Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

eap1j8.jpg

Ωραίο ρε φίλε.

Όλη η αλήθεια σε ενα σκίτσο.

Ψιλά πράγματα randomcat. Το λαθρεμπόριο καυσίμων δίνει και παίρνει από τις αρχές του 2000, ήμουν νιος και γέρασα, καταγγελίες από εμένα έγιναν στις αρχές, στα κανάλια τους έβγαλαν, δικαστήρια έγιναν, πετρελαιοκηλίδα έκαναν για πολλοστή φόρα. Εξαφάνιζαν ολόκληρα βυτία από τα αεροδρόμια, τώρα διοικούν ποδοσφαιρικές ομάδες, και τους έχουν κλάσει μια μάντρα.

Για να καταλάβεις ποσό λαμόγια είναι, έβαλαν σύστημα εισροών εκροών στα βενζινάδικα με τεράστιο κόστος για να εξαλείψουν τη παράνομη διακίνηση καυσίμων.

Γελάνε και οι πέτρες.

Τα βάζεις όμως με τους εφοπλιστές ;

Όχι γιατί θέλει να έχεις @@.

• Like 2
  • Απαντ. 182
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν πρόκειται να κατηγορήσω ποτέ τον εαυτό μου για πράξεις που δεν έχω κάνει. Μόνο ηλίθιοι αποδέχονται αυτήν την πλύση εγκεφάλου και συμφωνούν ότι έχουν μερίδιο της ευθύνης.

Τον εαυτο σου μην τον κατηγορησεις για τα κακουργηματα που διαπρατουν οι πολιτικοι. Για το οτι τους εκλεγεις , αλλα πολυ περισσοτερο οτι μεσα απο τις κοινωνικες σου δομες αναδεικνυεις ΤΕΤΟΙΟΥΣ πολιτικους που διαπρατουν οσα αναφερεις, θα κατηγορησεις τον εαυτο σου;

Για τα ρουσφετια καθε ειδους μηπως; Οχι ε;

Και έπειτα, όλα εκεί καταλήγουν βολικά και εύκολα, όταν αδυνατούμε να αναλύσουμε την κατάσταση. Σε αυτό που έγραψες και που σημείωσα με έντονα γράμματα.

Το αναποδο. Οταν αδυνατουμε να αναλυσουμε την κατασταση κατηγορουμε οτι πιο προφανες βρισκουμε, πχ τους πολιτικους χωρις καν να μπαινουμε στη διαδικασια να αναρωτηθουμε γιατι οι πολιτικοι ειναι ετσι. Και μαλιστα τα απλοποιειτε τοσο που ισχυριζεστε πως ολοι ειναι ετσι και δεν εχετε επιλογη...Μας λετε δηλαδη οτι εδω και δεκαετιες ο ενας πολιτικος ειναι καρμπον του αλλου (απατεωνας, προδοτης κλπ), αλλα δεν βρισκετε την παραμικρη ευθυνη στον λαουτζικο. Λες και οι πολιτικοι προερχονται απο αλλο πλανητη κι οχι απο τον ιδιο το λαο... Λες και ολοι τους γεννηθηκαν απατεωνες και ανηθικοι και βρηκαν στεγη στην πολιτικη. Και λες και στην πολιτικη μπαινουν μονοι τους...

Οι πολιτικοι ειναι ο καθρεφτης σου και εσυ εισαι το μεσον που τους αναδεικνυει σε πολιτικους κι επειτα και κυβερνωντες.

Επειδή όμως θεωρείς εσύ δεδομένο το εκλογικό σύστημα, δεν σημαίνει ότι το θεωρώ και εγώ. Από που και ως που ξεκινάμε με δεδομένο το ποιους ψηφίσαμε; Όχι, να το πάμε πιο βαθιά. Το εκλογικό σύστημα δεν έχει καμία σχέση με τη δημοκρατία. Είναι pay-to-win σύστημα.

Ας δεχθουμε οτι ειναι οπως τα λες. Εκτιμας οτι αν το εκλογικο συστημα δεν ηταν pay-to-win, οι πολιτικοι σου μολις αναλαμβαναν εξουσια θα ηταν αλλιωτικοι; Αυτη ειναι η βαθια πολιτικη αναλυση που εχεις να μας δωσεις;

Λοιπόν, κοίτα. Έχω πολύ μικρή ζωή. Και μόνο σε ένα μέρος από αυτήν τη ζωή είμαι νέος με ενέργεια. Αντίδραση δεν είναι να αφιερώσω και να ρισκάρω-θυσιάσω όλη μου τη ζωή για να βγάλω μια σωστή κυβέρνηση, ή να φτιάξω εγώ δικό μου κόμμα και να παλεύω μια ζωή για να έρθω στην εξουσία και να διορθώσω κάτι (και τελικά να φάω μια σφαίρα στο κεφάλι αν κάνω κάτι σωστό; ). Ποιος θα με αποζημιώσει εμένα; Και το πιθανότερο είναι να χαλάσω τη δική μου ζωή και να κάνω μια τρύπα στο νερό και να μην καταφέρω κάτι καλύτερο για τις επόμενες γενιές.

Και έπειτα, γιατί να αντιδράσω όταν είναι προφανές ότι τις τελευταίες δεκαετίες δεν υπήρχε κανένα αποτέλεσμα; Μόνο τόσο μπορώ να γνωρίζω βέβαια, δεν μπορώ να ξέρω τις ρίζες όλης αυτής της σαπίλας. Όπως και οι επόμενες γενιές όταν εγώ θα έχω χαθεί παρέα με τις γνώσεις και τις αναμνήσεις μου, δεν θα ξέρουν τι πραγματικά συνέβη σε αυτόν τον τόπο. Θα διαβάζουν "Ιστορία" και Wikipedia και θα βλέπουν ότι ο ΓΑΠ έχει τιμηθεί με ένα σωρό βραβεία και θα νομίζουν ότι ήταν εθνοσωτήρας.

Ωραια. Οποτε για την παραπανω παραδοχη της αδυναμιας σου να κανεις οτιδηποτε, αντι να κατηγορησεις τον εαυτο σου και τις κοινωνικες δομες, καθεσαι και κατηγορεις τους πολιτικους που στην τελικη ανεδειξες εσυ ως λαος.

Οτι ειπα εξ'αρχης. Ο Ελληνας εχει αναγει την μεταθεση ευθυνων σε επιστημη. Ποτε δε φταιει ο ιδιος. Παντα -και πρωτα απ'ολα- φταινε οι αλλοι.

Με αυτη τη νοοτροπια λοιπον, θα συνεχισεις να αναδεικνυεις, ψηφιζεις και κυβερνασαι απο τετοιους πολιτικους. Αλλωστε σε βολευει (ως λαο) να εχεις τετοιους πολιτικους, αλλιως θα τους ειχε φαει η μαρμαγκα προ πολλου...

Αλλα ας ερθει ενας πολιτικος να τολμησει να κοντραριστει, πχ με το ρουσφετι, να φερει την αξιολογηση στο δημοσιο και να καταργησει τη μονιμοτητα και να δουμε για ποτε θα τον φαει η μαρμαγκα.

Το ρουσφετι και το δημοσιο ειναι ενα παραδειγμα, για να δειξω πως ακομα και τα αυτονοητα να τολμησει να πραξει ενας πολιτικος, θα τον εξαφανισει ο λαος σε μια νυχτα (πολιτικο κοστος το βαφτιζουν οι ειδικοι). Ο ιδιος λαος που την ιδια στιγμη χαλιεται αν οι πολιτικοι ακολουθησουν την ιδια τακτικη (ρουσφετι) με ισχυροτερες δυναμεις, πχ τραπεζιτες...

Δημοσ.

Εμένα φίλε μου True η Ιστορία με είχε διδάξει ότι η ριζική ανατροπή σε κάτι σάπιο έρχεται με όπλα και αίμα , όχι με λόγια.

• Like 1
Δημοσ.

Αλλά ένα τέτοιο θέμα συζήτησης δεν μπορεί να επιβιώσει. Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

Λοιπόν, κοίτα. Έχω πολύ μικρή ζωή. Και μόνο σε ένα μέρος από αυτήν τη ζωή είμαι νέος με ενέργεια. Αντίδραση δεν είναι να αφιερώσω και να ρισκάρω-θυσιάσω όλη μου τη ζωή για να βγάλω μια σωστή κυβέρνηση, ή να φτιάξω εγώ δικό μου κόμμα και να παλεύω μια ζωή για να έρθω στην εξουσία - που δεν υπάρχει περίπτωση να τα καταφέρω κιόλας - και να διορθώσω κάτι (και τελικά να φάω μια σφαίρα στο κεφάλι αν κάνω κάτι σωστό; ). Ποιος θα με αποζημιώσει εμένα; Και το πιθανότερο είναι να χαλάσω τη δική μου ζωή και να κάνω μια τρύπα στο νερό και να μην καταφέρω κάτι καλύτερο για τις επόμενες γενιές.

Και έπειτα, γιατί να αντιδράσω όταν είναι προφανές ότι τις τελευταίες δεκαετίες δεν υπήρχε κανένα αποτέλεσμα;

Learned helplessness,  απλη μεθοδος χειραγωγησης ατομων σε καθετοποιημενα συστηματα.

Δημοσ.

Εμένα φίλε μου True η Ιστορία με είχε διδάξει ότι η ριζική ανατροπή σε κάτι σάπιο έρχεται με όπλα και αίμα , όχι με λόγια.

Γενικευση που διαψευδεται και ιστορικα.

Δημοσ.

Τον εαυτο σου μην τον κατηγορησεις για τα κακουργηματα που διαπρατουν οι πολιτικοι. Για το οτι τους εκλεγεις , αλλα πολυ περισσοτερο οτι μεσα απο τις κοινωνικες σου δομες αναδεικνυεις ΤΕΤΟΙΟΥΣ πολιτικους που διαπρατουν οσα αναφερεις, θα κατηγορησεις τον εαυτο σου;

Για τα ρουσφετια καθε ειδους μηπως; Οχι ε;

Αν κατηγορήσω τον εαυτό μου για τα εγκλήματά τους, πάει να πει ότι αποδέχομαι το εκλογικό σύστημα. Δεν το αποδέχομαι. Δεν έχει καμία σχέση με τη Δημοκρατία. Είναι pay-to-win σύστημα, όπως είπα, και τσιφλίκι κάποιων - κάνουν το δικό τους παιχνίδι συνέχεια οι ίδιες οικογένειες. Δεν θα κατηγορήσω τον εαυτό μου για ένα αρρωστημένο κατασκεύασμα. Και έπειτα, ακόμα και από ένα σωστό σύστημα θα μπορούσαν να βγουν εγκληματίες - εκεί ναι θα ένιωθα υπεύθυνος για τη δύναμη που τους έδωσα αλλά και πάλι δεν θα κατηγορούσα τον εαυτό μου για τα εγκλήματα άλλων.

Το αναποδο. Οταν αδυνατουμε να αναλυσουμε την κατασταση κατηγορουμε οτι πιο προφανες βρισκουμε, πχ τους πολιτικους χωρις καν να μπαινουμε στη διαδικασια να αναρωτηθουμε γιατι οι πολιτικοι ειναι ετσι. Και μαλιστα τα απλοποιειτε τοσο που ισχυριζεστε πως ολοι ειναι ετσι και δεν εχετε επιλογη...Μας λετε δηλαδη οτι εδω και δεκαετιες ο ενας πολιτικος ειναι καρμπον του αλλου (απατεωνας, προδοτης κλπ), αλλα δεν βρισκετε την παραμικρη ευθυνη στον λαουτζικο. Λες και οι πολιτικοι προερχονται απο αλλο πλανητη κι οχι απο τον ιδιο το λαο... Λες και ολοι τους γεννηθηκαν απατεωνες και ανηθικοι και βρηκαν στεγη στην πολιτικη. Και λες και στην πολιτικη μπαινουν μονοι τους...

Το ανάποδο. Όταν αδυνατούμε να αναλύσουμε την κατάσταση καταλήγουμε πάντα στο να μιλάμε για το τι ψηφίσαμε στις εκλογές - τους ψηφίσαμε και άρα καλά να πάθουμε κ.λπ. κ.λπ. Αν αμφισβητήσεις όμως την ίδια τη διαδικασία με την οποία έρχονται οι πολιτικοί στην εξουσία, τότε πραγματικά θα καταλάβεις γιατί είναι έτσι όπως είναι.

Ας δεχθουμε οτι ειναι οπως τα λες. Εκτιμας οτι αν το εκλογικο συστημα δεν ηταν pay-to-win, οι πολιτικοι σου μολις αναλαμβαναν εξουσια θα ηταν αλλιωτικοι; Αυτη ειναι η βαθια πολιτικη αναλυση που εχεις να μας δωσεις;

Δεν χρειάζεται να κάνω καμία εκτίμηση. Ένα μεγάλο πρόβλημα όταν αμφισβητούμε κάτι, όταν θεωρούμε ότι κάτι είναι κακό, είναι ότι η αυτόματη αντίδραση των άλλων ανθρώπων είναι του στυλ "ωραία, έστω ότι είναι έτσι όπως τα λες, έχεις να προτείνεις κάτι καλύτερο;". Αυτό που πρέπει να βάλεις καλά στο μυαλό σου είναι ότι το πρώτο βήμα για τη λύση είναι να κατανοήσουμε ότι κάτι δεν γίνεται σωστά και έπειτα να βρούμε τη λύση, αν μπορούμε.

Δεν γίνεται να γνωρίζω πως θα ήταν τα πράγματα αν δεν ήταν pay-to-win οι εκλογές και ίσως έχω ή δεν έχω κάτι καλύτερο να προτείνω. Είμαι σε θέση όμως να συνειδητοποιήσω ότι αυτό το σύστημα είναι αρρωστημένο. Είναι το πρώτο βήμα. Αλλά δεν μπορώ να προχωρήσω στο επόμενο βήμα όταν η πλειοψηφία του κόσμου βρίσκεται στο μηδέν και η φυσιολογική τους αντίδραση είναι "αυτό ψήφισε ο λαός".

Ωραια. Οποτε για την παραπανω παραδοχη της αδυναμιας σου να κανεις οτιδηποτε, αντι να κατηγορησεις τον εαυτο σου και τις κοινωνικες δομες, καθεσαι και κατηγορεις τους πολιτικους που στην τελικη ανεδειξες εσυ ως λαος.

Οτι ειπα εξ'αρχης. Ο Ελληνας εχει αναγει την μεταθεση ευθυνων σε επιστημη.

Δηλαδή αν παραδέχομαι ότι είμαι πιο αδύναμος από τον μαφιόζο και ότι δεν μπορώ να του κάνω κάτι, τότε ο μαφιόζος δεν συνεχίζει να είναι μαφιόζος;

Δημοσ.

Παμε για ανατροπη παλι. Και βρεχει εξω.

Δημοσ.

Μάγκες τι έχετε γράψει σε 11 σελίδες! Μια περίληψη;

Εκλασε η νυφη σχολασε ο γαμος.

Δημοσ.

Εχουν δει το fight club οι Ρουβικωνες σιγουρα!

Μολις μαθουν να φτιαχνουν και εκρηκτικα εκει να δεις τι θα γινει!

Δημοσ.

Εχουν δει το fight club οι Ρουβικωνες σιγουρα!

Μολις μαθουν να φτιαχνουν και εκρηκτικα εκει να δεις τι θα γινει!

Υπαρχει η τεχνογνωσια στο συναφι.

Δημοσ.

Δυστυχώς όμως τελικά εδώ έχουμε καταλήξει τώρα που ξεπλύθηκε το αίμα και δε μυρίζει πιά μπαρούτι.

Ότι και να γίνει πάντα η κατάσταση παραμένει ίδια,απλά προστίθενται νεκροί που πέθαναν για το τίποτα.

Δημοσ.

Δλδ θελετε να μου πειτε οτι υπαρχει μια ομαδα που λεγεται Ρουβικωνας και την αφηνει το κρατος να παιρνει τον νομο στα χερια της; Γουαου! Αυτος ο Ρουβικωνας θα λυσει ολα μας τα προβληματα με τη βια καλε! Μα ποσο εξυπνη ιδεα, σιγουρα θα δουλεψει και δινουν και το καλο παραδειγμα!

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...