star12 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2017 παντως και στη θεσσαλονικη οι ποδηλατες ειναι ολιγον γομαρια ,<ευτηχως λιγοι>.Πηγαινα καπου χτες διπλα στη θαλασσα διπλα στο μεγ μουσικης,και ηρθαν καταπανω μου 2 @#@#@# χωρις ντρινκ ντρινκ και τα λοιπα.και διπλα η θαλασσα.Ευτηχως απεφυγα το σπλασ Μη μιλαω για τη παραλια,που κανονιkα θα πρεπε να ειπαρχει μια διαχωριστικη γραμμη. και να το ΣΕΒΟΝΤΑΙ,κατι που σε χωρες οπως αγγλια η γαλλια θα τρωγαν προστιμο νυχτωνει τωρα και απ τις 7, και αντε να περπατας απο κεινη τη κατευθυνση .Mε το δρομο διπλα και τους μελλωντικους ραλιστες,και τα αλλα τα εξυπνα με τα ποδηλατα τους.Ακομα απορω πως δεν επεσε κανεις στη θαλασσα. ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ αμα πια
nemesiskp Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2017 Όχι. Το αντίθετο. Για τον ίδιο λόγο που δεν έχω εγώ με το Seicento την απαίτηση από τον οδηγό του 160τονου τράκτορα να έχει το νου του για μένα περισσότερο απ' ότι πρέπει να έχω εγώ το νου μου για εκείνον. Οι ελληνικοί δρόμοι στην πλειοψηφία τους δεν είναι για να κάνεις ποδήλατο. Ίσως αν ήταν κλειστοί (π.χ. σε αγώνα), αλλά και πάλι η κατάστασή τους είναι απαράδεκτη. Το να θες να κυκλοφορήσεις με ποδήλατο σε δρόμους με κίνηση, τη στιγμή μάλιστα που ξέρεις από πριν τι πρόκειται να συνατήσεις, σε καθιστά περισσότερο υπεύθυνο απ' τους υπόλοιπους για ό,τι γίνει. Είναι απλή κοινή λογική, τύπου «το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό». Όλα πρέπει να έχουν το νου τους, αλλά το μικρό πρέπει να είναι σε μεγαλύτερη ετοιμότητα μην το φάει το μεγάλο. Κατσε, το ίδιο δεν λέμε; Ότι ο ποδηλάτης πρέπει προσέχει περισσότερο γιατί πέρα από το μικρό όχημα που λες εσύ, σε πιθανό ατύχημα είναι πιο ευάλωτος από τον άλλον,άρα αξίζει περισσότερο κράξιμο που λέω εγώ. Με μπέρδεψε το *αντίθετο* που έβαλες.
phanispal Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2017 Έχεις δίκιο, διάβασα ότι είπες ότι κράζεις ακόμα περισσότερο τους οδηγούς με το σκεπτικό ότι επειδή εκείνοι είναι λιγότερο ευάλωτοι σε σχέση με τους ποδηλάτες πρέπει να έχουν το νου τους και για τους τελευταίους. Που πρέπει όλοι βέβαια γενικότερα να έχουν το νου τους για το τι συμβαίνει γύρω τους.
aristos12 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2017 ευτυχώς χειμωνιάζει κ οι περισσότεροι (αν οχι ολοι ) θά αφήνουν τά ποδήλατα στό σπίτι τους ... εχει κ μερικά καλά ο χειμώνας - κυρίως τό κρύο κ τήν βροχή .... αυτο. κανενας, μα κανενας δε σταματαει σε κοκκινο και οδηγουν λες και εινια στο χωριο τους, αναποδα, καθετα, στη μεση..ζαμαν φου φαση. στη πλειοψηφια τους ειναι αναγωγοι και βριζουν με το παραμικρο. μπά συμβαίνουν τέτοια πράγματα από τούς ποδηλάτες ??? κακό παιδί εισαι κ θά σού βάλω πιπέρι στό στόμα σου ... τό θέμα ειναι οτι αυτό πού συναντάς εξω στούς δρόμους (κυκλοφορούν σέ μονόδρομους αντίθετα - πάνω στά πεζοδρόμια , 2-3 παράλληλα σέ μιά λωρίδα στόν δρόμο κ νά λύνουν τό κυπριακό κ αν τούς κορνάρεις ακούς κ μπινελίκια κλπ ) , τό κάνουν μαντράχαλοι ανω τών 35 +++ πού υποτίθεται οτι αυτοί εχουν κάποια μόρφωση ...εχω δεί κ τό αλλο κουφό επίσης ,ποδηλάτης νά εχει δεμένο τό σκυλί του μέ λουρί (ευτυχώς ) κ νά τρέχει εχοντάς το δίπλα του σέ δρόμο πού κυκλοφορούν αυτοκίνητα κ οχι σέ κάποια αλάνα-χωράφι κλπ , μάλλον μόνο ο κίμ θά μάς σώσει αλλά αργεί κ αυτός ....νά πατήσει τό κουμπί....
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2017 ευτυχώς χειμωνιάζει κ οι περισσότεροι θά αφήνουν τά ποδήλατα στό σπίτι τους ... εχει κ μερικά πολύ καλά ο χειμώνας - τό κρύο κ η βροχή τελικά... Αμ δε, αυτή που έχω δίπλα βγαίνει και το χειμώνα όλο χαρά, φοράει αυτό το σκουφί με την φούντα βάζει πράγματα στο καλάθι μπροστά και πάει. Φοβάμαι μη μου κάνει ζημιά πίσω, αλλιώς θα τσίμπαγα το φρένο στην κατηφόρα. Με εξοργίζει, δεν ξέρω γιατί. Μήπως είμαι κακός άνθρωπος?
stamatisj1 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2017 Άρθρο 40 Ειδικοί κανόνες για τους οδηγούς ποδηλάτων, μοτοποδηλάτων, μοτοσικλετών και τρίτροχων οχημάτων1. Οι οδηγοί ποδηλάτων, μοτοποδηλάτων, μοτοσικλετών και τρίτροχων οχημάτων, απαγορεύεται: .......... δ) Να κινούνται ανά δύο ή και πλείονες παράλληλα. .......... στ) Να χρησιμοποιούν εν κινήσει ακουστικά που έχουν συνδεθεί με φορητά ραδιόφωνα, μαγνητόφωνα και άλλες παρεμφερείς ηχητικές συσκευές. ζ) Να χρησιμοποιούν εν κινήσει κινητό τηλέφωνο το οποίο δεν είναι τοποθετημένο σε ειδική θέση για ανοικτή ακρόαση. ........... 6. Αυτός που παραβαίνει τις διατάξεις του άρθρου αυτού τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο ογδόντα (80,00) ευρώ, . Υπάρχει έστω ΕΝΑΣ ποδηλάτης που δεν παραβαίνει έστω ένα από τα παραπάνω κάθε φορά που πάει την βόλτα του? Επίσης για τους περισσότερους ποδηλάτες τα φανάρια είναι κάτι διακοσμητικές κολώνες με φωτάκια που αναβοσβήνουν... 1
AristidisZ Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2017 Καλά η αλήθεια είναι ότι το πρόβλημα με τους ποδηλάτες δεν είναι αν μιλάνε στο κινητό (παίζει να μην έχω δει και κανέναν να το κάνει) Άλλα είναι τα προβλήματα...
Moderators Spect~ Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2017 Moderators Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2017 Άρθρο 40 Ειδικοί κανόνες για τους οδηγούς ποδηλάτων, μοτοποδηλάτων, μοτοσικλετών και τρίτροχων οχημάτων 1. Οι οδηγοί ποδηλάτων, μοτοποδηλάτων, μοτοσικλετών και τρίτροχων οχημάτων, απαγορεύεται: δ) Να κινούνται ανά δύο ή και πλείονες παράλληλα. Καλα αυτό για τον μονο λόγο που ενοχλεί τους οδηγους αυτοκινήτων ειναι επειδη κάνει την προσπέραση αυτων πιο δυσκολη και τιποτα αλλο, κατα τα αλλα χεστηκαν. Εμενα προχτες με περασε αμαξι απο δεξια την ωρα που το μισο σωμα ηταν γυρισμενο για να πιασει να βαλει τη ζωνη.. ΥΓ: Ημουν με τη μχανη εγω
wizzy Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 Προσωπικά έχω και mtb και κούρσα μιας και ρώτησες. Αλλά όταν πάω για ποδήλατο οδηγώ πολύ προσεχτικά. Δεν πάω με τη φιλοσοφία της οδήγησης αυτοκινήτου ή μηχανής. Ούτε με τη φιλοσοφία οτι είμαι σε προπόνηση ή αγώνα και το ζητούμενο είναι να φτάσω γρήγορα. Οδηγώ σχεδόν σα να είμαι πεζός.Πχ αν έχει χωματόδρομο ή άδειο πεζοδρόμιο στην άκρη του δρόμου πάντα θα βγω εκτός ασφάλτου για περισσότερη ασφάλεια. Αυτό με την κούρσα δε γίνεται. Το περιστατικό που λες εσκεμμένα δεν το σχολίασα καθώς δεν ξέρω κάτω απο τι συνθήκες έγινε το ατύχημα. Η μόνη πληροφορία που δίνεις είναι οτι το αυτοκίνητο έπεσε απο πίσω. Πως μπορώ να ξέρω ποιος έφταιγε μόνο απο αυτό; Στα περί σεβασμού απο όλους δε μπορούμε να διαφωνήσουμε. Απλά οι ποδηλάτες όφειλαν να είναι περισσότερο προσεχτικοί και να οδηγούν αμυντικά αφού σε περίπτωση ατυχήματος παίζεται η ζωή τους. Υπάρχει διαφορά..Άλλο το μετακινούμαι με το ποδήλατο με κύριο ζητούμενο την ασφάλεια και άλλο το φοράω τα κολάν και βγαίνω στο δρόμο να κάνω προπόνηση και νέα ρεκόρ αδιαφορώντας αν θα φτάσω ζωντανός. Στα υπόλοιπα συμφωνώ. Στο bold, βασικός κανόνας του ΚΟΚ δεν είναι ότι φταίει πάντα ο από πίσω; Αυτό ξέρω εκτός κι αν κάνω λάθος. Εκ των υστέρων έμαθα ότι ο τύπος που έπεσε πάνω στον πιτσιρικά είχε προβλήματα ψυχολογικής φύσεως κι ήταν γνωστός στην αστυνομία (μέσω πάμπολλων καταγγελιών) για το γεγονός ότι "κυνήγαγε" ποδηλάτες με το αυτοκίνητό του.
vision Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 εδώ περνάνε αέρα τα κόκκινα τουλάχιστον το 50% των μοτοσακό που κυκλοφορούν. τα ποδήλατα σαν πείραξαν; Κοιτάνε λίγο με την άκρη του ματιού μην έρχεται κανένας εισβολέας και γκάζι/ορθοπεταλιά ανάλογα τι καβαλάς (μοτοσακό/ποδήλατο). - τα μοτοσακό αναλογικά δεν έχουν ίχνος τήρησης των κανόνων, σε σχέση με τα αυτοκίνητα. - το 100% αυτών προσπερνάει από δεξιά, - το 100% αυτών κινείται σε αντίθετο ρεύμα συχνά, μέσα στα στενά κατά κόρον. - το 50% που προθυμοποιούνται να σταματήσουν σε κόκκινα (τι καλά παιδιά), το κάνουν μετά το φανάρι (δεν βλέπουν πότε ανάβει πράσινο - πρέπει να τους το σφυρίξεις εσύ αντί να τους πατήσεις, χώρια που μαζεύονται παράνομα όλοι στις διαβάσεις πεζών). - το 99,9% όταν ανάψει κόκκινο πρέπει να βρεθούν με κάθε τρόπο πρώτοι, μπροστά από κάθε είδους 4τροχο, παραβιάζοντας, προσπεράσεις/αντίθετο ρεύμα κτλ. - σε συγκεκριμένους δρόμους στην πόλη με διπλή διαχωριστική και κίνηση, κινούνται στο αντίθετο ρεύμα, με αποτέλεσμα εσύ που κινείσαι νόμιμα στη λωρίδα σου, αντί να τους πάρεις παραμάζωμα, να αναγκάζεσαι να πας πιο 'κει νομιμοποιώντας την παραβατικότητά τους (αν τους πεις και τίποτα, γκαρίζουν σαν την γαιδάρα του χωριού). Δεν τα έχω με τους έχοντες μοτοσακό, περιγράφω την πραγματικότητα. Στα 4τροχα ισχύουν άλλα διάφορα. Για τους ποδηλάτες το πρόβλημα είναι με αυτούς που κυκλοφορούν σε κεντρικές οδούς, όχι σε στενά. Σε κεντρικές οδούς κανονικά απαγορεύεται. Το ίδιο ισχύει και για αυτούς που το παίζουν (ή είναι) μαραθωνοδρόμοι, σφίχτες, αθληταράδες και τρέχουν φόρα παρτίδα μέσα στο δρόμο ή στα πεζοδρόμια (γήπεδα και βουνά έχουμε ρε βλάχουρα που μπορείς να προπονηθείς με ασφάλεια). Σε προκαλούν να τους τα χώσεις.
dfokas21 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 Απο οτι καταλαβα σου φταινε και τα μοτοσακο (χαχα για τη λεξη) , και τα 4τροχα , και οι ποδηλατες αλλα και οι πεζοι ! Αυτοι που πετανε σου φταινε σε κατι ?
