vairass Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 μου κανει εντυπωση πως μερικοι με αφοριστικα λογια ακυρωνουν τα παντα.αν γινοταν αυτο και επικρατουσε τοτε μερικες απο τις μεγαλυτερες ανακαλυψεις σε ολους τους τομεις δεν θα ειχαν γινει . μερικες συζητησεις θυμιζουν εποχη σκοταδισμου και μεσαιωνα.μετα απο τοσα χρονια πολιτισμου και εξελιξης σκεφτομαστε το ιδιο. λοιπον φιλε καλα κανεις και ψαχνεις και το εντερο,εχει σχεση με το αγχος και πολλα ψυχολογικα.προσφατα το ανακαλυψα δυστυχως και εγω .επισης αυτο που σου ειπαν για διαλογισμο,χαλαρωση γυμναστικη κ,λπ. ειναι τα πιο σημαντικα.απο εκει και περα... η ομοιπαθητικη ειναι η κλασσικη ιατρικη οπως την ανακαλυψε ο δικος μας ιπποκρατης.απλα και εκεινος χρησιμοποιουσε και τις 2 σημερινες μεθοδους.δλδ, και φαρμακα ομοιος τω ομοιο και εναντι τω ομοιο.δλδ. φαρμακα που στοχευαν στο ολο του οργανισμου και και φαρμακα εναντι καποιου συπτωματος οπως τα ξερουμε σημερα.εκεινη την εποχη φυσικα τα φαρμακα ηταν απο την φυση. πριν τον διαφωτισμο ο χανεμαν πηρε τα λεγομενα του εκανε ερευνες και αναγγενησε αυτην την τεχνη του ιπποκρατη που ειχανε ξεχασει.μετα τον διαφωτισμο ηρθε και η χημεια σιγα -σιγα και ετσι επικρατησε η φαρμακοεπιστημη που ηταν πιο νεα.αραγε καποιοι τοτε που επικρατουσε η ομοιπαθητικη η' η βοτανολογια γιατι δεν ειχαν αλλε επιστημες τοτε ,οταν βγηκαν τα πρωτα χημικα χαπια να μιλουσαν για σαταναδες και ματζουνια? η' μηπως οταν βγηκε η πρωτη τεχνολογικη ανακαλυψη την ακτινογραφιας να ειπαν οτι αυτο ειναι μηχανη του διαολου? η δια υποστηριζει οτι μερκες ουσιες αποσυντονιζουν τον οργανσιμο και τον αρρωσταινουν με την υπερχησησ τους.μια απο αυτες που κανουμε ολοι υπερχρηση ειναι ο καφες,υαρχουν και αλλες ευγενολη,μεντοειδη κ.α αλλα δεν τα καταναλωνουμε καθε μερα.ο καφες εεχει καφεινη που ηιδια η επιστημη την χρησιμοποιει σαν φαρμακα και μονο.πως ειναι δυνατον ενα φαρμακο που το λαμαβνεις συνεχεια ενω αντεδυκνειται να μην σου κανει κακο.αλλοι με μικρες ποσοστητες και αλλοι με μεγαλες?τα προβληματα απο την καφεινη πολλες φορες δεν φαινονται . λοιπον σε θεματα ψυχολογικα που βγαζουν προβληματα σε πολλα οργανα η ομοιπαθητικη εχει εξισου καλα και φυσικα αποτελεσματα.ομως δεν αποκλειεται και οσυνδυασμος των 2 επιστημων-τεχνων γιατι η ιατρικη ειναι μια.διαχωρισμος γινεται ως προς την θεραπεια.δλδ.κανενανς απο αυτους που την κραζουν δεν εκανε βελονισμο.ειναι και αυτο απατη? απλα δεν φερνουν αποτελεσματα σε ολους οπως τα χαπια τα χημικα....μεγαλη συζητηση,π.χ πααρδειγμα εγω ειχα μυκητιαση σε νυχια 3 χρονια.πηρα εκατονταδες χαπακια με διακοπες οπως κανουν οι δερματολογοι.επανερχονταν ξανα.εκανα ομοιπαθητικη και εφυγαν σκουπα σε 1 χρονο,εκτοτε ακομα και αν ερθουν φευγουν γιατι υπαρχει μεσα μου αντιμετωπιση.εχασα την γευση απο χαπια για θλαση απο χτυπημα,μπασκετ.πηρα 1 μηνα αγωγη με φυσικα χαπια και εγινα περδικι.εχω και αλλα...φυσικα μερικα δεν τα εφτιαξε.οπως αλλωπεκιαση ,κατι αρθριτιδες κ.λ.π.δεν ειναι για ολα χρησιμη το ιδιο σε ολους.αξιζει να δοκιμασεις.. ο φωτιαδης ειναι καλος ,ειναι απο τους ιδρυτες.ειναι γενικος ιατρος και μετα ομοιοπαθητικος.αν ψαξεις στην σελιδα τους θα πας μονο σε αυτους που ειναι πρωτα ιατροι και μετα ομοιπαθητικοι.αμοιβεται 100 ευρω την πρωτη και μετα 80 οταν ξαναπας.εχει ομως 24 ωρο κεντρο και προσφερει υπηρεισες εκτακτων με αλλους υπαλληλους,εκπαιδευομενους κυριως γιατι ειναι και κεντρο ειδικοτητας.μπορεις να πας πρωτη φορα και σε ενα απο αυτους θα πληρωσει 80 ευρω την πρωτη και 50 οποτε πας.αυτα για αυτον εξω υπαρχουν γιατροι που παινουν 70 την πρωτη και μετα 50.διαλεξε και πανε να ξερεις οτι την διαφορα εδω την κανει ποσο καλα σε διαβαζει ο ιατρος για να σουδωσει το δικο σου χαπι.αλλο για σενα και αλλο για εναν αλλο.οποτε διαφερουν μεταξυ τους ωςπρος αυτο.δυστυχως θελει χρονο και χρημα μια καλη λυση για εσενα ειναι η βιοαναδρασις-νευροαναδρασις.βρες ενα κεντρο και πανε.καποιοι για την αντιμετωπιση εκτος απο την τχνολογια χρησιμοποιουν και ομοιπαθητικα.ελπιζω να βοηθησα ενημερωσα καποιου;... Ωραιος, δηλαδή ο συγκεκριμένος είναι και ιατρός; Πρώτα θα κάνω Γαστροσκοπηση και μετά βλέπουμε.. Επίσης το θέμα μου είναι να μην πάρω χάπια για άγχος νεύρα κλπ, θέλω να γίνω καλά με τον φυσικό τρόπο.
zio10 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Ωραιος, δηλαδή ο συγκεκριμένος είναι και ιατρός; Πρώτα θα κάνω Γαστροσκοπηση και μετά βλέπουμε.. Επίσης το θέμα μου είναι να μην πάρω χάπια για άγχος νεύρα κλπ, θέλω να γίνω καλά με τον φυσικό τρόπο. Οι περισσότεροι ομοιοπαθητικοί είναι και γιατροί. Τώρα αν το κάνουν επειδή το πιστεύουν και βλέπουν αποτελέσματα ή μόνο για τα λεφτά όπως λένε κάποιοι δεν ξέρω. 1
vairass Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Οι περισσότεροι ομοιοπαθητικοί είναι και γιατροί. Τώρα αν το κάνουν επειδή το πιστεύουν και βλέπουν αποτελέσματα ή μόνο για τα λεφτά όπως λένε κάποιοι δεν ξέρω. Για να έχει τόση ζήτηση αυτός ο Φωτιάδης θα είναι καλός.. Δεν πιστεύω να υπάρχουν τόσο χαζοί άνθρωποι. Πηρα απόφαση Για Γαστροσκοπηση, μετά σε άλλον καρδιολόγο για δεύτερη άποψη και τέλος σε αυτόν τον Φωτιάδη. Ο μόνος που θα πληρώσω είναι ο ομοιοπαθητικος οι άλλοι δύο είναι μέσω εθνικής θα πάρω το 80% πίσω σε έναν μήνα. Τα χαπια θα τα έχω στον νου μου τελευταία λύση, έχω ραντεβού με την ψυχολογο στις 28 να δούμε τι θα πει, πόρισμα από τον Γαστρεντερολογο περιμένει κ αυτή. 1
deesnider Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Δεν πιστεύω να υπάρχουν τόσο χαζοί άνθρωποι. «Αεροψεκασμοί», «Επίπεδη γη», «Αντί-εμβολιασμός», «Βιομαγνητικές θεραπείες/Φραπελιά/Κολλαγόνα», «Αμφισβητίες προσσελήνωσης», «Αστρολόγοι»... ...αν υπάρχουν, λέει... 8
akpe Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Παιδιά, αν και είμαστε τραγικά εκτός θέματος: Κάποιοι είμαστε «κατά» της ομοιοπαθητικής όχι μόνο επειδή δεν έχει τεκμηριωθεί επιστημονικά η χρήση της, και επειδή κάποιοι, γιατροί (βλέπε Βυθούλκας, Κριαρά) ή μη (βλέπε μαγαζάτορες, πσεκαζμένους) την προωθούν για καθαρά κερδοσκοπικούς λόγους. Ο όρος, επίσης, είναι τόσο ευρύς, που χρησιμοποιείται από πολλούς για να περιγράψει κάθε εναλλακτική «θεραπεία». Αν κάποιος θέλει να δοκιμάσει για κάποιες παθήσεις πιστεύοντας πως μπορεί να βοηθηθεί, εννοείται είναι ελεύθερος να το κάνει, ως εκεί όμως. Όταν έρχονται κάποιοι, πάλι «γιατροί» ή μη, και υποστηρίζουν πως με ομοιοπαθητική/ολιστική/βοτανοθεραπεία και λοιπά χαριτωμένα θεραπεύουν ασθένειες όπως επιληψία, ηπατίτιδα, σκλήρυνση κατά πλάκας, αυτισμό, νόσο κρον, AIDS, και καρκίνο, και μάλιστα παρακινούν τους ασθενείς να μειώσουν ή και να αποφύγουν τις συμβατικές μεθόδους αντιμετώπισης ή θεραπείας, εκεί χάνουμε λίγο τη μπάλα. Δεν έχουμε πια να κάνουμε με έναν ασθενή, που επάνω στην απελπισία του για την αστοχία των «συμβατικών» θεραπειών θέλει να δοκιμάσει με την ελπίδα πως θα κάνει δουλειά. Αλλά με ένα μάτσο επιτήδειους που γνωρίζοντας πολύ καλά τι κάνουν, σπρώχνουν τον κόσμο προς εναλλακτικές θεραπείες κάθε είδους, με αμφιλεγόμενη (στην καλύτερη περίπτωση) αποτελεσματικότητα, και με όποιο ψυχολογικό ή οικονομικό όφελος για τους ίδιους. Και εντός θέματος, από όσα πρόλαβα να διαβάσω:Το άγχος είναι περίεργη φάση. ΠΟΛΥ περίεργη. Έχω διαγνωστεί με ΓΑΔ εδώ και σχεδόν δέκα χρόνια, είχα φτάσει σε σημείο να έχω πολλαπλές κρίσεις πανικού κάθε μέρα. Δεν θέλω να δοκιμάσω φάρμακα, κάποτε είχα ξεκινήσει αλλά σταμάτησα, γιατί ουσιαστικά σε εμένα το άγχος είναι το σύμπτωμα, και όχι η αιτία. Δοκίμασα να δω ψυχολόγο, και αν και τα κορόιδευα αυτά και άλλαξα αμέσως γνώμη. Εδώ και περίπου τρια χρόνια έχω δει σημαντική βελτίωση.Ομοιοπαθητικά σκευάσματα είχα δοκιμάσει παλιότερα, έκαναν μια τρύπα στο νερό, αναμενόμενο. Τα φάρμακα (π.χ. effexor) μπορεί να κάνουν δουλειά αλλά στην περίπτωση μου δεν θα καταπολεμούσαν την αιτία, αλλά το σύμπτωμα. Eκτός από αυτό, αφενός σε πολλούς στην αρχή μπορεί να εντείνουν για λίγο καιρό τα συμπτώματα, αφετέρου η διακοπή τους μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολη. Τέλος, ψάχνοντας για τον Φωτιάδη που ρώτησες, βρήκα μόνο πως είναι «γενικός ιατρός» χωρίς να έχω ιδέα αν έχει κάποια άλλη ειδίκευση. Δεν νομίζω να είναι πρακτικό, πέρα από την όποια ομοιοπαθητική «κατάρτιση» έχει, να ζητήσεις θεραπεία από έναν γενικό ιατρό για ένα θέμα που μάλλον απαιτεί εξειδίκευση. Προσωπικά θα σου πρότεινα, αν δεν το έχεις ήδη κάνει προτού πάρεις φάρμακα, να επισκεφτείς για αρχή έναν ψυχολόγο. 1
vairass Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Παιδιά, αν και είμαστε τραγικά εκτός θέματος: Κάποιοι είμαστε «κατά» της ομοιοπαθητικής όχι μόνο επειδή δεν έχει τεκμηριωθεί επιστημονικά η χρήση της, και επειδή κάποιοι, γιατροί (βλέπε Βυθούλκας, Κριαρά) ή μη (βλέπε μαγαζάτορες, πσεκαζμένους) την προωθούν για καθαρά κερδοσκοπικούς λόγους. Ο όρος, επίσης, είναι τόσο ευρύς, που χρησιμοποιείται από πολλούς για να περιγράψει κάθε εναλλακτική «θεραπεία». Αν κάποιος θέλει να δοκιμάσει για κάποιες παθήσεις πιστεύοντας πως μπορεί να βοηθηθεί, εννοείται είναι ελεύθερος να το κάνει, ως εκεί όμως. Όταν έρχονται κάποιοι, πάλι «γιατροί» ή μη, και υποστηρίζουν πως με ομοιοπαθητική/ολιστική/βοτανοθεραπεία και λοιπά χαριτωμένα θεραπεύουν ασθένειες όπως επιληψία, ηπατίτιδα, σκλήρυνση κατά πλάκας, αυτισμό, νόσο κρον, AIDS, και καρκίνο, και μάλιστα παρακινούν τους ασθενείς να μειώσουν ή και να αποφύγουν τις συμβατικές μεθόδους αντιμετώπισης ή θεραπείας, εκεί χάνουμε λίγο τη μπάλα. Δεν έχουμε πια να κάνουμε με έναν ασθενή, που επάνω στην απελπισία του για την αστοχία των «συμβατικών» θεραπειών θέλει να δοκιμάσει με την ελπίδα πως θα κάνει δουλειά. Αλλά με ένα μάτσο επιτήδειους που γνωρίζοντας πολύ καλά τι κάνουν, σπρώχνουν τον κόσμο προς εναλλακτικές θεραπείες κάθε είδους, με αμφιλεγόμενη (στην καλύτερη περίπτωση) αποτελεσματικότητα, και με όποιο ψυχολογικό ή οικονομικό όφελος για τους ίδιους. Και εντός θέματος, από όσα πρόλαβα να διαβάσω: Το άγχος είναι περίεργη φάση. ΠΟΛΥ περίεργη. Έχω διαγνωστεί με ΓΑΔ εδώ και σχεδόν δέκα χρόνια, είχα φτάσει σε σημείο να έχω πολλαπλές κρίσεις πανικού κάθε μέρα. Δεν θέλω να δοκιμάσω φάρμακα, κάποτε είχα ξεκινήσει αλλά σταμάτησα, γιατί ουσιαστικά σε εμένα το άγχος είναι το σύμπτωμα, και όχι η αιτία. Δοκίμασα να δω ψυχολόγο, και αν και τα κορόιδευα αυτά και άλλαξα αμέσως γνώμη. Εδώ και περίπου τρια χρόνια έχω δει σημαντική βελτίωση. Ομοιοπαθητικά σκευάσματα είχα δοκιμάσει παλιότερα, έκαναν μια τρύπα στο νερό, αναμενόμενο. Τα φάρμακα (π.χ. effexor) μπορεί να κάνουν δουλειά αλλά στην περίπτωση μου δεν θα καταπολεμούσαν την αιτία, αλλά το σύμπτωμα. Eκτός από αυτό, αφενός σε πολλούς στην αρχή μπορεί να εντείνουν για λίγο καιρό τα συμπτώματα, αφετέρου η διακοπή τους μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολη. Τέλος, ψάχνοντας για τον Φωτιάδη που ρώτησες, βρήκα μόνο πως είναι «γενικός ιατρός» χωρίς να έχω ιδέα αν έχει κάποια άλλη ειδίκευση. Δεν νομίζω να είναι πρακτικό, πέρα από την όποια ομοιοπαθητική «κατάρτιση» έχει, να ζητήσεις θεραπεία από έναν γενικό ιατρό για ένα θέμα που μάλλον απαιτεί εξειδίκευση. Προσωπικά θα σου πρότεινα, αν δεν το έχεις ήδη κάνει προτού πάρεις φάρμακα, να επισκεφτείς για αρχή έναν ψυχολόγο. Οκ έχω ψυχολογο φίλη θα μείνω εκεί όμως χωρίς χάπια. Εσύ παίρνεις; Μην νευριάζετε μερικοί είναι κάτι περίεργο για εμένα πρωτοφανές και δεν μου αρέσει καθόλου. Επίσης αυτές τις μέρες μασάω τσίχλα Χίου, ήδη νιώθω καλύτερα. Και κάθε βράδυ πριν τον ύπνο περπατάω 2 χιλιόμετρα περίπου.
akpe Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Nope, είχα δοκιμάσει effexor προτού ξεκινήσω θεραπεία, αλλά επειδή ακριβώς με έσκισε τις πρώτες ημέρες το σταμάτησα. Και οι τρεις ψυχίατροι που είχα δει μου είχαν πει το ίδιο: επειδή το βασικό πρόβλημα μου είναι άλλο (διαταραχές ύπνου) και το άγχος είναι ταυτόχρονα παράγωγο αλλά και αιτία αυτών (short story, μιλάς με κλασική περίπτωση βλάβης) δεν πίστευαν πως θα βοηθήσουν -σε βάθος χρόνου-. Ο τέταρτος απλά άρχισε να μου πετάει φάρμακα πριν καλά καλά ξεκινήσει η συνεδρία, no thanks.Η ψυχανάλυση με βοήθησε αρκετά, πήρε βέβαια το χρόνο της (στην αρχή σκέψου είχα κρίσεις πανικού πηγαίνοντας, ή ακόμα και μέσα στη συνεδρία) αλλά μετά από ένα εξάμηνο περίπου ήμουν εντελώς διαφορετικός άνθρωπος. Για εμένα τα πιο σημαντικά, πέρα από την όλη ουσία της ψυχανάλυσης, είναι πως κατάλαβα ακριβώς γιατί έχω άγχος (ψυχολογικά, βιολογικά), πως λειτουργεί ο μηχανισμός στο σώμα μου, και πως μπορούσα να το κοντρολάρω. Κάτι έγραψες και για καφέ, ανάλογα του πόσο έπινες (βάλε μέσα και καφεϊνη από τυχόν αναψυκτικά) αν τον έκοψες μαχαίρι είναι πολύ πιθανό να έχεις στερητικό. Εγώ που πρακτικά ζούσα με ένα ποτήρι καφέ δίπλα μου όταν τον έκοψα είχα στερητικό σχεδόν ένα μήνα 2
vairass Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Nope, είχα δοκιμάσει effexor προτού ξεκινήσω θεραπεία, αλλά επειδή ακριβώς με έσκισε τις πρώτες ημέρες το σταμάτησα. Και οι τρεις ψυχίατροι που είχα δει μου είχαν πει το ίδιο: επειδή το βασικό πρόβλημα μου είναι άλλο (διαταραχές ύπνου) και το άγχος είναι ταυτόχρονα παράγωγο αλλά και αιτία αυτών (short story, μιλάς με κλασική περίπτωση βλάβης) δεν πίστευαν πως θα βοηθήσουν -σε βάθος χρόνου-. Ο τέταρτος απλά άρχισε να μου πετάει φάρμακα πριν καλά καλά ξεκινήσει η συνεδρία, no thanks. Η ψυχανάλυση με βοήθησε αρκετά, πήρε βέβαια το χρόνο της (στην αρχή σκέψου είχα κρίσεις πανικού πηγαίνοντας, ή ακόμα και μέσα στη συνεδρία) αλλά μετά από ένα εξάμηνο περίπου ήμουν εντελώς διαφορετικός άνθρωπος. Για εμένα τα πιο σημαντικά, πέρα από την όλη ουσία της ψυχανάλυσης, είναι πως κατάλαβα ακριβώς γιατί έχω άγχος (ψυχολογικά, βιολογικά), πως λειτουργεί ο μηχανισμός στο σώμα μου, και πως μπορούσα να το κοντρολάρω. Κάτι έγραψες και για καφέ, ανάλογα του πόσο έπινες (βάλε μέσα και καφεϊνη από τυχόν αναψυκτικά) αν τον έκοψες μαχαίρι είναι πολύ πιθανό να έχεις στερητικό. Εγώ που πρακτικά ζούσα με ένα ποτήρι καφέ δίπλα μου όταν τον έκοψα είχα στερητικό σχεδόν ένα μήνα Εχω στερητικό ναι αλλά την παλεύω.. Βοηθάει ο ελληνικός μήπως;
akpe Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Άγνωστο αν θα σε βοηθήσει, σίγουρα είναι καλύτερος από φραπέ (π.χ. στο στομάχι), αλλά προσωπικά το είχα γυρίσει σε ελληνικό ντεκαφεϊνέ.
vairass Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Άγνωστο αν θα σε βοηθήσει, σίγουρα είναι καλύτερος από φραπέ (π.χ. στο στομάχι), αλλά προσωπικά το είχα γυρίσει σε ελληνικό ντεκαφεϊνέ. Θα δοκιμάσω... Εξάλλου Δευτέρα θα πάω σε Γαστρεντερολογο πρώτα να δούμε τι θα πει και βλέπουμε
FilipposMD Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 μου κανει εντυπωση πως μερικοι με αφοριστικα λογια ακυρωνουν τα παντα.αν γινοταν αυτο και επικρατουσε τοτε μερικες απο τις μεγαλυτερες ανακαλυψεις σε ολους τους τομεις δεν θα ειχαν γινει . μερικες συζητησεις θυμιζουν εποχη σκοταδισμου και μεσαιωνα.μετα απο τοσα χρονια πολιτισμου και εξελιξης σκεφτομαστε το ιδιο. Κάνεις ένα βασικό σφάλμα. Τα "αφοριστικά λόγια" βασίζονται σε δεκάδες μελέτες που έχουν δείξει ότι η ομοιοπαθητική δεν είναι αποτελεσματική. Δεν ξυπνήσαμε μια μέρα και είπαμε ότι δε μας αρέσει η τάδε μέθοδος γιατί... έτσι. Οι ομοιοπαθητικές θεραπείες έχουν μελετηθεί για δεκαετίες και δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι δουλεύουν. Αυτό λέγεται επιστήμη, όχι σκοταδισμός. Αν εμφανιστεί κάποια σοβαρή μελέτη που να δείχνει ότι έχει αποτέλεσμα, ευχαρίστως να την εφαρμόσουμε. Τώρα για τα περί Ιπποκράτη, δεν σχολιάζω εις βάθος. Φανταστικός ο Ιπποκράτης για την εποχή του, αλλά μιλάμε για 2500 χρόνια πριν, όταν ο μέσος όρος ζωής ήταν 30 χρόνια ή κάτι τέτοιο. Για να έχει τόση ζήτηση αυτός ο Φωτιάδης θα είναι καλός.. Δεν πιστεύω να υπάρχουν τόσο χαζοί άνθρωποι. Είναι θέμα άγνοιας, όχι χαζομάρας. Σου έδωσε παραδείγματα και ο deesnider. Επίσης, να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Πολλές ασθένειες μπορούν να βελτιωθούν με "απλές" αλλαγές στον τρόπο ζωής. Απώλεια βάρους, βελτίωση διατροφής, φυσική άσκηση, διακοπή καπνίσματος βοηθούν πρακτικά σε όλες τις καταστάσεις. Δεν θεραπεύουν τον καρκίνο, αλλά ακόμα και για τον καρκινοπαθή, μπορούν να του βελτιώσουν τη ζωή. Άρα αν με αφορμή την επίσκεψη σε ομοιοπαθητικό κάνεις τα παραπάνω, είναι πολύ πιθανό να δεις μια βελτίωση. Αυτό δε σημαίνει ότι η ομοιοπαθητική λειτουργεί. Οι αρχές της ομοιοπαθητικής είναι εντελώς αντιεπιστημονικές και παράλογες. 5
vairass Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Κάνεις ένα βασικό σφάλμα. Τα "αφοριστικά λόγια" βασίζονται σε δεκάδες μελέτες που έχουν δείξει ότι η ομοιοπαθητική δεν είναι αποτελεσματική. Δεν ξυπνήσαμε μια μέρα και είπαμε ότι δε μας αρέσει η τάδε μέθοδος γιατί... έτσι. Οι ομοιοπαθητικές θεραπείες έχουν μελετηθεί για δεκαετίες και δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι δουλεύουν. Αυτό λέγεται επιστήμη, όχι σκοταδισμός. Αν εμφανιστεί κάποια σοβαρή μελέτη που να δείχνει ότι έχει αποτέλεσμα, ευχαρίστως να την εφαρμόσουμε. Τώρα για τα περί Ιπποκράτη, δεν σχολιάζω εις βάθος. Φανταστικός ο Ιπποκράτης για την εποχή του, αλλά μιλάμε για 2500 χρόνια πριν, όταν ο μέσος όρος ζωής ήταν 30 χρόνια ή κάτι τέτοιο. Είναι θέμα άγνοιας, όχι χαζομάρας. Σου έδωσε παραδείγματα και ο deesnider. Επίσης, να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Πολλές ασθένειες μπορούν να βελτιωθούν με "απλές" αλλαγές στον τρόπο ζωής. Απώλεια βάρους, βελτίωση διατροφής, φυσική άσκηση, διακοπή καπνίσματος βοηθούν πρακτικά σε όλες τις καταστάσεις. Δεν θεραπεύουν τον καρκίνο, αλλά ακόμα και για τον καρκινοπαθή, μπορούν να του βελτιώσουν τη ζωή. Άρα αν με αφορμή την επίσκεψη σε ομοιοπαθητικό κάνεις τα παραπάνω, είναι πολύ πιθανό να δεις μια βελτίωση. Αυτό δε σημαίνει ότι η ομοιοπαθητική λειτουργεί. Οι αρχές της ομοιοπαθητικής είναι εντελώς αντιεπιστημονικές και παράλογες. Δεν είπα ότι είναι μάγος αλλά γιστι πηγαίνουν τόσοι;
doctorkostis Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 εχασα την γευση απο χαπια για θλαση απο χτυπημα,μπασκετ.πηρα 1 μηνα αγωγη με φυσικα χαπια και εγινα περδικι.εχω και αλλα...φυσικα μερικα δεν τα εφτιαξε.οπως αλλωπεκιαση ,κατι αρθριτιδες κ.λ.π.δεν ειναι για ολα . Εγώ δηλώνω ότι πείστηκα. Ένα μήνα αγωγή για τη θλάση με φυσικά χάπια και έγινε καλά η θλάση. Χωρίς χάπια δηλαδή πόσο θα έκανε; Να προσθέσω επίσης ότι ο όρος "φυσικά χάπια" είναι τουλάχιστον αστείος. 2
FilipposMD Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Δεν είπα ότι είναι μάγος αλλά γιστι πηγαίνουν τόσοι; vairass, το ότι πηγαίνουν πολλοί δεν σημαίνει ότι κάτι είναι σωστό. Ξέρεις πόσοι πηγαίνουν σε μέντιουμ και αστρολόγους; Πόσοι πηγαίνουν στον μάγο του χωριού στην Τανζανία; Πόσοι παίρνουν κρέμες αδυνατίσματος; Πόσοι κάνουν τάματα; Δυστυχώς ως ανθρώπινα όντα έχουμε την τάση να θυμόμαστε τις επιτυχίες και να ξεχνάμε τις αποτυχίες, να επιζητούμε πληροφορίες που συμφωνούν με τις απόψεις μας και να εξηγούμε τα πάντα ως αιτία και αποτέλεσμα. Γι' αυτό και η όποια πρόοδος έχει προκύψει από αντικειμενική (επιστημονική) μελέτη των πραγμάτων, όχι από την άποψη του vairass ή του Φίλιππου. Αυτή λοιπόν η αντικειμενική μελέτη δεν έχει δείξει ποτέ ότι η ομοιοπαθητική δουλεύει. Επίσης, όπως είπα, πολλές καταστάσεις βελτιώνονται όχι μόνο με την αλλαγή τρόπου ζωής, αλλά ακόμα και με την επίσκεψη σε έναν γιατρό ή κάποιον που νομίζεις ότι είναι γιατρός. Επίσης, υπάρχει ένα ποσοστό ατόμων που βελτιώνονται, επειδή απλώς νομίζουν ότι παίρνουν φάρμακο. Άρα σίγουρα κάποιοι πήγαν καλύτερα μετά από επίσκεψη σε ομοιοπαθητικό, δεν υπάρχει αμφιβολία επ'αυτού. Όχι όμως ΕΞΑΙΤΙΑΣ του ομοιοπαθητικού. 4
vairass Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 vairass, το ότι πηγαίνουν πολλοί δεν σημαίνει ότι κάτι είναι σωστό. Ξέρεις πόσοι πηγαίνουν σε μέντιουμ και αστρολόγους; Πόσοι πηγαίνουν στον μάγο του χωριού στην Τανζανία; Πόσοι παίρνουν κρέμες αδυνατίσματος; Πόσοι κάνουν τάματα; Δυστυχώς ως ανθρώπινα όντα έχουμε την τάση να θυμόμαστε τις επιτυχίες και να ξεχνάμε τις αποτυχίες, να επιζητούμε πληροφορίες που συμφωνούν με τις απόψεις μας και να εξηγούμε τα πάντα ως αιτία και αποτέλεσμα. Γι' αυτό και η όποια πρόοδος έχει προκύψει από αντικειμενική (επιστημονική) μελέτη των πραγμάτων, όχι από την άποψη του vairass ή του Φίλιππου. Αυτή λοιπόν η αντικειμενική μελέτη δεν έχει δείξει ποτέ ότι η ομοιοπαθητική δουλεύει. Επίσης, όπως είπα, πολλές καταστάσεις βελτιώνονται όχι μόνο με την αλλαγή τρόπου ζωής, αλλά ακόμα και με την επίσκεψη σε έναν γιατρό ή κάποιον που νομίζεις ότι είναι γιατρός. Επίσης, υπάρχει ένα ποσοστό ατόμων που βελτιώνονται, επειδή απλώς νομίζουν ότι παίρνουν φάρμακο. Άρα σίγουρα κάποιοι πήγαν καλύτερα μετά από επίσκεψη σε ομοιοπαθητικό, δεν υπάρχει αμφιβολία επ'αυτού. Όχι όμως ΕΞΑΙΤΙΑΣ του ομοιοπαθητικού. Άρα τους βοήθησε ψυχολογικά η όλη ιστορία; αυτο λες; Για το τάμα που λες πιάνει... Και τα 2 παιδιά μας με τάμα έγιναν οπότε εκεί τα ξέρω από πρώτο χέρι. Και μάλιστα στο πανόραμα στο μοναστήρι με καλόγριες δίνουν μια ζώνη, όποια γυναίκα την φορέσει πιάνει παιδι... Τώρα θα μου πεις ποιος θεός, ποιοι άγιοι... Ούτε εγώ πίστευα μην νομίζεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις