thant Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Σκέφτομαι να αγοράσω εναν βραστήρα νερού και επειδή δεν έτυχε μέχρι τωρα να εχω στην κατοχή μου κάποιον, εχω κάποιες απορίες... Ο βραστήρας απο πλαστικό υλικό μπορεί βγάλει μυρωδιά πλαστικού στο νερό σε σχέση με τον ανοξείδωτο; Μιλάμε για κάποιον επώνυμο γύρο στα 20-25€ και συγκεκριμένα κοιτάω κατι σαν κι αυτόν. Όσο ποιοτικό κι αν ειναι το πλαστικό οταν βράζει το νερο σε μεγάλες θερμοκρασίες δεν αναλιώνεται; Ένας ανοξείδωτος δεν θεωρείται καλύτερης ποιότητας; Ρωτάω γιατι βλέπω πολλούς φθηνούς (no name) ανοξείδωτους και πολλούς επώνυμους πλαστικούς. 1
Super Moderators Snoob Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Yποτίθεται πως είναι ειδικά πλαστικά με αντοχή σε αυτές τις θερμοκρασίες. Το συγκεκριμένο έχει και συμπαθητικές κριτικές, αν και παλιούτσικες, οπότε είναι κάποιων ετών μοντέλο. Στο σχεδιασμό του προσωπικά δεν μου αρέσει αυτό το πλήκτρο ενεργοποίησης, σε παρόμοιο μοντέλο (άλλη μάρκα όμως) ήταν το πρώτο που παρέδωσε πνεύμα. Γενικά, οι οδηγίες χρήσης συστήνουν τη χρήση ξυδιού ή -συνηθέστερα, για να κάνουν και κατανάλωση- κάποιου ειδικού σκευάσματος το οποίο βράζεις 1-2 φορές στην αρχή με νερό και αφαιρεί κάθε υποψία μυρωδιάς. Πρακτικά, σε συσκευές ηλικιωμένων συγγενών όπου ανέλαβα αυτή τη διαδικασία γιατί "τι είναι αυτός ο διάολος παιδί μου;" κτλ., δεν έφυγε τελείως η μυρωδιά, αλλά ήταν κάτι προσφορές από σούπερ μάρκετ, οπότε μπορεί να μιλάμε για αισθητά χαμηλότερη ποιότητα. Επίσης να έχεις υπόψη πως, ανάλογα με τα άλατα που έχει το νερό στην περιοχή σου (παντού έχει, "παίζει" όμως κατά περιοχή) αυτά κατακάθονται με τους διαδοχικούς βρασμούς και θέλει συστηματικό καθαρισμό, γιατί αν πετρώσουν μπορεί πολύ γρήγορα να δημιουργήσουν θέμα. Έναν πλαστικό που είχα, κάποια στιγμή (αρκετή χρήση όμως, και μετά από χρόνια, πόσα ακριβώς δεν θυμάμαι), θάμπωσε και κάποια στιγμή ράγισε. Τον ανοξείδωτο που έχω τώρα, τον βλέπω θηρίο, αλλά ήταν ακρετά ακριβότερος από αυτόν που έδωσες ενδεικτικά.
thant Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Για τον σχεδιασμό του συγκεκριμένου ούτε εγω τρελαίνομαι αλλα οι καλες κρητικές και το χρώμα που θα ταιριάξει με την καφετιέρα με έκανε να το κοιτάω. Αν περνάει μυρωδιά πλαστικού στο νερο λογικά δεν το κάνει το νερό ακατάλληλο;
Super Moderators billdanos Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Εγώ είχα πληρώσει αρκετά έναν μεταλλικό της σειράς Kmix της Kenwood ο οποίος εσωτερικά παρέμεινε άψογος (με χρήση που και που υγρών αφαλάτωσης) αλλά στον 4ο χρόνο άρχισαν να διαλύονται όλα τα πλαστικά του μέρη (χερούλι και μηχανισμός ανοίγματος στο καπάκι)! Πρώτα άρχισε να αλλοιώνεται η επένδυση που είχε η πλαστική λαβή (το έκανε στην αίσθηση σαν soft plastic), μετά κολλούσε στα χέρια μου και στο τέλος άρχισαν να πέφτουν κομμάτια... Και προφανώς το πρόσεχα σχολαστικά! Έβαλα στο μάτι κάτι ωραίους από kitchenaid αλλά ξεκινάνε από 150 και φτάνουν 200+...
Πανος999 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Εχει κανεις ιδεα πως καθαριζονται απο αλατα?εβαλα νετο με ξυδι να βραζει κ εκανε κτ σημαδια μεσα!! :-/
Super Moderators Snoob Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 [...] Έβαλα στο μάτι κάτι ωραίους από kitchenaid αλλά ξεκινάνε από 150 και φτάνουν 200+... Ωραίες συσκευές, αλλά φαρμάκι.
speedman_26 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Εγώ είχα πληρώσει αρκετά έναν μεταλλικό της σειράς Kmix της Kenwood ο οποίος εσωτερικά παρέμεινε άψογος (με χρήση που και που υγρών αφαλάτωσης) αλλά στον 4ο χρόνο άρχισαν να διαλύονται όλα τα πλαστικά του μέρη (χερούλι και μηχανισμός ανοίγματος στο καπάκι)! Πρώτα άρχισε να αλλοιώνεται η επένδυση που είχε η πλαστική λαβή (το έκανε στην αίσθηση σαν soft plastic), μετά κολλούσε στα χέρια μου και στο τέλος άρχισαν να πέφτουν κομμάτια... Και προφανώς το πρόσεχα σχολαστικά! Έβαλα στο μάτι κάτι ωραίους από kitchenaid αλλά ξεκινάνε από 150 και φτάνουν 200+... δες αυτον που εχει η xiaomi τον χειριζεσε και απο κινητο 1
Liverpool89 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Αγορασε ξινο και βαλε, θα στο κανει καινούργιο.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Εχει κανεις ιδεα πως καθαριζονται απο αλατα?εβαλα νετο με ξυδι να βραζει κ εκανε κτ σημαδια μεσα!! :-/ Υπάρχουν και ειδικά υγρά στο super market για αφαλάτωση. 1
cthulhucarbide Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2017 Εγώ θα τα έσκαγα πάντως για έναν βραστήρα που πατώντας το on θα γέμιζε ταυτόχρονα και με νερό (προφανώς αφού συνδεόταν με την παροχή νερού). Τον χρησιμοποιώ συνέχεια και έχω βαρεθεί να τον κρατάω κάτω από την βρύση με τις ώρες κάθε μέρα 1
DrFreeman Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2017 Ο 740 της Rohnson είναι στον 8ο χρόνο του και σαν καινούριος παρά τη συστηματική χρήση. Καθάρισμα με ξύδι μια φορά το μήνα. Δυστυχώς δεν πρέπει να πωλείται πλέον αυτό το μοντέλο.
teddy71 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2017 Με τους ρονσον ειμαι υπέρευχάριστημενος. Εχουμε τον 757, inox ολοκληρος, δεν εχει καθολου πλαστικα και ουτε αντισταση ακαλυπτα. Το σουπερ συν του ειναι οτι διαθέτει θερμοστατη σε 5 βαθμιδες απο 60 εως 100. Μας εχει λυσει τα χερια γιατι το νερο το ζεστενουμε στην επιθυμιτη θερμοκρασια . χρηση καθημερινη 3-4 φορές την ημερα, για νες καφε, για τσαι, για βρασιμο νερου για το μαγειρεμα...πρεπει να τον εχουμε 3-4χρονια και ειναι σαν καινουριος...οταν τον καθαριζουμε χαχαχα. Διαρροές μηδεν, τον αγορασαμε γυρω στα 30€, τα εβγαλε τα λεφτα του με το παραπανω και να χαλασει τον ιδιο θα ψαξω να παρω. Οποιον και να παρεις κοιτα να παρεις καποιον με θερμοστατη θα σου λυσει τα χερια, δεν θα καθεσε απο πανω του ναδεις ποτε να κλεισεις αμα δεν θελεις να σου βρασει εντελώς το νερο. Ο βραστηρας στην ουσια ειναι μια αντισταση δεν εχει καποια σούπερ τεχνολογια και θεωρω οτι δεν ειναι απαραιτητο να ξοδεψεις και πολλα χρηματα για αγορασεις εναν.
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2017 Τωρα πια παιρνω εναν φτηνο, τον κραταω 1-2 χρονια και τον πεταω. Καθαρισμα του Αγιου ΧΧΧΧ ανημερα. Ειμαι 100% ικανοποιημενος. Λιτος βιος (sic). Ευχαριστω
teddy71 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2017 Οι πλαστικοι και φτηνοι made in china ειναι οτι χειροτερο , αναφέρομαι στις χημικες ουσιες που θα ελευθερωνουν λογω της υψηλης θερμοκρασιας. Οποτε για βραστηρα μονο καποιον οπου το εσωτερικο του ειναι ειτε απο γυαλί ή ανοξειδωτο μέταλο. Η υγεια προέχει. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα