Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μόλις έκανα μια απόπειρα να το μετακινήσω έστω λίγο χωρίς κάποιο αποτέλεσμα..Δεν φαίνεται πάντως να έχει μετακινηθεί από τη θέση του εκτός αν η μετακίνηση είναι απειροελάχιστη αλλά αρκετή ώστε να χαθεί το σήμα..

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τις εγκαταστασεις Cosmote TV τις αναλαμβανουν εξωτερικοι συνεργατες και οχι υπαλληλοι του ΟΤΕ, για αυτο υπαρχουν χρεωσεις σε τετοιες περιπτωσεις.

Κανονικα οταν γινεται η εγκατασταση, εχεις εγγυηση για την εγκατασταση απο τον ιδιο τον τεχνικο-εγκαταστατη που κανει την δουλεια για 1 χρονο. Αν περασει ο ενας χρονος και χρειαστει να ερθει τεχνικος για το TV, χρεωνεσαι την επισκεψη. 

Αν ειναι θεμα αποκωδικοποιητη, θα σου δωσουν καινουριο δωρεαν.
Αν εχει θεμα το πιατο και ειναι προβληματικο, εχει εγγυηση 5 χρονια. Το LNB νομιζω 2 χρονια. Με την προϋποθεση παντα οτι ειναι ο εξοπλισμος του ΟΤΕ, αν ειχες ηδη αλλο πιατο δεν εχεις εγγυηση για τον δορυφορικο εξοπλισμο.

Αν δεν ησουν σε συμβολαιο θα σου ελεγα να το κοψεις και να παραγγειλεις καινουριο Cosmote TV, με δωρεαν πιατο, εγκατασταση και αποκωδικοποιητη.

Δημοσ.

Τις εγκαταστασεις Cosmote TV τις αναλαμβανουν εξωτερικοι συνεργατες και οχι υπαλληλοι του ΟΤΕ, για αυτο υπαρχουν χρεωσεις σε τετοιες περιπτωσεις.

Κανονικα οταν γινεται η εγκατασταση, εχεις εγγυηση για την εγκατασταση απο τον ιδιο τον τεχνικο-εγκαταστατη που κανει την δουλεια για 1 χρονο. Αν περασει ο ενας χρονος και χρειαστει να ερθει τεχνικος για το TV, χρεωνεσαι την επισκεψη. 

Αν ειναι θεμα αποκωδικοποιητη, θα σου δωσουν καινουριο δωρεαν.

Αν εχει θεμα το πιατο και ειναι προβληματικο, εχει εγγυηση 5 χρονια. Το LNB νομιζω 2 χρονια. Με την προϋποθεση παντα οτι ειναι ο εξοπλισμος του ΟΤΕ, αν ειχες ηδη αλλο πιατο δεν εχεις εγγυηση για τον δορυφορικο εξοπλισμο.

Αν δεν ησουν σε συμβολαιο θα σου ελεγα να το κοψεις και να παραγγειλεις καινουριο Cosmote TV, με δωρεαν πιατο, εγκατασταση και αποκωδικοποιητη.

Ήταν η μάνα μου στο συμβόλαιο το οποίο έληξε και πήγα να το πάρω στο όνομα μου με την καλοκαιρινή προσφορά των 20€

Όταν όμως κάναμε αυτή την τράμπα δεν δέχτηκαν από τον ΟΤΕ αλλαγή γιατί υπήρχε ήδη το πιάτο και αποκωδικοποιητής στον ίδιο χώρο με αποτελέσματα να μείνω με τα ίδια..

Πιθανώς φταίει το καλώδιο ή το lnb (ματάκι) οπότε μάλλον δεν το γλιτώνεις το 25άρι. :D

Να σημειώσω ότι κάνανε και κάτι εργασίες στην ταράτσα τις πολυκατοικίας αυτές τις μέρες και αρχίζω να σκέφτομαι μήπως και έπεσε τίποτα πάνω στο πιάτο και του άλλαξε λίγο τη θέση ή έγινε κάποια άλλη ζημιά...

Δημοσ.

Μιας και το έθιξες, είναι σημαντικό το αν με τα 25€ θα δοθεί λύση όπως και να 'χει, χωρίς να χρειαστεί να πληρώσει έξτρα ανταλλακτικά.

Γιατί αν θέλει 25€ ο τεχνικός μόνο για την επίσκεψη και τη διάγνωση, αλλάζει το πράγμα.

• Like 1
Δημοσ.

Μιας και το έθιξες, είναι σημαντικό το αν με τα 25€ θα δοθεί λύση όπως και να 'χει, χωρίς να χρειαστεί να πληρώσει έξτρα ανταλλακτικά.

Γιατί αν θέλει 25€ ο τεχνικός μόνο για την επίσκεψη και τη διάγνωση, αλλάζει το πράγμα.

Ακριβώς αυτό..Γιατί μου είπαν πως αν υπάρχει ζημία σε LNB κτλ θα τα χρεωθώ κανονικά...

Δημοσ.

Καλά, δεν είναι σημαντικό το κόστος ενός απλού LNB. Βέβαια δεν ξέρω και τι θα προτείνει ο τεχνικός, και αν θα είναι ανοιχτός στο να επιλέξεις εσύ ποιο θες.

Δεν έχεις κανά γνωστό να ασχοληθεί;

Δημοσ.

Τα πιατα συνηθως με εντονο αερα βροχη την ακουνε λιγακι οσο και να το σφιξεις την ακουν δες αν ειναι ρυθμισμενο σωστα και δεν εχει χασει το κεντραρισμα του.Λογικα θα εχει καποιο σημαδακι το που ηταν πριν απο το σφιξιμο.Αμα πιανουν τα χερια σου το επιχειρεις

Ήταν η μάνα μου στο συμβόλαιο το οποίο έληξε και πήγα να το πάρω στο όνομα μου με την καλοκαιρινή προσφορά των 20€

Όταν όμως κάναμε αυτή την τράμπα δεν δέχτηκαν από τον ΟΤΕ αλλαγή γιατί υπήρχε ήδη το πιάτο και αποκωδικοποιητής στον ίδιο χώρο με αποτελέσματα να μείνω με τα ίδια..

Να σημειώσω ότι κάνανε και κάτι εργασίες στην ταράτσα τις πολυκατοικίας αυτές τις μέρες και αρχίζω να σκέφτομαι μήπως και έπεσε τίποτα πάνω στο πιάτο και του άλλαξε λίγο τη θέση ή έγινε κάποια άλλη ζημιά...

Αμα το πιατο ειναι στην ταρατσα και δεν χανεις κατι να τσεκαρεις καθως και να το μετακινησαν απλα θα το βαλαν κατα προσεγγιση.Δες μηπως το καλωδιο εχει ξεφυγει τιποτα απο το ματακι

Δημοσ.

Καλά, δεν είναι σημαντικό το κόστος ενός απλού LNB. Βέβαια δεν ξέρω και τι θα προτείνει ο τεχνικός, και αν θα είναι ανοιχτός στο να επιλέξεις εσύ ποιο θες.

Δεν έχεις κανά γνωστό να ασχοληθεί;

Δυστυχώς δεν έχω κάποιον..

Τα πιατα συνηθως με εντονο αερα βροχη την ακουνε λιγακι οσο και να το σφιξεις την ακουν δες αν ειναι ρυθμισμενο σωστα και δεν εχει χασει το κεντραρισμα του.Λογικα θα εχει καποιο σημαδακι το που ηταν πριν απο το σφιξιμο.Αμα πιανουν τα χερια σου το επιχειρεις

Αμα το πιατο ειναι στην ταρατσα και δεν χανεις κατι να τσεκαρεις καθως και να το μετακινησαν απλα θα το βαλαν κατα προσεγγιση.Δες μηπως το καλωδιο εχει ξεφυγει τιποτα απο το ματακι

Φιλε καποιος σκονταψε πανω της...100% ή κατι παιζει με το ομοαξωνικο/lnb δινω πιθανοτητες στο πρωτο..

Είναι στο μπαλκόνι το πιάτο..Το μόνο που μπορεί να έχει συμβεί εκτός του αέρα κτλ είναι να έχει πέσει κανένα κομμάτι από την ταράτσα και να το χτύπησε..

Δημοσ.

Δυστυχώς δεν έχω κάποιον..

Είναι στο μπαλκόνι το πιάτο..Το μόνο που μπορεί να έχει συμβεί εκτός του αέρα κτλ είναι να έχει πέσει κανένα κομμάτι από την ταράτσα και να το χτύπησε..

Λιγακι δυσκολο θελω να πιστευω τσεκαρε το καλωδιο μηπως και εχει παρει τιποτα νερακια η κατι πχ ακομα και τα χερια σου να μην πιανουν ανοιξε την τηλεοραση και εκει που παει το καλωδιο στο πιατο στο ματι σπρωχτο λιγακι προς τα μεσα να λογικα αμα εχει φυγει θα κανει επαφη αν κανει το να το φτιαξεις ειναι πολυ ευκολο μετα.

• Like 2
Δημοσ.

Στην περίπτωση που φέρεις κάποιον και στο φτιάξει, για να μην την ξαναπάθεις, πάρε ένα σπρέι και βάψε τα "σημεία κεντραρίσματος". Οπότε αν ξανακουνηθεί θα την επαναφέρεις μόνος σου εύκολα.

Έστω και μια μοίρα αν έχει κουνηθεί το πιάτο, χάνεται το σήμα. Συνήθως σε περιπτώσεις "self-service" είναι ένα άτομο στην τηλεόραση και παρακολουθεί την ένταση του σήματος και ένας άλλος κουνάει αργά και προσεκτικά την κεραία.

Δημοσ.

Θα ήθελα να ρωτήσω για τη nova υπάρχει στον αποδικωποιητή λειτουργία που να δείχνει σταδιακά την ένταση σήματος

τη στιγμή που μετακινείς την κεραία και ο άλλος βλέπει την οθόνη της τηλεόρασης;;

Δεν έχω μπορέσει να βρω κάτι τέτοιο απλά όταν εντοπίσω το σήμα μετά πατάω και βλέπω σε τι ισχύ είναι. 

Αν το πιάτο είναι στο μπαλκόνι και υπάρχουν γύρω - γύρω πολυκατοικίες δυστυχώς δεν έχεις ορατότητα να εντοπίσεις το δορυφόρο με το παραπάνω λίνκ που έβαλα ούτε να δεις περίπου άλλα πιάτα τι κατεύθυνση έχουν όπως θα έβλεπες από την ταράτσα.

Επίσης  πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να χτυπήσουμε το πιάτο μόνοι μας ή με κάποιο αντικείμενο που κρατάμε εμείς ή κάποιος άλλος από την οικογένεια χωρίς να το θέλει.

Δημοσ.

Καλωδιακι Pet απο την υδρορροή και πιατα-κεραίες ΠΑΝΤΑ στη ταράτσα. OP κοιτα οπτικά σε τι κατάσταση βρίσκεται το καλώδιο σου στον F σύνδεσμο του LNB και το ίδιο το LNB.

Δημοσ.

Μόλις έκανα μια απόπειρα να το μετακινήσω έστω λίγο χωρίς κάποιο αποτέλεσμα..Δεν φαίνεται πάντως να έχει μετακινηθεί από τη θέση του εκτός αν η μετακίνηση είναι απειροελάχιστη αλλά αρκετή ώστε να χαθεί το σήμα..

Αρκεί μια ελάχιστη μετακίνηση (μη εμφανής στο μάτι) για να χάσει στόχευση (ειδικά αν ήταν λίγο κακοστοχευμένο εξ' αρχής).

Έχω πιάτο/σύνδεση nova την οποία εγκατάσταση, αν και πιάνουν τα χέρια μου, την είχε κάνει τεχνικός τους.

Όποτε είχα βροχή ή ψιλοαέρα το 'χανα. Επειδή ξέρω ότι με την βροχή τα ψιλοπαίζουν κι επειδή έχω δεύτερο μεγαλύτερο πιάτο που είχα σκοπό να εγκαταστήσω κάποια στιγμή, δεν το είχα ψάξει παραπάνω θεωρώντας την "συμπεριφορά" του αναμενόμενη.

Την περασμένη Κυριακή, έχοντας χάσει πάλι το σήμα λόγω καιρού, είπα να ανέβω πάνω να δω τι γίνεται.

Μετακίνηση εμφανής δεν υπήρχε. Συνδέω το sat finder (το απλό gadgetάκι, όχι πεδιόμετρο) και του κάνω ρύθμιση εκ νέου. Ε, από τότε μέχρι σήμερα (μια βδομάδα με αρκετά έντονα φαινόμενα) σήμα καμπάνα ασχέτως καιρού (μόνη εξαίρεση που το 'χασα την Πέμπτη το βράδυ με κάτι αστραπόβροντα που έπεφταν στην περιοχή).

Συμπέρασμα. Ο εξοπλισμός (δέκτης, πιάτο, lnb, καλώδιο) δεν είχε θέμα και, όπως αποδείχτηκε, είχε κακοστοχευθεί από την αρχή. Γι' αυτό και είχα τα προβλήματα με τις βροχές τα οποία και θεωρούσα φυσιολογικά, αφού την περίπτωση κακής εγκατάστασης την απέρριπτα.

update Γι' αυτούς που προτείνουν το όποιο "μαρκάρισμα" για να φαίνεται μελλοντικά αν "έφυγε" το πιάτο, να πω ότι είναι μάλλον απίθανο να γίνει τόσο έντονη μετακίνηση. Επίσης μείωση σήματος μπορεί να έρθει και από μετακινήσεις που δεν είναι "μετακινήσεις" (πχ μικροστρέβλωση σε κάποιο σημείο της βάσης, πιάτου, μπράτσου lnb, κλπ).

Στόχευση ή ακόμα και μικρορύθμιση του πιάτου "με το μάτι" (χωρίς κανενός τύπου όργανο) απαιτεί υπομονή, επιμονή, κωλοφαρδία και ανέβασμα στην ταράτσα δέκτη και κάποιας τηλεόρασης για να βλέπεις τι γίνεται.

Λάθος μισού εκατοστού όταν κοιτάμε ένα μακρινό αντικείμενο (στην περίτπωσή μας δορυφόρο σε απόσταση 36000χλμ) σημαίνει αρκετά μεγάλη απόκλιση και άρα εύκολο να χαθεί το σήμα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...