Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εδω και δυο χρονια εχω μια συναδελφο η οποια τραβαει ζορυ μαζι μου. Δουλεύουμε στον ίδιο χώρο. Οι δουλείες μας ουσιαστικά είναι ανεξάρτητες. Μπορει να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον αν υπάρξει ανάγκη αλλά μέχρι εκεί. Για διάφορους λόγους εγώ έχω πιο ευέλικτο ωράριο από αυτή. Μπορεί να έρθω πιο αργά και να φύγω και πιο νωρίς. Κάποιες μέρες μπορεί να μην πάω καν. Ο υπεύθυνος το ξέρει αυτό, η συμφωνία εξαρχής ήταν εγώ να έχω πιο χαλαρό ωράριο. Αυτή κάθε φορά όλο πάει και του λέει ότι έφυγα και αν έχει αυτή δουλειά στέλνει κάποιον άλλον να του το πει, λες και δεν το ξέρει ο τύπος ότι φεύγω. Δύο χρόνια πάει και του το λεει, αν το  έκανα στη λουφα όπως νομίζει αυτή θα με είχε διώξει γιατί δεν το καταλαβαίνει; Επίσης έιναι κάπως με τους νέους υπαλλήλους. Συγκεκριμένα δε θέλει κανέναν. Δεν είναι αγενής με την έννοια να φωνάξει η κάτι αλλα δε βοηθάει. Όταν πας σε μια καινούρια δουλειά όπως και να το κάνουμε θέλεις λίγο χρόνο να καταλάβεις πως λειτουργεί μια επιχείρηση και τον τρόπο που κάνει κάποια πράγματα. Αυτή είναι απλά αδιάφορη και το χει δει κάποια. Επίσης με έχει θάψει γενικά σε όποιον τύχει. Δεν συζητάε τίποτα από όλα αυτά οπότε δε μπορώ να ανοίξω κουβέντα. Αν αργήσω νωρίτερα, η αν φύγω νωρίτερα δε μου μιλάει μετά ελεος δηλαδή. Τι να κάνω; Να τσακωθώ μαζί της η να συνεχίσω να κάνω τον μαλάκα;

• Like 1
Δημοσ.

Εδω και δυο χρονια εχω μια συναδελφο η οποια τραβαει ζορυ μαζι μου. Δουλεύουμε στον ίδιο χώρο. Οι δουλείες μας ουσιαστικά είναι ανεξάρτητες. Μπορει να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον αν υπάρξει ανάγκη αλλά μέχρι εκεί. Για διάφορους λόγους εγώ έχω πιο ευέλικτο ωράριο από αυτή. Μπορεί να έρθω πιο αργά και να φύγω και πιο νωρίς. Κάποιες μέρες μπορεί να μην πάω καν. Ο υπεύθυνος το ξέρει αυτό, η συμφωνία εξαρχής ήταν εγώ να έχω πιο χαλαρό ωράριο. Αυτή κάθε φορά όλο πάει και του λέει ότι έφυγα και αν έχει αυτή δουλειά στέλνει κάποιον άλλον να του το πει, λες και δεν το ξέρει ο τύπος ότι φεύγω. Δύο χρόνια πάει και του το λεει, αν το  έκανα στη λουφα όπως νομίζει αυτή θα με είχε διώξει γιατί δεν το καταλαβαίνει; Επίσης έιναι κάπως με τους νέους υπαλλήλους. Συγκεκριμένα δε θέλει κανέναν. Δεν είναι αγενής με την έννοια να φωνάξει η κάτι αλλα δε βοηθάει. Όταν πας σε μια καινούρια δουλειά όπως και να το κάνουμε θέλεις λίγο χρόνο να καταλάβεις πως λειτουργεί μια επιχείρηση και τον τρόπο που κάνει κάποια πράγματα. Αυτή είναι απλά αδιάφορη και το χει δει κάποια. Επίσης με έχει θάψει γενικά σε όποιον τύχει. Δεν συζητάε τίποτα από όλα αυτά οπότε δε μπορώ να ανοίξω κουβέντα. Αν αργήσω νωρίτερα, η αν φύγω νωρίτερα δε μου μιλάει μετά ελεος δηλαδή. Τι να κάνω; Να τσακωθώ μαζί της η να συνεχίσω να κάνω τον μαλάκα;

Εγώ θα έλεγα ότι το "μαλάκας" θα λειτουργήσει καλύτερα.

Ο αφεντικός το ξέρει τι είναι αυτή και ποια η κατάσταση με εσένα και δεν τον νοιάζει, εσένα σου κλάνει μια μάντρα @@ και γενικά μόνο θα χάσεις εάν μαλώσεις. Το δράμα στην δουλειά γενικά είναι καλό να αποφεύγεται, ακόμη και εάν πρέπει να κάνεις τον μαλάκα/ηλίθιο σε τέτοια άτομα. Το grey rock είναι η καλύτερη τακτική, αγνόησε την και συνεχίζεις όπως τα ξέρεις.

Φυσικά αυτά εάν δεν είσαι ΔΥ και υπάρχει περίπτωση να σε διώξουν/κάνουν την ζωή δύσκολη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γιατι συνηθως το παλιοι και νεοι υπαρχει στο δημοσιο...

edit: μιλα στον προϊσταμμενο με την πρωτη σοβαρη αφορμη. Αλλα να εχεις χειροπιαστα παραδειγματα οχι αερολογιες, ειτε για εσενα ειτε για τους αλλους. κακή ιδέα.

Επεξ/σία από Zerg13
  • Like 1
Δημοσ.

και όχι μόνο αυτό, όποτε χρειαστεί να βρίσκεσαι κοντά της ακόμη και για να της δώσεις ένα έγγραφο, θα συμπεριφέρεσαι σαν να μιλάς σε εντελώς άγνωστη, θα είσαι παγωμένος. 1-2-3, όχι πολλά πολλά.

Να τσακωθώ μαζί της η να συνεχίσω να κάνω τον μαλάκα;

Τίποτα από όλα αυτά, θα είσαι στα "αυτά" σου, δεν θα τις δίνεις καμία απολύτως αξία. Attention whore είναι. Ψάχνει επιβεβαίωση και προσπαθεί να πάρει αξία (ενώ έχει μηδενική αξία η ίδια).

κλασσικές περιπτώσεις

• Like 3
Δημοσ.

Ξαναδιάβασα το post σου. Δεν μπορείς να τη  αναφέρεις γιατι δεν κάνει κατι που να εμποδίζει να κάνεις την δουλειά σου. Το να μην σου μιλάει, να είναι αδιάφορη και να αναφέρει το ωράριο σου, είναι δικαίωμα της. Το τελευταίο ίσως off the record της το έχει αναθέσει ο προϊστάμενος. Δεν είμαι καθόλου σίγουρος οτι το κάνει μόνη της, και αν το κάνει, ο άλλος γιατι την δέχεται και την ακούει επι 2 χρόνια όπως λες; Επίσης ίσως να είναι και ενας τρόπος να δείξει η ίδια οτι κουράζεται σε σχέση με τους άλλους που φεύγουν ή αργούν ή δουλεύουν λιγότερο.

Με 2 λόγια, δεν σου κάνει κάτι, και έχω δει χειρότερες συμπεριφορές απο αυτήν. το οτι τους θάβει όλους είναι κατι πολυ καλό. Τετοιου είδους άτομα όταν κανουν κλίκες και παρεάκια, την έβαψες.

Θα είναι τεράστιο λάθος να τσακωθείς ανοιχτα μαζι της με φωνές κτλ. Οτι και αν κάνει θα την βαλεις στην θέση της σε εντονο υφος χωρις φωνές, και θα το αναφέρεις στον προϊστάμενο αλλα να είναι κάτι που να έχεις 100% δίκιο και να είναι και λίγο σοβαρό. (μια που και αυτή σε αναφέρει συνέχεια δεν κανεις κατι κακό)

Θα μας βοηθούσε να μας πεις και την φύση της δουλειάς για να δούμε γιατι τα κάνει αυτά, αλλα μας το κρατάς κρυφό, ανωνυμα γράφουμε έτσι κι αλλιώς. Οταν δεν θέλετε να δωσετε αρκετα στοιχεία θα πάρετε και ελειπείς απαντήσεις στο πρόβλημά σας.

Δημοσ.

Μια πολυκλινική είναι. Εγώ φέρνω κάποια περιστατικά μου για τα οποία και πληρώνομαι. Αυτή δεν είναι γιατρός, ασχολείται με πιο τεχνικά θέματα, παραγγελίες υλικών ραντεβού και ελάχιστα με ασθενείς. Αυτή θεωρεί ότι όσο είναι αυτή εκεί πρέπει να είμαι και εγώ εκεί πάνω κάτω. Ο υπεύθυνος το ξέρει ότι είμαι μόνο όταν έχω περιστατικά. Αν κάτσω παραπάνω το συνεννοούμαι απευθείας μαζί του. Αυτή γενικά είναι η παλιά ας πούμε όπου είναι το δεξί του χέρι. Αλλά επειδή μου τα χει κάνει τσουρέκια η τύπισα και τα πάω καλά με αυτόν, τα λέω απευθείας στον ίδιο.

Δημοσ.

και όχι μόνο αυτό, όποτε χρειαστεί να βρίσκεσαι κοντά της ακόμη και για να της δώσεις ένα έγγραφο, θα συμπεριφέρεσαι σαν να μιλάς σε εντελώς άγνωστη, θα είσαι παγωμένος. 1-2-3, όχι πολλά πολλά.

Τίποτα από όλα αυτά, θα είσαι στα "αυτά" σου, δεν θα τις δίνεις καμία απολύτως αξία. Attention whore είναι. Ψάχνει επιβεβαίωση και προσπαθεί να πάρει αξία (ενώ έχει μηδενική αξία η ίδια).

κλασσικές περιπτώσεις

Πώς προκυπτει οτι ειναι μηδεν κλπ αυτη; Απο το αφηγημα ενος ανθρωπου σε ενα φορουμ; Εχοντας δηλαδη ακουσει μονο την μια πλευρα;

Διοτι πχ, η γυναικα μπορει να μην γνωριζει τη συμφωνια που εχει κανει αυτος με τον προισταμενο του για το ελαστικο ωραριο εργασιας και να νομιζει οτι οντως τους αφηνει ξεκρεμαστους ο ts ή απλα να σπαζεται με εναν αντιεπαγγελματια συναδελφο που αγνοει επιδεικτικα τα ωραρια (παντα στην υποθετικη περιπτωση που δεν γνωριζει τη συμφωνια περι ελαστικου ωραριου)..

Η μπορει πχ, να το γνωριζει, αλλα ο ts να την κοπαναει σε στιγμες που παιζει τρελη δουλεια και πιεση με τη δικαιολογια του ελαστικου ωραριου και να τρωνε χωσιμο οι μη "ελαστικοι".

Υποθετικα τα παραπανω, για να σας δειξω οτι αν δεν εχετε ακουσει την αλλη πλευρα δεν γινεται να βγαζετε τοσο απολυτα συμπερασματα.

Το οτι δεν βοηθαει τους νεους κλπ ας πουμε , μπορει να ισχυει, αλλα μπορει κι ο ts να μην τους βοηθαει. Οπως και τα περι θαψιματος σε αλλους συναδελφους που γενικα τα λες και first world problems. Να αν με θαβει συναδελφος σε αλλους συναδελφους, να κι αν δεν με θαβει. Θα επρεπε να καθομαι τα ψιριζω ή να ειμαι τρελα ανασφαλης για να δινω σημασια σε εναν συναδελφο που με "θαβει" σε αλλους συναδελφους...

Οποτε δυο points:

1. Για μενα ο ts μου δινει την εντυπωση οτι εχει χρονο και ορεξη να δινει σημασια σε μλκιες που ειναι καθημερινες σχεδον σε καθε εργασιακο περιβαλλον.

2. Δεν εχετε ακουσει την αλλη πλευρα, αρα τα συμπερασματα δεν χρειαζονται. Μπορειτε να αρκεστειτε στις συμβολυες.

Δημοσ.

Πώς προκυπτει οτι ειναι μηδεν κλπ αυτη; Απο το αφηγημα ενος ανθρωπου σε ενα φορουμ; Εχοντας δηλαδη ακουσει μονο την μια πλευρα;

Διοτι πχ, η γυναικα μπορει να μην γνωριζει τη συμφωνια που εχει κανει αυτος με τον προισταμενο του για το ελαστικο ωραριο εργασιας και να νομιζει οτι οντως τους αφηνει ξεκρεμαστους ο ts ή απλα να σπαζεται με εναν αντιεπαγγελματια συναδελφο που αγνοει επιδεικτικα τα ωραρια (παντα στην υποθετικη περιπτωση που δεν γνωριζει τη συμφωνια περι ελαστικου ωραριου)..

Η μπορει πχ, να το γνωριζει, αλλα ο ts να την κοπαναει σε στιγμες που παιζει τρελη δουλεια και πιεση με τη δικαιολογια του ελαστικου ωραριου και να τρωνε χωσιμο οι μη "ελαστικοι".

Υποθετικα τα παραπανω, για να σας δειξω οτι αν δεν εχετε ακουσει την αλλη πλευρα δεν γινεται να βγαζετε τοσο απολυτα συμπερασματα.

Το οτι δεν βοηθαει τους νεους κλπ ας πουμε , μπορει να ισχυει, αλλα μπορει κι ο ts να μην τους βοηθαει. Οπως και τα περι θαψιματος σε αλλους συναδελφους που γενικα τα λες και first world problems. Να αν με θαβει συναδελφος σε αλλους συναδελφους, να κι αν δεν με θαβει. Θα επρεπε να καθομαι τα ψιριζω ή να ειμαι τρελα ανασφαλης για να δινω σημασια σε εναν συναδελφο που με "θαβει" σε αλλους συναδελφους...

Οποτε δυο points:

1. Για μενα ο ts μου δινει την εντυπωση οτι εχει χρονο και ορεξη να δινει σημασια σε μλκιες που ειναι καθημερινες σχεδον σε καθε εργασιακο περιβαλλον.

2. Δεν εχετε ακουσει την αλλη πλευρα, αρα τα συμπερασματα δεν χρειαζονται. Μπορειτε να αρκεστειτε στις συμβολυες.

Δύο πράγματα

α) Η δουλειά μου είναι απόλυτα ανεξάρτητη από τη δικιά της. Εγώ κάνω ότι κάνει ένας οδοντίατρος στους ασθενείς του και μετά φεύγω. Αποστειρώσεις και σχετικά τα κάνει αυτή. Γιατί βάζει μαζικά αποστειρώσεις και αυτή είναι και η υπεύθυνη.

β) Βοηθάω τους καινούριους και για το λόγο αυτό έχω 5 άτομα πάνω από το κεφάλι μου να τους εξηγώ πράγματα. Δεν είμαι υποχρεωμένος να το κάνω, απλά μου είναι ευχάριστο και σκέφτομαι ότι δε θα θελα να τραβήξουν ότι τράβηξα εγώ με αυτή.

Δημοσ.

Απλά μαθηματικά, αν η τύπισσα δεν είχε κόμπλεξ και ανασφάλειες, δεν θα έμπαινε στο τρυπάκι να θάβει η να λέει οτιδήποτε για τον καθένα. Τρέφεται από την επιβεβαίωση. Προφανώς έχει πολλά απωθημένα και το κάνει. Δεν μου έχει τύχει μόνο μια φορά, αλλά μου είχε συμβεί στο παρελθόν. Όταν την έγραψα κανονικά και την στιγμή που με ενόχλησε της είπα "μην διανοηθείς να μου ξαναμιλήσεις έχω δουλειά" τότε ήταν που της κόπηκαν τα πόδια και δεν ξαναείχα πρόβλημα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...