papoys1 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Λόγω δουλειάς πρωϊνές ώρες περνάω συχνά από ένα φανάρι στην περιοχή μου 3,4,5 και πολλές φορές παραπάνω. Χτες και σήμερα ένας νεαρός στο συγκεκριμένο φανάρι μοίραζε φυλλάδια γνωστού πολυκαταστήματος. Κάθε φορά που πέρναγα χτες άνοιγα το παράθυρο και έπαιρνα από ένα. Περνάω σήμερα το πρωί ξαναπαίρνω από τον ίδιο. Μετά από μία ώρα με πιάνει πάλι το φανάρι.Πάει ο νεαρός στον μπροστινό δεν ανοίγει το παράθυρο και του κάνει νόημα ότι δεν θέλει. Έρχεται σε μένα απλώνω το χέρι μάλλον με θυμήθηκε γυρίζει και μου λέει "θέλετε και άλλο γιατί έχετε πάρει;;" -Ναι του λέω γιατί στο σπίτι διαβάζουμε πολύ τις προσφορές. (και του κλείνω το μάτι) Μου χαμογελάει ξαναπαίρνω φυλλάδιο και φεύγω. Πιθανώς οι πιο πολλοί το ξέρετε και παίρνετε.Για όσους δεν το κάνουν για δικούς τους λόγους απλώστε το χέρι πάρτε το φυλλάδιο και μην το διαβάζετε.Πετάχτε το. Πολλά από αυτά τα παιδιά πιθανώς πληρώνονται με το κομμάτι και δεν μπορούν να τα πετάξουν γιατί μπορεί να ελέγχονται από κάποιους. Και με το κομμάτι να μην πληρώνονται αλλά με την ώρα είναι σαν τα προσβάλλεις αν τους πεις δεν θέλω πήγαινε παραπίσω. 25
DrLo Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Αρκετά "επιφανειακή" προσέγγιση , και με το κομμάτι να πληρώνονται, σημασία στη τελική έχει το πόσο αυτή η προώθηση όντως συμβάλει στις πωλήσεις της αλυσίδας. Αν δηλαδή ξαφνικά μοιράζουν 10 πλάσια χαρτιά αλλά το όφελος της αλυσίδας είναι το ίδιο , σε μαι perfect market, απλά θα υποδεκαπλασιαστεί η αξία του κομματιού. αποτέλσμα , αυξηση του κοστους διαφήμισης ανα μονάδα οφέλους και περισσότερη κούραση για τους πωλητές και πιθανή αλλαγή τρόπου διαφήμισης (= "απόλυση") Αν πραγματικά θες να βοηθήσεις τον πιστιρικά στο φανάρι το νατο πετάξεις είναι ότι χειρότερο μπορείς να του κάνεις ... πάρε το φυλλάδιο διάβασέ το και δώστο και σε άλλον να το διαβάσει. 1
pananton Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 ισχύει, από τέτοια παιδιά (γιατί συνήθως είναι νεαροί ηλικιακά) πάντα παίρνω τα φυλλάδια και παρακάτω στον πρώτο κάδο τα πετάω... σπάνια να μην έχω δεχτεί να πάρω αν έχω πράγματα και στα δύο χέρια... έχω κάνει και εγώ τέτοιες δουλειές και έχω φάει και βρισίδι και προσβολές για την "φύση" της εταιρίας που διαφήμιζε το φυλλάδιο. τι να πεις... 5
andreapaog328 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 απλώστε το χέρι πάρτε το φυλλάδιο και μην το διαβάζετε.Πετάχτε το. σε κάδο μονο ε. 4
MikeJ Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Σχεδόν όλοι πληρώνουν με την ώρα πλέον και όχι με τα φυλλάδιο γιατί απλά υπήρχαν φαινόμενα όπου πέταγε ο άλλος τα μισά στα σκουπίδια ή τα μοίραζε 5-5 αντί για 1-1. Άρα όσα και να πάρεις δεν βοηθάς το παιδί. Έχω μοιράσει και εγώ και πάντα παίρνω καθαρά από ευγένεια. (Παλαιότερα μπορεί να υπήρχαν συμφωνίες τύπου μοιράζεις 500 έναντι 20 ευρώ και όση ώρα σου πάρει αλλά όπως είπα πιο πάνω πλέον είναι μοιράζεις 4 ώρες και όσα μοιράσεις) 2
zio10 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Το βλέπω κι εγώ όπως ο papoys και οι περισσότεροι. Παίρνω σχεδόν πάντα, συνήθως ρίχνω και μια ματιά και δεν τα πετάω και όλα. Χρειάζονται τα χαρτιά στο σπίτι ή στο αυτοκίνητο 5
Iamthagod Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2017 Ειναι οπως τα λετε. Μονη μου ενσταση στα φυλλαδια που τοποθετουν πολλες φορες στον υαλοκαθαριστηρα αυτοκινητου. Περα απο το γεγονος πως μετα πολλα τα περνει ο αερας και καταληγουν στο... δρομο, εαν βρεξει κολλαει το χαρτι πανω στο τζαμι, το χρωμα απο το φυλλαδιο επισης και βγαινει ΔΥΣΚΟΛΑ αν δεν χρησιμοποιησεις οινοπνευμα π.χ... προσωπικα εχω ριξει πολυ βρισιμο για αυτο το πραγμα. 2
zio10 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2017 Αρκετά "επιφανειακή" προσέγγιση , και με το κομμάτι να πληρώνονται, σημασία στη τελική έχει το πόσο αυτή η προώθηση όντως συμβάλει στις πωλήσεις της αλυσίδας. Αν δηλαδή ξαφνικά μοιράζουν 10 πλάσια χαρτιά αλλά το όφελος της αλυσίδας είναι το ίδιο , σε μαι perfect market, απλά θα υποδεκαπλασιαστεί η αξία του κομματιού. αποτέλσμα , αυξηση του κοστους διαφήμισης ανα μονάδα οφέλους και περισσότερη κούραση για τους πωλητές και πιθανή αλλαγή τρόπου διαφήμισης (= "απόλυση") Αν πραγματικά θες να βοηθήσεις τον πιστιρικά στο φανάρι το νατο πετάξεις είναι ότι χειρότερο μπορείς να του κάνεις ... πάρε το φυλλάδιο διάβασέ το και δώστο και σε άλλον να το διαβάσει. Αυτό που λες έχει μια λογική και πιθανό να ισχύει, αλλά το βρίσκω κάπως τραβηγμένο. Αυτός που τα μοιράζει ένα μεροκάματο πάει να βγάλει δεν θα κάνει καριέρα.Με αυτή τη λογική το παίρνουμε κι άλλος το διαβάζει, άλλος το πετάει. Επίσης τα μαγαζιά ξέρουν τι απόδοση έχει περίπου αυτός ο τρόπος προώθησης και σίγουρα ξέρουν ότι ένα μεγάλο ποσοστό το πετάει στον πρώτο κάδο. Οπότε με το να πάρουμε το φυλλάδιο βοηθάμε τον άνθρωπο να πάρει ένα μεροκάματο, προωθείται όσο προωθείται η επιχείρηση, δουλεύει κανένας γραφίστας να τα βγάλει κλπ. Τώρα αν δουν ότι δεν αποδίδει και αλλάξουν τρόπο προώθησης βλέπουμε... Ειναι οπως τα λετε. Μονη μου ενσταση στα φυλλαδια που τοποθετουν πολλες φορες στον υαλοκαθαριστηρα αυτοκινητου. Περα απο το γεγονος πως μετα πολλα τα περνει ο αερας και καταληγουν στο... δρομο, εαν βρεξει κολλαει το χαρτι πανω στο τζαμι, το χρωμα απο το φυλλαδιο επισης και βγαινει ΔΥΣΚΟΛΑ αν δεν χρησιμοποιησεις οινοπνευμα π.χ... προσωπικα εχω ριξει πολυ βρισιμο για αυτο το πραγμα. Σε αυτό έχεις τεράστιο δίκιο, χειρότερο και από τα αυτοκόλλητα της blue star είναι! (που δεν με ενοχλεί προσωπικά αλλά ενοχλεί πολλούς ). 1
YourTrueLegend Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2017 Λόγω δουλειάς πρωϊνές ώρες περνάω συχνά από ένα φανάρι στην περιοχή μου 3,4,5 και πολλές φορές παραπάνω. Χτες και σήμερα ένας νεαρός στο συγκεκριμένο φανάρι μοίραζε φυλλάδια γνωστού πολυκαταστήματος. Κάθε φορά που πέρναγα χτες άνοιγα το παράθυρο και έπαιρνα από ένα. Περνάω σήμερα το πρωί ξαναπαίρνω από τον ίδιο. Μετά από μία ώρα με πιάνει πάλι το φανάρι.Πάει ο νεαρός στον μπροστινό δεν ανοίγει το παράθυρο και του κάνει νόημα ότι δεν θέλει. Έρχεται σε μένα απλώνω το χέρι μάλλον με θυμήθηκε γυρίζει και μου λέει "θέλετε και άλλο γιατί έχετε πάρει;;" -Ναι του λέω γιατί στο σπίτι διαβάζουμε πολύ τις προσφορές. (και του κλείνω το μάτι) Μου χαμογελάει ξαναπαίρνω φυλλάδιο και φεύγω. Πιθανώς οι πιο πολλοί το ξέρετε και παίρνετε.Για όσους δεν το κάνουν για δικούς τους λόγους απλώστε το χέρι πάρτε το φυλλάδιο και μην το διαβάζετε.Πετάχτε το. Πολλά από αυτά τα παιδιά πιθανώς πληρώνονται με το κομμάτι και δεν μπορούν να τα πετάξουν γιατί μπορεί να ελέγχονται από κάποιους. Και με το κομμάτι να μην πληρώνονται αλλά με την ώρα είναι σαν τα προσβάλλεις αν τους πεις δεν θέλω πήγαινε παραπίσω. Zoυμε στο 2017. Αντι να κοιταζουμε να ενισχυουμε ενα γυφταρμαδικο τροπο διαφημισης, αυτο που πρεπει να γινει ειναι να τον καταργησουμε με καθε τροπο. Υπαρχουν social media, υπαρχουν websites, υπαρχει tv, ραδιο κι οτι αλλο θελει κανεις για να διαφημισει την επιχειρηση του. Δεν γινεται λοιπον να ανεχομαστε να μας δινουν εντυπα στα χερια η να κολλανε 150 αφισες σε οποια κολωνα βρουν. Ημαρτον με το μπανανισταν της Ευρωπης. Οσο για "τα παιδια των 200 ευρω που μοιραζουν φυλλαδια" και πρεπει να τα λυπηθω σωνει και καλα παιρνοντας ενα φυλλαδιο για να το πεταξω (μολυνοντας και το περιβαλλον), οκ εχουν την συμπαθεια μου, αλλά καιρος να σταματησουν να μοιραζουν χαρτια στα φαναρια και να αρχισουν να προσαρμοζονται στις αναγκες της εποχης. Ας μαθουν SEO, CMS, digital marketing κι οτι αλλο προκειται και πρεπει να αντικαταστησει τις γυφτομεθοδους φυλλαδιων στα φαναρια. Δεν προκειται να παρω φυλλαδιο απο κανεναν, μεχρι να παρουν χαμπαρι οι τριτοκοσμικοι οτι αυτη η μεθοδος διαφημισης δεν πρεπει να συνεχιστει γιατι υπαρχουν πολυ αποδοτικοτερες μεθοδοι, σε εξισου χαμηλο ή και χαμηλοτερο κοστος. Μαθητες γυμνασιου και Λυκειου βγαζουν χαρτζιλικι σηκωνοντας ομορφα websites με CMS μεσα σε 1-2 μερες και δεν μπορουν αυτοι που μοιραζουνε φυλλαδια στα φαναρια; Το αυτο και για ακομα εναν αντιστοιχο τροπο...διαφημισης, δηλαδη γυφτοι, γεροι, χωριατες με αγροτικα και ντουντουκες που πουλανε πατατες, ντοματες, κοκκινοχωμα κλπ πρηζοντας μπαλες σε ολες τις γειτονιες. 2020 κοντευουμε, συνελθετε. 2
zio10 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2017 ^Έχει βάση κι αυτή η άποψη. Αλλά πιστεύω δεν είναι όλοι οι τρόποι διαφήμισης για όλους. Ακόμα και το 2017 δεν θα μπουν όλοι στο internet πχ για να βρουν μια τοπική επιχείρηση. Μπορεί όμως να δουν στο φυλλάδιο κάτι που τους ενδιαφέρει και να πάνε από κει. 1
bluesattack Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2017 Δεν χρειαζονται πολλες .... οικονομοτεχνικες αναλυσεις.Απλα ο διανομεας δεν πρεπει να ειναι πιεστικος αλλα ουτε και ο υπολοιποι αγενεις.Yπαρχει και το δεν θελω ευχαριστω. ^Έχει βάση κι αυτή η άποψη. Αλλά πιστεύω δεν είναι όλοι οι τρόποι διαφήμισης για όλους. Ακόμα και το 2017 δεν θα μπουν όλοι στο internet πχ για να βρουν μια τοπική επιχείρηση. Μπορεί όμως να δουν στο φυλλάδιο κάτι που τους ενδιαφέρει και να πάνε από κει. Θελει η γιαγια να αγορασει ενα βρακι, η ενα χαλακι για την εξωπορτα.Τι πιο λογικο απο το να γκουγκλαρει. 5
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2017 Zoυμε στο 2017. Αντι να κοιταζουμε να ενισχυουμε ενα γυφταρμαδικο τροπο διαφημισης, αυτο που πρεπει να γινει ειναι να τον καταργησουμε με καθε τροπο. Υπαρχουν social media, υπαρχουν websites, υπαρχει tv, ραδιο κι οτι αλλο θελει κανεις για να διαφημισει την επιχειρηση του. Δεν γινεται λοιπον να ανεχομαστε να μας δινουν εντυπα στα χερια η να κολλανε 150 αφισες σε οποια κολωνα βρουν. Ημαρτον με το μπανανισταν της Ευρωπης. Οσο για "τα παιδια των 200 ευρω που μοιραζουν φυλλαδια" και πρεπει να τα λυπηθω σωνει και καλα παιρνοντας ενα φυλλαδιο για να το πεταξω (μολυνοντας και το περιβαλλον), οκ εχουν την συμπαθεια μου, αλλά καιρος να σταματησουν να μοιραζουν χαρτια στα φαναρια και να αρχισουν να προσαρμοζονται στις αναγκες της εποχης. Ας μαθουν SEO, CMS, digital marketing κι οτι αλλο προκειται και πρεπει να αντικαταστησει τις γυφτομεθοδους φυλλαδιων στα φαναρια. Δεν προκειται να παρω φυλλαδιο απο κανεναν, μεχρι να παρουν χαμπαρι οι τριτοκοσμικοι οτι αυτη η μεθοδος διαφημισης δεν πρεπει να συνεχιστει γιατι υπαρχουν πολυ αποδοτικοτερες μεθοδοι, σε εξισου χαμηλο ή και χαμηλοτερο κοστος. Μαθητες γυμνασιου και Λυκειου βγαζουν χαρτζιλικι σηκωνοντας ομορφα websites με CMS μεσα σε 1-2 μερες και δεν μπορουν αυτοι που μοιραζουνε φυλλαδια στα φαναρια; Το αυτο και για ακομα εναν αντιστοιχο τροπο...διαφημισης, δηλαδη γυφτοι, γεροι, χωριατες με αγροτικα και ντουντουκες που πουλανε πατατες, ντοματες, κοκκινοχωμα κλπ πρηζοντας μπαλες σε ολες τις γειτονιες. 2020 κοντευουμε, συνελθετε. Εντάξει ρε μαν, δίκιο έχεις, αλλά στην κοπελίτσα που μοιράζει φυλλάδια για έπιπλα στο μετρό Δουκ. Πλακεντίας τι να πω? Πάρτο απο δω μωρή και τράβα μάθε digital marketing? Δεν μου κάνει καρδιά, είμαι lady's man (διαδωστε).
bluesattack Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2017 Zoυμε στο 2017. Αντι να κοιταζουμε να ενισχυουμε ενα γυφταρμαδικο τροπο διαφημισης, αυτο που πρεπει να γινει ειναι να τον καταργησουμε με καθε τροπο. Υπαρχουν social media, υπαρχουν websites, υπαρχει tv, ραδιο κι οτι αλλο θελει κανεις για να διαφημισει την επιχειρηση του. Δεν γινεται λοιπον να ανεχομαστε να μας δινουν εντυπα στα χερια η να κολλανε 150 αφισες σε οποια κολωνα βρουν. Ημαρτον με το μπανανισταν της Ευρωπης. Οσο για "τα παιδια των 200 ευρω που μοιραζουν φυλλαδια" και πρεπει να τα λυπηθω σωνει και καλα παιρνοντας ενα φυλλαδιο για να το πεταξω (μολυνοντας και το περιβαλλον), οκ εχουν την συμπαθεια μου, αλλά καιρος να σταματησουν να μοιραζουν χαρτια στα φαναρια και να αρχισουν να προσαρμοζονται στις αναγκες της εποχης. Ας μαθουν SEO, CMS, digital marketing κι οτι αλλο προκειται και πρεπει να αντικαταστησει τις γυφτομεθοδους φυλλαδιων στα φαναρια. Δεν προκειται να παρω φυλλαδιο απο κανεναν, μεχρι να παρουν χαμπαρι οι τριτοκοσμικοι οτι αυτη η μεθοδος διαφημισης δεν πρεπει να συνεχιστει γιατι υπαρχουν πολυ αποδοτικοτερες μεθοδοι, σε εξισου χαμηλο ή και χαμηλοτερο κοστος. Μαθητες γυμνασιου και Λυκειου βγαζουν χαρτζιλικι σηκωνοντας ομορφα websites με CMS μεσα σε 1-2 μερες και δεν μπορουν αυτοι που μοιραζουνε φυλλαδια στα φαναρια; Το αυτο και για ακομα εναν αντιστοιχο τροπο...διαφημισης, δηλαδη γυφτοι, γεροι, χωριατες με αγροτικα και ντουντουκες που πουλανε πατατες, ντοματες, κοκκινοχωμα κλπ πρηζοντας μπαλες σε ολες τις γειτονιες. 2020 κοντευουμε, συνελθετε. Και για ποιο λογο να γινουμε ολοι digitomasterades ? Για να μαζευτουμε 8 εκ στην Αθηνα και να πρεπει να κανουμε 10 δουλειες για να πληρωσουμε ενα ενοικιο ? 4
YourTrueLegend Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Εντάξει ρε μαν, δίκιο έχεις, αλλά στην κοπελίτσα που μοιράζει φυλλάδια για έπιπλα στο μετρό Δουκ. Πλακεντίας τι να πω? Πάρτο απο δω μωρή και τράβα μάθε digital marketing? Δεν μου κάνει καρδιά, είμαι lady's man (διαδωστε). Φτανει που εχω δικιο. Το υπολοιπο κομματι με την κοπελιτσα πρεπει να το διαχειριστεις μονος σου..Αλλωστε, τι lady's man εισαι Επειδη μερικοι μπερδευονται, οι τροποι διαφημισης που επικαλεστηκα δεν αφορουν μονο το ιντερνετ. Επιπλεον, περα απο αυτους που επικαλεστηκα εγω, υπαρχουν κι αλλοι, αλλα προφανως και δεν προκειται να τους αναφερω ολους εδω. Την λογικη περι παρωχυμενων τροπων διαφημισης με φυλλαδια, παρανομες αφισες και ντουντουκες ηδη την εξηγησα και την εξηγουν και οι πολιτισμενες χωρες που κανουν βηματα εμπρος. ΥΓ. Καλη η επικληση στο συναισθημα, και θα ηταν ακομα καλυτερη αν γινοταν εστω με εναν πιο ευφυη τροπο μπας και παραπλανησει κανεναν αφελη. Δυστυχως ομως, οι μη αποδοτικες μεθοδοι εργασιας/διαφημισης κλπ δεν εχουν καμια σχεση με την ανθρωπια του καθενος. Ειναι δυο διαφορετικα θεματα που για καποιο λογο στο παρον τοπικ μερικοι τα συνδεουν ειτε κομψα (topic starter), ειτε ακομψα. ΥΓ2. Για να τα ξεκαθαρισουμε. Αν το παμε βαση ανθρωπιας, βαζεις το χερι στην τσεπη και αφηνεις τιπ στα δυστυχα αυτα παιδια. Τοσο απλα. Την ανθρωπια δεν την αποδεικνυεις ενισχυοντας την δουλεία και "απλωνοντας το χερι" να παρεις φυλλαδιο... Αυτο ειναι το μονο ευκολο, μονο που δεν ειναι παραγοντας ανθρωπιάς προς απογοητευση ορισμενων. Επεξ/σία 7 Οκτωβρίου 2017 από YourTrueLegend 1
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2017 Να κάνω μια απλή ερώτηση;Ποιος εργοδότης θα προσλάβει για σοβαρή εργασία κάποιον με προϋπηρεσία να μοιράζει φυλλάδια;Σοβαρή απορία γιατί δίπλα ειπώθηκε να μην βάζουμε lower στο βιογραφικό ενώ εδώ βλέπω λέγεται να υποστηρίξουμε κλασικούς μεθόδους διαφήμισης.
Προτεινόμενες αναρτήσεις