mad-proffessor Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 Τωρα δεν γινεται να τα γκρεμισει το κρατος. Ναι μεν χτιστηκαν παρανομα αλλα νομιμοποιηθηκαν με νομους του κρατους. Το να επιχειρησει το κρατος να τα γκρεμισει, με το ετσι θελω, περα απο του οτι ειναι τρομακτικα αντιλαϊκο και δε το κανει κανενας, θα προκαλεσει ενα δικαστικο σπιραλ που θα τραβηξει δεκαετιες. Θα γκρεμισει το κρατος νομιμο σπιτι; Αστειο και μονο να το λεμε. Το μονο που γινεται τωρα ειναι να σταματησει καθε νομος νομιμοποιησης αυθαιρετων (ειδικα οταν δεν ειναι προσθετα σε αλλα κτισματα αλλα ειναι νεο κτηριο απο την αρχη), να κατεδαφιστουν οσα παραμενουν αυθαιρετα (οχι τα νομιμοποιημενα) και να γινουν επιτελους αυτα τα κωλοαντιπλημμυρικα εργα, που ολο τα ακουμε και ολο δε βλεπουμε. Ακριβώς, είναι περιοχή που θέλει επειγοντως εργα γιατι στην επόμενη νεροποντη παλι τα ίδια θα γινουν.
apostol1s Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 Όλοι έχουμε λίγο πολυ ενα αυθαίρετο σπίτι,έστω κάποια μικρή αυθαιρεσία.Το κρατος βγάζει χρήματα απο τα αυθαίρετα γιατι τα νομιμοποιεί.Μιλαω για απλα,μικρά,φτωχικά σπίτια.Όμως μεγαλα σπίτια βίλες αυθαίρετες θα έπρεπε να κατεδαφίζονται και να πληρώνουν και πρόστιμο οι ιδιοκτήτες.Ετσι έπρεπε να λειτουργεί το κρατος κατα τη γνώμη μου.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 Γκρέμισμα στα αυθαίρετα, προφανώς. Αν δεν τα γκρεμίσει με σχέδιο και πρόγραμμα το κράτος (αυτό το άμοιρο ευθυνών, λέω, το κράτος που του φταίει "ο στρατηγός άνεμος" ή ο "ναύαρχος νεροποντή"...) θα τα γκρεμίσει η φύση, με τα τραγικά αποτελέσματα που είδαμε. Η φύση δεν καταλαβαίνει από πολιτικάντικες "νομιμοποιήσεις". Μη συγχέουμε τα λύτρα που εισπράττει το χυδαίο κράτος για να κάνει τα στραβά μάτια με την ουσιαστική τακτοποίηση ενός προβλήματος με εφιαλτικά επικίνδυνες προεκτάσεις. Τι θα ήταν προτιμότερο; Το ανίκανο κράτος να είχε κλείσει τη Ρικομέξ ή καλύτερα που την άφησε, και σκοτώθηκε κόσμος και κοσμάκης στο σεισμό; (Παρενθετικά: δείτε στο σύνδεσμο για τη Ρικομέξ μερικές σελίδες παραπίσω, κανένας κρατικός λειτουργός, μονάχα οι μηχανικοί και το Δ.Σ. της εταιρίας στο σκαμνί: ΔΙΚΑΙΩΣ και ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ, αλλά από ποιο κωλοχανείο πήραν την άδεια αυτοί οι ασυνείδητοι; Μα, αν πειράξουμε το κράτος, πού θα βολευτεί το παιδί, ποιος θα μας κάνει το ρουσφέτι κτλ., κτλ.). Το να τσεπώνει το κράτος λεφτά για να "νομιμοποιήσει" οικοδομές-φέρετρα ΔΕΝ είναι λαϊκή πολιτική, είναι χυδαίος και θανάσιμα επικίνδυνος λαϊκισμός. Οπότε, αν το καταλάβουν ορισμένοι αυτό, ίσως ζήσουμε τη μέρα που δεν θα πνίγεται κόσμος από μια τριήμερη κακοκαιρία, ούτε θα κοιτάμε να δικαιολογήσουμε τα αδικαιολόγητα με δήθεν "πρωτοφανή" φαινόμενα και "θεομηνίες". Το μπάζωμα των ρεμάτων, το κάψιμο των δασών, η νομιμοποίηση καραμπινάτων παρανομιών ΔΕΝ είναι "θεομηνίες". Είναι ωμή και χυδαία συναλλαγή μεταξύ ενός πρωτίστως ηθικά χρεοκοπημένου κράτους και ενός πρωτίστως ηθικά χρεοκοπημένου λαού. 4
hexenlord Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 Τελείως λάθος λογική απόστολος. Η κλεψιά ειναι κλεψιά ανεξάρτητως αν την έκανε φτωχός η πλούσιος. Το ποσο θα "πληρώσει" ο καθένας δεν θα πρέπει να εξαρτάται απο το χρώμα, φυλή, οικονομικό επίπεδο κτλ του καθενός, αλλα απο το ποσο αξιοποινη ειναι η πράξη του. Δεν ξερω τι θες να πεις αλλα τέτοιος διαχωρισμός ειναι νομικά παράλογος (ίσως ειναι εν μέρη συναισθηματικά λογικός).
Super Moderators Thresh Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 Μην τον ταΐζετε... 1
hexenlord Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 Snoob, για να καταλάβω καλύτερα αυτα που λες, εννοείς γκρέμισμα σε ολα τα αυθαίρετα? Δλδ και αυτα που έχουν νομιμοποιηθει χρονια τωρα η μονο σε αυτα που ειναι "τωρα" παράνομα. Και αν εννοείς και στα δυο, μέχρι ποσο χρονια πισω? Γενικώς συμφωνώ με την ανάλυση σου για το τι προκάλεσε και προκαλεί το κακό (συμπεριλαμβανω και την ρικομεξ) αλλα όπως και στο προηγούμενο πόση μου αδυνατω να "βρω" βιώσιμη την κατεδάφιση. Αλλα θα περιμένω μα απαντήσεις στο ερώτημα αν θες, και μετα θα σου πω γιατί με βάση την απάντηση σου θελω να κανω καμποια πρόχειρα μαθηματικά απο αριθμούς της ελστατ. Προφανώς θα αλλάξουν πολλα αν εννοείς ολα τα αυθαίρετα και ποσα χρονια πισω το πας vs μονο τα "καινούργια" αυθαίρετα.θενξ
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 Με συγχωρείς πολύ, αλλά η τεράστια ευθύνη ξεκινάει από το γεγονός ότι τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες τις έχουν κάνει οι ίδιο οι πολίτες... Εχω γνωστούς με αυθαίρετα σε τρελές περιοχές (βουνά, προστατευόμενες περιοχές natura) και όλοι είχαν το ίδιο επιχείρημα, ότι δεν θα τολμήσει το κράτος για ψηφοθηρικούς λόγους να κάνει τίποτα. Ποια κυβέρνηση θα τολμήσει να γκρεμίσει τα αυθαίρετα; Εδώ ψηφίζουμε την κάθε νέα κυβέρνηση γιατί μας υπόσχεται αυξήσεις μισθών. Καμία κυβέρνηση δεν εξελέγη υποσχόμενη μεταρρυθμίσεις και επιβολή νόμων. Ολοι βολεύονται από αυτό το καθεστώς. Οπότε συμφωνώ ότι φέρει μεγάλη ευθύνη και ο πολίτης.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 Δεν εννοώ το αυθαίρετο που έπρεπε να έχει κάλυψει 0.6 και και έχει 0.8. Δεν λέω το σπίτι που έπρεπε να έχει ημιυπαίθριο και δεν έχει ή αυτόν που έκανε "γκαράζ" πέντε πιθαμές αυλής και έχει κοτσάρει απαγορευτικό στάθμευσης μπροστά στο σπίτι, καβατζώνοντας θέση στάθμευσης. Εννοώ αυτά που είναι χτισμένα σε ρέματα, σε "χωράφια" που ξεφυτρώνουν σε καμμένες πλαγιές κτλ. Και σε αυτούς που ισχυρίζονται πως κάτι τέτοιο δεν γίνεται, είναι αντιλαϊκό ή έχει τεράστιο κόστος, ας μου δείξουν πρώτα τεκμηριωμένη μελέτη πόσο θα στοιχίσουν αυτά τα περίφημα "αντιπλημμηρικά", τι έκταση πρέπει να έχουν για να καλύψουν τα εκατοντάδες μπαζωμένα ρέματα και τα χιλιάδες στρέμματα καμένων δασών και μετά να δούμε τι είναι οικονομικότερο και προσφορότερο. Είναι δεδομένο πως τα καιρικά φαινόμενα εντείνονται: είτε γιατί η ανθρώπινη δραστηριότητα έχει επηρρεάσει το κλίμα, είτε γιατί βρισκόμαστε σε φάση αλλαγής λόγω ηλιακής δραστηριότητας, είτε ό,τι θέλετε (μην πιάσουμε, δηλαδή, και κουβέντα για το τι προκαλεί την κλιματική αλλαγή...) Ή θα κάνουμε κάτι, ή θα κλαίμε τους πνιγμένους και τους καταπλακωμένους. Όλα τα άλλα είναι λαϊκίστικες παστίλιες. Αλλά, η