχουμε στο κήπο και μια χαρά χρησιμοποιούμε τα λεμονάκια χρόνια τώρα.Και νεράτζια για νερατζάκι και συκιά.Πιο παλιά υπήρχαν και τρείς αμυγδαλιές στο απέναντι οικόπεδα.Τόσα χρόνια δεν πάθαμε τίποτα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα