nvel Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 τελικά η έννοια της προκαταβολής για ένα προϊόν είναι πολύ δύσκολο να κατανοηθεί από κάποιους
Super Moderators Thresh Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Αν δεν τον πληρώσεις δεν αφαιρείται. To έκαναν αρκετοί αυτό, αλλά πλέον δεν συμφέρει (αν έχεις χρήματα) μιας και θα χάνεις την 15% έκπτωση.
DrLo Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Άρα είναι κάτι σαν αυτό που έλεγε ο Joshua σε άλλο νήμα, ότι οι τιμές της κιλοβατώρας είναι πλασματικές, όπως και η ανάλυση του εκκαθαριστικού γενικότερα. Επίσης, τι εννοείς εκτιμώμενη; Αφού στον εκκαθαριστικό πληρώνεις για συγκεκριμένες κιλοβατώρες, που έκαψες όλο το τετράμηνο. Όχι. Εκτιμώμενη σημαίνει ότι δεν λαμβάνεται μέτρηση κατανάλωσης τη στιγμή εκείνη. Οι τιμές κιλοβατώρας φυσικά και είναι οι κανονικές (όχι πλασματικές).
AristidisZ Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Μα ένα ποσό πληρώνεις στον έναντι, δε πληρώνεις κιλοβατώρες Σου λέει η ΔΕΗ, υπολογίζω ότι η αξία του ρεύματος που θα κάψεις στο 4μηνο είναι 150 €, πλήρωσε τα 75 στον έναντι Δεν χρεώνει κιλοβατώρες αυθαίρτα
flyer Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Ο έναντι πέρα από την έννοια της προκαταβολής υπάρχει και για να πληρώσεις τον Δήμο σου και την ΕΡΤ. Γι αυτό από τον εκκαθαριστικό σου αφαιρείται μόνο το "έναντι κατανάλωσης" που πλήρωσες στον έναντι. ΑΔΜΗΕ-ΔΕΔΔΗΕ-ΥΚΩ-ΕΤΜΕΑΡ και λοιπές χρεώσεις δεν υπάρχουν στον έναντι 1
phanispal Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Ρε αρχηγοί, εγώ για παράδειγμα νοίκιασα σπίτι φέτος, και μου έρχονται έναντι 100άρια, από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη που ποιος ξέρει τι έκαιγε. Το ότι αφαιρούνται από τους εκκαθαριστικούς το αντιλαμβάνομαι έτσι όπως το λέτε, δεν είμαι τόοσο ηλίθιος. Απ' την τσέπη μου φεύγουν όμως όπως και να 'χει; Τέλος πάντων, εγώ δε λέω ότι είναι κλεψιά, απλά αναρωτιέμαι πώς ακριβώς μπορεί να αναλυθεί ο έναντι. Γι' αυτό έθεσα το δικό μου παράδειγμα. Γιατί να πληρώνω εγώ 100άρες του προηγούμενου, την ώρα που άλλαξα όνομα στο ρολόι και άρχισα απ' την αρχή;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Μπορείς να επιλέξεις να δίνεις εσύ την μέτρηση στον ΔΕΔΔΗΕ, έτσι θα έχεις μόνο εκκαθαριστικούς αν δεν κάνω λάθος... 1
nvel Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 φυσικά όποιος θεωρεί ότι το ιστορικό της κατανάλωσης δεν αντιστοιχεί σε τωρινές καταναλώσεις μπορεί να δίνει πραγματική ενδιάμεση μέτρηση και να πληρώνει εκκαθαριστικό κάθε δυο μήνες 1
AristidisZ Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Ρε αρχηγοί, εγώ για παράδειγμα νοίκιασα σπίτι φέτος, και μου έρχονται έναντι 100άρια, από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη που ποιος ξέρει τι έκαιγε. Το ότι αφαιρούνται από τους εκκαθαριστικούς το αντιλαμβάνομαι έτσι όπως το λέτε, δεν είμαι τόοσο ηλίθιος. Απ' την τσέπη μου φεύγουν όμως όπως και να 'χει; Τέλος πάντων, εγώ δε λέω ότι είναι κλεψιά, απλά αναρωτιέμαι πώς ακριβώς μπορεί να αναλυθεί ο έναντι. Γι' αυτό έθεσα το δικό μου παράδειγμα. Γιατί να πληρώνω εγώ 100άρες του προηγούμενου, την ώρα που άλλαξα όνομα στο ρολόι και άρχισα απ' την αρχή; Γιατί δεν ήξεραν τι να σου χρεώσουν Αλλά οκ, δίνεις το κατοστάρι στον έναντι, στον εκκαθαριστικό τι γίνεται ; Είσαι πιστωτικός ή πληρώνεις απλά πολύ λίγα ;
phanispal Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Μπορείς να επιλέξεις να δίνεις εσύ την μέτρηση στον ΔΕΔΔΗΕ, έτσι θα έχεις μόνο εκκαθαριστικούς αν δεν κάνω λάθος... φυσικά όποιος θεωρεί ότι το ιστορικό της κατανάλωσης δεν αντιστοιχεί σε τωρινές καταναλώσεις μπορεί να δίνει πραγματική ενδιάμεση μέτρηση και να πληρώνει εκκαθαριστικό κάθε δυο μήνες Ωραία, στην πράξη τι μπορεί να σημαίνει αυτό όμως; Π.χ. στον εκκαθαριστικό που εκδόθηκε στις 28/7, για την περίοδο 23/3-25/7 έκαψα 1052kWh, με αξία ρεύματος (ΔΕΗ) 95.29€. Στον έναντι που εκδόθηκε στις 26/5, έδωσα 100€. Αν έδινα πραγματική μέτρηση στο ΔΕΔΔΗΕ και δε μου ερχόταν ο έναντι, μπορεί να μου πει κάποιος τι θα πλήρωνα στους δύο εκκαθαριστικούς, οι οποίοι με το λιγοστό μυαλό που διαθέτω φαντάζομαι ότι θα είχαν τις 1052kWh μοιρασμένες, άρα και τα 95.29€;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Θα δηλώνεις κάθε 1-2 μήνες πόσο είναι εσύ μέσω τηλεφώνου ή μέσω internet στον ΔΕΔΔΗΕ πόσες kWh δείχνει το ρολόι και θα σταματήσουν να στέλνουν έναντι, θα στέλνουν μόνο εκκαθαριστικούς. Στον εκκαθαριστικό λέει κάπου το ποσό που αφαιρείται λόγω έναντι (Εναντι Κατανάλωσης). Δεν θα γίνεται πια αυτή η αφαίρεση.
AristidisZ Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Ωραία, στην πράξη τι μπορεί να σημαίνει αυτό όμως; Π.χ. στον εκκαθαριστικό που εκδόθηκε στις 28/7, για την περίοδο 23/3-25/7 έκαψα 1052kWh, με αξία ρεύματος (ΔΕΗ) 95.29€. Στον έναντι που εκδόθηκε στις 26/5, έδωσα 100€. Αν έδινα πραγματική μέτρηση στο ΔΕΔΔΗΕ και δε μου ερχόταν ο έναντι, μπορεί να μου πει κάποιος τι θα πλήρωνα στους δύο εκκαθαριστικούς, οι οποίοι με το λιγοστό μυαλό που διαθέτω φαντάζομαι ότι θα είχαν τις 1052kWh μοιρασμένες, άρα και τα 95.29€; Έδωσες 100€ αξία ρεύματος στον έναντι ή τόσο ήταν όλα μαζί (περιλαμβανομένων ΕΡΤ, δήμου κλπ) ;
phanispal Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Θα δηλώνεις κάθε 1-2 μήνες πόσο είναι εσύ μέσω τηλεφώνου ή μέσω internet στον ΔΕΔΔΗΕ πόσες kWh δείχνει το ρολόι και θα σταματήσουν να στέλνουν έναντι, θα στέλνουν μόνο εκκαθαριστικούς. Στον εκκαθαριστικό λέει κάπου το ποσό που αφαιρείται λόγω έναντι (Εναντι Κατανάλωσης). Δεν θα γίνεται πια αυτή η αφαίρεση. Ρε εντάξει, μέχρι εκεί το κατάλαβα. Το παρακάτω δεν έχω πιάσει πώς ακριβώς λειτουργεί. Αν θα υπάρξει διαφορά στα ποσά που δίνω δηλαδή. Γι' αυτό έθεσα συγκεκριμένο παράδειγμα πιο πάνω. Αυτές οι 1052kWh δε θα μοιράζονταν, άρα και η αξία τους αντίστοιχα; Δε θα πλήρωνα δηλαδή αυτά τα 95.29€ τμηματικά; Αν ναι, τα 73.13€ (εξηγώ παρακάτω ότι έκανα λάθος με τα 100€) του προηγούμενου έναντι, πώς ακριβώς θα συγχωνεύονταν; Παιδιά στ' αλήθεια ρωτάω, επειδή δεν το έχω καταλάβει. Edit: Τώρα που το ξαναδιαβάζω βέβαια (sorry αλλά είμαι στη δουλειά), λογικά εννοείς ότι θα εξακολουθήσω να πληρώνω έναντι, σε κάθε εκκαθαριστικό. Έδωσες 100€ αξία ρεύματος στον έναντι ή τόσο ήταν όλα μαζί (περιλαμβανομένων ΕΡΤ, δήμου κλπ) ; Όχι, έχεις δίκιο, 73.13€ ήταν το έναντι κατανάλωσης. Με χρεώσεις Δήμου, ΕΡΤ και ΦΠΑ, και μείον την έκπτωση συνέπειας βγήκαν τα 100€.
Γιάννης Platano Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Μπορείς να επιλέξεις να δίνεις εσύ την μέτρηση στον ΔΕΔΔΗΕ, έτσι θα έχεις μόνο εκκαθαριστικούς αν δεν κάνω λάθος... Ετσι ακριβως. Φυσικα παλι ξεφυγαμε απο το θεμα που ειναι Αποφυγή ΕΤΜΕΑΡ
Προτεινόμενες αναρτήσεις