απάντησή μου πρωτίστως ήρθε γιατί πέφτω με όλο και μεγαλύτερη συχνότητα πάνω σε αυτό το λαϊκίστικο "δηλαδή τι λέτε, να τα γκρεμίσουμε; Εγώ δεν έχω άποψη, απλά ρωτάω". Ε, σε αυτό τον μυωπικό λαϊκισμό, μία μόνο απάντηση υπάρχει: ΝΑΙ, γκρέμισμα. Εναλλακτικά, άφησέ τους καλέ μου λαϊκιστή να κάθονται πάνω σε νάρκες, κι όταν έρθει ο θάνατος με τη μορφή σεισμού ή κακοκαιρίας, βγες σε κανένα κανάλι και σε κανέναν Αυτιά να μας πεις τι σκληρά που παλεύεις για το λαό σου. Ξαναλέω, να φτιάξεις καταστάσεις χωρίς να συγκρουστείς ΔΕΝ γίνεται. Το προσπαθούμε ως κράτος από τη σύστασή μας και δεν μας βγαίνει. Ή θα το πάρουμε απόφαση και θα προχωρήσουμε σε ρήξεις, ή θα πληρώνουμε νταβατζιλίκια στο κράτος να κάνει τα στραβά μάτια και μετά να στέλνει την πυροσβεστική να ψαρέψει τις σoρούς των δικών μας από τη θάλασσα. Στενάχωρο; Ναι. Επώδυνο; Ναι. Το ζήτημα, όμως, είναι πως η εναλλακτική της αδράνειας και της "τακτοποίησης" έχει εφιαλτικά μεγαλύτερο κόστος, που δεν μετριέται σε χρήματα. Αυτά. Δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω, καλή συνέχεια. 3
Irene.j Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 Εχω ζησει φωτια. Εχω ζησει και πλημμυρα. Εξακολουθω καθε καλοκαιρι να ζω με το αγχος του πρωτου και καθε χειμωνα με το αγχος του δευτερου. Οσο και αν στηριζομαι στις προσωπικες αλλα και της οικογενειας μου δυναμεις και δυνατοτητες, δε νιωθω καμια ασφαλεια ετσι οπως θα επρεπε να μου προσφερεται ως πολιτης ετουτης της χωρας. Εγω μπορω να φτασω εως ενα σημειο... το σημειο της ευθυνης μου. Εκ των πραγματων ομως ειμαι λιγη μπροστα σε τετοια φαινομενα και δε μπορω σε καμια περιπτωση να αντικαταστησω το κρατος. Ακριβώς, είναι περιοχή που θέλει επειγοντως εργα γιατι στην επόμενη νεροποντη παλι τα ίδια θα γινουν. Ειναι μια περιοχη,που (απο οσα διαβασα) το φαινομενο εχει επαναληφθει αρα το επειγοντως εχει παρελθει. Ισως, αν γινει κατι πλεον εκει, θα ειναι γιατι το κρατος "εκτεθηκε" λογω μεγαλου αριθμου νεκρων. Κατι σαν σταχτη στα ματια. Ετσι το εκτιμω εγω. Εσυ μπορει να εχεις δικιο αλλα στην πραξη μου φαινεται κατι σαν ανεκδοτο. Θα φερω σαν παραδειγμα οτι φετος η Ελλαδα καιγοταν για αλλη μια φορα και τα πυροσβεστηκα αεροπαλανα ηταν καθηλωμενα λόγω παλαιοτητας. Για ποιο κρατος μιλαμε οταν ακομα και αν εχουμε θρηνησει θυματα εξακολουθουμε να μετραμε κι αλλα καθαρα λογω βλακειας? Για μενα αυτο,που ζουμε ειναι ντροπη. Δεν εννοώ το αυθαίρετο που έπρεπε να έχει κάλυψει 0.6 και και έχει 0.8. Δεν λέω το σπίτι που έπρεπε να έχει ημιυπαίθριο και δεν έχει ή αυτόν που έκανε "γκαράζ" πέντε πιθαμές αυλής και έχει κοτσάρει απαγορευτικό στάθμευσης μπροστά στο σπίτι, καβατζώνοντας θέση στάθμευσης. ................... Αυτά. Δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω, καλή συνέχεια. Snoob...μονο σε ενα παραλληλο συμπαν αυτα!
Diskimpex Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 Σε οτι εγινε ,υπηρχαν μελετες για εργα που δεν εγιναν .Δεν ανεφεραν κατεδαφισεις .Μεγαλωμα αποχετευσεων,καθαρισμο ρεματων ..Οσοι δεν τα εκαναν ειναι υπευθυνοι .Πιθανο εφαγαν και τα λεφτα
hexenlord Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 Είναι δεδομένο πως τα καιρικά φαινόμενα εντείνονται: είτε γιατί η ανθρώπινη δραστηριότητα έχει επηρρεάσει το κλίμα, είτε γιατί βρισκόμαστε σε φάση αλλαγής λόγω ηλιακής δραστηριότητας, είτε ό,τι θέλετε (μην πιάσουμε, δηλαδή, και κουβέντα για το τι προκαλεί την κλιματική αλλαγή...) Ή θα κάνουμε κάτι, ή θα κλαίμε τους πνιγμένους και τους καταπλακωμένους. Όλα τα άλλα είναι λαϊκίστικες παστίλιες. Αλλά, η απάντησή μου πρωτίστως ήρθε γιατί πέφτω με όλο και μεγαλύτερη συχνότητα πάνω σε αυτό το λαϊκίστικο "δηλαδή τι λέτε, να τα γκρεμίσουμε; Εγώ δεν έχω άποψη, απλά ρωτάω". Hey Snoob, λυπαμαι που το βλεπεις ετσι για ολους. Εγω ζω μακρια απο την χωρα μου εδω και 15 χρονια και ετσι δεν εχω καθημερινη επαφη με τα πραγματα (ουτε καν εβδομαδιαια). Διαβαζω τα νεα απο το ιντερνετ (nafteboriki, in, ktl) και πραγματικα εχω αυτες τις ευλογες αποριες που παρεθεσα παραπανω. Φανταζομαι πολιτες που ζουν την καθημερινοτητα θα μπορουσαν να με διαφωτισουν περισσοτερο. Εννοειται πως και εγω εχω σκεφτει λυσεις οπως "γκρεμιστε τα" παρολα αυτα οπως εγραψα μου φαινοντα μη-βιωσιμες. Μια φορα παντως, προθεση να λαικισω δεν ειχα.
AristidisZ Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 Γκρέμισμα στα αυθαίρετα, προφανώς. Αν δεν τα γκρεμίσει με σχέδιο και πρόγραμμα το κράτος (αυτό το άμοιρο ευθυνών, λέω, το κράτος που του φταίει "ο στρατηγός άνεμος" ή ο "ναύαρχος νεροποντή"...) θα τα γκρεμίσει η φύση, με τα τραγικά αποτελέσματα που είδαμε. Η φύση δεν καταλαβαίνει από πολιτικάντικες "νομιμοποιήσεις". Μη συγχέουμε τα λύτρα που εισπράττει το χυδαίο κράτος για να κάνει τα στραβά μάτια με την ουσιαστική τακτοποίηση ενός προβλήματος με εφιαλτικά επικίνδυνες προεκτάσεις. Τι θα ήταν προτιμότερο; Το ανίκανο κράτος να είχε κλείσει τη Ρικομέξ ή καλύτερα που την άφησε, και σκοτώθηκε κόσμος και κοσμάκης στο σεισμό; (Παρενθετικά: δείτε στο σύνδεσμο για τη Ρικομέξ μερικές σελίδες παραπίσω, κανένας κρατικός λειτουργός, μονάχα οι μηχανικοί και το Δ.Σ. της εταιρίας στο σκαμνί: ΔΙΚΑΙΩΣ και ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ, αλλά από ποιο κωλοχανείο πήραν την άδεια αυτοί οι ασυνείδητοι; Μα, αν πειράξουμε το κράτος, πού θα βολευτεί το παιδί, ποιος θα μας κάνει το ρουσφέτι κτλ., κτλ.). Το να τσεπώνει το κράτος λεφτά για να "νομιμοποιήσει" οικοδομές-φέρετρα ΔΕΝ είναι λαϊκή πολιτική, είναι χυδαίος και θανάσιμα επικίνδυνος λαϊκισμός. Οπότε, αν το καταλάβουν ορισμένοι αυτό, ίσως ζήσουμε τη μέρα που δεν θα πνίγεται κόσμος από μια τριήμερη κακοκαιρία, ούτε θα κοιτάμε να δικαιολογήσουμε τα αδικαιολόγητα με δήθεν "πρωτοφανή" φαινόμενα και "θεομηνίες". Το μπάζωμα των ρεμάτων, το κάψιμο των δασών, η νομιμοποίηση καραμπινάτων παρανομιών ΔΕΝ είναι "θεομηνίες". Είναι ωμή και χυδαία συναλλαγή μεταξύ ενός πρωτίστως ηθικά χρεοκοπημένου κράτους και ενός πρωτίστως ηθικά χρεοκοπημένου λαού. Φίλε μου η απορία "εσείς τι λέτε, να τα αφήσουμε ή να τα ρίξουμε" δεν είναι λαϊκισμός, είναι η έκφραση απορίας που μένει σε κάθε άνθρωπο που βλέπει μια ανείπωτη τραγωδία και σκέφτεται τι θα μπορούσε να γίνει για να αποφευχθεί Είναι η απορία ενός ανθρώπου που σκέφτεται τι πρέπει να γίνει από εδώ και εμπρός Όταν μιλάμε για αυθαίρετα σε αυτές τις περιοχές, μιλάμε για σπίτια φτωχών, δε μιλάμε εδώ πέρα για βίλες στα δάση Εσύ μπορεί να παίρνεις όση πολιτική ευθύνη θέλεις από το πληκτρολόγιό σου και να λες "γκρεμίστε τα", από το πληκτρολόγιο δε κοστίζει και κάτι, τσάμπα είναι. Θα πάρεις και 5~6 like εσύ που λες "ρίχτε τα", θα πάρω και κάνα δύο εγώ που στην λέω, και εγώ θα κλείσω το pc να πάω να δω την Ολυμπιακάρα, και εύχομαι και για σένα να περάσεις ένα όμορφο Σαββατόβραδο Όμως υπάρχει και κόσμος που δε θα περάσει όμορφα, γιατί το σπίτι του έγινε πισίνα και δεν έχει να βάλει ένα ρούχο πάνω του Ε, αυτό το σπιτάκι που έγινε πισίνα, πολύ πιθανόν να μην έπρεπε να υπάρχει καν Εσύ λες ότι πρέπει να γκρεμιστεί Εγώ λέω ότι δεν ξέρω αν πρέπει. Δε ξέρω πραγματικά τι να πω έτσι που έχουμε γίνει. Και δε το λέω για να πάρω likes Καλό σου βράδυ 3
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 Η αυθαιρετη δομηση ειναι παρανομη και επικινδυνη για ολο τον αστικο ιστο, οι λογοι εμφανεις σε ολους. Απαντες υποκεινται στους νομους του κρατους (και της υδρομηχανικης), δεν εξαιρουνται οι φτωχοι. Ειναι 2017. Οχι 1917. Οχι αλλο Βασιλακη Καιλα. For the love of God.
apostol1s Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 Ο κόσμος πνίγηκε και θα πας σε μανδρα και Κερατσινί να τους πεις οτι θα κατεδαφίσεις τα αυθαίρετα του, επειδή ειναι νόμος του κράτους;
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 Ο κόσμος πνίγηκε και θα πας σε μανδρα και Κερατσινί να τους πεις οτι θα κατεδαφίσεις τα αυθαίρετα του, επειδή ειναι νόμος του κράτους; Οχι, θα παω στον Αντυπα να ανοιξω δυο κουτες Ballantine's για παρτη σου ρε Αποστολη, δεν μπορω αλλο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις