varkast Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Καλησπέρα σκέφτομαι να ανοιξω εργαστήριο επισκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών με έδρα το σπίτι μου (ξέρω έχει ξανά ανοίξει αυτό το θέμα) . Θα ήθελα να μου πείτε τι παίζει με αφμ εφορίες κτλ. Ευχαριστώ περιμένω απαντήσεις
haris_216 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Αν οι γνώσεις/ικανότητές σου φτάνουν για laptop, tablet, κλπ μπορείς να το εξετάσεις (χωρίς να σημαίνει ότι θα χ..τείς στο τάλιρο). Αν όμως μιλάμε για desktop θα 'λεγα να το ξεχάσεις και να δεις κάτι άλλο. Ειδικά αφού το σκέφτεσαι νόμιμο (φπα, φόρους, κλπ) 1
web_assasin Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Ασχολησου με κινητα καλυτερα,φερε και μερικα γνωστα κινεζικα απ εξω,κανε και καμια σελιδουλα στο fb. Αν πιανουν τα χερια σου σε κινητα θα εισαι ψιλοκαλα. Αν εχεις σκοπο να ασχοληθεις μονο με επισκευες υπολογιστων θεωρω οτι δεν αξιζει να το κανεις νομιμα. Επεξ/σία 25 Σεπτεμβρίου 2017 από web_assasin
zio10 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Ότι γίνεται, γίνεται δεν είναι τίποτα. Αυτό είναι το εύκολο κομμάτι, θα σου τα πει ένας λογιστής. Το θέμα είναι αν αξίζει! Μέχρι τώρα το έκανες ανεπίσημα σαν συμπληρωματική δουλειά; Αν ναι σκέψου να το κρατήσεις έτσι...με το που πας να γίνεις νόμιμος θα έχεις άμεσα να ανταγωνιστείς αυτούς που κάνουν ό,τι έκανες εσύ μέχρι τώρα. Τα έξοδα είναι πολύ μεγάλα ακόμα και με έδρα στο σπίτι. Το άλλο μεγάλο θέμα είναι ότι η επισκευή όσο πάει και θα πέφτει (προσωπική άποψη) γιατί μπορεί λόγω κρίσης ο κόσμος να ήθελε να επισκευάσει αλλά οι χαμηλές τιμές των καινούργιων και η δυσκολία και το κόστος επισκευής των σύγχρονων συσκευών τον αποτρέπει. Οπότε σκέψου το καλά και καλή επιτυχία σε ό,τι αποφασίσεις τελικά 3
Βασίλης_29 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Αφού ρωτάς μόνο για φορολογικά κτλ, να ρωτήσεις λογιστή, είναι σαν να έχεις κάνει έναρξη κανονικός ελεύθερος επαγγελματίας με όλες τις επιβαρύνσεις. Το μόνο που γλιτώνεις είναι το ενοίκιο επειδή θα είσαι σπίτι. Πληρωμές στο ΕΦΚΑ κανονικά. 1
vairass Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Μεροκάματο θα βγαίνει αλλά βασικό μισθό μην περιμένεις χιλιάρικα όπως πριν 10 χρόνια. Φίλος μου πρόσφατα έκλεισε μαγαζί... Δύσκολα τα πράγματα. 1
gokuthelegend Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Παιδιά, δεν ισχύει απαλλαγή του ΦΠΑ για τζίρο μέχρι 10.000 τον χρόνο; Μάλιστα σε αυτό το άρθρο λέει ότι το όριο θα ανεβεί στα 25.000 ευρώ τον χρόνο (δεν ξέρω αν έχει ψηφιστεί το νομοσχέδιο, καλύτερα να ρωτήσει έναν λογιστή). Το πρώτο διάστημα που δεν θα έχει πελατεία μέχρι να τον μάθουν, αν έχει μικρό τζίρο στην ουσία γλυτώνει το 24% το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ είναι σχεδόν το 1/5 των εσόδων.
Basilhs1982 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Φίλε μου δεν συμφέρει εκτός αν έχεις πάρα πολύ μεγάλο κύκλο, κοινώς πολύ καλό PR. To θέμα όμως είναι ότι ικανοποιητικά χρήματα από επισκευές και μόνο δεν πρόκειται να βγάλεις εκτός κι αν έχεις όπως προείπα μεγάλη πελατεία (πράγμα δύσκολο να φανταστώ). Στο Συριζιστάν πρώην Νουδουλιστάν-Πασοκιστάν τα πράγματα πλέον για τους ελεύθερους επαγγελματίες μόνο εύκολα δεν είναι. Σκέψου ότι αν δεν παίξεις με black θα μοιράζεσαι τα μισά με ένα κράτος που δεν σου προσφέρει απολύτως τίποτα. Γνώμη μου παίξε μπάλα ως έχει εφόσον βγάζεις ένα ικανοποιητικό μεροκάματο, βρες και μια ημιαπασχόληση (τι ζητάω κι εγώ στο Ελλαδιστάν θα μου πεις) για να έχεις ένσημα και βλέπεις...
NikosKallithea Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 10000 τζίρο πλεον κανουν το 60% των καταστημάτων, οποτε δεν θα πλήρωνε κανεις φπα Φπα πληρώνουν και όσοι έχουν αρνητικό ισοζύγιο, δηλαδή ζημιές
varkast Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2017 Αν οι γνώσεις/ικανότητές σου φτάνουν για laptop, tablet, κλπ μπορείς να το εξετάσεις (χωρίς να σημαίνει ότι θα χ..τείς στο τάλιρο). Αν όμως μιλάμε για desktop θα 'λεγα να το ξεχάσεις και να δεις κάτι άλλο. Ειδικά αφού το σκέφτεσαι νόμιμο (φπα, φόρους, κλπ) Φτιάχνω ήδη laptop tablet(αλλαγει οθονών) και desktop. Και με λίγο κινητα εχω ασχοληθεί με αλλαγή οθονων κυρίως ου μπλέξεις γιατι το λες φιλε μ;
zio10 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2017 Συνέχισέ το όπως το κάνεις και βλέπεις...
varkast Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2017 Ασχολησου με κινητα καλυτερα,φερε και μερικα γνωστα κινεζικα απ εξω,κανε και καμια σελιδουλα στο fb. Αν πιανουν τα χερια σου σε κινητα θα εισαι ψιλοκαλα. Αν εχεις σκοπο να ασχοληθεις μονο με επισκευες υπολογιστων θεωρω οτι δεν αξιζει να το κανεις νομιμα. Το κανω ήδη παράνομα :Ρ , απλα θα με μάθει περισσότερος κόσμος, αμα ειμαι νομίμως και θα διαφημιστώ καλύτερα Ότι γίνεται, γίνεται δεν είναι τίποτα. Αυτό είναι το εύκολο κομμάτι, θα σου τα πει ένας λογιστής. Το θέμα είναι αν αξίζει! Μέχρι τώρα το έκανες ανεπίσημα σαν συμπληρωματική δουλειά; Αν ναι σκέψου να το κρατήσεις έτσι...με το που πας να γίνεις νόμιμος θα έχεις άμεσα να ανταγωνιστείς αυτούς που κάνουν ό,τι έκανες εσύ μέχρι τώρα. Τα έξοδα είναι πολύ μεγάλα ακόμα και με έδρα στο σπίτι. Το άλλο μεγάλο θέμα είναι ότι η επισκευή όσο πάει και θα πέφτει (προσωπική άποψη) γιατί μπορεί λόγω κρίσης ο κόσμος να ήθελε να επισκευάσει αλλά οι χαμηλές τιμές των καινούργιων και η δυσκολία και το κόστος επισκευής των σύγχρονων συσκευών τον αποτρέπει. Οπότε σκέψου το καλά και καλή επιτυχία σε ό,τι αποφασίσεις τελικά Ναι το κανω σαν "εξτρα" δουλεια κ εχω κανει ενας μικρο κυκλο πελατων. Στο μελλον σκεφτομαι να το κανω παραλληλα με αλλη δουλεια (μαζι με την πρακτικη αν ολα πανε καλα σε κανενα χρονο ειμαι σε τει πληροφορικης) πχ σκεφτομαι οτι ολες οι δουλεις πληροφορικης ειναι περιπου 9:00-17:00 (και ισως πιο αργα ) πανω κατω. Με τις επισκευές θα ασχολούμαι λιγο το πρωι οσο προλαβαίνω μεχει να παω δουλεια και οταν γυριζψ πχ 17:30-19:30 πάνω κάτω 4-5 ωρες την ημερα.
zio10 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2017 Νομίζω ότι βιάζεσαι να το κάνεις επίσημο. Κάν'το παράλληλα για αρχή και βλέπεις. Το κακό είναι ότι έχουν κοπεί και οι ασφλαιστικές απαλλαγές. Μέχρι πέρυσι αν είχες δεύτερη δουλειά με ΙΚΑ απαλλασσόσουν από τον ΟΑΕΕ, τώρα δεν ισχύει αυτό.
madx2 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2017 Το θέμα είναι τι κέρδος υπολογίζεις να έχεις και αν θα αξίζει ο χρόνος που θα αφιερώνεις. Χοντρικά πληρώνεις ΕΦΚΑ 27% * των καθαρών κερδών /12 (καταβολή ανα μήνα , στην αρχή θα πληρώνεις τα 160€/μήνα) Μετά έχει εφορία (καθαρά κέρδη -ΕΦΚΑ) * 22% + προκαταβολή φόρου Μετά τα 5 χρόνια θα πληρώνεις και 650 τέλος επιτηδεύματος. Χοντρικά στα 5000€ κέρδος θα σου μένουν λιγότερα από τα μισά
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα