Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αετέ ,δωρεάν λέμε.

Ελληνικό και δωρεάν και για C και pdf λίγο δύσκολο. Με μια γρήγορη αναζήτηση βρήκα αυτά εδώ (στην κατηγορία pdf) στο ΕΑΠ.

Αφού όμως είσαι σε ανάλογη σχολή γιατί δεν περιμένεις να πάρεις ένα από τον εύδοξο;

Δημοσ.

Πήγαινε στη βιβλιοθήκη της σχολής και δανείσου.

Αυτό. Ή πλύνε κανένα αμάξι και αγόρασε αν το να δανειστείς θα σου ρίξει την αξιοπρέπεια :D

Δημοσ.

Μάλιστα. Τραγικό απλά. Να ρωτάς "προτείνετε ένα καλό βιβλίο" και ο άλλος να λέει "πήγαινε στη βιβλιοθήκη να βρεις".

Αν σε ρωτήσει ρε μάστορα κάποιος "που φτιάχνουν καλά σουβλάκια", θα του απαντούσες "ψάξε να βρεις σουβλατζίδικο"; Ή θα του έλεγες "ξέρεις, είναι ο Μήτσος στη γωνία και ο Βαγγέλας παρακάτω, αλλά είναι ακριβός...αλλά βάζει αφρό κρέας".

Καλά, τον από κάτω δε θα τον σχολιάσω. Έσπευσε να συνοδεύσει την ορχήστρα, μόνο που δεν πρόσεξε τα φάλτσα που έπαιζαν...

Λοιπόν, μάθετε να απαντάτε σε λογικές ερωτήσεις, ή καλύτερα μη μάθετε να απαντάτε. Μάθετε να διαβάζετε τι γράφει ο άλλος. Η επόμενη συμβουλή δε θα είναι τσάμπα.

Τέλος, ευχαριστώ όσους απάντησαν σοβαρά.

Δημοσ.

Μάλιστα. Τραγικό απλά. Να ρωτάς "προτείνετε ένα καλό βιβλίο" και ο άλλος να λέει "πήγαινε στη βιβλιοθήκη να βρεις".

Αν σε ρωτήσει ρε μάστορα κάποιος "που φτιάχνουν καλά σουβλάκια", θα του απαντούσες "ψάξε να βρεις σουβλατζίδικο"; Ή θα του έλεγες "ξέρεις, είναι ο Μήτσος στη γωνία και ο Βαγγέλας παρακάτω, αλλά είναι ακριβός...αλλά βάζει αφρό κρέας".

Καλά, τον από κάτω δε θα τον σχολιάσω. Έσπευσε να συνοδεύσει την ορχήστρα, μόνο που δεν πρόσεξε τα φάλτσα που έπαιζαν...

Λοιπόν, μάθετε να απαντάτε σε λογικές ερωτήσεις, ή καλύτερα μη μάθετε να απαντάτε. Μάθετε να διαβάζετε τι γράφει ο άλλος. Η επόμενη συμβουλή δε θα είναι τσάμπα.

Τέλος, ευχαριστώ όσους απάντησαν σοβαρά.

Σου είπανε Γιωρίκα τι να διαβάσεις κι εσύ το έπαιζες "εγώ να πληρώσω;" - και φυσικά ούτε να δανειστείς θες, ούτε να πλύνεις. Βιογραφικό μην ξεχάσεις να στείλεις στον Elon :D

Δημοσ.

Εγώ έχω κάποια στην .pdf βιβλιοθήκη μου και αυτό που έχω διαβάσει ως τη μέση περίπου είναι αυτό που προτείνει και ο Illias95.

Η γνώμη μου είναι ότι πάει εξαιρετικά αργά με πολλές ασκήσεις σε κάθε κεφάλαιο και όταν φτάσεις στην μέση του βιβλίου έχεις μάθει μόνο την printf και την scanf.

Ίσως είναι η γλώσσα έτσι. Αλλά πηγαίνοντας εκεί από python λέω wtf 

Δημοσ.

Εγώ έχω κάποια στην .pdf βιβλιοθήκη μου και αυτό που έχω διαβάσει ως τη μέση περίπου είναι αυτό που προτείνει και ο Illias95.

Η γνώμη μου είναι ότι πάει εξαιρετικά αργά με πολλές ασκήσεις σε κάθε κεφάλαιο και όταν φτάσεις στην μέση του βιβλίου έχεις μάθει μόνο την printf και την scanf.

Ίσως είναι η γλώσσα έτσι. Αλλά πηγαίνοντας εκεί από python λέω wtf 

??

Μέχρι τη μέση (σελ. 400 από 800) καλύπτει data types, όλα τα βασικά statements, arrays, functions, pointers, C-strings, preprocessor, structs/unions/enums. Μόνο δυναμική διαχείρηση μνήμης δεν καλύπτει μέχρι εκείνο το σημείο και λίγα ακόμα πράγματα.

Αυτό που έχει σημασία βέβαια είναι ότι το βιβλίο δίνει προσοχή στη λεπτομέρεια, στο να καταλαβαίνεις τι γίνεται από κάτω και στο να μην γράφεις τσαπατσούλικο κώικα. Επίσης σου διδάσκει καλές πρακτικές και idioms και επισημάνει πολλά πράγματα που είναι unsafe, implementation-defined ή UB κτλ.

PS. Επίσης όσον αφορά την scanf που ανέφερες είναι από τα βιβλία που θα σου πουν ότι στην πραγματικότητα σε κανονικά προγράμματα δεν θα την χρησιμοποιήσεις ποτέ για input. ;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...