vision Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 Απο οτι καταλαβα σου φταινε και τα μοτοσακο (χαχα για τη λεξη) , και τα 4τροχα , και οι ποδηλατες αλλα και οι πεζοι ! Αυτοι που πετανε σου φταινε σε κατι ? που να μην έγραφα αυτό που έγραψα παραπάνω: "Δεν τα έχω με τους έχοντες μοτοσακό, περιγράφω την πραγματικότητα." εσύ βλέπεις κάτι άλλο; μοτοσακό, δεν είναι υποτιμητικό, 2τροχα με κινητήρες μικρής ιπποδύναμης είναι που τώρα τα βαφτίζουν μηχανάκια/εργαλεία γιατί το μοτοσακό τους φαίνεται μπανάλ γκα-γκάάααν και βγάζουν μυρωδάτες!
dfokas21 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 που να μην έγραφα αυτό που έγραψα παραπάνω: "Δεν τα έχω με τους έχοντες μοτοσακό, περιγράφω την πραγματικότητα." εσύ βλέπεις κάτι άλλο; μοτοσακό, δεν είναι υποτιμητικό, 2τροχα με κινητήρες μικρής ιπποδύναμης είναι που τώρα τα βαφτίζουν μηχανάκια/εργαλεία γιατί το μοτοσακό τους φαίνεται μπανάλ γκα-γκάάααν και βγάζουν μυρωδάτες! Νομιζα οτι με το μοτοσακο εννοουσες ολες τις μοτοσυκλετες . Ενταξει μωρε δεν ειναι και τοσο τραγικα τα πραγματα , δεν μπορουν ολοι να ειναι νομοτυποι και αψογοι .Παντου παιζουν και οι "αλλοι"
doubtful Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 πρίν από λίγες ημέρες ειχε ερθει από τόν καναδά συγγενικό μου ζευγάρι , γιά 1 μήνα διακοπες στήν κέρκυρα ,αλλά θά εμεναν κ λίγες ημέρες στήν αθήνα , ειναι σάββατο πρωί εχει κ ωραία ημέρα μέ πολύ καθαρή ατμόσφαιρα κ ηθελαν νά δούν τήν αθήνα από ψηλά .. .. καί επιλέγω μιά από τίς πιό ομορφες διαδρομές πού ειναι εντός αθηνών ,από τήν μονή καισαριανής εως τήν κορυφή τού υμηττού (εκεί πού ειναι οι κεραίες ) οπου κ βλέπεις τήν αθήνα πιάτο . γιά οσους δέν ξέρουν τήν διαδρομή αυτή ,ειναι στενός κ επικίνδυνος ο δρόμος κ εχει λίγες στροφές 4-5 αλλά ειναι πολύ κλειστές κ θέλει πολύ προσοχή ειδικά οταν τήν ανεβαίνεις κ πρέπει νά πηγαίνεις σχεδόν τέρμα δεξιά γιά νά χωράει νά περάσει κ τό αυτοκίνητο πού κατεβαίνει , ειχε αρκετό κόσμο κ ιχ κ μοτο κ ποδηλάτες .... γιά νά μην τό κουράζω σχεδόν ΣΕ ΟΛΕΣ τίς στροφές (τίς κλειστές κ επικίνδυνες κ χωρίς ορατότητα) κατέβαιναν ανετοι ...ενας η δύο ποδηλάτες οχι στην δεξιά πλευρά τού δρόμου (κατηφόρα) οπως επρεπε νά ειναι ,αλλά τέρμα αριστερά τής ανόδου ,δηλ.αριστερά τής δεξιάς ρόδας τού αυτοκινήτου μου ,τό γιατί μού τό ειπαν 5-6 γιατί σταμάτησα τελείως τό αμάξι γιά νά ρωτήσω ,γιατί ρέ λεβέντες πάτε αντικανονικά κ μάλιστα πάνω στην στροφή θέλετε νά αυτοκτονήσετε ? κ τί μού λένε ...από δεξιά εχει ηλιο ενώ από εδώ εχει σκιά ? ? ? ? κ μιλάμε ολοι αυτοί δέν ηταν πιτσιρικάδες αλλά μαντράχαλοι 35+ ενώ οι ελληνοκαναδοί εκαναν τόν σταυρό τους μέ αυτά πού εβλεπαν ,ενώ σέ κάποιους πού κόρναρα ...αυτοί μούτζωσαν η τί κορνάρεις ρέ σέ ειδα...ελλάδα 2017... τό βράδυ πηγαίνοντας γία βόλτα κ κρεατο-φαγητό στά καλύβια ,από αγιο κοσμά εως βάρκιζα σημειωτόν... γιατί ειχαν ποδηλατάδα οι ...ποδηλάτες μας... Οι ποδηλατες ειναι κατι σαν τις φεμινιστριες, νομιζουν ολοι ειναι υποχρεωμενοι να ανεχονται το θρασος και την ανευθυνοτητα τους. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα