Προς το περιεχόμενο

Σύνορο σε σπίτι..


lambros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλήμερα σας,

 

Μια ερώτηση σχετικά με σύνορα σε σπίτια.

 

Ο χώρος που μενω εχει και γκαραζ ανοιχτο που χωρανε 2 αμαξια.

Ακριβως διπλα υπαρχει σπιτι , που ειναι ολος τοιχος , οχι μπεντενι , ο τοιχος του σπιτιου που ξεκιναει μετα ( του γειτονα).

Εχωνταςς ρωτησει στο παρελθον τον γειτονα ,τρυπησα με 3 ουπα και εβαλα 3 γαντζακια και κρεμασα ενα διχτυ σκιασης πρασινο οπως πχ εχουν στα λιντλ κτλ.

Η αλλη μερια στερεοθηκε στο μπαλκονι μου.

 

Τωρα βεβαια μου ζηταει να το βγαλω , οτι ενοχλει , και πιστευω γιατι δεν μιλαμε, οτι μπορει να εμφανισε υγρασια επειδη δεν ζεστενεται ο τοιχος να φευγει η υγρασια της νυχτας.

 

Ασε που πανω ψηλα εχει κεραμιδια και δεν εχει υδροροη και οταν βρεχει τα νερα σουρωνουν στα αμαξια πανω και στην αυλη.

 

 

Τι θα κανατε?????

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σου αρέσει, δεν σου αρέσει, ο τοίχος ανήκει στο γείτονα και έχει κάθε δικαίωμα να σου ζητήσει να βγάλεις τις βίδες. Τόσο περισσότερο δε αν όντως του δημιουργούν πρόβλημα υγρασίας. Πρέπει να βγάλεις τις βίδες και τα ούπα και να κλείσεις με κάποιο τρόπο τις τρύπες. Βρίσκεις μια άλλη λύση για το σκίαστρο σου. Πχ 2-3 σωλήνες καρφωμένα στο έδαφος.

Εκτίμησε το πρόβλημα με τα νερά. Αν όντως υπάρχει πρόβλημα με τα νερά από τη σκεπή του, τότε του εξηγείς και του ζητάς με όμορφο τρόπο να βρεθεί μια λύση (πχ υδρορροή). Όπως σου ζήτησε και αυτός με τις βίδες. Αν δεν υπάρχει πραγματικό πρόβλημα αλλά το σκέφτεσαι απλός σαν αντίποινα για τις βίδες τότε μην περιμένεις να σε ενθαρρύνουμε. Ποτέ και σε κανέναν δεν βγήκε σε καλό διαμάχη με γείτονα. Δεν λέω ότι είναι αυτό, εσύ θα κρίνεις το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος. Αλλά ήρεμα και χωρίς εμπάθειες. 

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστω πολυ,

 

για τις βιδες το ειχα προβλεψει και τις ειχα κανει σε υψος που δεν ηταν εσωτερικα στο σπιτι του αλλα στο μπλακονι της βεραντα του.

 

Μια ερωτηση ακομα

 

 

Στον τοιχο που οπως ειπες του ανηκει, δεν σημαινει πως αν θελει να κανει εξωτερικη μονωση με πλακες 8α πατησει και 8α παρει μερος απο το χωραφι μου?

 

Και δευτερον αν βαλω 3 σωληνες Γ και τις στερεωσω στην μερια μου και δεν ακουμπανε στον τοιχο της, πρεπει να βγαλω αδεια (νοικιαζω εκει) ή αν βαλω διχτυ δεν χρειαζεται , αλλα αν βαλω λαμαρινα??????

Μπορω να εκμεταλευτω ολο το κενο που υπαρχει αρκει να μην παταει στον τοιχο της????

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το καθε οικοπεδο εχει ενα οριο, απο τη μια πλευρα του οριο ανηκει στον εναν απο την αλλη στον αλλο. Εντος του καθε οικοπεδου ο καθενας κανει οτι θελει (αν φυσικα εχει παρει αδεια για οτι χρειαζεται αδεια)

 

Αν ο τοιχος του γειτονα ειναι ακριβως στο οριο του οικοπεδου του τοτε ναι, προφανως και δε μπορει να κανει εξωτερικη μονωση γιατι θα 'μπει' σε ξενη ιδιοκτησια

 

οχι αδεια για προσωρινο σκιαστρο σε υπαιθριο χωρο δε χρειαζεται αλλα προφανως τα στηριγματα πρεπει να ειναι μεσα στο δικο σου οικοπεδο. Με την προυποθεση οτι το σκιαστρο ειναι υφασμα, καλαμωτη, τεντα κλπ. Για λαμαρινα θελει αδεια.Τυπικα.

 

Τα ορια του καθε οικοπεδου τα ξερετε εσεις, εμεις ειναι αδυνατο να σου πουμε

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στα παλαιά σπίτια ο ιδιοκτήτης είχε δικαίωμα στο διπλανό οικόπεδο μέχρι το σημείο που έσταζαν τα 

κεραμίδια του τον περίφημο σταλαγμό.

 

Τώρα εάν το σπίτι του εφάπτεται του διπλανού οικοπέδου είναι υποχρεωμένος να φτιάξει τη σκεπή του με

τέτοιο τρόπο ώστε να μην πέφτουν νερά από τη σκεπή του στο γείτονα.Δηλαδή να φτιάξει υπερυψωμένο

αυλάκι στο τέρμα της σκεπής να μαζέψει τα νερά και να τα οδηγήσει στο δικό του οικόπεδο.

 

Νομίζω ότι μπορείς να διεκδικήσεις και σε παλιά σπίτια κάτι τέτοιο αλλά μάλλον πρέπει να απευθυνθείς

σε μηχανικό - δικηγόρο για περισσότερες διευκρινίσεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρα ενα σκιαστρο τυπου λιντλ με σωληνες που εχουν στερεωθει στο δικο μου οικοπεδο/τοιχο και απο πανω ασπρο πανι τεντας μουσαμας/ η διχτυοτο θα ειμαι ΟΚ???

 

 

Και ασ κανω εγω την κληση της τεντας να γερνει προς τον τοιχο του  ( που βεβαια ειναι οικοπεδο μου) ???

Γιατι  αλλιως υπαρχει υπογειο απο κατω και σε περιπτωση διακοπης ρευματος σε βροχερη μερα θα πλημυρισω.

Η να το κανω το πρωτο Γ πιο ψηλο , το δευτερο πιο κοντο κ..ο.κ και να οδηγησω το νερο στο χωματινο χωραφι στο οικοπεδο μου στο βαθος???

 

Δεν ειναι παλιο το διπλανο ουτε εκει που μενω 10ετιας-15  περιπου

 

Σας ευχαριστω πολυ ,

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

<off topic>

Εγώ πάντως διάβασα το μπεντένι στο Post και αμέσως πήγε το μυαλό μου στα Χανιά. 

</off topic>

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για ένα απλό σκίαστρο όπως το περιγράφεις δεν θα χρειαστεί άδεια. Αν σκοπεύεις να κάνεις κάτι πιο σοβαρό, τότε καλό είναι να ρωτήσεις έναν μηχανικό που ξέροντας ακριβός τι θέλεις να φτιάξεις θα σου πει αν θα χρειαστεί άδεια.

 

Το πως θα διαχειριστείτε τα νερά καλό είναι να το συζητήσετε και με τον γείτονα. Εκτός και αν σου είναι πολύ εύκολο να βρεις μόνος σου λύση. Αφού επηρεάζεστε και οι δύο καλά είναι να βρείτε μια κοινή λύση. Ούτε να είσαι ριγμένος και να διαχειρίζεσαι μόνος σου και να νερά του γείτονα, ούτε να είσαι "στα π@π@ρια σου" και να του ρίχνεις τα νερά στον τοίχο του. Αν υπάρχει καλή διάθεση σίγουρα θα βρεθεί και λύση. Ακόμα καλύτερα όταν υπάρχει δίπλα και χωμάτινο χωράφι.

 

Αν ο γείτονας σκοπεύει να κάνει εξωτερική μόνωση σε αυτόν τον τοίχο φυσικά και θα ζητήσει την άδεια σου και του ιδιοκτήτη σου (κάπου έγραψες πως είσαι με ενοίκιο εκεί και δεν είσαι ο ιδιοκτήτης). Με την μόνωση όντως θα μπει και στο δικό σας οικόπεδο 5-6 εκ. συν ότι όλη η δουλειά θα γίνει μέσα από το δικό σας οικόπεδο. Δεν μπορεί να γίνει χωρίς την συγκατάθεση σας. Αν στο ζητήσει αυτό, ακόμα καλύτερα για σένα. Για εσένα θα είναι μια μικρή παραχώρηση ενώ για αυτόν είναι μεγάλη διευκόλυνση. Θα μπορείς να διαπραγματευτείς από καλύτερη θέση μια κοινή λύση για τα νερά ή για το σκίαστρο σου. Ακόμα και τίποτα να μην κερδίσεις σήμερα, μπορεί στο μέλλον να χρειαστείς εσύ μια χάρη οπότε μπορεί να "ρευστοποιήσεις" τότε την χάρη που κάνεις σήμερα. Μόνο κερδισμένος μπορεί να βγεις.

 

Δεν είναι τίποτα για σένα (ή τον ιδιοκτήτη σου) να σου δεσμεύσει 5 εκ. από το οικόπεδο σε κενό σημείο. Είναι ελάχιστη παραχώρηση εκ μέρους σου. Ακόμα και αν στο μέλλον ήθελες να χτίσεις σε αυτό το σημείο, έτσι και αλλιώς θα έπρεπε να αφήσεις λίγα εκατοστά κενό για αντισεισμικό αρμό. Ή και ο ίδιος μπορούσε να το ξηλώσει τότε καθώς θα είχε για μόνωση την δική σου οικοδομή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...