deviljin666 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2017 Γεια σας. Προσφατα νοικιασα ενα σπιτι σε μια κοπελα. Το σπιτι ειναι του 80 αλλα εχει γινει πληρη ανακαινιση. Το μονο που δεν της αρεσει ειναι τα ντουλαπια της κουζινας τα οποια ειναι παλια μεν αλλα πληρως λειτουργικα. Ο αδερφος της ειναι επιπλοποιος και θελει να τα ντυσει (?) με καποιο υλικο (φορμαικα). Απ οτι με ενημερωσε το κοστος θα ειναι περιπου 300€. Εγω δεν θελω να δωσω αυτα τα χρηματα απο την τσεπη μου (γιατι απλα δεν ειχα σκοπο να κανω καποια τετοια ανακαινιση) Μπορει να γινει συμψηφισμος με τα μελλοντικα ενοικια? Αν τα βαλει αυτη (ειχε πει οτι θα μου τα κανει δωρο) μπορει να απαιτησει χρηματα? Παρακαλω πολυ τα φωτα σας....
hdonoblepsias Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2017 Κανονικα αν θελει να τα αλλαξει/ντυσει, ρωταει εσενα και αν συμφωνεις τα πληρωνει αυτη ΜΟΝΟ. Εσυ πληρωνεις αν γινει καποια ζημια στο σπιτι. Μια διαρροη, χαλασει ο θερμοσιφωνας κλπ...
opcorsa Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2017 verba volent scripta manent καντε ενα χαρτι οτι στα βαζει δωρεαν, το δεχεσαι με υπογραφη, το ιδιο και αυτη και τελος!
web_assasin Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2017 Συμβολαια,υπογραφες,γνησιοτητες και εισαι καλυμενος.
NikosKallithea Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2017 Αν χεις ρωτήσει τον ιδιοκτήτη αν θέλει;
idomeneas7 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2017 Εγώ ως ιδιοκτήτρια θεωρώ σωστό να τα πληρώσει ο ιδιοκτήτης, μιας και είναι κάτι που αναβαθμίζει το ακίνητο. Η ένστασή μου όμως είναι στο ότι θέλει να τα κάνει ο αδερφός της. Δηλαδή αν ο μπαμπάς της περνάει πλακάκια, ο θείος της είναι μπογιατζής και ο κουνιάδος της τεντάς πάει να πει ότι εσύ θα δώσεις δουλειά σε όλο της το σόι? Εφόσον βέβαια λέει να στα κάνει δώρο, δέξου το. Κι εγώ έχω παρόμοια περίπτωση που έβαλαν ένα διαχωριστικό και έκαναν το σαλόνι δύο δωμάτια (το οποίο και πλήρωσαν μόνοι τους). Είναι τα τυχερά του ιδιοκτήτη. 6
Moderators Spect~ Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2017 Moderators Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2017 Από τη στιγμή που το σπίτι δόθηκε σε καλή κατάσταση και τα ντουλάπια θέλει να τα φτιάξει για αισθητικούς λόγους το πληρώνει μόνη της. Αν είχαν πρόβλημα τότε να πληρωνες 9
Zerg13 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Κανονικα αν θελει να τα αλλαξει/ντυσει, ρωταει εσενα και αν συμφωνεις τα πληρωνει αυτη ΜΟΝΟ. Εσυ πληρωνεις αν γινει καποια ζημια στο σπιτι. Μια διαρροη, χαλασει ο θερμοσιφωνας κλπ... Ο θερμοσιφωνας ειναι στον ιδιοκτητη. Η διαρροη αναλογα. Κανονικα του ιδιοκτητη και αυτο. Παιζει ρολο η συμφωνια που κανετε. Τα ντουλαπια της κουζινας για ομορφια τα πληρωνει ο ιδιοκτητης μονο αν θελει. Δεν ειναι σπασμενα πχ. Αν ειναι τα παλια ντουλαπια που εχουν χωρο κατω απο τον παγκο της κουζινας και ειναι σαν "τρυπες" και ολα ενιαια σε χωρο δεν σωζονται. Θελουν ανακαινιση. Την Ανακαινηση την πληρωνει ο ιδιοκτητης. Επισης δεν θα εβαζα κανεναν φιλο/συγγενη να κανει δουλεια ή εγκατασταση δωρεαν σε σπιτι που νοικιαζω. Ειναι σαν να χαριζουν οχι σε μενα αλλα στον ιδιοκτητη. Επεξ/σία 24 Σεπτεμβρίου 2017 από Zerg13
toyo73 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2017 Τα πραγματα ειναι απλα.Κακο ξεκινημα εκανες.Αλιμονο εαν ο καθενας εμπαινε μεσα και δεν του αρεσε το καθε τι.Νιπτηρας-καθρεπτης-χρωμα τοιχου και παει λεγοντας.Το σπιτι ειναι αυτο, σου αρεσει εχει καλος, αλλιως τον μπουλο. Μιλαω σαφως και μονο απο θεμα καλοπισμου-εμφανισης και οχι εαν κατι ειναι οντως μη λειτουργικο. Π.χ μπαταριες- καζανακια κ.α 3
Βασίλης_29 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2017 Τις λες από την αρχή οτι δεν είσαι διατεθημένος να κάνεις κάτι στα ντουλάπια, δεν υπάρχει κάποια ζημιά ή φθορά. Τώρα αν θέλει να τα αλλάξει να τα ντύσει ή οτιδήποτε άλλη παρέμβαση επειδή της φαίνονται έτσι αλλιώς και γιουβέτσι να καλύψει αυτή το κόστος.
29gk Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Αν προκειται για απλη αλλαγη της εμφανισης στην κουζινα, με απλη αντικατασταση των προσοψεων των ντουλαπιων και των συρταριων, χωρις να πειραχτει ο σκελετος ή και να γινουν ζημιες σοβαρες πχ σε μεντεσεδες, εφοσον εσυ ως ιδιοκτητης δεν ειχες κατι τετοιο σκοπο, θα μπορουσες να πεις οτι το δεχεσαι, με την προυποθεση να κρατηθουν και φυλαχτουν τα παλια/υπαρχοντα τα οποια και θα ξανατοποθετηθουν στην θεση τους μετα την αποχωρηση του ενοικιαστη. Αυτο φυσικα εαν θελεις, σε περιπτωση για παραδειγμα που τα νεα δεν σου αρεσουν αισθητικα ή ποιοτικα. Φυσικα, το κοστος θα το επωμιστει εξ ολοκληρου ο ενοικιαστης, καθως προκειται για αισθητικη και οχι ζωτικη παρεμβαση, ενω μετα το τελος της εργασιας μπορει να ξεκαθαρισεις πως θα θελησεις να επιθεωρησεις την ολη αλλαγη. Ακριβως για να ελεγξεις μην τυχον εχουν γινει καποιες ζημιες που στο μελλον θα τις χρεωθεις εσυ. Ετσι, οχι μονον δεν σε ενδιαφερει εαν το κοστος ειναι 300 ή 3000 ευρω, αλλα ουτε και το ποιος θα κανει την ολη εργασια. Αυτο που σε ενδιαφερει ειναι πως εαν για τον οποιονδηποτε λογο δεν αισθανεσαι καλα με αυτη την εργασια ή προβληματιζεσαι εξαρχης για την ολη ποιοτητα, απλα αρνεισαι και δεν θα εχεις κανενα απολυτως προβλημα. Φυσικα για αναληψη του οποιουδηποτε κοστους εκ μερους σου, ουτε λογος οπως και αν στο παρουσιασει ο ενοικιαστης.
Hellaslover Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Εγω θα εψαχνα να μαθω αν αυτη η δουλεια κοστιζει 300ευρο η παραπανω. Αν ειναι παραπανω και ο αδερφος της οντως κανει καλη δουλεια και σε πολυ καλη τιμη για σενα δεξου το και κοβε της κανα 50αρι το μηνα μεχρι να ξεχρεωθει-αλλα να το πληρωστε μισα μισα. Επειδη δουλευουν τα ντουλαπια δε σημαινει οτι ειναι αισθητα ωραια και μονο αξια θα παρει το σπιτι.
duende Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Γεια σας. Προσφατα νοικιασα ενα σπιτι σε μια κοπελα. Το σπιτι ειναι του 80 αλλα εχει γινει πληρη ανακαινιση. Το μονο που δεν της αρεσει ειναι τα ντουλαπια της κουζινας τα οποια ειναι παλια μεν αλλα πληρως λειτουργικα. Ο αδερφος της ειναι επιπλοποιος και θελει να τα ντυσει (?) με καποιο υλικο (φορμαικα). Απ οτι με ενημερωσε το κοστος θα ειναι περιπου 300€. Εγω δεν θελω να δωσω αυτα τα χρηματα απο την τσεπη μου (γιατι απλα δεν ειχα σκοπο να κανω καποια τετοια ανακαινιση) Μπορει να γινει συμψηφισμος με τα μελλοντικα ενοικια? Αν τα βαλει αυτη (ειχε πει οτι θα μου τα κανει δωρο) μπορει να απαιτησει χρηματα? Παρακαλω πολυ τα φωτα σας.... οταν μπηκε στο σπιτι (και αφου λες και προσφατα), ηξερε τι νοικιαζε. αν αρχισει το τριπακι "να αλλαξω αυτο, να αλλαξω εκεινο" και να περιμενει απο εσενα να τα πληρωσεις τελειωμο δε θα'χετε και θα χασεις και τα νοικια σου. ξεκαθαρισε της οτι το σπιτι ειναι οπως το νοικιασε, ΜΗ δεχθεις καμια επεμβαση αν δε σου υπογραψει χαρτι οτι δεν εχει καμια οικονομικη απαιτηση απο σενα. αν δε θελει, ας ξενοικιασει τωρα που ειναι νωρις.
paylidis Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 οταν μπηκε στο σπιτι (και αφου λες και προσφατα), ηξερε τι νοικιαζε. αν αρχισει το τριπακι "να αλλαξω αυτο, να αλλαξω εκεινο" και να περιμενει απο εσενα να τα πληρωσεις τελειωμο δε θα'χετε και θα χασεις και τα νοικια σου. ξεκαθαρισε της οτι το σπιτι ειναι οπως το νοικιασε, ΜΗ δεχθεις καμια επεμβαση αν δε σου υπογραψει χαρτι οτι δεν εχει καμια οικονομικη απαιτηση απο σενα. αν δε θελει, ας ξενοικιασει τωρα που ειναι νωρις. συμφωνώ με τον κυριο... ΑΝ θελει να τα αλλαξει και να στα κανει δωρο καντε χαρτι στο οποίο θα γραφει οτι δεν εχει καμια οικονομική απαίτηση απο εσενα και οτι θα παραμείνουν στο σπίτι χωρις να αλλαξει κάτι στη χρηστικότητα και λειτουργικότητα αυτού...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα