stasa_14 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Καλημέρα σε όλους. θα ήθελα να θέσω ένα ερώτημα και αν γνωρίζει κάποιος να μου απαντήσει. Σκοπεύω να νοικιάσω ένα διαμέρισμα, όμως ο ιδιοκτήτης λόγω ρύθμισης που έχει στην τράπεζα από δάνειο, δε θέλει να γίνει συμβόλαιο, ούτε να φαίνεται η πληρωμή μέσω τραπέζης. Του πρότεινα να κάνουμε ένα ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ μας και μου είπε πως δεν έχει θέμα, αρκεί να μη φανεί στην εφορία. Οι λογαριασμοί (ΔΕΗ - ΕΥΔΑΠ) είναι στο όνομα του, απλά εγώ θα πληρώνω κάθε δίμηνο το ποσό που θα αναγράφεται, αρχής γενομένης από αυτόν που θα έρθει την επόμενη φορά. Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν με βάση τα παραπάνω, μπορεί να μου δημιουργήσει κάποιο θέμα στο μέλλον και αν εγώ μπορώ να διασφαλιστώ με το να του προσκομίζω κάθε μήνα προς υπογραφή μία υπεύθυνη δήλωση που να επιβεβαιώνει πως έχει αποπληρωθεί το ενοίκιο του μήνα. Επίσης, τον έχω ενημερώσει πως αύριο θα αλλαχθούν και οι κλειδαριές για να έχω μόνο εγώ κλειδιά του σπιτιού. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για το ενδιαφέρον.
paylidis Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Ειναι παρανομο και δεν σε διασφαλιζει καθολου το ολο συστημα 9
stasa_14 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Ειναι παρανομο και δεν σε διασφαλιζει καθολου το ολο συστημα Μπορείς να με βοηθήσεις λίγο αναλυτικά στο τί κινδύνους μπορώ να έχω; Γιατί από όσο γνωρίζω, το πρόβλημα σχετικά με τη νομιμότητα το έχει ο ιδιοκτήτης και όχι ο ενοικιαστής. 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Είναι υπχρεωτικο το συμβολαιο και η καταχωρηση του στο taxis . Τα χρηματα ακομα μπρεις να τα δινεις μετρητα με απλη αποδειξη.Για αργοτερα ισως μονο μεσω τραπεζας. Η ΕΥΔΑΠ υποχρεωτικα παραμενει στο ονομα του αλλα η ΔΕΗ και συγεκριμενα ο ΔΕΔΔΗΕ απαιτει αλλα δεν μπορει να το ελεγξει η παροχη να είναι στο ονομα του χρηστη. Θα μενεις σε ένα σπιτι χωρις κανενα ουσιατικο δικαιωμα αν μαλωσετε εκτος από το να το καταγγειλεις αλλα θα εισαι κι εσυ συνυπεθυνος που δεν καταχωρηθηκε το συμβολαιο στο taxis Εγω δεν θα το νοικιαζα. 6
zourman1981 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 οτι ωρα θελει σε πεταει εξω.. απο την αλλη και να πιστολαρεις ολους τους λογαριασμους σου δεν μπορει να σου κανει τιποτα.. και Κυριως βοηθας στην φοροδιαφυγη 2
stasa_14 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Είναι υπχρεωτικο το συμβολαιο και η καταχωρηση του στο taxis . Τα χρηματα ακομα μπρεις να τα δινεις μετρητα με απλη αποδειξη.Για αργοτερα ισως μονο μεσω τραπεζας. Η ΕΥΔΑΠ υποχρεωτικα παραμενει στο ονομα του αλλα η ΔΕΗ και συγεκριμενα ο ΔΕΔΔΗΕ απαιτει αλλα δεν μπορει να το ελεγξει η παροχη να είναι στο ονομα του χρηστη. Θα μενεις σε ένα σπιτι χωρις κανενα ουσιατικο δικαιωμα αν μαλωσετε εκτος από το να το καταγγειλεις αλλα θα εισαι κι εσυ συνυπεθυνος που δεν καταχωρηθηκε το συμβολαιο στο taxis Εγω δεν θα το νοικιαζα. εγώ πως μπορώ να αποδείξω πως είμαι συνυπεύθυνη που δεν καταχωρήθηκε το συμβόλαιο στο taxisnet? συμφωνητικό μίσθωσης κατοικίας έχουμε υπογράψει μεταξύ μας, οπότε το να γίνει ηλεκτρονικά η καταχώρηση του είναι θέμα του ιδιοκτήτη και όχι δικό μου. Εκεί που θέλω να σταθώ είναι πως μπορώ να διασφαλίσω αν τίθεται θέμα να γίνει πχ αλλαγή των κλειδαριών και να πάω μία μέρα σπίτι και να μη μπορώ να μπω. Ένα ιδιωτικό συμφωνητικό σε δικηγόρο θα βοηθούσε;
dchatz Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Τα πράγματα έχουν ως εξής: Συνηθίζεται να γίνεται αυτό αλλά πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη. Είναι παράνομο αλλα δύσκολα ελέγξιμο. Μπορεί να σε βγάλει από το σπίτι όποτε του καπνίσει χωρίς εσύ να μπορείς να κάνεις τιποτα. Θα το σκεφθεί όμως γιατί μπορεί να εκτεθεί ότι έκανε παρανομία. Μπορείς να αποφασίσεις όποτε θέλεις να μη πληρώνεις ή να πληρώνεις λιγότερα και δε μπορεί να σου κάνει κάτι. Γενικά στην αρχή δε θα υπάρχει πρόβλημα. Το πρόβλημα θα ξεκινήσει από αλλού. Π.χ. στο τρίμηνο χαλάει ο θερμοσίφωνας, δε στο φτιάχνει γιατί θεωρεί οτι εσύ φταίς, εσύ θεωρείς ότι ήταν παλιατζούρα και χάλασε σε σενα από τυχη και........καλα κρασιά. Κατα την καταχώριση στο taxis ενημερώνεσαι απο το συστημα και αποδεχεσαι, αλλιώς δεν ισχύει η μισθωση. Οπότε το "δεν τοξερα" δε παίζει. 2
newnick Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Διάβασε Site: εδώ Αφού ο εκμισθωτής ολοκληρώσει την υποβολή, το σύστημα θα στείλει, σε όλους τους υπόλοιπους συμβαλλόμενους (εκμισθωτές και μισθωτές), ηλεκτρονικό μήνυμα στο λογαριασμό που τηρούν στο taxisnet. 2
stasa_14 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Τα πράγματα έχουν ως εξής: Συνηθίζεται να γίνεται αυτό αλλά πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη. Είναι παράνομο αλλα δύσκολα ελέγξιμο. Μπορεί να σε βγάλει από το σπίτι όποτε του καπνίσει χωρίς εσύ να μπορείς να κάνεις τιποτα. Θα το σκεφθεί όμως γιατί μπορεί να εκτεθεί ότι έκανε παρανομία. Μπορείς να αποφασίσεις όποτε θέλεις να μη πληρώνεις ή να πληρώνεις λιγότερα και δε μπορεί να σου κάνει κάτι. Γενικά στην αρχή δε θα υπάρχει πρόβλημα. Το πρόβλημα θα ξεκινήσει από αλλού. Π.χ. στο τρίμηνο χαλάει ο θερμοσίφωνας, δε στο φτιάχνει γιατί θεωρεί οτι εσύ φταίς, εσύ θεωρείς ότι ήταν παλιατζούρα και χάλασε σε σενα από τυχη και........καλα κρασιά. Ο άνθρωπος δε μου δίνει την εντύπωση του λαμόγιου. Λόγω οικονομικών δυσκολιών και ενός δανείου στην τράπεζα, έχει επιλέξει αυτή τη συμφωνία. Έχω τσεκάρει όσα μου έχει πει, και δεν έχει πει κάπου ψέμματα. Το σπίτι έφερα μηχανικό να το δει και μου επιβεβαίωσε όντως πως είναι σε καλή κατάσταση και δε θα βγάλει προβλήματα. Στην τελική, αν στην πορεία διαπιστωθεί πως δεν είναι συζητήσιμος, χαιρετιόμαστε και τέλος. Ξέρω πως με καταγγελία σε εφορία και τράπεζα που έχει τη ρύθμιση, μπορεί να του δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα και γι αυτό είναι διατεθειμένος να κατοχυρωθούν όλα μεταξύ μας. 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Διάβασε Site: εδώ Αφού ο εκμισθωτής ολοκληρώσει την υποβολή, το σύστημα θα στείλει, σε όλους τους υπόλοιπους συμβαλλόμενους (εκμισθωτές και μισθωτές), ηλεκτρονικό μήνυμα στο λογαριασμό που τηρούν στο taxisnet. Ετσι ακριβως...Πρεπει να κανει αποδοχή μεσω taxis .Ειναι υποχρεωμενη . Σιγουρα αυτος δεν θα το δηλωσει στην εφορια και μπορει να θεωρηθεί συνυπευθυνη φοροδιαφυγης.
Neg Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Δεν συνεχίζετε σοβαρά αυτή τη συζήτηση.. μιλάμε για παρανομία απλά τα πράγματα όταν σου λέει ο άλλος ότι δεν θέλει να σου κάνει συμβόλαιο, είναι ξεκάθαρο το ότι θα κοιτάξεις αλλού. Δεν είναι δυνατόν να σκεφτεί κάποιος το ενδεχόμενο να νοικιάσει διαμέρισμα δίχως συμβόλαιο. Καταρχήν δεν είναι μόνο παράνομο από την μεριά του ιδιοκτήτη αλλά και από την δική σου πλευρά αφού σε χαντακώνει για τα καλά, άμα γίνει κάτι και ειδικά νομικώς, δίχως συμβόλαιο είσαι καμένο χαρτί. 4
Damachi Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Κοιτα φορολογικα οπως τα χουν κανει δεν ειναι κατι περιεργο - Συνηθίζεται να γίνεται αυτό .Απλα να γνωριζει οτι και η κοπελια ειναι συνυπευθυνη στην παρανομια και θα το εχει στη συνειδηση της - γιατι για να θεωρηθει συνυπευθυνη φοροδιαφυγης απο εφορια κλαιν μαιν - θα πρεπει να παει το 80 % του πληθυσμου μέσα . 1
29gk Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Καλημέρα σε όλους. θα ήθελα να θέσω ένα ερώτημα και αν γνωρίζει κάποιος να μου απαντήσει. Σκοπεύω να νοικιάσω ένα διαμέρισμα, όμως ο ιδιοκτήτης λόγω ρύθμισης που έχει στην τράπεζα από δάνειο, δε θέλει να γίνει συμβόλαιο, ούτε να φαίνεται η πληρωμή μέσω τραπέζης. Του πρότεινα να κάνουμε ένα ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ μας και μου είπε πως δεν έχει θέμα, αρκεί να μη φανεί στην εφορία. Οι λογαριασμοί (ΔΕΗ - ΕΥΔΑΠ) είναι στο όνομα του, απλά εγώ θα πληρώνω κάθε δίμηνο το ποσό που θα αναγράφεται, αρχής γενομένης από αυτόν που θα έρθει την επόμενη φορά. Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν με βάση τα παραπάνω, μπορεί να μου δημιουργήσει κάποιο θέμα στο μέλλον και αν εγώ μπορώ να διασφαλιστώ με το να του προσκομίζω κάθε μήνα προς υπογραφή μία υπεύθυνη δήλωση που να επιβεβαιώνει πως έχει αποπληρωθεί το ενοίκιο του μήνα. Επίσης, τον έχω ενημερώσει πως αύριο θα αλλαχθούν και οι κλειδαριές για να έχω μόνο εγώ κλειδιά του σπιτιού. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για το ενδιαφέρον. Εσυ που θα δηλωνεις κατοικια; Στην φορολογικη σου δηλωση, στα ΕΛΤΑ, στην τραπεζα κτλ. Οταν ( οχι εαν αλλα οταν ) σε καλεσει η εφορια πρωτη απο ολους, και σε ρωτησει, τι θα πεις; Οτι φοροδιαφευγω, ειμαι παρανομη, κρυβομαι να μην με βρουν και τετοια; Και φυσικα δεν σχολιαζω το γεγονος οτι ανα πασα ωρα και στιγμη, οι κλειδαριες που σε ενδιαφερουν τοσο πολυ και οπως σου ειπαν και παραπανω, αλλαζουν και βρισκεσαι στο δρομο με τα ρουχα που φορας. 4
stasa_14 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Εσυ που θα δηλωνεις κατοικια; Στην φορολογικη σου δηλωση, στα ΕΛΤΑ, στην τραπεζα κτλ. Οταν ( οχι εαν αλλα οταν ) σε καλεσει η εφορια πρωτη απο ολους, και σε ρωτησει, τι θα πεις; Οτι φοροδιαφευγω, ειμαι παρανομη, κρυβομαι να μην με βρουν και τετοια; Και φυσικα δεν σχολιαζω το γεγονος οτι ανα πασα ωρα και στιγμη, οι κλειδαριες που σε ενδιαφερουν τοσο πολυ και οπως σου ειπαν και παραπανω, αλλαζουν και βρισκεσαι στο δρομο με τα ρουχα που φορας. Κατοικία δηλώνω εκεί που δήλωνα και πίστεψε με φορολογούμαι και με το παραπάνω γι αυτό. Η εφορία πότε και πως ακριβώς θα με καλέσει; όσον αφορά τις κλειδαριές, όπως με έχει ενημερώσει και άνθρωπος του χώρου, μπορεί να γίνει και με την ύπαρξη καταχωρημένου συμφωνητικού.
torq Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 αν το νοίκι πέφτει στην ώρα του και δε του αφήνεις φέσια δε πιστεύω ότι θα έχεις πρόβλημα. δε θα έχει λόγο να σε πετάξει έξω ειδικά αν έχει λερωμένη τη φωλιά του και είναι στριμωγμένος οικονομικά. τώρα αν δεις ότι υπάρχουν γκρίνιες όπως είπε και ο φίλος πιο πάνω τότε την κάνεις. μην μπεις σε αντιπαραθέσεις μαζι του όσο είσαι σε αυτή την κατάσταση παζάρεψε μια καλή τιμή, αφού δε θα φορολογηθεί και νοίκιασέ το. μεγαλύτερο πρόβλημα έχει αυτός 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα