Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 102
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Άλλο αυτοπραγματωση, άλλο αρετή...

Για εσενα προσωπικα το πιστευω.

Δημοσ.

To να αποκτήσεις Ακαδημαική μόρφωση σε βελτιώνει ούτως η αλλιώς σαν άνθρωπο. Μπορεί να είσαι ένας εξαιρετικός πλακάς, υδραυλικός κτλ, να βγάζεις τα άντερά σου, να εισαι ένας σωστός άνθρωπος με αξίες, αλλά τη προσβαση που αποκτάς στη γνώση μέσα απο ένα Πανεπιστήμιο, ειναι πολύ δυσκολο να την αποκτήσεις μόνος σου. Ανοίγονται νέες πόρτες. Δε λέω οτι δεν μπορεις, λέω οτι ειναι δύσκολο.

Kαλα τα λες μονο που στην Ελλαδα η ακαδημαικη μορφωση αποκταται σε ελαχιστα εκπαιδευτικα ιδρυματα και απο ελαχιστους φοιτητες.

Το οτι οι γονεις στελνουν τα παιδια σε οποιο random ελληνικο πανεπιστημιο βρουνε κι οτι αυτα παιρνουνε πτυχιο δε σημαινει οτι απεκτησαν και ακαδημαικη μορφωση.

Κοινως, το λαθος στον συλλογισμο σου ειναι οτι θεωρεις de facto ατομο με ακαδημαικες γνωσεις καθε ατομο που εχει βγαλει (ελληνικο) πανεπιστημιο. Οι μισοι απο αυτους δεν εχουν ουτε γνωσεις δευτεροβαθμιας εκπαιδευσης. Στοκοι μπαινουν (βλεπε εισαγωγη με μορια κατω απο τη βαση) και στοκοι βγαινουν (βλεπε σκονακια, αντιγραφες, 5ρια με ευρω στον καθηγητη, παραταξεις που αν γραφτεις περνας μαθηματα, παπαγαλιες τα SOS , αγορασμενες πτυχιακες κλπ κλπ λιγο πολυ γνωστα για την ελληνικη τριτοβαθμια).

Αυτοι που βγαινουν με ακαδημαικες γνωσεις απο εκει, ειναι οσοι ενδιαφερθηκαν σε προσωπικο επιπεδο και μοχθησαν στις σπουδες τους επειδη γουσταραν αυτο που σπουδαζουν. Και φυσικα ξεχωριζουν σαν τη μυγα μες στο γαλα και κατα τη διαρκεια των σπουδων, αλλα και μετα στην αγορα εργασιας, στα ματια των εργοδοτων.

Οι αλλοι απλως νομιζουν οτι φταιει η κριση που δεν βρισκουν ποτε μια δουλεια στο αντικειμενο που "σπουδασαν".

• Like 3
Δημοσ.

H απάντηση δόθηκε στο αν ειναι λάθος που οι γονείς θέλουν τα παιδιά τους να σπουδάζουν.

Εγω θεωρω οτι καλός θέλουν διότι η πρόσβαση σε ένα Πανεπιστήμιο ανοίγει πολλές πόρτες στη μόρφωση.

Τωρα αν κάποιοι φοιτητές επιλέξουν τα κόμματα, τα σκονάκια κτλ, σαφώς και θα βγουν ντουβάρια. Δεν ειναι Ελληνικό φαινόμενο αυτό. 

Πουθενά δεν γράφω οτι μπαίνοντας στο Πανεπιστήμιο αποκτας απευθείας γνωση. Σαφώς και πρέπει να μοχθήσεις για αυτή.

Στο ερώτημα όμως του αν θα ήθελα το παιδί μου να μπει σε ένα Πανεπιστήμιο (επιλογής του), ειναι ναί. Θα αποκτήσει πρόσβαση σε πόρτες που άλλοι θα δυσκολευτουν περισσότερο να τις ανοίξουν.

Δημοσ.

H απάντηση δόθηκε στο αν ειναι λάθος που οι γονείς θέλουν τα παιδιά τους να σπουδάζουν.

Εγω θεωρω οτι καλός θέλουν διότι η πρόσβαση σε ένα Πανεπιστήμιο ανοίγει πολλές πόρτες στη μόρφωση.

Τωρα αν κάποιοι φοιτητές επιλέξουν τα κόμματα, τα σκονάκια κτλ, σαφώς και θα βγουν ντουβάρια. Δεν ειναι Ελληνικό φαινόμενο αυτό.

Πουθενά δεν γράφω οτι μπαίνοντας στο Πανεπιστήμιο αποκτας απευθείας γνωση. Σαφώς και πρέπει να μοχθήσεις για αυτή.

Στο ερώτημα όμως του αν θα ήθελα το παιδί μου να μπει σε ένα Πανεπιστήμιο (επιλογής του), ειναι ναί. Θα αποκτήσει πρόσβαση σε πόρτες που άλλοι θα δυσκολευτουν περισσότερο να τις ανοίξουν.

Και άμα το παιδί δνε το κόβει τι θα κάνεις;

Δημοσ.

Και άμα το παιδί δνε το κόβει τι θα κάνεις;

Aν "του κόβει" ή οχι, το ξέρεις από το δημοτικό μη σου πω απ΄το νήπιο. Δεν ειναι ανάγκη να φθάσεις στις πανελλήνιες για να το καταλάβεις.

Εγω δεν έχω καταλάβει τωρα. Διαφωνείτε στο να πάνε τα παιδιά σας σε Πανεπιστήμιο ή διαφωνείτε στο να πηγαίνουν γενικά τα παιδιά σε ένα πανεπιστήμιο; 

Γενικά οι παθογένειες των Ελλ. Πανεπιστημίων ειναι αρκετές, αυτό ομως δεν αναιρεί το γεγονός οτι σου ανοίγονται νέοι ορίζοντες.

• Like 2
Δημοσ.

Aν "του κόβει" ή οχι, το ξέρεις από το δημοτικό μη σου πω απ΄το νήπιο. Δεν ειναι ανάγκη να φθάσεις στις πανελλήνιες για να το καταλάβεις.

Εγω δεν έχω καταλάβει τωρα. Διαφωνείτε στο να πάνε τα παιδιά σας σε Πανεπιστήμιο ή διαφωνείτε στο να πηγαίνουν γενικά τα παιδιά σε ένα πανεπιστήμιο; 

Γενικά οι παθογένειες των Ελλ. Πανεπιστημίων ειναι αρκετές, αυτό ομως δεν αναιρεί το γεγονός οτι σου ανοίγονται νέοι ορίζοντες.

ΕΝΝΟΩ αν δεν του ΚΟΒΕΙ δεν εχει νοημα να παει - διαφωνεις ;

Γενικα συμφωνω αυτοι που εχουν μυαλο να πανε αλλα ΟΧΙ για να τρωνε τα ΛΕΦΤΑ του μπαμπα - να γινουν κατι ΟΧΙ ρεμαλια !!

Δημοσ.

Φίλε δεν παίρνουν πάνω από 50 πλέον σε δουλειά που ζεις;

Εξαρτάται τη δουλειά. Ξέρω μέρη που δουλεύουν μόνο συνταξιούχοι, για να μη πληρώνει ο εργοδότης ικα.

Δημοσ.

Εξαρτάται τη δουλειά. Ξέρω μέρη που δουλεύουν μόνο συνταξιούχοι, για να μη πληρώνει ο εργοδότης ικα.

Μπορεί οκ δεκτό φίλε

Δημοσ.

Μου αρέσει που εκπλήσσεστε πολλοί για το πως θα διεκδικήσει ένα επίδομα χωρίς να έχει δώσει εισφορές. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο λέγεται επίδομα, αλλιώς δεν θα είχε νόημα. Είναι μέρος κάθε σοβαρού κοινωνικού κράτους. Ας μην ξεχνάμε το μη-ισοσκελισμένο συνταξιοδοτικό σύστημα που προφανώς δίνει λεφτά χωρίς να τα έχει εισπράξει στο παρελθόν (και σίγουρα δεν τα εισπράττει σήμερα).

Δεν γνωρίζω εαν υπάρχει τέτοιο επίδομα. Αν μένεις σε σπίτι που είναι στο όνομά σου ή νοικιασμένο στο όνομά σου και είχες μηδενικό ή χαμηλό εισόδημα πέρισυ, μπορείς να κάνεις αίτηση για Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης.

Το ΚΕΑ είναι απάτη. Το είχα κοιτάξει όταν βγήκε. Για να το πάρεις πρέπει το προηγούμενο χρόνο να έβγαζες από 100 το μήνα η λιγότερα, και να έμενες μόνος σου χωρίς να φιλοξένησε. Άμα φιλοξένησε προσμετράται το εισόδημα του φιλοξενητη και δε το παίρνεις. Όποιοι μένουν σε ενοίκιο δε μπορούν να το πάρουν γιατί τα λεφτά που πρέπει να βγάζουν το μήνα για να μπορούν να το πάρουν είναι λιγότερα απο το πόσο του ενοικίου. Και πρέπει μεταξύ άλλων να έχεις και... σύνδεση στο ίντερνετ και email για να το παίρνεις.

Ποίος άνθρωπος που ζει με λιγότερα από 100 ευρώ το μήνα θα έχει ίντερνετ στο σπίτι του; Στη καλύτερη θα ζει με κεριά και δε θα χει καν ρεύμα. Και αυτός, που θα το ειχε ανάγκη περισσότερο απ όλους, δε θα το πάρει επειδή δεν έχει ίντερνετ.

Δημοσ.

Καλα αυτοι εννοειται αλλα υπαρχουν πολλες περιπτωσεις να το παρεις πχ να ησουν ανεργος και να νοικιασες μολις που το παιρνεις αυτοματα.Να εχεις σπιτι στο ονομα σου συνηθως το πατρικο σου παλι το δικαιουσαι.Και ενα κολπο τωρα τελευταια ειναι να κανουν οι γονεις στο παιδι δωρεαν παραχωρηση μια αποθηκη και να δικαιουται και παλι.Γενικα αν καποιος θελει το παιρνει.Οταν μιλουσα για αλλαγες του κεα στο αλλο νημα γιατι εχει πολλες λαμογιες δεν βρηκα ακρη και δεν το συνέχισα

Δημοσ.

Αμα εισαι κανενας τσιγγανος το παιρνεις άνετα.

Δεν ειναι τόσο απλά τα πράγματα πλέον ούτε για τους αθίγγανους.

Αρκετοί πολιτικοί φωστήρες του παρελθόντος, είχαν φροντίσει να αναπτύξουν μια ιδιαίτερη σχέση με τους οικισμούς. Από το 2000 και μετά μάλιστα και επειδή πολύ μεγάλο ποσοστό αυτών ζούσε καθαρά από τα επιδόματα, ερχόντουσαν και άλλοι από τις βαλκανικές χώρες και έπαιρναν βέβαια και αυτοί. Εννοείται ότι όλοι αυτοί ψήφιζαν κανονικά.

Τώρα όμως που το χρήμα δεν ρέει αφθονο, έχουν περιοριστεί αρκετά τα πράγματα και ότι επίδομα παίρνουν έρχεται καθαρά μέσω της πρόνοιας και εφόσον υπάρχει κοινωνική ένταξη μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ. 

Βέβαια ο καθένας μπορεί εύκολα να αντιληφθεί τη δύναμη που ακόμα έχουν αυτές οι κοινότητες, όταν πολιτικοί μεγάλου μεγέθους επισκέπτονται συχνότατα τις περιοχές που κατοικούν, και βγάζουν λόγους.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...