Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με συγχωρείς, διάβασα και το pm σου αλλά μου φαίνεται ότι η Αγγλία σου είναι μάλλον σε κάποιον άλλο (φανταστικό; ) πλανήτη. Όσα αναγράφεις είναι τελείως αβάσιμα, δεν υποστηρίζονται από πουθενά, έρχονται σε αντίθεση με όσα αναγράφονται στις επίσημες ιστοσελίδες του κράτους και άλλων αναγνωρισμένων οργανισμών (π.χ. https://www.gov.uk/private-renting-tenancy-agreements/how-to-end-your-tenancy ή https://www.citizensadvice.org.uk/housing/renting-privately/ending-your-tenancy/ending-your-tenancy/ ή https://england.shelter.org.uk/housing_advice/private_renting) και είναι τελείως αντίθετα και με το ότι έχω ζήσει.

Πραγματικά δεν ξέρω τι άλλο να σου πω. Δεν πρόκειται να σου αφιερώσω άλλο χρόνο. 

Σου έχω στείλει pm, δε χρειάζεται περαιτέρω να μιλάω εκ πείρας, διάβασε τα Link εκτενώς και διάβασε και για τα eviction practices. 

Αν σου στείλει ο άλλος notice και εσύ πεις όχι, τότε πας για eviction μέσω δικαστηρίου. Κι αν έχεις assured tenancy agreement, είναι δύσκολο να σε βγάλει. Απλά. 

Ξεφεύγουμε. Η συνέχεια σε pm. 

• Απαντ. 145
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Με συγχωρείς, διάβασα και το pm σου αλλά μου φαίνεται ότι η Αγγλία σου είναι μάλλον σε κάποιον άλλο (φανταστικό; ) πλανήτη. Όσα αναγράφεις είναι τελείως αβάσιμα, δεν υποστηρίζονται από πουθενά, έρχονται σε αντίθεση με όσα αναγράφονται στις επίσημες ιστοσελίδες του κράτους και άλλων αναγνωρισμένων οργανισμών (π.χ. https://www.gov.uk/private-renting-tenancy-agreements/how-to-end-your-tenancy ή https://www.citizensadvice.org.uk/housing/renting-privately/ending-your-tenancy/ending-your-tenancy/ ή https://england.shelter.org.uk/housing_advice/private_renting) και είναι τελείως αντίθετα και με το ότι έχω ζήσει.

Πραγματικά δεν ξέρω τι άλλο να σου πω. Δεν πρόκειται να σου αφιερώσω άλλο χρόνο. 

Οκ μαν, επειδή το τραβάς και γίνεσαι και προσβλητικός:

Από τα link σου για το assured tenancy agreement ΟΧΙ για άλλου τύπου:

Α) https://www.gov.uk/private-renting-evictions

Rules for assured and regulated tenancies:

If your tenancy started before 27 February 1997, you might have an assured or a regulated tenancy. Your landlord will have to follow different rules to evict you and you’ll have increased protection from eviction.

Assured tenancies

Eviction:

Your landlord must give you notice on a special form and then get a possession order from the court.

You can only be evicted if your landlord can prove a legal reason to the court. In some cases the court must also decide whether it is reasonable for you to be evicted.

For more information, see  eviction of assured tenants.

Επίσης, βάλε τα σωστά λινκ, όχι αυτά που λένε τι υποχρεώσεις έχεις εσύ αλλά τι υποχρεώσεις έχει ο landlord. 
Και συνέχισε να ζεις στη φούσκα σου. 
Τέλος από εδώ για εμένα, αν θες κάτι παραπάνω σε PM. Εδώ μιλάμε για άλλη Ευρωπαϊκή χώρα με παρόμοιους κανόνες, την χώρα μας. 
Αν θες να προσθέσεις κάτι με αξία ελεύθερα. 

ΥΓ. δεν υπάρχει χώρα στην Ευρώπη που να μην μπορεί ο ενοικιαστής να κάνει νομικά challenge το eviction notice. Φυσικά αυτό ισχύει και για την Ελλάδα. Μας τα έγραψε ο paredwse που είναι και νομικός. 
Δημοσ.

Ίσως δεν έχεις πληροφορηθεί ορθά: ακόμη κι αν πουλήσεις το ακίνητο, αυτό δεν σημαίνει ότι ο ενοικιαστής υποχρεούται να φύγει. Ο νέος ιδιοκτήτης, μαζί με το ακίνητο, "κληρονομεί" και τον ενοικιαστή.

Επιπλέον, η ιδιοκατοίκηση, είτε έχεις είτε δεν έχεις άλλο σπίτι στο όνομά σου, ΔΕΝ συνιστά λόγο καταγγελίας της σύμβασης μίσθωσης. Το σωστό, όπως γράφηκε και παραπάνω, είναι αγωγή εξώσεως, εφ'όσον έχει παρέλθει ο χρόνος που ορίζεται στη σύμβαση μίσθωσης (ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι μικρότερος της τριετίας).

Επίσης, για να ξεκαθαρίσουμε μια κι έξω το θέμα, όταν λήγει το μισθωτήριο συμβόλαιο, εφ'όσον ο ενοικιαστής δεν αποχωρήσει και ο ιδιοκτήτης συνεχίζει να εισπράττει τα ενοίκια, λογίζεται ότι η μίσθωση ανανεώθηκε αυτόματα και κατέστη αορίστου χρόνου. Συνεπώς, δεν είναι ορθό να γράφουμε "μα δεν έχει πλέον συμβόλαιο". Έχει και παραέχει.

Δεν θα έπρεπε να νοείται όμως πως έχει ακόμη και μετά την λήξη. Ούτε θα έπρεπε να μην μπορεί να ξεκουνηθει από μεσα αν τον έχεις ενημερώσει από καιρό ότι δεν θα ανανεωθεί το συμβόλαιο κι ότι δεν θα μείνει άλλο εκεί κι αυτός επειδή κάνει τον χαζό δεν βγαίνει και να θεωρείται και νόμιμο. Αυτό λεω. Ότι ο ιδιοκτήτης δεν προστατεύεται πουθενά. Δεν είπα πως ισχύει, ειναι ξεκαθαρο ότι λεω ότι θα πρεπε να προστατεύεται κάπως κι ο ιδιοκτήτης. Αν νοικιάζεις εδώ το σπίτι σου πιο πολύ μπελά θα βρεις πάρα καλό αν είσαι άτυχος. Για την πώληση δεν ξέρω αν χρειάζεται να μπεις σε τόσους μπελάδες. εφόσον τον έχεις ενημερώσει ότι θα πωληθεί και το ξέρει και νετα λήξει και το συμβόλαιο πιστεύω μόνο ένας υπάνθρωπος θα συνέχιζε να μένει εκεί πέρα και να αρνείται να βγει.
Δημοσ.

Αν βάλεις βάψιμο που ενδεχομένως να χρειάζεται το σπίτι, έξοδα για τη μεταφορά, εγγυήσεις και τίποτα ψιλομαλακίες σε ψώνια (που σίγουρα θα χρειαστείς), να δεις που πάει το budget της μετακόμισης...

Το Μάιο που έκανα μου βγήκε κάνα 1500αρι το πανηγύρι

600 τα μεταφορικά, 500 το επόμενο σπίτι ενοίκια, βάψιμο κλπ 400, συν λογαριασμοί από το παλιό σπίτι; λίγα είπα 2.000.

• Like 1
Δημοσ.

Τσίμπα και αυτό http://www.propertyinvestmentproject.co.uk/blog/tenancy-agreement-break-clauses/

για να καταλάβεις ότι επειδή υπάρχει break clause δε σημαίνει ότι ο tenant δε μπορεί να το αρνηθεί. 

Εκτός αν κι αυτοί γράφουν για άλλο UK.

Δίαβασε και τα σχόλια των άλλων από κάτω που μοιάζουν με την εδώ συζήτηση. Μάλλον κι αυτοί σε άλλο UK ζουν. 

Αυτά over και τέλος από εμένα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλά αυτά που γράφεις είναι ΣΚΕΤΗ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ. Ο ορισμός της παραπληροφόρησης όμως και των fake news. Από τα link που βάζεις, επιλέγεις να κάνεις copy paste μόνο ότι σε βολεύει και αποκρύπτεις τα υπόλοιπα. π.χ. από το πρώτο link που εσύ παραθέτεις και είναι και το ΕΠΙΣΗΜΟ site της κυβέρνησης:

Eviction during the fixed term

During the fixed term, your landlord can only evict you for certain reasons - for example:

1) you haven’t paid the rent
2) you’re engaging in antisocial behaviour
3) there’s a ‘break clause’ in your contract - this allows your landlord to take back the property before the end of the fixed term

Αυτό το κομμάτι γιατί 'ξέχασες' να το γράψεις; Τι ακριβώς από αυτά που ξέκάθαρα αναγράφουν όλα τα επίσημα site δεν καταλαβαίνεις;
Επεξ/σία από sotirisl
  • Moderators
Δημοσ.

Παιδιά έχετε φύγει τελείως off topic δεν νομίζω κάνεις να ρώτησε τι γίνεται στην Αγγλία ή στο ουσμπεκισταν,

• Like 3
Δημοσ.

Το σωστό, όπως γράφηκε και παραπάνω, είναι αγωγή εξώσεως, εφ'όσον έχει παρέλθει ο χρόνος που ορίζεται στη σύμβαση μίσθωσης (ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι μικρότερος της τριετίας). 

Αγωγη εξωσεως με ποια αιτια αν υπαρχει σιωπηρη παραταση ?

Δημοσ.

Δηλαδή τι ακριβώς αποδεικνύει η βλακεία που μας παραθέτεις; Ο τύπος 1) δεν είναι επίσημος φορέας, ένας απλός άνθρωπος είναι 2) που απλά λεει την άποψη του 3) και απλά εκφράζει την προτίμηση του.

Πως ακριβώς βοηθάει σε όποιο argument θες να κάνεις; 

Τσίμπα και αυτό http://www.propertyinvestmentproject.co.uk/blog/tenancy-agreement-break-clauses/

για να καταλάβεις ότι επειδή υπάρχει break clause δε σημαίνει ότι ο tenant δε μπορεί να το αρνηθεί. 

Εκτός αν κι αυτοί γράφουν για άλλο UK.

Δίαβασε και τα σχόλια των άλλων από κάτω που μοιάζουν με την εδώ συζήτηση. Μάλλον κι αυτοί σε άλλο UK ζουν. 

Αυτά over και τέλος από εμένα. 

Δημοσ.

Καλά είσαι ΣΚΕΤΗ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ. Ο ορισμός της παραπληροφόρησης όμως και των fake news. Από τα link που βάζεις, επιλέγεις να κάνεις copy paste μόνο ότι σε βολεύει και αποκρύπτεις τα υπόλοιπα. π.χ. από το πρώτο link που εσύ παραθέτεις και είναι και το ΕΠΙΣΗΜΟ site της κυβέρνησης:

Αυτό το κομμάτι γιατί 'ξέχασες' να το γράψεις; Τι ακριβώς από αυτά που ξέκάθαρα αναγράφουν όλα τα επίσημα site δεν καταλαβαίνεις;

Διάβασε το τελευταίο που έβαλα για το ποσό ισχύ έχουν τα break clauses. Μετά μπορείς να ζητήσεις συγγνώμη, ακόμα και στα αγγλικά.

Δηλαδή τι ακριβώς αποδεικνύει η βλακεία που μας παραθέτεις; Ο τύπος 1) δεν είναι επίσημος φορέας, ένας απλός άνθρωπος είναι 2) που απλά λεει την άποψη του 3) και απλά εκφράζει την προτίμηση του.

Πως ακριβώς βοηθάει σε όποιο argument θες να κάνεις;

Το argument είναι ότι το break clause δεν υπερβαίνει της νομοθεσίας ρε αρχηγέ αλλά δε το πιάνεις. Ρώτα τον μεσίτη σου.

Μετά συγγνώμη στα αγγλικά

• Moderators
Δημοσ.

Αγωγη εξωσεως με ποια αιτια αν υπαρχει σιωπηρη παραταση ?

Πλέον ο λογιστής μου λέει ότι δεν υπάρχει σιωπηρή παράταση ότι ενοικίαση γίνει πρέπει να περάσει από taxis και να την δεχθεί ο άλλος, αν δεν υπάρχει το παραπάνω και οι 2 πρακτικά είναι παράνομοι ο δε ιδιοκτήτης πολύ πιθανό να πληρώσει και πρόστιμο επειδή δεν το έχει δηλωμένο

Δημοσ.

Παιδιά έχετε φύγει τελείως off topic δεν νομίζω κάνεις να ρώτησε τι γίνεται στην Αγγλία ή στο ουσμπεκισταν,

Του έγραψα pm αλλά προτιμά να με λέει βλάκα και εκτός σύμπαντος δημόσια.

Δημοσ.

Πλέον ο λογιστής μου λέει ότι δεν υπάρχει σιωπηρή παράταση ότι ενοικίαση γίνει πρέπει να περάσει από taxis και να την δεχθεί ο άλλος, αν δεν υπάρχει το παραπάνω και οι 2 πρακτικά είναι παράνομοι ο δε ιδιοκτήτης πολύ πιθανό να πληρώσει και πρόστιμο επειδή δεν το έχει δηλωμένο

Κι εγω σε μισθωση επαγγελματικου χωρου  που εληξε 30/9/2017 σημερα εκανα ανανεωση μεσω taxis απο 1/10/2017-30/9/2019 (δυο χρονια)

Σε αλλη μισθωση κατοικιας που εχει παραταθει σιωπηρα δεν εχω κανει .

Δημοσ.

Εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι τα πράγματα είναι έτσι σε αυτήν την χώρα λόγω της νοοτροπίας των περισσοτερων που ζούνε εδώ. Το βλέπεις κι από τα σχόλια. Νομίζουν πολλοί ότι επειδή νοικιασαν ένα σπίτι και δίνουν και 300 ευρώ τον μήνα (και πολυ λιγότερο πολλες φορές) ότι το σπίτι πλέον τους ανήκει και μπορούν να κάνουν ότι γουστάρουν χωρίς συνέπειες. Κι εδω που τα λέμε δεν το νομίζουν απλώς αλλά υποστηρίζονται και από νομοθεσία της χωρας. Άμα είναι έτσι η νοοτροπία της πλειοψηφιας όμως λογικό να είναι ανάλογοι κι οι νόμοι της. Εδώ μπαίνεις σε ένα σπίτι δεν πληρώνεις μήνες και πάλι ο ιδιοκτήτης πρέπει να τρέξει να βρει το δίκιο του. Δεν απορώ όμως πως καταντήσαμε έτσι γενικά ,παίρνουμε ότι μας αξίζει λαος.

• Sad 1
Δημοσ.

Δεν σε είπα βλάκα. Αυτά που γράφεις και λες όμως είναι όντως εκτός πραγματικότητας. Οι χαρακτηρισμοί της πρώτης πρότασης αναφέρονται στο πρόσωπο σου, σε εσένα ως άνθρωπο, πράγμα που δεν έκανα ποτέ και ούτε θα έκανα ούτως ή άλλως.

Αντιθέτως, αναφέρθηκα και χαρακτήρισα τις πληροφορίες που παραθέτεις ως παραπληροφόρηση, οι οποίες αντικειμενικά ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ με όσα ισχύουν στην Αγγλία.

Όταν καταλάβεις την διαφορά μεταξύ αυτών των δύο (χαρακτηρίζω κάποιον ως άνθρωπο vs. χαρακτηρίζω την ποιότητα και την αξιοπιστία των πληροφοριών που μας μεταφέρει αυτός ο άνθρωπος), τότε ίσως αρχίσεις και προσέχεις και άλλα πράγματα (π.χ. τι από αυτά που παραθέτεις ως αλήθειες είναι απλά η άποψη κάποιου ή αποτελούν την νομοθεσία ενός κράτους) και πιθανόν να αρχίσεις να συνεισφέρεις εποικοδομητικά σε έναν διάλογο.

Του έγραψα pm αλλά προτιμά να με λέει βλάκα και εκτός σύμπαντος δημόσια.

• Sad 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...