Manjaro Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 Λοιπόν φυσικά και αν το πάρω τελικά στα σοβαρά και προχωρήσω τα πράγματα απο την θεωρία στην πράξη θα κάνω πιο εμπεριστατωμένη έρευνα αλλά έως τότε με παιδεύει μια ιδέα που έχω κάνα 2.3 χρονάκια τώρα στην άκρη του μυαλού μου... Ξέρω πως να στήσω (απο τεχνικής άποψης) server που να αναλαμβάνει όλο το γραφικό κομμάτι για τις ανάγκες gamingΔηλαδή με άλλα λόγια μπορώ να βάλω σε racks κάρτες γραφικών πχ 10-20 μαζί που να αναλάβουν το φορτίο του να επεξεργάζονται τα γραφικά και να τα steamάρουν σε οθόνες κτλ με ελάχιστο delay (φυσικά ξέρω και τι hardware και software χρειάζεται και πως να το ρυθμίσω γιατι out of the box δεν γίνονται αυτά )Αυτό συμφέρει απο άποψη αρχικού κόστους αλλά και συντήρησης γιατι δεν θα χρειαστεί πχ να στήσω 100 κουτιά αλλά απλά να βάλω 100 οθόνες και πληκτρολόγια και όλες να "θρέφονται" απο έναν server τίγκα στις GPU (αρκετά λιγότερες απο 100 φυσικά. ) Επίσης όσο αφορά όλες τις άλλες εργασίες θα είναι σε θέση να τις κάνουν μέσω ενός mini linux rig πίσω απο τις οθόνες (στο vesa mount) αμελητέου κόστους που θα παρέχει και ασφάλεια στο surfing κτλ Τέλος και η κατανάλωση ρεύματος θα είναι αισθητά μικρότερη. Το θέμα είναι όμως φτουράνε στην εποχή μας τέτοια μαγαζιά ή θα βάλω το χρήμα και μετά θα κυνηγάω αράχνες; Σκέφτομαι για αρχή να το πλασάρω σαν πρόταση σε άλλα Internet καφέ αλλά δεν είμαι salesman και δεν έχω σκεφτεί ακόμη τρόπο πχ απλά να ψάξω το αφεντικό και να του πω το και τό;
idomeneas7 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Εδώ έχουν κλείσει όλα εδώ και χρόνια, μόνο μια τρύπα έχει μείνει και πρέπει να είναι ξέπλυμα.
xrist0s4 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Μπα φιλε μου επενδυσε καπου αλλου,πανε οι καλες εποχες των νετ καφε... 1
De@th L0rd Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Το 2005 κάλεσε θέλει τους υπολογιστές του πίσω... Κάρτες γραφικών σε racks? Και streaming σε οθόνες; Για πιο λόγο να το κάνεις αυτό, απλά για να να έχεις προβλήματα επιπλέον; Εν κατακλείδι, αυτά τα πράγματα που σκέφτεσαι ΚΑΝΕΙΣ δε θα δεχθεί να πληρώσει για να τα υλοποιήσει στην Ελλάδα.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Άνοιξε ένα στη γειτονιά άνοιξη του '17. Έκλεισε ήδη, από το καλοκαίρι φαινόταν το πράγμα, ελάχιστος κόσμος πήγαινε: δεν έχουν νόημα ύπαρξης πλέον, νομίζω (συν του ότι το συγκεκριμένο ήταν μια τρύπα, με έναν αυτόματο πωλητή, μέτριες καρέκλες). Με τις ταχύτατες συνδέσεις που μπορούμε να έχουμε πλέον στα σπίτια μας, δεν ξέρω τι μπορεί να προσφέρουν, πέρα ίσως από μια "ανωνυμία". 3
zio10 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Δύσκολα τα πράγματα...δεν είναι ότι όλα δεν έχουν κόσμο, είναι κάποια που έχουν αρκετό αλλά δεν ξέρω τι βγάζουν στο τέλος. Αυτό να δεις, το να έχεις ένα μαγαζί με κόσμο 24 ώρες και στο τέλος του μήνα να μη βγάζεις τίποτα τι να το κάνεις; Άνοιξε ένα στη γειτονιά άνοιξη του '17. Έκλεισε ήδη, από το καλοκαίρι φαινόταν το πράγμα, ελάχιστος κόσμος πήγαινε: δεν έχουν νόημα ύπαρξης πλέον, νομίζω (συν του ότι το συγκεκριμένο ήταν μια τρύπα, με έναν αυτόματο πωλητή, μέτριες καρέκλες). Με τις ταχύτατες συνδέσεις που μπορούμε να έχουμε πλέον στα σπίτια μας, δεν ξέρω τι μπορεί να προσφέρουν, πέρα ίσως από μια "ανωνυμία". Αυτό που έχω δει εγώ είναι ότι οι συστηματικοί πελάτες είναι κάποιες παρέες που παίζουν μαζί το ίδιο παιχνίδι.
MikeJ Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Μόνο σε παραμεθωριο τιγκα σε φανταρους και πάλι με ερωτηματικο. 2
Manjaro Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Το 2005 κάλεσε θέλει τους υπολογιστές του πίσω... Κάρτες γραφικών σε racks? Και streaming σε οθόνες; Για πιο λόγο να το κάνεις αυτό, απλά για να να έχεις προβλήματα επιπλέον; Εν κατακλείδι, αυτά τα πράγματα που σκέφτεσαι ΚΑΝΕΙΣ δε θα δεχθεί να πληρώσει για να τα υλοποιήσει στην Ελλάδα. μα βγαίνει φθηνότερα απο το αν στίσεις με τον κλασικό τρόπο. και σαν αρχικό κόστος και σαν κατανάλωση ρεύματος συντήρηση κτλ. δεν νομίζω το virtualization και τα apis του 2005 να μπορούσαν να κάνουν τέτοιο πράγμα. ούτε και το hardware. Μόνο σε παραμεθωριο τιγκα σε φανταρους και πάλι με ερωτηματικο. εδώ στην Κρήτη που είμαι έχει 3 μεγάλα στο κέντρο (δεν ξέρω πόσα άλλα στην γύρο πόλη) Σέρρες αν και έχω καιρό να πάω την τελευταία φορά πάντως που πήγα είχε και εκει 3 μεγάλα (όταν λέω μεγάλα εννοώ πάνω απο 30 PC ) Θεσσαλονίκη έχω πετύχει μερικά με καμιά 100+ Άνοιξε ένα στη γειτονιά άνοιξη του '17. Έκλεισε ήδη, από το καλοκαίρι φαινόταν το πράγμα, ελάχιστος κόσμος πήγαινε: δεν έχουν νόημα ύπαρξης πλέον, νομίζω (συν του ότι το συγκεκριμένο ήταν μια τρύπα, με έναν αυτόματο πωλητή, μέτριες καρέκλες). Με τις ταχύτατες συνδέσεις που μπορούμε να έχουμε πλέον στα σπίτια μας, δεν ξέρω τι μπορεί να προσφέρουν, πέρα ίσως από μια "ανωνυμία". το ότι μπορούν να προσφέρουν μπορούν αλλά αν όπως λέτε στην πράξη δεν πατάει κανείς η θεωρία περισσεύει.. θεωρητικά πάντως ειναι παρεΐστικο το κλήμα πας με τους φίλους πχ μετά το σχολείο να παίξετε όλοι μαζί πχ στην ίδια ομάδα κτλ.. καφέ και στο σπίτι κάνεις γιατι πας στην καφετέρια; τέλος δεν μπορούν όλοι να παίξουν σπίτι τους σε υψηλά settings παιχνίδια γιατι τα PC τους ίσως να μην ειναι τόσο δυνατά ή να μην έχουν καλό Internet.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Εντύπωση μου κάνει, εγώ τα βλέπω να κλείνουν ή να φυτοζωούν. Αν το σκέφτεσαι σοβαρά, πρέπει να δεις σε ποιους θα απευθυνθείς και από πού θα βγαίνει το χρήμα, καφέδες κτλ., γιατί από τη χρέωση ανά ώρα δεν νομίζω πως μπορεί να σταθεί. Πάντως, γυμνασιόπαιδα βλέπω σε ένα μεγαλούτσικο εδώ στην περιοχή (το τελευταίο που ξέρω και το παλαιότερο στη γειτονιά), LAN κι άγιος ο Θεός το καλοκαίρι και τα Σ/Κ. Στέκεται επιχείρηση έτσι; Με πιτσιρικάδες που θα πορεύοντια με το χαρτζιλίκι τους; Αμφιβάλλω.
Anorymous Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Άνοιξε ένα στη γειτονιά άνοιξη του '17. Έκλεισε ήδη, από το καλοκαίρι φαινόταν το πράγμα, ελάχιστος κόσμος πήγαινε: δεν έχουν νόημα ύπαρξης πλέον, νομίζω (συν του ότι το συγκεκριμένο ήταν μια τρύπα, με έναν αυτόματο πωλητή, μέτριες καρέκλες). Με τις ταχύτατες συνδέσεις που μπορούμε να έχουμε πλέον στα σπίτια μας, δεν ξέρω τι μπορεί να προσφέρουν, πέρα ίσως από μια "ανωνυμία". το θεμα δεν ειναι η συνδεση αλλα τα τουμπανα μηχανηματα που θα εχει και δεν μπορει να παρει ο πιτσιρικας
Manjaro Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 το θεμα δεν ειναι η συνδεση αλλα τα τουμπανα μηχανηματα που θα εχει και δεν μπορει να παρει ο πιτσιρικας και γιαυτό το σκέφτομαι με την τοπολογία που εχω στο μυαλό μου θα έχει ο πελάτης τούμπανα γραφικά χωρίς όμως το κόστος του να υπάρχει μια κάρτα γραφικών μεγάλου κόστους σε κάθε PC (+ καλός επεξεργαστής σε κάθε κουτί για να μην έχει bottleneck + μνήμη +μητρική κτλ κτλ) θα υπάρχουν απλά μερικές ακριβές κάρτες σε έναν server που θα μοιράζονται το φορτίο και θα streamάρουν το περιεχόμενο στην πράξη δεν θα υπάρχει διαφορά στην εμπειρία του τελικού χρήστη. εξοικονομείς κόστος, συντήρηση, χώρο, ρεύμα γενικά απορώ πως δεν έκανε κανένας κάτι τέτοιο και ανταυτού παίρνουν 30 κουτιά κτλ... αλλά αν έχει πεθάνει εντελώς όπως λέτε μάλλον δεν έχει και νόημα να προσπαθήσω να πείσω κάποιον να αναβαθμίσει το μαγαζί του έτσι. 1
zio10 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 το θεμα δεν ειναι η συνδεση αλλα τα τουμπανα μηχανηματα που θα εχει και δεν μπορει να παρει ο πιτσιρικας Ναι αλλά με τόσο χαμηλές χρεώσεις και τόσα έξοδα άντε να τα κάνεις απόσβεση και να έχεις και κέρδος πριν τα αναβαθμίσεις...
Miracle Worker Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Εγω επειδη περναω λιγους μηνες σε ενα νησι που και που, χρησιμοποιω ενα εκει και με εχει βολεψει αρκετα. Λιγο mobile, λιγο νετκαφε, βγαινει το πραγμα. Ισα ισα που στο νετ κανω πιο πολυ "δουλεια", γιατι δε χαζευω δεξια αριστερα, το συνδυαζω και με βολτα στην πολη. Κοσμο εχει αρκετο ολη την ωρα (24), κυριως gamers αλλα και απο ολες τις αλλες συνομοταξιες. Βεβαια πρεπει να ειναι το μονο σε ολη την πολη. 5€ οι 5 ωρες για τα μελη. Αθηνα στη γειτονια μου εχει ενα που μεσα ειναι ολοι του ανατολικου μπλοκ.
zio10 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 και γιαυτό το σκέφτομαι με την τοπολογία που εχω στο μυαλό μου θα έχει ο πελάτης τούμπανα γραφικά χωρίς όμως το κόστος του να υπάρχει μια κάρτα γραφικών μεγάλου κόστους σε κάθε PC (+ καλός επεξεργαστής σε κάθε κουτί για να μην έχει bottleneck + μνήμη +μητρική κτλ κτλ) θα υπάρχουν απλά μερικές ακριβές κάρτες σε έναν server που θα μοιράζονται το φορτίο και θα streamάρουν το περιεχόμενο στην πράξη δεν θα υπάρχει διαφορά στην εμπειρία του τελικού χρήστη. Αυτό είναι στάνταρ; Το έχεις δοκιμάσει και δεν έχει διαφορά;
Manjaro Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Αυτό είναι στάνταρ; Το έχεις δοκιμάσει και δεν έχει διαφορά; ναι στο εξωτερικό υπάρχουν και υπηρεσίες που έτσι νοικιάζεις και παίζεις παιχνίδια βέβαια εκει υπάρχει ένα λίγο μεγαλύτερο delay γιατί περνάει μέσα απο WAN (απο το internet δηλαδή) εδώ όμως που οι αποστάσεις ειναι μερικά μετρα η διαφορά θα είναι ασήμαντη. Το έχω δοκιμάσει αλλά μόνο με 2 κάρτες να τροφοδοτούν 2 PC αλλά ή όλοι δουλειά του να έχεις 2 ή 200 είναι το ίδιο πράγμα απο θέμα λειτουργικού software και ρυθμίσεων . 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα