Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

συνηθως νεαροι/ες στο ποστο του σερβιτορου κανουν λαθη στα ρεστα επειδη ειναι "σαϊνια" στα μαθηματικα. μου εχει τυχει απειρες φορες να κανουν λαθος υπερ ή κατα τους.. Παραδοξως οταν τους δινω 50αρικο ειναι αρκετες φορες που εχουν κανει λαθος κατά τους επειδη δεν μπορουν να κανουν μια απλη μαθηματική πράξη.. αν το καλοσκεφτεις, ειναι λυπηρό αυτο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το κλασσικό είναι όταν τους δίνει το χαρτονόμισμα,κοιτάνε  σαν χάνοι το ανοιχτό συρτάρι της ταμειακής,κοιτάνε λίγο στο άπειρο και γυρνάνε μετά σε εσένα:
-Τι μου έδωσες?

Επεξ/σία από Muchacho
  • Like 1
Δημοσ.
50 λεπτά πριν, Muchacho είπε

Το κλασσικό είναι όταν τους δίνει το χαρτονόμισμα,κοιτάνε  σαν χάνοι το ανοιχτό συρτάρι της ταμειακής,κοιτάνε λίγο στο άπειρο και γυρνάνε μετά σε εσένα:
-Τι μου έδωσες?

"Πεντοχίλιαρο" :P

Δημοσ.
1 ώρα πριν, kallair είπε

συνηθως νεαροι/ες στο ποστο του σερβιτορου κανουν λαθη στα ρεστα επειδη ειναι "σαϊνια" στα μαθηματικα. μου εχει τυχει απειρες φορες να κανουν λαθος υπερ ή κατα τους.. Παραδοξως οταν τους δινω 50αρικο ειναι αρκετες φορες που εχουν κανει λαθος κατά τους επειδη δεν μπορουν να κανουν μια απλη μαθηματική πράξη.. αν το καλοσκεφτεις, ειναι λυπηρό αυτο.

Σκέψου όμως ότι μπορεί να έχουν κι άλλες σκοτούρες στο κεφάλι τους, να είναι κουρασμένοι, να θυμηθούν τις παραγγελίες, να μην καθυστερήσουν να φέρουν τα πιάτα, συν το ότι θα πρέπει να κάθονται να υπολογίζουν τιμές/ρέστα για όλα τα τραπέζια.

• Like 3
  • Thanks 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, kallair είπε

Aπ την άλλη υπάρχουν πελάτες που κοιτάνε ειρωνικά τα παιδιά που κάνουν τις πράξεις με τα δάχτυλα. Μου έχει τυχει σερβιτόρος που ειχε κομπιουτεράκι και ο πελάτης (30άρης, οχι παραπάνω) να τον δουλεύει. Το οτι κάποιοι ειναι αναγκασμένοι να κάνουν αυτή τη δουλειά και δεν έτυχε να γεννηθούν σε οικογένεια που μπορουσε να τους στηρίξει ωστε να γινουν πανεπιστήμονες και μέσα στο άγχος τους μπορει να κάνουν λάθος σε ρέστα, μας εκνευριζει εμάς τους αλάνθαστους. 

Το 60% αν το ρωτήσεις να σου πει πόσο κάνει 20-5,37 δε θα ξέρει να σου πει αν δε το σκεφτεί 10-20 δεπτερόλεπτα. Το 30% θα κάνει πάνω απο 30 sec και το 2% θα απαντησει αμέσως. Σιγουρα υπάρχει και ένα 8% που θα ξεπεράσει το λεπτό 😛  Απ τον σερβιτόρο όμως έχουμε την απαίτηση να ειναι κομπιουτεράκι. 

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, pontez2 είπε

Aπ την άλλη υπάρχουν πελάτες που κοιτάνε ειρωνικά τα παιδιά που κάνουν τις πράξεις με τα δάχτυλα. Μου έχει τυχει σερβιτόρος που ειχε κομπιουτεράκι και ο πελάτης (30άρης, οχι παραπάνω) να τον δουλεύει. Το οτι κάποιοι ειναι αναγκασμένοι να κάνουν αυτή τη δουλειά και δεν έτυχε να γεννηθούν σε οικογένεια που μπορουσε να τους στηρίξει ωστε να γινουν πανεπιστήμονες και μέσα στο άγχος τους μπορει να κάνουν λάθος σε ρέστα, μας εκνευριζει εμάς τους αλάνθαστους. 

Το 60% αν το ρωτήσεις να σου πει πόσο κάνει 20-5,37 δε θα ξέρει να σου πει αν δε το σκεφτεί 10-20 δεπτερόλεπτα. Το 30% θα κάνει πάνω απο 30 sec και το 2% θα απαντησει αμέσως. Σιγουρα υπάρχει και ένα 8% που θα ξεπεράσει το λεπτό 😛  Απ τον σερβιτόρο όμως έχουμε την απαίτηση να ειναι κομπιουτεράκι. 

Στην α λυκειου γραφαμε 10' τεστ μαθηματικων και διπλανος μου ο οποιος εκανε κατι πραξεις με ρωτησε ποσο κανει 4×9. Οταν τον ρωτησα αν εκανε πλακα κατι πρεπει να εγινε μεσα στον εγκεφαλο του γιατι κολλησε κυριολεκτικα. Απο τοτε με ρωτουσε συνεχεια πραξεις τυπου 12×12 ή 6×8.... Στην τελικη παντως δεν ειχε θεμα με τα μαθηματικα ως προς την λυση προβληματων. Απλα τον επερνε πολυ ωρα να κανει μια απλη πραξη.

Επεξ/σία από Comic maniak
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, pontez2 είπε

Τα παραπανω ειναι περιπτωσεις πελατων "ουγκ", ετσι θα τους χαρακτηριζα.

Επισης δεν κατακρινω τα ατομα αυτα. απλα το βλεπω λυπηρο να υπαρχουν ατομα που δεν εχουν παρει αυτη την στοιχειωδη γνωση ασχετως ποιος ειναι ο λογος. Και η κοπελα μου όταν επιασε δουλεια σε ποστο που θα ειχε να κανει με χρηματα, την βοηθησα να εξασκησει τα μαθηματικα της σε πραξεις που εχει να κανει με ρεστα (αν κ εξυπνη ειναι πολυ αδυναμη στα μαθηματικα γτ κυριως εχει θεματα συγκεντρωσης) και της εδειξα 2-3 τροπους να μην χρειαζεται να κάνει στην ουσια πράξεις κ να δινει παντα 100% σωστα τα ρεστα.

Επεξ/σία από kallair
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, pontez2 είπε

Έτσι είναι, και στο κάτω κάτω δεν τελειώσαμε όλοι από ένα διδακτορικό για να κάνουμε πράξεις με διψήφιους αριθμούς. ΣΚΑΣΕ ΚΑΙ ΔΩΣΕ ΜΟΥ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ!

Επεξ/σία από Razor_7
Δημοσ.

Επειδη καποιος κανει αργα πραξεις δεν σημαινει οτι δεν ειναι ευφυης ή οτι ειναι χαζος. Ασε που με τοσες πραξεις που κανει ενας σερβιτορος καθε μερα και την πιεση που δεχεται λογικο ειναι να μπερδευεται μια στο τοσο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...