eidikos33 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2017 Καλησπέρα τι δικαιολογητικά θέλω για να κάνω e banking σε τράπεζα της Πειραιως και της Εθνικής και τι χρεωνουν για την δημιουργία τους η κάθε τράπεζα?
maik42 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 για την Πειραιως απ΄ οσο θυμάμαι χρειαζεσε βεβαιωση μισθοδωσιας απο τον λογιστη του εργοδοτη σου, το τελευταιο εκκαθαριστικο φυσικα την ταυτοτητα σου, τον τραπεζικο σου λογαριασμο, λογαριασμο απο ΔΕΗ (ή σε οποιον παροχο εισαι) το ιδιο και για τηλεφωνο. αν εχεις αλλαξει ταυτοτητα και δεν ειναι ενημερη η τραπεζα, ενα χαρτι απο το τμημα ταυτοτητων απο το Α.Τ. που ανηκεις για την βεβαιωση αυτης της μεταβολης. χωρις να ειμαι σιγουρος τα ιδια πρεπει να ισχυουν και για την Ε.Τ.Ε. (στην ALFA BANK ισχυουν τα ιδια ακριβως δικαιολογητικα) η χρεωση στην πειραιως ειναι 8,00€ εφ απαξ που τα τραβαν απο τον λογαριασμο σου εκεινη την στιγμη.
gokuthelegend Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Στην Πειραιώς παλιά ήταν 8 ευρώ, τώρα το έχουν πάει στα 5. Στην Εθνική είναι δωρεάν. Κανονικά δεν χρειάζεσαι κάποιο χαρτί για άνοιγμα ebanking εκτός από την ταυτότητά σου, αλλά μπορεί να σου ζητήσουν διάφορα χαρτιά για επικαιροποίηση των στοιχείων σου (το οποίο φυσικά είναι άσχετο με το ebanking). Η αδερφή μου είχε κάνει πριν 2 μήνες επικαιροποίηση στοιχείων στην Εθνική, και πήγε προχθές να βγάλει ebanking και δεν της ζήτησαν τίποτα εκτός από την ταυτότητα για επιβεβαίωση των στοιχείων. 1 1
maik42 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 στην δικη μου περιπτωση τα ζητησαν και οι δυο τραπεζες. για εθνικη δεν μπορω να εκφερω γνωμη. 8,00€ μου πηρε η πειραιως αρχες καλοκαιριου. τωρα αν το μειωσαν.........
gokuthelegend Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 στην δικη μου περιπτωση τα ζητησαν και οι δυο τραπεζες. για εθνικη δεν μπορω να εκφερω γνωμη. 8,00€ μου πηρε η πειραιως αρχες καλοκαιριου. τωρα αν το μειωσαν......... Και εγώ που είχα κάνει e-banking στην Πειραιώς πριν 2-3 χρόνια μου πήραν 8 ευρώ, ο πατέρας μου πήγε 18 Ιουλίου φέτος και του πήραν 5. Στην Πειραιώς όταν είχα πάει εγώ, είχα φροντίσει εντελώς τυχαία και είχα κάνει επικαιροποίηση στοιχείων λίγο καιρό νωρίτερα και δεν μου ξαναζήτησαν χαρτιά. Στην Εθνική που πήγα να βγάλω e-banking που δεν είχα κάνει επικαιροποίηση στοιχείων μου ζήτησαν να πάω διάφορα χαρτιά.
blackdeagle Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Αν έχεις ήδη λογαριασμό στη Πειραιώς μόνο εκαθαριστικό και ταυτότητα.5 ευρώ είναι αλλά πχ. εμένα μου είπε ότι είναι 5 ευρώ αλλά δεν με χρέωσε ποτέ. 1
MikeJ Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Στην εθνική θυμάμαι για να βγαλω ebanking ήταν 8 ευρώ για μένα αλλά δωρεάν για την μητέρα μου επειδή ήταν λογαριασμός συνταξιοδοτικος για εκεινη όποτε το βγαλαμε στο ονομα της ( για λογαριασμο που είμαστε συνδικαιουχοι). Αυτό με τα στοιχεία που ζητανε είναι λογικό/νόμιμο ; Δλδ θες απλά να βγαλεις ενα ebanking να μην χρειαζεται να πηγαινεις στο καταστημα για να κανεις μερικες συναλλαγες και σου ζητανε χιλια δυο λες και θα σου δωσουν δάνειο 200 χιλιαδες. Που κολλαει βεβαιωση μισθοδοσιας και εκκαθαριστικο; Εμενα μου φαινεται λιγο περιπτωση βρηκαμε παπα ας θαψουμε 5-6 , δλδ η τραπεζα σου λέει μιας και ηρθες για ασχετο λογο ας σε φακελωσουμε για μελλοντικά η για άλλες υποθέσεις.
blackdeagle Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Στην εθνική θυμάμαι για να βγαλω ebanking ήταν 8 ευρώ για μένα αλλά δωρεάν για την μητέρα μου επειδή ήταν λογαριασμός συνταξιοδοτικος για εκεινη όποτε το βγαλαμε στο ονομα της ( για λογαριασμο που είμαστε συνδικαιουχοι). Αυτό με τα στοιχεία που ζητανε είναι λογικό/νόμιμο ; Δλδ θες απλά να βγαλεις ενα ebanking να μην χρειαζεται να πηγαινεις στο καταστημα για να κανεις μερικες συναλλαγες και σου ζητανε χιλια δυο λες και θα σου δωσουν δάνειο 200 χιλιαδες. Που κολλαει βεβαιωση μισθοδοσιας και εκκαθαριστικο; Εμενα μου φαινεται λιγο περιπτωση βρηκαμε παπα ας θαψουμε 5-6 , δλδ η τραπεζα σου λέει μιας και ηρθες για ασχετο λογο ας σε φακελωσουμε για μελλοντικά η για άλλες υποθέσεις. Τυπική μαλακία.Πάντως αξίζει το ebanking σε γλυτώνει από τρεχάματα. Λεφτά να χουμε μεσα και ειμαστε οκ... χαχα
MikeJ Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Θα το ψαξω προσωπικά γιατί με ενοχλεί να μου ζητανε ασχετες χαρτουρες απλά για τη συλλογή τους που δεν εχουν καμια σχέση με αυτό που ζητας. Αν θες δάνειο προφανως θέλουν να δουν ποσα βγαζεις κλπ για το ebanking τι τους νοιαζει, λες και αν είσαι ανεργος πχ δε μπορείς να βγαλεις. Αλλο παράδειγμα είναι οταν πας να κανεις καταθεση σε λογαριασμο (ασχετως ποιου πρόκειται). Ειχε φύγει η κοπέλα μου απο το γραφείο να πάει να κανει κατάθεση σε λογαριασμο της εταιρείας που δουλεύει και χρησιμοποιούσε εκείνα τα αυτοματα μηχανήματα.Στη μέση της συναλλαγης το μηχανημα χαλασε και της λενε να κάνει την υπολοιπη στο γκισε. Εκεί η υπαλληλος της ζητησε ταυτότητα(για ποιο λογο εφοσον το μηχάνημα δε ζητάει ταυτότητα) που η κοπέλα μου δεν είχε.Τεσπα μετά απο ενα μινι τσακωμο εκαναν τη κατάθεση. Άρα δεν ισχύει οτι δε γίνεται χωρίς ταυτότητα απλά το παίζουν βαρύ πεπονι μερικοί.
maik42 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Αλλο παράδειγμα είναι οταν πας να κανεις καταθεση σε λογαριασμο (ασχετως ποιου πρόκειται). Ειχε φύγει η κοπέλα μου απο το γραφείο να πάει να κανει κατάθεση σε λογαριασμο της εταιρείας που δουλεύει και χρησιμοποιούσε εκείνα τα αυτοματα μηχανήματα.Στη μέση της συναλλαγης το μηχανημα χαλασε και της λενε να κάνει την υπολοιπη στο γκισε. Εκεί η υπαλληλος της ζητησε ταυτότητα(για ποιο λογο εφοσον το μηχάνημα δε ζητάει ταυτότητα) που η κοπέλα μου δεν είχε.Τεσπα μετά απο ενα μινι τσακωμο εκαναν τη κατάθεση. Άρα δεν ισχύει οτι δε γίνεται χωρίς ταυτότητα απλά το παίζουν βαρύ πεπονι μερικοί. νομιζω οτι και το μηχανημα σου ζηταει πληροφοριες για το ποιος βαζει τα χρηματα. εν παση περιπτωση αυτο πρεπει να το κανουν για δυο λογους. ο ενας ειναι οτι ολες οι συναλλαγες με μετρητα αφηνουν ιχνη σε κατεθετες-δικαιουχους κλπ. φακελωμα κανονικο. ισως ερθει η στιγμη που ολες αυτες τις πληροφοριες που συλλεγουν να τις χρησημοποιησουν για καποιους λογους. οχι οι τραπεζες. ο δευτερος λογος ειναι για την προσωπικη ασφαλεια του ταμεια σε περιπτωση λαθους στο κλεισιμο της ημερας. γιαυτο ζηταν και τηλεφωνο. και στην δουλεια μου συμβαινει συχνα να παμε για καταθεση μεγαλων ποσων οι υπαλληλοι. μια φορα πηγα και οταν ειδα οτι οι τραπεζες ζητουν παντα τα στοιχεια του καταθετη ξηγηθηκα στον εργοδοτη οτι ηταν και η τελευταια.
eidikos33 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Στην Πειραιώς το έμαθα και εγώ από φίλο μου ότι είναι 5 ευρώ,στην εθνική είναι δωρεάν?
fastnq2 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Στην εθnικη πριν λιγους μηνες ηθελε ταυτοτητα και οπωσδηποτε αποδεικτικο απο τον παροχο οτι το νουμερο σου ανηκει.Εμενα ηταν σε αλλου το ονομα οποτε μ εδωσε να κανω υπευθυνη δηλωση.Αμα σας ζητησουν αυτο το χαρτι πειτε να κανετε υπευθυνη δηλωση.Απο εκει και περα αν εχεις καιρο να κανεις επικαιροποιηση ζητανε και αλλα χαρτια εμενα ηθελε και εκκαθαριστικο.Ειναι δωρεαν και κανει μια μερα να ενεργοποιηθει/
blackdeagle Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Στην Πειραιώς το έμαθα και εγώ από φίλο μου ότι είναι 5 ευρώ,στην εθνική είναι δωρεάν? Ναι δωρεάν...
gokuthelegend Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Στην εθνική θυμάμαι για να βγαλω ebanking ήταν 8 ευρώ για μένα αλλά δωρεάν για την μητέρα μου επειδή ήταν λογαριασμός συνταξιοδοτικος για εκεινη όποτε το βγαλαμε στο ονομα της ( για λογαριασμο που είμαστε συνδικαιουχοι). Αυτό με τα στοιχεία που ζητανε είναι λογικό/νόμιμο ; Δλδ θες απλά να βγαλεις ενα ebanking να μην χρειαζεται να πηγαινεις στο καταστημα για να κανεις μερικες συναλλαγες και σου ζητανε χιλια δυο λες και θα σου δωσουν δάνειο 200 χιλιαδες. Που κολλαει βεβαιωση μισθοδοσιας και εκκαθαριστικο; Εμενα μου φαινεται λιγο περιπτωση βρηκαμε παπα ας θαψουμε 5-6 , δλδ η τραπεζα σου λέει μιας και ηρθες για ασχετο λογο ας σε φακελωσουμε για μελλοντικά η για άλλες υποθέσεις. Όταν είχες κάνει ebanking στην Εθνική είχες πάρει και την γεννήτρια κωδικών; Την γεννήτρια χρεώνουν 8 ευρώ, το ebanking αυτό καθεαυτό το δίνουν δωρεάν.
MikeJ Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Ναι είχαμε πάρει την γεννήτρια κωδικών. Πάνε μερικά χρόνια και τότε την έπαιρνες υποχρεωτικά. Δε ξέρω αν τώρα μπορείς μόνο με sms στο κινητό να λαμβάνεις κωδικούς όπως αλλού. Πάντως και τότε ακόμα απ ότι κατάλαβα αν ο λογαριασμός είναι μισθοδοσίας ή συνταξιοδοτικός δε σου χρέωναν αυτά τα 8 ευρώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα