Super Moderators Thresh Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Κι όμως είναι χρησιμο, γιατί δεν θα ασχολείται κανείς με το troll. Με το ban απλά θα φτιάχνει νέο account και θα ξαναρχίζει. Δεν μιλάμε για ευρεία/καθημερινή χρήση, αλλά μερικοί το χρειάζονται. 5
thomasG4 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Συμφωνώ με ThReSh. Ειδικά για attention whores (υπάρχει πληθώρα) είναι το καλύτερο εργαλείο. Με την εμφάνιση του like έχουν αυξηθεί δυστυχώς αυτά τα φαινόμενα. 1
bluesattack Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Και αν καποιος ανοιξει θεμα η θελησει να απαντησει (σοβαρα) σε καποιο τεχνικο θεμα ? Αυτο που θα το χρησιμοποιουσε καποιος που τρωει σφαλιαρες στο σπιτι και στην δουλεια,και αποφασισε να εγκαθιδυσει..αριστοκρατια σε φορουμ
Super Moderators Thresh Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Και αν καποιος ανοιξει θεμα η θελησει να απαντησει (σοβαρα) σε καποιο τεχνικο θεμα ? Αυτο που θα το χρησιμοποιουσε καποιος που τρωει σφαλιαρες στο σπιτι και στην δουλεια,και αποφασισε να εγκαθιδυσει..αριστοκρατια σε φορουμ Αν δλδ το troll μετά τις 203948230489 φορές που έχει ξεφτύλισει τα πάντα αποφασίσει να ανοίξει serious thread για τεχνικό θέμα? Ας πρόσεχε... Δλδ αν στο μέλλον, που υποτίθεται με ipv6 θα έχουμε όλοι static IPs, φάει ban λόγω trolling/flaming και δεν μπορεί καν να φτιάξει νέο account, τι θα γίνεται?
Chrisxxx Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Ειναι λογικό όσο πιο ανοιχτή και όσο πιο πολυπληθής είναι μια κοινότητα να παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα αφού δεν υπάρχει κάποια συνοχή ή κάποια κοινά γνωρίσματα μεταξύ των χρηστών.
l337 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Συμφωνώ ότι είναι ελαστικό στα ban το forum και πάντα έτσι ήταν. Ενας απο τους λόγους που έχει και αρκετή κίνηση είναι και αυτός (πχ πολλά θέματα που θα διαγράφονταν κατευθείαν εδώ μένουν). Πολλοί βρήκαν το forum απο αναζητήσεις στο Google για παρόμοια θέματα. Με την αύξηση της χρήσης του internet στην Ελλάδα και κατα συνέπεια του Google, βοήθησε στην αύξηση των μελών του forum. Γενικά τα forum δεν έχουν καθημερινή κίνηση (αναλογικά με τον αριθμό των μελών), όπως είχαν παλιά. Μπορεί να έχουν πιο πολλά μέλη, αλλά οι περισσότεροι δεν είναι μέλη που είναι ενεργά σε διάφορες ενότητες και χρησιμοποιούν το forum κάθε μέρα. Τα πιο πολλά μέλη είναι μη ενεργά ή περιστασιακά. Άμα αρχίσει η συντονιστική ομάδα να ρίχνει μόνιμα ban με το παραμικρό trolling, τότε θα χάσει πολλούς ενεργούς χρήστες που μπαίνουν σχεδόν καθημερινά. Τα περιστασιακά μέλη το πιο πιθανό είναι να δημιουργήσουν ξανά λογαριασμό άμα θέλουν να ρωτήσουν κάτι. Το ξέρω. Και έχω δει (και συμμετέχει) σε πιο αξιοπρεπείς χώρους όπου η ΣΟ θα ρίχνει το ban με το παραμικρό (και χωρίς τις γελοιότητες με τα συνεχή κλειδώματα αντί για τα μπαναρίσματα), γνωρίζοντας ότι θα μείνει μεν με λιγότερους χρήστες (ποιοτικότερους βέβαια) αλλά πρώτα απ' όλα διατηρώντας δε την ταυτότητα και την αξιοπρέπεια του χώρου. Κι όμως είναι χρησιμο, γιατί δεν θα ασχολείται κανείς με το troll. Με το ban απλά θα φτιάχνει νέο account και θα ξαναρχίζει. Δεν μιλάμε για ευρεία/καθημερινή χρήση, αλλά μερικοί το χρειάζονται. Σε διπλανό forum στο οποίο είσαι και εκεί μέλος, ξέρεις πολύ καλά (αν δεν το ξέρεις, τότε στο επιβεβαιώνω εγώ) πως υπάρχουν τα κατάλληλα εργαλεία πρώτα απ' όλα, και θέληση, ώστε κάποιον που ανοίγει δεύτερο account (μετά από ban ή όχι) να τον βρίσκουνε σε μερικά λεπτά (αν όχι αμέσως) και να τον σουτάρουν με συνοπτικές διαδικασίες. Οπότε είναι και θέμα θέλησης. Εδώ υπάρχει το φαινόμενο να κυκλοφορούν κάποιοι με τουλάχιστον 2 accounts. Και αδύνατω να πιστέψω ότι είμαι τόσο έξυπνος ώστε μόνο εγώ να έχω αντιληφθεί ποιοι είναι.. Όπως εδώ υπάρχει το φαινόμενο η ΣΟ να κάνει τα στραβά μάτια (δυο μέτρα και δυο σταθμά) έχοντας πρωτύτερα πει το αμίμητο "η ΣΟ μπορεί να κάνει .. μπλα μπλα μπλα... κατά την κρίση της.. μπλα μπλα μπλα". Σε ένα forum λοιπόν όπου η ίδια η ΣΟ δεν προωθεί την αξιοκρατία τότε τα παραπάνω φαινόμενα χρηστών είναι και καθημερινό φαινόμενο. Δικαίωμα τους βέβαια.. αλλά μην φτιάχνουμε και παραμύθια με δράκους..
Super Moderators Thresh Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Σε διπλανό forum στο οποίο είσαι και εκεί μέλος, ξέρεις πολύ καλά (αν δεν το ξέρεις, τότε στο επιβεβαιώνω εγώ) πως υπάρχουν τα κατάλληλα εργαλεία ώστε κάποιον που ανοίγει δεύτερο account (μετά από ban ή όχι) να τον βρίσκουνε σε μερικά λεπτά (αν όχι αμέσως) και να τον σουτάρουν με συνοπτικές διαδικασίες. Αν κάνει restart το router(new IP), delete cookies κτλπ, πως το καταλαβαίνουν?
bluesattack Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Αν δλδ το troll μετά τις 203948230489 φορές που έχει ξεφτύλισει τα πάντα αποφασίσει να ανοίξει serious thread για τεχνικό θέμα? Ας πρόσεχε... Δλδ αν στο μέλλον, που υποτίθεται με ipv6 θα έχουμε όλοι static IPs, φάει ban λόγω trolling/flaming και δεν μπορεί καν να φτιάξει νέο account, τι θα γίνεται? Ε αν συντρεχει τρολλικος κινδυνος και διαταραξη ιντερνικης ειρηνης,θα μπορουσε να αναθεωρηθει το δογμα συλλογικης ασφαλειας και να ενταθει η εκπαιδευση στα συγχρονα μετρα ιντερνικης καταστολης .
Super Moderators Thresh Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Ε αν συντρεχει τρολλικος κινδυνος και διαταραξη ιντερνικης ειρηνης,θα μπορουσε να αναθεωρηθει το δογμα συλλογικης ασφαλειας και να ενταθει η εκπαιδευση στα συγχρονα μετρα ιντερνικης καταστολης . Αν το πάμε με αυτή την λογική ok πάσο, δεν χρειάζεται να κάνουμε τπτ. 1
l337 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Αν κάνει restart το router(new IP), delete cookies κτλπ, πως το καταλαβαίνουν? Εγώ δεν είμαι του τόσο τεχνικού κομματιού αλλά ο "3n" ή ο "κακογέρακας" θα μπορούσαν να στο απαντήσουν. Πριν καμιά 11-13 χρόνια είχε γράψει ο "κακογέρακας" πως τους βρίσκουν (λίγο πριν την περίοδο που φύγανε πολλοί -λόγω κόψιμο greeklish- και ήρθαν στο insomnia (και αλλού). Μπορώ να ρωτήσω και να σου πω κάποια στιγμή με pm αν θέλεις.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Εγώ δεν είμαι του τόσο τεχνικού κομματιού αλλά ο 3n ή ο "κακογέρακας" θα μπορούσαν να στο απαντήσουν. Πριν καμιά 10-12 χρόνια είχε γράψει ο "κακογέρακας" πως τους βρίσκουν (μία περίοδο που φύγανε πολλοί -λόγω κόψιμο greeklish- και ήρθαν στο insomnia (και αλλού). Μπορώ να ρωτήσω και να σου πω κάποια στιγμή με pm αν θέλεις. Αν κι όταν έχεις όρεξη και χρόνο let me know, pm. Πιστεύω πάντως ότι αυτοί μάλλον δεν έκαναν κάποια βασικά πράγματα γι' αυτό τους πήραν χαμπάρι.
l337 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Αν κι όταν έχεις όρεξη και χρόνο let me know, pm. Πιστεύω πάντως ότι αυτοί μάλλον δεν έκαναν κάποια βασικά πράγματα γι' αυτό τους πήραν χαμπάρι. I will let you know
kirileman Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Αν και μπαίνω σπάνια, θεωρώ πρότυπο φόρουμ -ως προς τους κανόνες και την εφαρμογή τους- το adslgr. 6
l337 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Αν και μπαίνω σπάνια, θεωρώ πρότυπο φόρουμ -ως προς τους κανόνες και την εφαρμογή τους- το adslgr. +1 Εμμέσως πλην σαφώς μιλούσα και γι' αυτό νωρίτερα.
Manjaro Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Κι όμως είναι χρησιμο, γιατί δεν θα ασχολείται κανείς με το troll. Με το ban απλά θα φτιάχνει νέο account και θα ξαναρχίζει. Δεν μιλάμε για ευρεία/καθημερινή χρήση, αλλά μερικοί το χρειάζονται. Γιαυτό και προτείνω mute αντί για ban αλλά εν γνώση του χρήστη και με αντίστροφη μέτρηση (πχ 1 λεπτό,10λεπτα,1ώρα,10ώρες,1μέρα,3μέρες και μετά πάλι απο την αρχή 1 λεπτό ,10 λεπτά κτλ)
Προτεινόμενες αναρτήσεις