Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το Ηλεκτρονικον μηχανικων που τελειωσα ειχε 95% αντρες

Το τμημα αισθητικης και κοσμητολογιας που ειναι η αδερφη μου ειναι 100% γυναικες (ναι, ουτε ενας αντρας)

καλά αν ήξερες τι μπορεί να βγάζει μια νυχού :lol: (άσχετα αν δε δηλώνεται πουθενά) 

• Like 1
  • Απαντ. 178
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι δουλειά της αστυνομίας εκτός των άλλων να εμπνέει εμπιστοσύνη στον πολίτη. Ανάμεσα σε άλλα επειδή αν δεν εμπνέει εμπιστοσύνη δε μπορεί να κάνει τη δουλειά της. Στην Αμερική αν είσαι μαύρος απλά δεν πας να μιλήσεις στην αστυνομία για κανένα λόγο γιατί μετά μπορεί να γίνει αυτό. Δε νομίζω ότι μπορείς να καταλάβεις πως είναι, αλλά σίγουρα καταλαβαίνεις ότι αν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη προς την αστυνομία, η αστυνομία δε μπορεί να "γίνει η δουλειά σωστά".

Αν διαφωνείς στο παραπάνω δε νομίζω ότι μπορώ να βοηθήσω γιατί μου φαίνεται αυτονόητο, αν έχεις τη διάθεση μπορείς να ασχοληθείς ή να ρωτήσεις κάποιο γνωστό σου που θεωρείς αξιόπιστη πηγή.

Επίσης μου είναι τελείως ακατανόητο το πώς γίνεται να λες "αν είναι κόπανος δεν έχει να κάνει με την ικανότητά του να είναι αστυνομικός". Και πάλι, πώς ορίζεις την "ικανότητα", με το πόσο γρήγορα πυροβολεί; Γιατί για μένα είναι προφανές πως αν κάποιος είναι κόπανος τότε είναι τελείως ανίκανος για μια θέση που συνδυάζει μεγάλη εξουσία και μεγάλη ευθύνη.

Πώς ήταν προφανές, και πού το ξέρεις;

Όταν λες "καταλληλότερος και ικανότερος", μπαίνει μέσα εκεί η εθνικότητά μου και η κουλτούρα στην οποία έζησα ή όχι; Γιατί εσύ φαίνεται να πιστεύεις πως δεν έχει, ενώ η warden της οποίας είναι η δουλειά μου είπε ξεκάθαρα ακριβώς το αντίθετο.

Ακόμα και αν δεχτούμε το προσωπικό σου data point σαν αντιπροσωπευτικό όλου του πλανήτη, τι σχέση έχει αυτό με το θέμα μας;

Όσο αφορά την αστυνομία και την εμπιστοσύνη που της έχουν οι "Μαύροι" και οι "Λευκοί" Αμερικάνοι, δεν είναι σωστό αυτό που γράφεις ότι κάποιος που είναι "Μαύρος" θα έχει κιόλας διαφορετική αντιμετώπιση απο τους αστυνομικούς.

Η Βόρεια Αμερική έχει περίπου 600 Εκατομμύρια πληθυσμό και παρόλα αυτά υπάρχει μια "γενικότερη" ασφάλεια σε αυτή.

Το "θέμα" της διαφορετικης αντιμετώπισης των "Μαύρων" Αμερικάνων δεν είναι τωρινό αλλά ξεκινάει χρόνια πρίν κατά την περίοδο που οι "Μαύροι" ήταν ακόμη "σκλάβοι" και "κατώτεροι" άνθρωποι.

Οπότε καταλαβαίνεις ότι κάποια "ρετσινιά" θα υπάρχει ακόμη αλλα το σίγουρο είναι ότι τα πράγματα και οι καταστάσεις κατά κύριο λόγο έχουν αλλάξει απο τότε πρός το καλύτερο.

Η "αναζοπύρωση" της κατάστασης για τους "Μαύρους" Αμερικάνους θα έλεγα ότι συνέβει κατά την διάρκεια και μετά τον πόλεμο του Ιρακ γιατί δυστηχώς πολλοί νομίζουν ή νομίζαν ότι ο "σκουρόχρωμος" ντε και καλά είναι "Μουσουλμάνος" και μάλιστα μπορεί να είναι και φανατικός και σίγουρα επικίνδυνος για τους υπόλοιπους ανθρώπους.

Αυτό βέβαια που συμβάινει τώρα με τον "ISIS" έχει χειροτερέψει την κατάσταση για πολλούς "σκουρόχρωμους" ανθρώπους σε πολλά κράτη του κόσμου και εκτός της Αμερικής.

Παντού λοιπόν υπάρχουν οι εξαιρέσεις και τα κακώς κείμενα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι οι Αστυνομικοί στην Αμερική συμπεριφέρονται διαφορετικά στους "σκουρόχρωμους" και διαφορετικά στους "λευκούς".

Φαντάσου λοιπόν στην Ελλάδα των 10 Εκατομμυρίων κατοίκων να λέγαμε ότι όλοι οι αστυνομικοί είναι "παιδοκτόνοι" επειδή βρέθηκε ένας αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε έναν 16χρονο πρίν μερικά χρόνια ή επειδή οι αστυνομικοί που κάνουν την δουλειά τους και κυνηγάνε και συλλαμβάνουν "πιτσιρικάδες" που δημιουργούν φασαρίες στα Εξάρχεια ή όπου αλλού, είναι και αυτοί @@@#!##$@ και ότι σίγουρα ανήκουν στην ίδια κατηγορία με τον "παιδοκτόνο" αστυνομικό.

Τώρα για το θέμα της ισότητας που συζητάμε επειδή ξεφύγαμε με το θέμα της αστυνομίας, δεν θα πίστευα ότι χώρες του "τρίτου κόσμου" μπορούν και παρέχουν ίσους ή και καλύτερους μισθούς στις γυναίκες αλλά αυτό δείχνει ότι το σύστημα τους έχει "μπολιαστεί" τα προηγούμενα χρόνια με την στήριξη ,την βοήθεια και την επίβλεψη των ανεπτυγμένων χωρών ύστερα βέβαια απο τις διάφορες εξεργέσεις για τα δικαιώματα που πρέπει να διεκδικήσουν και να έχουν οι γυναίκες.

Γενικότερα υπάρχουν πολλές δουλειές που ταιριάζουν καλύτερα στους άνδρες και φυσικά μπορεί να τους δίνετε και καλύτερος μισθός εφόσον υπάρχει μεγαλύτερη παραγωγικότητα απο αυτούς.

Το ίδιο συμβαίνει και με τα κατά βάση "γυναικεία" επαγγέλματα (Νοσηλεύτριες Δασκάλες, Νηπιαγωγούς, Τηλεφωνήτριες, Καθαρίστριες κ.α.) που η απόδοση των γυναικών μπορεί να είναι καλύτερη και είναι φυσικό επόμενο να μπορούν να διεκδικούν καλύτερες αποδοχές απο τους άνδρες.

Τα τελευταία χρόνια πάντως όλο και περισσότερες γυναίκες εισχωρούν στα επαγγέλματα των "ανδρών" όπως αυτά είναι του Οδηγού, του Μηχανικού, του Ιατρού, του Πολιτικού, του Στρατιωτικού, του εργαζομένου στις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων, του Security και σε διάφορα άλλα.

Οι μισθοί λοιπόν σε όλα αυτά τα "ανδροκρατούμενα" επαγγέλματα που έγραψα παραπάνω δεν νομίζω ότι διαφέρουν όταν είσαι άνδρας ή γυναίκα. Αυτά που κάνουν την διαφορά είναι αυτά που εγράψαν και οι προηγούμενοι, αυτά είναι η παραγωγικότητα και το κατά πόσο έχει επενδύσει ο καθένας ή η καθεμιά στο αντικέιμενο αυτό.

Επεξ/σία από Leon90
  • Like 2
Δημοσ.

Είπες ότι είμαστε άνδρες και ευνοημένοι. Νιώθω αρκετά ευνοημένος όταν δεν καλύπτω όλες αυτές τις αγγελίες επειδή δεν είμαι εμφανίσιμη γυναίκα. Αυτό.

Πίσω από την ειρωνία διακρίνω αμυδρά την πεποίθηση πως αν έστω και σε ένα οποιοδήποτε πράγμα βολεύει να είσαι Χ, τότε γενικά βολεύει να είσαι Χ;

Για παράδειγμα, αν είσαι γυναίκα σε κερνάνε ποτά στα μπαρ. Πίνεις τζάμπα ποτά. Οπότε δεν έχει σημασία πως σε σχέση με έναν άντρα οι πιθανότητές σου να πέσεις θύμα σωματικής βίας ή βιασμού φεύγουν στα ύψη. Σε κερνάνε ποτά στο μπαρ άρα είσαι καλύτερα.

Έτσι και συ εδώ λες ότι αφού μπορείς να βρεις χαρτζιλίκι πιο εύκολα ως γυναίκα μιας και κάπου διάβασες ότι θέλουν κοπέλες, πάει να πει πως αν υπάρχει υποθετικά διαφορά στην αντιμετώπιση αντρών και γυναικών αυτή δε θα μπορούσε παρά να είναι βέβαια υπέρ των γυναικών;

Ή ας πούμε, όταν ένας άντρας προτιμηθεί με κλείσιμο του ματιού αντί για μια γυναίκα για CEO εταιρίας, αυτό δε σημαίνει και πολλά απλώς εξισορροπεί το ότι για προμόσιον σε σουπερμάρκετ προτιμούν κοπέλες;

Καλά το κατάλαβα ή μου ξέφυγε κάποιο σημείο; Ένα ναι ή ένα όχι συν το τι δεν υπολόγισα αρκεί.

Βασικά τώρα που το σκέφτομαι, αφού σε κερνάνε ποτά στο μπαρ δε θα έπρεπε να λέμε ότι οι γυναίκες είναι ευνοημένες ακόμα κι αν δε γινόταν τέτοιες φοβερές διακρίσεις κατά των ανδρών στον εργασιακό χώρο;

Εγώ σου μίλησα για εργασιακές ευκαιρίες που βασίζονται στην ομορφιά και προσφέρουν εύκολο και γρήγορο χρήμα και εσύ μου λες για κινδύνους που δεν είναι καν εργασιακοί.

Στο παράδειγμα που είπες κανείς δεν θα βιάσει τη γυναίκα ενώ πίνει το ποτό της ή πάνω στο μπαρ ή να την τραβήξει έξω (μπροστά σε όλον τον κόσμο) για να την πάει να την βιάσει ή να την βιάσει πάνω σε κεντρικό μεγάλο δρόμο όπως η Πειραιώς καθώς γυρίζει από το Γκάζι που έπινε το ποτό της. Για να βιαστεί το πιθανότερο είναι ότι άφησε τον εαυτό της να μεθύσει και την εκμεταλλεύτηκαν ή ότι ξεμοναχιάστηκε με κάποιον άγνωστο ή ότι δεν προγραμμάτισε καθόλου το πως θα γυρίσει σπίτι της και έμεινε μόνη της μακριά από την παρέα της ή πήγε από επικίνδυνους δρόμους περπατώντας. Επίσης, στο παράδειγμα με το μπαρ μπορούμε να βρούμε και αρνητικά για τους άνδρες οι οποίοι θα πληρώσουν το ποτό τους... αν φυσικά τους επιτραπεί η είσοδος.

Η όλη ουσία σε αυτό που είπα πιο πριν είναι ότι όπου κριτήριο είναι η ομορφιά δεν τίθεται θέμα ανταγωνισμού και ο άνδρας μένει στην απ' έξω επειδή η γυναίκα είναι το ωραίο φύλο.

Θυμάμαι ακόμα - επειδή μου την είχε σπάσει - πριν μερικά χρόνια που ζητούσαν άτομα για διαφήμιση. Θα ήταν 6 ώρες δουλειάς (πρόβες + διαφημιστικό) και η αμοιβή 500 ευρώ. Αλλά έπαιρναν μόνο εμφανίσιμες γυναίκες χωρίς το σενάριο της διαφήμισης να τους περιόριζε στο θέμα επιλογής φύλου. Το μόνο που είχαν να κάνουν ήταν να κάθονται στο background με παρέα από άλλες και να γελάνε - δεν είχαν λόγια που έπρεπε να πουν. Εκείνη την περίοδο μάλιστα είχα ανάγκη από χρήματα από το πουθενά για να κάνω διάφορες επενδύσεις που θα μου απέφεραν περισσότερα χρήματα και 500 σε μια ημέρα θα ήταν ό,τι έπρεπε. Αλλά όχι, τα έβγαλα τελικά τα απαραίτητα χρήματα με επιμονή και σοβαρή δουλειά και προσπάθεια και θυσίες από το χρόνο μου.

• Like 4
Δημοσ.

Θυμάμαι ακόμα - επειδή μου την είχε σπάσει - πριν μερικά χρόνια που ζητούσαν άτομα για διαφήμιση. Θα ήταν 6 ώρες δουλειάς (πρόβες + διαφημιστικό) και η αμοιβή 500 ευρώ. Αλλά έπαιρναν μόνο εμφανίσιμες γυναίκες χωρίς το σενάριο της διαφήμισης να τους περιόριζε στο θέμα επιλογής φύλου. Το μόνο που είχαν να κάνουν ήταν να κάθονται στο background με παρέα από άλλες και να γελάνε - δεν είχαν λόγια που έπρεπε να πουν. Εκείνη την περίοδο μάλιστα είχα ανάγκη από χρήματα από το πουθενά για να κάνω διάφορες επενδύσεις που θα μου απέφεραν περισσότερα χρήματα και 500 σε μια ημέρα θα ήταν ό,τι έπρεπε. Αλλά όχι, τα έβγαλα τελικά τα απαραίτητα χρήματα με επιμονή και σοβαρή δουλειά και προσπάθεια και θυσίες από το χρόνο μου.

Βλεπε "γλαστρες" στα πρωιναδικα,η πιο "παγκοσμια" pit-girls,paddock girls η ring girls.

Πληρωνονται απλα για να ειναι ομορφες.

• Like 1
Δημοσ.

Τι πιστεύετε θα γινόταν στο global gender gap index αν δεν υπήρχε το κριτήριο του bold;

Gender equality vs. women’s empowerment

The third distinguishing feature of the Global Gender Gap Index is that it ranks countries according to their proximity to gender equality rather than to women’s empowerment. Our aim is to focus on whether the gap between women and men in the chosen indicators has declined, rather than whether women are winning the so-called “battle of the sexes”. Hence, the Index rewards countries that reach the point where outcomes for women equal those for men, but it neither rewards nor penalizes cases in which women are outperforming men in particular indicators in some countries. Thus, a country that has higher enrolment for girls rather than boys in secondary school will score equal to a country where boys’ and girls’ enrolment is the same.

α) θα ήταν μεγαλύτερο το gender gap;

β) θα ήταν μικρότερο;

γ) θα ήταν οριακά το ίδιο;

ΥΓ. Μπήκα λίγο αργά και πραγματικά απορώ πως καταφέρατε να γράψετε 10 σελίδες με σεντονοσέντονα σε λιγότερο από 10 ώρες. Anyway, όποιος αντέχει ακόμα να ασχοληθεί, ας τεκμηριώσει περιληπτικά τη γνώμη του πάνω σε αυτό που διατύπωσα.

Δημοσ.

Κοινωνικό φαινόμενο είναι. Γιατί στην θεωρητική κατεύθυνση το 80% ήταν κορίτσια;

για τον ιδιο λογο που στην F1 ειναι ολοι οι αντρες οδηγοι.

ανικανοτητα.

• Like 2
Δημοσ.

Κοινωνικό φαινόμενο είναι. Γιατί στην θεωρητική κατεύθυνση το 80% ήταν κορίτσια;

Σε μεγάλο βαθμό είναι και κοινωνικό φαινόμενο, ναι. Όταν το Hollywood δημιουργεί γυναίκες χάκερ, αυξάνονται λιγάκι και οι κοπέλες που μπαίνουν στην Πληροφορική.

Για την έλξη της θεωρητικής κατεύθυνσης σίγουρα παίζει ρόλο και η βιολογία. Π.χ. ως άντρας δεν έχω ανθεκτικότητα στο πολύ μπλα μπλα :devil: ... δώσε μου όμως γκάτζετς, τεχνολογία, διάστημα κ.λπ.

Δημοσ.

Λοιπόν, τα διάβασα όλα που γράφτηκαν. Όλα όμως! Απλά χθες γύρισα κουρασμένος οπότε δεν είχα διάθεση για πολλά πολλά και τα περισσότερα τα πέρασα με μια ματιά.

Καταρχήν να πω ότι έκανα ένα μεγάλο λάθος στην προηγούμενη δημοσίευση μου. Το οποίο λάθος το κάνατε σχεδόν όλοι. Ω ναι γαμώ το δία, όλοι μας το κάναμε. ΟΛΟΙ.

10 σελίδες γράφτηκαν πάνω σε ένα μαμημένο λάθος. Ούτε το ψέμα της επανάστασης του Baratheon δεν προκάλεσε τόσο ντόρο. Γαμώ Το Δία.

Θα το δείτε κι εσείς όπως το είδα κι εγώ και θα το γράψω με μεγάλα έντονα, μπολνταριστά γράμματα

Η αναφορά του ΠΟΦ ονομάζεται

The Global Gender Gap Report 2017

Δεν έχει ούτε την λέξη income στον τίτλο, ούτε την λέξη wage. Το γεγονός ότι ο οργανισμός ονομάζεται world economic forum ΔΕΝ καθιστά το συγκεκριμένο report αποκλειστικά για income/wage gap και οικονομικές ανισότητες.

Για αυτό έσπαγα το κεφάλι μου να καταλάβω γιατί στον δία είχαν βάλει μέσα τους τομείς της υγείας ή της πολιτικής. Η απάντηση ήταν τελικά απλή. Δεν περιορίζεται στο αν οι γυναίκες παίρνουν 68% λιγότερα από άνδρες. Δεν περιορίζεται στο αν οι οικονομικές απολαβές ενός ανθρώπου είναι αποκλειστικό causation από προσωπική επιλογή, βιολογικές διαφοροποιήσεις φύλων, αν αποφοίτησε στο harvard ή αν έβγαλε σχολή στατιστικής αντί ζωγραφική.

Αλλά εξετάζει ευρύτερα (μπροαντλυ που λένε και οι άγγλοι, το ορθογραφικό εσκεμμένο) τον βαθμό ισότητας των δύο φύλων σε όλους τους τομείς, included βεβαίως το οικονομικό, και βάζει όλες τις χώρες σε πρώτα από όλα σε μια γενική (overall) κατάταξη, ενώ ταυτόχρονα δείχνει σαφέστατα και τους υπόλοιπους τομείς. Όλα αυτά σε όλες τις χώρες στον πλανήτη.

Για παράδειγμα δείτε το educational attainment στις σελίδες 10 και 12, όπου 27 χώρες (συν άλλες 6) έχουν ranking 1 στην κατηγορία educational attainment.

Όπως επίσης το άλλο που λέει health and survival έτσι για να πάρετε μια εικόνα.

Τα παραπάνω δεν έχουν καμία σχέση με το αποκλειστικό "wage/income gap" πάνω στο οποίο οι περισσότεροι αρχίσατε να διαμαρτύρεστε. Εμπεριέχεται μεν, αλλά η αναφορά δεν έχει να κάνει μόνο με αυτό.

____________________________________________________________________________________________________________________
Τραβάω γραμμή για να αλλάξω τροπή και να πω τώρα συγκεκριμένα για wage/income gap
____________________________________________________________________________________________________________________

Για wage/income gap συγκεκριμένα να ξεκινήσω λέγοντας ότι Συμφωνώ με τον θεόσταλτο και το προπερσινο flashback του που κάνει reference τη γυναίκα του Harvard η οποία έχει ακαδημαϊκές επιτυχίες πιο βαριές και από τα καρύδια μου. Το ξαναβάζω σε spoiler για έμφαση

Ιt’s deceptively easy to calculate how much—or how little—women earn relative to men. “You take everyone who’s working 35 or more hours a week for the full year, find the median for women, find the median for men, and divide,” says Lee professor of economics Claudia Goldin, explaining how to arrive at the ratio repeated by public officials: 78 cents to the dollar. “It’s very simple.”

“It answers a particular question,” she says, “but it doesn’t say that men and women are doing the same thing. It doesn’t say that they’re working the same amount of time, the same hours during the day, or the same days of the week.” The rhetoric of politicians, and policy prescriptions meant to close the gender wage gap, assume that pay disparities are created primarily by outright discrimination by employers, or by women’s lack of negotiation skills. Goldin has a less popular idea: that the pay gap arises not because men and women are paid differently for the same work, but because the labor market incentivizes them to work differently.

[...]But a few years later, Goldin says, one of them—more likely the woman—may decide to leave for a smaller practice with fewer hours and more flexibility in scheduling. In that new job, research suggests, she’s likely to earn less per hour than her partner

http://harvardmagazi...gender-wage-gap

Κι ενώ συμφωνώ με όλα αυτά, δυστυχώς υπάρχει ένα μεγάλο FLAW το οποίο δεν έχει να κάνει ούτε με αυτά που λέει η συγκεκριμένη, ούτε με τις μεθοδολογίες της.

Το FLAW είναι όλοι εμείς που παίρνουμε όλα αυτά τα άρθρα του forbes, του harvard magazine κτλ για να βγάλουμε συμπέρασμα αν στην Ελλάδα υπάρχει ή όχι wage/income gap.

Είναι λανθασμένη λογική για τους εξείς λόγους

1) Οι έρευνες wage gap is a myth αναφέρονται στην αμερική ως επί τω πλείστων. Όχι στην Ελλάδα.

2) Ακόμα και αν θεωρήσουμε ότι το score 1 (όχι ranking, αλλά score) στο economic participation and opportunity είναι ουτοπικό και ρεαλιστικά απλησίαστο, η Ελλάδα έχει score 0.670 και η Αμερική σχεδόν 0.78

Δηλαδή αν στην Αμερική το 0.78 είναι το μέγιστο δυνατόν για wage/income equality (λαμβάνοντας υπόψην όλα τα γνωστά περί ατομικής επιλογής, βιολογίας κτλ κτλ που εννοείται τα πιστεύω), τότε στην Ελλάδα το 0.67 τι είναι; Μύθος και αυτό; Μα αφού είναι πιο κάτω!

Δείξτε έρευνες ελληνικές ή ξένες που επικεντρώνονται στην Ελλάδα και οι οποίες έχουν την ίδια σταθερότητα με τις αναφορές του ΠΟΦ και τότε μπορούμε να βγάλουμε καλύτερα συμπεράσματα για το αν υπάρχει (και κατά πόσο) gap στο πόσα παίρνουν οι Ελληνίδες στη χώρα τους.

Δεν είναι πυρηνική φυσική να αγοράσει κάποιος τοπική εφημερίδα και να δει τις δεκάδες αγγελίες που ξεκινάνε με το "ζητείται γυναίκα....". Δηλαδή ο άνδρας που έβγαλε STEM subject στο LSE δεν μπορεί να νταντέψει ένα μωρό ή να φτιάχνει καφέδες σε συνοικιακό μαγαζί; Φυσικά και μπορεί! Και είναι δική του επιλογή αν θα το κάνει.**

** οι πιο έξυπνοι στο ινσομνια θα διακρίνουν ότι εμμέσως ξέφυγα λίγο από το wage/income gap και το πήγα στις προκαταλήψεις των δύο φύλων. Αλλά το σημαντικό εδώ είναι ότι λόγω αυτών των προκαταλήψεων μειώνεται το (economic) participation and opportunity έστω και ελάχιστα. Δεν νοείται gender equality όταν ο άνδρας, πχ αρχιτέκτονας, πρέπει να καταβάλει περισσότερη προσπάθεια για να πάρει μια χαλαρωτική χαμαλοδουλειά τις Κυριακές αν δεν θέλει να βλέπει αριθμούς το ΣΚ.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ναι μεν παίζει να υπερβάλλουν οι αμερικάνοι στην χώρα τους αλλά εδώ στο ινσομνια δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι το gap στην Ελλάδα είναι το ίδιο μύθος με το (όποιο) gap στην Αμερική.

Οπότε για μένα το witch-hunting που κάνατε στον defacer που έφερε κάτι πολύ γενικό και το ερμηνεύσατε ως κάτι συγκεκριμένο, είναι το ίδιο ηλίθιο με τις φεμινίστριες που πιστεύουν ότι η βιολογία παίζει μηδέν ρόλο στις προσωπικές προτιμήσεις ή επαγγελματικές επιλογές.

Από τα υπόλοιπα που γράψατε, τα περί αστυνομίας, πυροσβεστικής, killed by police, κτλ τα αφήνω στην άκρη. Τέρμα άσχετα με το εν λόγω report.

Το affirmative action είχε λίγο νόημα να απαντήσω γιατί δικαίως μπορεί να χαρακτηριστεί αναξιοκρατικό αλλά μια ματιά στο wiki είναι αρκετή για να πείσει ότι δεν είναι άσπρο-μαύρο και ανάλογα το context στο οποίο χρησιμοποιείται μπορεί να προσφέρει μακροπρόθεσμη αξιοκρατία σε μια κοινωνία.

ΥΓ. Με ξύνει το τέτοιο μου ότι κάποιος θα πεταχτεί να πει για σεντόνια κτλ, του εύχομαι ξυδάκι και να του καεί το gap.

Δημοσ.

Μ'αρεσει που λεει οτι θα πεταχτει καποιος να πει για σεντονια,και παιζει να μην εχει γραφτει μεγαλυτερο σεντονι ποτε.

Να σου καει το ρουτερ που πουλας και πνευμα ενω μας γεμισες την οθονη αχρηστες λεξεις.

Κολλαει το ιντερνετ απο κατι τυπους σαν εσενα.

Δημοσ.

Οπότε για μένα το witch-hunting που κάνατε στον defacer που έφερε κάτι πολύ γενικό και το ερμηνεύσατε ως κάτι συγκεκριμένο, είναι το ίδιο ηλίθιο με τις φεμινίστριες που πιστεύουν ότι η βιολογία παίζει μηδέν ρόλο στις προσωπικές προτιμήσεις ή επαγγελματικές επιλογές.

4 μιλια σεντονι, ουτε το OP δε διαβασες. Ο ιδιος ο OP εθεσε θεμα wage gap και ειπε οτι η συγκεγκριμενη ερευνα χρησιμευει και για να τριφτει στη μουρη οσων λενε οτι το wage gap ειναι μυθος

Επίσης, την επόμενη φορά που σε κάποια συζήτηση θα έρθει ο άντρας ο σωστός ο πρόστυχος που αυτός ξέρει την πραγματική αλήθεια (δεν υπάρχει wage gap και τα πάντα είναι μια φεμινιστική συνωμοσία) να έχουμε κι ένα εύκολο link να δώσουμε προς βοήθεια των πτωχών.

Απο κει και περα θα μου επιτρεψεις ερευνα που βγαζει το Μπουρουντι παραδεισο ισοτητας να τη βλεπω λιγο κριτικα. Στο Μπουρουντι των 350 δολαριων το χρονο κατα κεφαλην ΑΕΠ PPP το best outcome ειναι να βρεις χορτα να φας. Χωρις υπερβολη. Δεν υπαρχει καμια υπεραξια σε κανεναν, αντρα, γυναικα, MIT grad, ΙΕΚ Μανικιουρ Πεντικιουρ grad. Πουθενα

• Like 1
Δημοσ.

4 μιλια σεντονι, ουτε το OP δε διαβασες. Ο ιδιος ο OP εθεσε θεμα wage gap και ειπε οτι η συγκεγκριμενη ερευνα χρησιμευει και για να τριφτει στη μουρη οσων λενε οτι το wage gap ειναι μυθος

Το διάβασα ρε, αφού το έγραψες κι εσύ μόλις τώρα.

θα έρθει ο άντρας ο σωστός ο πρόστυχος που αυτός ξέρει την πραγματική αλήθεια

Γιατί νομίζεις μπήκα με το 4 μίλια μακρυνάρι;

Στα σοβαρά τώρα.

ο άλλος πριν πει στο τέλος για wage gap έγραψε και κάτι άλλα (παραθέτω σε διπλό spoiler)

• Η αναφορά κατατάσσει 144 χώρες με βάση τις οικονομικές, εκπαιδευτικές, πολιτικές, και διαφορές στον τομέα της υγείας ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες.
  • Φέτος οι γυναίκες κατά μέσο όρο έχουν το 68% των αντίστοιχων δυνατοτήτων και outcomes που έχουν οι άντρες.
  • Είναι μάλιστα η πρώτη φορά από το 2006 που βγαίνει η ετήσια αναφορά που το παραπάνω ποσοστό είναι χειρότερο από το αντίστοιχο περσινό (-0.3%).
  • Με βάση τα φετινά νούμερα, υποθέτοντας ότι οι τάσεις παραμένουν ίδιες, οι γυναίκες εκτιμάται πως θα εξισωθούν πλήρως στον εργασιακό τομέα (αμοιβή, εξέλιξη) παγκοσμίως σε 217 χρόνια.
  • Στη γενική κατάταξη, καλύτερες με τη σειρά κρίνονται οι παρακάτω χώρες: Ισλανδία (γενικός 87.8%), Νορβηγία, Φινλανδία, Ρουάντα, Σουηδία, Νικαράγουα, Σλοβενία, Ιρλανδία, Νέα Ζηλανδία, ΦΙλιππίνες, Γαλλία, Γερμανία (77.8%).
  • Συγκεκριμένα για το οικονομικό σκέλος, οι κορυφαίνες χώρες όσον αφορά την ισότητα είναι: Μπουρούντι (91.1%), Μπαρμπάντος, Μπαχάμες, Μπενίν, Λευκορωσία, Μποτσουάνα, Ρουάντα, Νορβηγία, Ναμίμπια, Γουϊνέα, Μολδαβία, Σουηδία (80.9%). Σκεφτείτε λίγο τι σημαίνει το γεγονός ότι τις περισσότερες από αυτές κανένας δε θα περίμενε να τις δει όχι σε αυτή αλλά ούτε σε καμία άλλη "θετική" κατάταξη για οποιοδήποτε πράγμα.
  • Η Ελλάδα κατατάσσεται 78η από 144 με τον εθνικό δείκτη ισότητας στο 69.2%.
  • Για την Ελλάδα συγκεκριμένα, τα πάμε πολύ καλά (όπως και όλες οι δυτικές χώρες) στους τομείς της εκπαίδευσης και της υγείας όπου οι γυναίκες έχουν το 99%+ των αντίστοιχων outcomes των αντρών, αλλά όχι πολύ καλά στον εργασιακό τομέα (αν είσαι γυναίκα έχεις περίπου τα 2/3 των outcomes ενός άντρα και σε επίπεδο κορυφαίων στελεχών εταιριών έχουμε 90% άντρες) και στο χώρο της πολιτικής όπου μπαίνει βαθμός τάρταρα εκτός των άλλων επειδή δεν είχαμε ποτέ στη νεότερη ιστορία γυναίκα πρωθυπουργό.

Πολλά από αυτά δεν έχουν άμεση σχέση με το wage gap. Ούτε έχει σημασία αν ο OP είχε αυτό κατά νου όταν τα έγραφε. Η αναφορά λέγεται insight report, που σημαίνει ότι δείχνει πολλά περισσότερα από απλές διαφορές εισοδημάτων στα δύο φύλα. Μετά κάτω ακριβώς από αυτό που έκανες παράθεση, έχει καπάκι πρώτη απάντηση για το ποιοι πληρώνονται περισσότερο. Ενώ από την πρώτη σελίδα άρχισε το νταραβέρι με το πόσα παίρνουν οι μεν-δε. Ε δεν θέλει πολύ για να επηρεαστεί κάποιος.

Στα υπόλοιπα που γράφεις (πολύ καλά το κάνεις απλά άλλο κυνικά και άλλο κριτικά), δυστυχώς κάνεις μερικά σημαντικά λάθη οπότε πρέπει να αρκεστείς στον λόγο μου (εκτός αν θέλεις να διαβάζεις άλλα 4 μιλια σεντόνι, δεν ξέρω τα γούστα σου...)

Δημοσ.

Στα υπόλοιπα που γράφεις (πολύ καλά το κάνεις απλά άλλο κυνικά και άλλο κριτικά), δυστυχώς κάνεις μερικά σημαντικά λάθη οπότε πρέπει να αρκεστείς στον λόγο μου (εκτός αν θέλεις να διαβάζεις άλλα 4 μιλια σεντόνι, δεν ξέρω τα γούστα σου...)

η Ελλαδα εχει στρατιες γυναικων ΔΥ (βασικα) με συνταξη στα 45 ως μητερες ανηλικων τεκνων. Αμερικη δεν εχει. Οσες κανουν αυτη την επιλογη βαζουν ταβανι και στην εξελιξη και στο εισοδημα. Το να 'αρκεστουν' στην συνταξη αντι να συνεχισουν τη δουλεια να εξελιχθουν ειναι κι αυτο επιλογη. Δεν αντιλεγω οτι η 'ελληνικη οικογενεια' πιεζει τη μητερα πολυ περισοτερο απο οτι η 'αμερικανικη οικογενεια' στο θεμα ανατροφης των παιδιων. Και σιγουρα οι γυναικες Ελλαδα σηκωνουν πολυ μεγαλυτερο μερος του βαρους της ανατροφης των παιδιων, και σιγουρα αυτο τις επηρεαζει αρνητικα οσο αφορα τις δυνατοτητες επαγγελματικης εξελιξης (μια μητερα Ελλαδα  δε μπορει να ναι γραφειο οπως εγω μεχρι τις 7 κλπ κλπ). Αλλα εδω μπαινουν τα ποιοτικα κριτηρια. Ειναι καλυτερα η Αμερικανιδα που παρκαρει τα παιδια στο day care το πρωι τα μαζευει η νταντα και τα κραταει μεχρι το απογευμα και τα βλεπει μετα τις 6?

Το προβλημα της ερευνας ειναι οτι θεωρει δεδομενο οτι το συνολο των αντρων/γυναικων εχει τα ιδια targets. Για να μπορεσει να σου πει οτι η γυναικα στην ταδε χωρα 'χανει' τοσο % απο το target. Αυτο δεν ανταποκρινεται στην πραγματικοτητα ομως.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...