Προς το περιεχόμενο

Η Qualcomm απέρριψε την πρόταση εξαγοράς των $103 δις της Broadcom


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η σχεδιάστρια ημιαγωγών για φορητές συσκευές Qualcomm απέρριψε την πρόταση εξαγοράς της αντιπάλου της στην αγορά Broadcom, μία πρόταση που έφτασε τα $103 δισεκατομμύρια.

Μετά την απόρριψη της εξαγοράς, η αξία της μετοχής της Qualcomm αυξήθηκε κατά 2,5% στα $66,17 ωστόσο η μετοχή της Broadcom σημείωση πτώση $1,3% στα $261,55.
"Το διοικητικό συμβούλιο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η πρόταση της Broadcom υποτιμά δραματικά την Qualcomm και έρχεται με σημαντική κανονιστική αβεβαιότητα", δήλωσε ο Πρόεδρος της Qualcomm, Tom Horton.

 

Από την Broadcom έγινε γνωστό ότι θα επιδιώξει να συνεργαστεί με το διοικητικό συμβούλιο της Qualcomm, αφού όπως τόνισε οι πελάτες της και οι μέτοχοι της είδαν θετικά την πρόταση εξαγοράς. "Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι η πρότασή μας αντιπροσωπεύει την πλέον ελκυστική εναλλακτική πρόταση που ενισχύει την αξία της Qualcomm, και βρίσκουμε ενθαρρυντική τις αντιδράσεις των μετόχων της", ανέφερε σε δελτίο τύπου η Broadcom.

 

Και οι δύο εταιρείες έχουν την Apple μεταξύ των κορυφαίων πελατών τους, με τους αναλυτές να δηλώνουν ότι μια συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών θα βοηθούσε την Qualcomm να διευθετήσει τη νομική διαμάχη της με τον κατασκευαστή του iPhone, καθώς η Broadcom έχει στενότερη σχέση με την εταιρεία από το Cupertino.
Μετά από αυτή την εξέλιξη, πολλοί αναλυτές πιστεύουν ότι η Broadcom, είτε θα αυξήσει ελαφρώς την προσφορά της ή θα προχωρήσει σε μία άνευ προηγουμένου επιθετική εξαγορά στον κλάδο των ημιαγωγών. Η πρώτη βεβαίως είναι η ευκολότερη οδός και αυτή θα επιλέξει να ακολουθήσει η Broadcom αυξάνοντας την προσφορά της σε τέτοιο σημείο ώστε να ικανοποιηθεί το διοικητικό συμβούλιο της Qualcomm (αν και μία σωστή τιμή θα ήταν $80 με $85 ανά μετοχή, η Broadcom ενδεχομένως να φτάσει και στα $90) υποστηρίζουν κάποιοι αναλυτές.

 

Μία συμφωνία πάντως μεταξύ των δύο εταιρειών, θα ενεργοποιήσει τις αντιμονοπωλιακές ρυθμιστικές αρχές σε ολόκληρο τον κόσμο αφού η συνδυασμένη εταιρεία ουσιαστικά θα ελέγχει την high-end αγορά του WiFi σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι ρυθμιστικές αρχές ήδη εξετάζουν την εξαγορά ύψους $38 δισεκατομμυρίων της NXP Semiconductors από την Qualcomm. Η Broadcom πάντως έχει δηλώσει ότι είναι πρόθυμη να εξαγοράσει την Qualcomm ανεξάρτητα από το κλείσιμο της συμφωνίας με την NXP.

 

Link.png Site: Reuters

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

*θα ελέγχει την high-end αγορά του WiFi σε παγκόσμιο επίπεδο* μπορει καποιος που ξερει να το αναλυση?

 Googlare με τι ασχολουνται οι εταιριες...τι πατεντες κατεχουν κτλ...βρισκονται σε καθε συσκευη που εχει διασυνδεσιμοτητα με το προτοκολο wifi

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με αφορμη το αρθρο, εψαξα να δω τις δουλειες των 2 εταιρειων, στην προσπαθεια μου κιολας να δικαιολογησω τα ποσα. Μπορω να πω πως αξιζει να το κανετε κι εσεις γιατι μιλαμε για εταιρειες στις οποιες βασιζεται ενα μεγαλο ποσοστο των αντικειμενων που χρησιμοποιουμε καθημερινως.

 

Τελικως εμεινα σε καποια δεδομενα, οπου το ενα ηταν αυτο.

 

In April 2017, Google's Project Zero investigated Broadcom's SoC WiFi stack and found that it lacked "all basic exploit mitigations - including stack cookies, safe unlinking and access permission protection," allowing "full device takeover by Wi-Fi proximity alone, requiring no user interaction."[23] Numerous smartphones, such as by Apple, Samsung and Google were affected.

 

Ποσα​ γινονται, που δε μαθαινουμε ποτε!?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

*θα ελέγχει την high-end αγορά του WiFi σε παγκόσμιο επίπεδο* μπορει καποιος που ξερει να το αναλυση?

Λογικα θα εχει να κανει με την πιστοποιηση WIFI.

 

Απο τα λιγα που θυμαμαι οταν ειχα παπαγαλισει για ενα μαθημα, η τεχνολογια για την ασυρματη δικτυωση ειναι η 802.11, το "Wi-fi" που χρησιμοποιουμε ολοι σαν ορο, ειναι ενας οργανισμος που την πιστοποιει σε μια συσκευη. Ο οργανισμος αυτος αποτελειται απο τους μεγαλους κατασκευαστες (ειναι σχεδον ολοι μεσα) και δινει την πιστοποιηση WiFi σε μια συσκευη που την υποστηριζει. 

Δεν ξερω με τι ποσοστα συμμετεχει η καθε εταιρια, αν η qualcomm και η broadcom εχουν τα μεγαλυτερα ομως, προφανως η ενωση θα δωσει την συντριπτικη πλειοψηφια σε μια εταιρια.

Ολα αυτα βεβαια δεν σημαινουν οτι μια συσκευη που δεν εχει την πιστοποιηση WiFi, δεν υποστηριζει και την αντιστοιχη τεχνολογια και δεν παιζει σε ασυρματα δικτυα. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ενας ζητιανος εξω απο την αιθουδα συναντησης: Μπορειτε να μου δωσετε ενα ευρω να παρω μια τυροπιτα?

 

Broadcom dealer: Δυστυχως δεν κραταω μαζι μου λεφτα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

Απέρριψαν πρόταση σχεδόν το μισο ΑΕΠ της Ελλάδας!!!!  Μπράβο στην Qualcomm!

 

Αρκεί να συνεχίσει να πάει καλά. Αν δεν... θα καταλάβουν τι βλακεία έκαναν... :) 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όταν πουλάς αέρα, και ο άλλος θέλει να αγοράσει :) :) :)

αερα (κοπανιστο) πουλανε κατι τριτοκοσμικες χωρες της μεσογειου για να ζουν με δανεικα, οχι εταιρειες που παραγουν τεχνολογια, με αξια οσο το ΑΕΠ μιας χωρας. αλλα ας μεινουμε στο θεμα.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...