atrwtos Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Για κυπρο εψαχνα και εγω πρόπερσι αλλά μου ειπάν πολλοί ότι έχει γεμισει πλέον δυσκολά βρήσκεις δουλειά και εκεί τα θετικά ειναι η γλώσσα η αρκετα καλοι μισθοι...νομιζω 2012-2013 ζητουσαν παρα πολυ εργατικο δυναμικο για διαφορες δουλειες..ε και μετα γεμισε,,,εχω ένα Site: blog να σου προτείνω(αυτο έμεινε είχα και άλλες σελ΄δες αποθηκευμένες αλλα τις διέγραψα) δεν ξέρω κατά πόσο θα σου φανει χρήσιμο...Τωρα για αγγλία δεν πολυγνωρίζω μόνο ότι η ζωή είναι ακριβή εκει και το θετικο η γλώσσα(για όποιον ξέρει αγγλικά) στον τομέα μας δεν έχω ψάξει ποτε εκει.... Εγω πάντος την κάνω για Γερμανια σιγα σιγα μαθαινω και Γερμανικά τωρα(μεχρι β2 θα το πάω) στον τομέα μας πρέπει απο τη έμαθα να πας φροντηστήριο αν δεν κάνω λάθος συγκεκριμένα τους όρους δηλαδη στην πληροφορική γενικά να μάθεις στα γερμανικά...Καθε αρχη και δυσκολη...δεν θα κοιταξω βέβαια μόνο στον τομέα μας για δουλεια..αλλα δουλεια να ναι νομιμη με καλο μισθο και οτι κάτσει γιατι αν κάτσει και άλλο εδώ δεν έχει καθόλου μέλλον! ειδικά με τους μισθους που δίνουν..σε 2-3 χρόνια μας βλέπω να παιρνουμε μισθους βουλγαρίας! 1
bilya Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Κοιτάξτε για Γερμανία, Ιρλανδία, οπουδήποτε αλλού εκτός από UK. Ήδη εμείς που είμαστε δεκαετίες και πάνω εδώ πέρα, δεν έχουμε στον ήλιο μοίρα μετά την 29η Μαρτίου 2019 στην χώρα, και πάνω από τους μισούς EU πολίτες στην Αγγλία, όσοι δεν έχουν Βρετανική υπηκοότητα, έχουν δηλώσει ότι θα φύγουμε μέχρι τότε. (ακόμα και όσοι έχουμε PR αυτό καταργείται σε αυτή την ημερομηνία). Ήδη η χώρα αναμένεται να μπει σε οικονομική στασιμότητα, αν όχι recession μέχρι το 2033 σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του OBR, και οποιοσδήποτε νέος EU πολίτης, θα είναι ο πρώτος που θα φύγει πίσω. Ενώ ήδη ο ρατσισμός ακόμα και αυτός του Κράτους είναι μεγάλος. Προχτές στην δουλειά συζητούσα με μία συνάδελφο Τσέχα, που η κολλητή της έλαβε αρνητική απάντηση για Permanent Residency, και είναι για να την διώξουν από την χώρα. Η κοπέλα είναι παντρεμένη με Βρετανό και ζει στην Βρετανία, 6 χρόνια τώρα, και έχουν δύο παιδιά. Όσο περίεργο και να σας φαίνεται. Η άλλη Γαλλίδα σήμερα, μας έλεγε στο 3million forum, ότι μετά από 20 χρόνια που είναι στην χώρα, πληρώνοντας φόρους, και έχοντας εργασία, χρειάστηκε να πάει στο υπουργείο εργασίας για να ζητήσει επίδομα ανεργίας μέχρι να βρει δουλειά, και της είπαν όχι γιατί είναι Γαλλίδα. Ήδη μέσα σε ένα χρόνο το ΗΒ αρνήθηκε στο 30% των Ευρωπαίων πολιτών PR, ενώ με νέα νομοθεσία που πέρασε μετά το δημοψήφισμα το 2016, έχουν εξαπλασιαστεί η διώξεις από την χώρα πολιτών της ΕΕ (πάνω από 5500 έφτασαν μεταξύ 07/2016 και 06/2017) επειδή αποφάσισαν ότι δεν τους θέλουν. Και επειδή οποιοσδήποτε εκεί από Ελλάδα μπορεί να απαντήσει "μα δεν λέει τίποτα στις ειδήσεις", παρακάτω παραθέτω το σημερινό άρθρο της Guardian. Και είναι ένα από τα πολλά σχετικά άρθρα τους τελευταίους 18 μήνες. Οι Συντηρητικοί, θέλουν τα 5.5 εκατομμύρια ψήφων του UKIP, που μαζί με τις αλλαγές στις εκλογικές περιφέρειες, θα τους επιτρέψουν να είναι στην κυβέρνηση ες αεί (λόγο του First Pass the Post εκλογικού συστήματος). Και κάνουν τα πάντα για ένα hard Brexit, ανεξάρτητα της οικονομικής ζημιάς. https://www.theguardian.com/uk-news/2017/nov/28/hostile-environment-the-hardline-home-office-policy-tearing-families-apart Η οποία μπορεί να βρεθεί εδώ, από τα case studies του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. http://www.europarl.europa.eu/unitedkingdom/en/ukevents/brexit/brexitstudies.html ειτε ζω σε αλλη χώρα ειτε η Σκωτία εχει τετοιο χαος με την Αγγλία. Η κοπελα μου με λιγότερο απο χρονο πήρε job seeker allowance οπότε η ιστορία με την Γαλλίδα είναι σιγουρα μισή. Για το PR υπάρχουν κριτήρια. Ξερω καμια 10αρια ελληνες με 3-4 χρονια που εκαναν κ φυσικά έφαγαν άκυρο. Οποτε κ αυτο το νούμερο πλασματικό. Εισαι φουλ παραπληροφόρηση στο τι θα γίνει μιας κ αυτα τα λέει η Μέι αλλά πρέπει να συμφωνήσει και η EU. Επίσης η Σκωτία είναι εναντίον στο να φύγουν απο δω μετανάστες. Αρα άγνωστο τι θα γίνει κ πότε. Ατρωτε η ζωή στην Ελλάδα είναι πιο ακριβή. 1
Apoll Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 ειτε ζω σε αλλη χώρα ειτε η Σκωτία εχει τετοιο χαος με την Αγγλία. Η κοπελα μου με λιγότερο απο χρονο πήρε job seeker allowance οπότε η ιστορία με την Γαλλίδα είναι σιγουρα μισή. Για το PR υπάρχουν κριτήρια. Ξερω καμια 10αρια ελληνες με 3-4 χρονια που εκαναν κ φυσικά έφαγαν άκυρο. Οποτε κ αυτο το νούμερο πλασματικό. Εισαι φουλ παραπληροφόρηση στο τι θα γίνει μιας κ αυτα τα λέει η Μέι αλλά πρέπει να συμφωνήσει και η EU. Επίσης η Σκωτία είναι εναντίον στο να φύγουν απο δω μετανάστες. Αρα άγνωστο τι θα γίνει κ πότε. Ατρωτε η ζωή στην Ελλάδα είναι πιο ακριβή. Παρέθεσα άρθρα από την Guardian, καθώς επίσης και τα case studies του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Αν δεν ξέρεις Αγγλικά να διαβάσεις, μην σκουπίζεις κάτω από το χαλάκι την πραγματικότητα. Αν ανοίξεις τα case studies για τα αποτελέσματα στα δικαιώματα, θα δεις, ότι την 29/03/2019, όλα τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών στο UK, και τον Βρετανών στην EU, ακυρώνονται. Και από τις δύο πλευρές, οι πολίτες αυτοί, θεωρούνται στην εκάστοτε χώρα ως προερχόμενοι από "τρίτη χώρα". π.χ Ινδία και Πακιστάν. Η Βρετανία έχει ήδη δείξει ότι θα ακολουθήσουν μία αντι μεταναστευτική γραμμή. Όταν η ΕΕ τον Μάιο, προσέφερε ισόβια ίδια δικαιώματα στους Βρετανούς πολίτες την ΕΕ, η Βρετανία, κατέβασε 25 παραγράφους άρθρα με αλλαγές στα δικαιώματα. Κάτι το οποίο ο Junkers, Barnier και ο Verhofstadt βρίσκουν ως άθλιο. Σκέψου τους έχει πάρει 6 μήνες, για να συμφωνήσουν στο ότι θα μπορούμε να συνεχίσουμε να ψηφίζουμε στις τοπικές εκλογές. Κάτι που κάναμε τώρα. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει δηλώσει ότι δεν θα περάσει καμία συμφωνία με την Βρετανία, αν οι πολίτες δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα με σήμερα, χωρίς να χρειάζεται να πληρώσουμε για αυτά. Και με απόλυτη ρήτρα, η επιτήρηση από το ECJ. Αυτό η Βρετανία δεν το δέχεται, και προτιμούν hard Brexit. Και αυτό δεν είναι κάτι παλαιό. Είναι απόψε στο γράμμα του Verhofstadt στον Barnier για πολλοστή φορά. χhttps://twitter.com/guyverhofstadt/status/935891729802199040?s=04 Την δευτέρα, ως σύλλογος, (3million) είχαμε συνάντηση με τους 27 πρεσβευτές των χωρών της ΕΕ στο Λονδίνο. Σε πληροφορώ, ότι όταν τους παραθέσαμε τα στοιχεία, δεν ήταν κανένας ευχαριστημένος. Και ιδίως, όταν ότι μόνο το 42% του δείγματος του γκάλοπ των μελών, έχουν απαντήσει ότι θα μείνουν στην χώρα. Το settle status, εκτός τον άλλων, μας κάνει τρίτης κατηγορίας πολίτες, και χωρίς καμία εξωτερική προστασία. Αν αύριο το πρωί αποφασίσει το χ να αλλάξει κάτι, που θα επηρεάζει ακόμα και την εργασία μας, μπορεί να το κάνει. Επίσης τo template για τις εξόδους από την χώρα, υπάρχει, και εστάλη κατά λάθος το καλοκαίρι σε 100 άτομα. Με το Home Office, να τραβιέται στα κανάλια και να ζητούν συγνώμη. Οι επιστολές αυτές, ούτε γράφονται μόνες τους, ούτε στέλνονται μόνες τους. https://www.theguardian.com/politics/2017/aug/23/home-office-apologises-for-letters-threatening-to-deport-eu-nationals https://www.ft.com/content/edfbcb46-8810-11e7-bf50-e1c239b45787 https://news.sky.com/story/home-office-investigation-after-deportation-letters-sent-to-100-eu-citizens-in-uk-11001868 Βέβαια για όσους δεν ασχολούνται, σήμερα είναι Πέμπτη, όπως λένε και οι Άγγλοι.....
LongTom Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Δεν είμαι Αγγλία, αλλά και εγώ άκουσα από πρώτο χέρι ότι δεν είναι λαμπρά τα πράματα στην Γηραιά Αλβιώνα για τους πολίτες ΕΕ. Κανά μερικοί Τσέχοι-Ρουμάνοι(όλοι με MSc-PhD, μια alumnus μου) θα την κάνουν για εδώ-Σουηδία διότι δεν βλέπουν μέλλον εκεί(brexit + εργασιακά δικαιώματα). Δεν ξέρω, ίσως να είναι σχετικά ή παπάντζες. Αλλά από την άλλη δεν άκουσα κανέναν να λέει για το πόσο καλά παν τα πράματα εκεί. 1
leonidas_fs Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Οι Άγγλοι δυστηχώς τα έχουν πάρει πολύ άσχημα με τους "μη-Άγγλους" και αυτό είναι και λογικό απο την μια, διότι αν πας στην Αγγλία ψάχνεις Άγγλο με το ντουφέκι! Εχει γεμίσει ο τόπος ξένους! Ήταν αναμενόμενο κάποια στιγμή να σκάσει αυτή η φούσκα της μετανάστευσης! Φανταστείτε να έρθουν Ελλάδα άλλα 10.000.000 ξένοι απο όλες τις εθνικότητες! Ε σε 20-30 χρόνια θα αρχίσει να τσινάει ο λαός!
totem_lost Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Γιατί δεν κάθεσαι να ασχοληθείς λίγο με προγραμματισμό μιας και έχεις μια ιδέα; Θα κάνεις πολύ ευκολότερη τη ζωή σου όσον αφορά την εύρεση εργασίας..
YourTrueLegend Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Γιατί δεν κάθεσαι να ασχοληθείς λίγο με προγραμματισμό μιας και έχεις μια ιδέα; Θα κάνεις πολύ ευκολότερη τη ζωή σου όσον αφορά την εύρεση εργασίας.. 1. Χωρις να εχει καποιο project/task μπροστα του ειναι και λιγο δυσκολο εδω που τα λεμε. Δηλαδη οντας ανεργος να λες "ωραια ας φτιαξω ενα προγραμμα σημερα" δουλεια δεν γινεται. Οκ διαβασμα, διαβασμα, διαβασμα, αλλα με τη θεωρια προγραμματισμο δεν μαθαινεις. 2. Φανταζομαι οτι το τεχνικος Η/Υ απο προγραμματιστης ειναι λιγοτερο επιπονο σε επιπεδο διαβασματος, ενασχολησης για να φτασεις σε ενα επιπεδο που να μπορεις να το εξασκησεις ως επαγγελμα, οποτε ως ειναι λογικο πολλοι επαναπαυονται σε αυτο και εκτιμουν οτι μπορουν να προχωρησουν επαγγελματικα ξεροντας να βαζουν windows, drivers, και να στηνουν ενα PC ως h/w. Ευκολη οδος φαινομενικα σε σχεση με το να λιωνεις μερονυχτα και να στιβεις το μυαλο σου ακομα και στον υπνο σου απλα για να μαθεις τα βασικα του προγραμματισμου. Κι εγω απο την μερια μου δεν μπορω να αντιληφθω πως υπαρχουν ακομα νεοι πτυχιουχοι που βλεπουν ως επαγγελμα το κατσαβιδιασμα. Αφενος ειναι δουλεια που μπορει να την κανει ακομα και λυκειοπαιδο, (και σιγουρα την κανουν οι φοιτητες για να βγαζουν χαρτζιλικι ή καμια γκομενα), αφεταιρου δεν πληρωνει καλα και τελευταιο και σημαντικοτερο οτι ειναι υπο αιρεση ακομα και η εξελιξη του συγκεκριμενου επαγγελματος, ητοι το system administration ή το network administration. Ειδικοτητες που και περιοριζονται απο τη μια λογω τεχνολογικων εξελιξεων και υπαρχουν ηδη αρκετοι με τετοια εξειδικευση απο την αλλη.
totem_lost Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Στην εταιρία μου προσλαμβάνονται κάθε quarter interns οι οποίοι ενώ έχουν διαφορετικό background (ο ένας τελείωσε Physics, ο άλλος ήταν μουσικός κοκ) ασχολήθηκαν με προγραμματισμό, δηλαδή διάβασαν online, έκαναν online courses κοκ. Τους βάζουμε αρχικά να κάνουν απλά tasks me πολλή καθοδήγηση μέχρι να μπουν σιγά σιγά στο νόημα. Η ανάγκη για devs τουλάχιστον εδώ που είμαι εγώ είναι τέτοια που μέχρι και μαθητευόμενοι έχουν ευκαιρίες. Βέβαια όπως είπες και εσύ θέλει δουλειά αλλά εάν δουλέψει τώρα που είναι ούτως ή άλλως entry level (δεν εγκαταλείπει μια άλλη καριέρα δηλαδή) θα έχει ένα τεράστειο φάσμα επιλογών στο μέλλον σε σύγκριση με αυτό που θα είχε ως τεχνικός Η/Υ.
Chrisxxx Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Ισχυει. Ακομα και οπως υποθηκε ο χωρος των Net και Sys engineers - Admins εχει κορεστεί αρκετά με την αυτοματοποιηση να κοβει θεσεις. Επίσης με τις νεες εξελιξεις στην τεχνολογία θα ειναι απαραιτητο σε λίγα χρόνια η γνωση προγραμματισμου - αυτοματοποισης τουλαχιστον απο τους Net Admins. Επίσης κατι που συνανταω αρκετά συχνά μπροστα μου ειναι οτι επειδη το networking φευγει απο το σιδερο και παει στο Cloud οι παραδοσιακες πιστοποιησεις δεν θεωρουνται κατι σημαντικό, νταξει ξερεις routing κ switching αλλά εμεις θελουμε και voice και firewall και εχουμε και λίγα wireless k λιγο cloud πραγματα που αν οχι απαραιτητα πρεπει να ξερεις καλα θα πρεπει να εισαι αρκετά σχετικός για να θεωρηθεις υποψηφιος ακομα και για entry θεση.
mak_1987 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Και ποιος θα βγάλει το φίδι από την τρύπα όταν κάτι στο δίκτυο πάει στραβά;Ο προγραμματιστής που δεν έχει ιδέα (και δεν το λέω υποτιμητικά λογικό είναι,γιατί δεν είναι η δουλειά του αυτή) ;Οι underlying τεχνολογίες και πρωτόκολλα θα υπάρχουν και σε sdn δίκτυα.Χώρια που όλες οι τεχνολογίες δεν είναι για όλα τα δίκτυα.Σε ένα data center π.χ το να έχεις ένα controller να κάνει push τα config στα switches αντί να πηγαίνεις σε κάθε συσκεύη να περνάς τις εντολές θα σε βοηθήσει.Αλλά και εκεί αν πάει κατι στραβά θέλεις έναν άνθρωπο που καταλαβαίνει τι παίζει. Σε όλες τις δουλειές πλέον χρειάζεται να ξέρεις πάνω απο 1 πράγμα.Προφανώς μόνο με routing & switching είναι πιο δύσκολο να βρεις δουλειά αλλά και όλες αυτές οι τεχνολογίες (cloud,wireless,firewall) έχουν ως βάση το rs.Για ποιον είναι λοιπόν πιο εύκολο να ασχοληθεί με αυτές τις τεχνολογίες;Ένας που έχει τις απαραίτητες βάσεις ή ένας που δεν τις έχει;Και το ίδιο ισχύει και για το automation.Για ποιον είναι πιο εύκολο,για έναν με τις απαραίτητες γνώσεις δικτύων να μάθει python (που είναι σχετικά εύκολη αν ασχοληθείς και φυσικά δεν θα χρειάζεσαι να γίνεις και expert σαν net engineer) ή για ένα προγραμματιστή να μάθει όλα τα προτόκολλά/τεχνολογίες;Αν φυσικά μείνει στάσιμος και δεν ασχοληθείς με τις νέες τεχνολογίες φυσικά τα πράγματα θα σε ξεπεράσουν.Σαν πληροφορικάριος μια ζωή θα πρέπει να μαθαίνεις κάτι καινούριο.Τουλάχιστον δεν θα βαρεθούμε ποτέ .Οπότε ασχολείσαι με cloud,μαθαίνεις λίγο python και κάτι που σίγουρα θα έχει μέλλον είναι το cyber sec. Aλλα π.χ και το cloud χρειάζεται να έχεις γνώσεις δικτύων.Π.χ η συγκεκριμένη πιστοποίηση της amazon https://aws.amazon.com/certification/certified-advanced-networking-specialty/ άμα τσεκάρεις ένα μεγάλο ποσοστό είναι networking (ipv4-6,dhcp,dns,vpn,bgp,mpls).Μpls ούτε στο ccnp rs δεν μαθαίνεις,μόνο στο ccie και τεχνολογίες όπως vpn και bgp ίσα ίσα που ασχολείσαι.Οπότε και εκεί χρειάζεσαι καλή γνώση δικτύων. Τώρα για το φίλο που άνοιξε το θέμα,θα συφωνήσω με αυτά που έγραψαν και οι προηγούμενοι.Καλύτερα να κοιτάξεις και άλλες επιλογές.Δεν ξέρω κατά πόσο η Αγγλία είναι η καλύτερη επιλογή την δεδομένη στιγμή.
Anuminas Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Οι Άγγλοι δυστηχώς τα έχουν πάρει πολύ άσχημα με τους "μη-Άγγλους" και αυτό είναι και λογικό απο την μια, διότι αν πας στην Αγγλία ψάχνεις Άγγλο με το ντουφέκι! Εχει γεμίσει ο τόπος ξένους! ποσος δηλαδη ειναι ο ντόπιος πληθυσμος και πόσοι οι αλλοδαποί μετανάστες;
Speculoos Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 ποσος δηλαδη ειναι ο ντόπιος πληθυσμος και πόσοι οι αλλοδαποί μετανάστες; Σύμφωνα με το σημερινό άρθρο του BBC, περίπου 10% δεν είναι Βρετανοί πολίτες.
tonys83 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 εγώ παίρνω τελείως θετικά μνματα στο τομέα τού IT ειδικά 1st 2 line support που είναι ο κατσαβιδακιας και με καλή εμπειρία μισθοί από 23-25 για αρχή και με εξέλιξη .... 12 φίλοι μου φύγαν στα τελευταία 3 χρονιά όλοι με δουλειά και ευχαριστημενοι !
masteripper Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Το hardware είναι ενδιαφερον αλλά δυστυχως μλονο σε ανεβασμένο επίπεδο....και πρέπει να ανέβεις όλα τα σκαλοπάτια...και μην ξεχναμε όσα χαρτιά και αν έχεις αν δεν έχεις και "λίγο" ...δεν θα σε πάρουν στα σοβαρά...ξέρω άτομο με καλά χαρτιά αλλά με μηδενικη εμπειρία που τελικά μετά απο πολλά (στόχευε μόνο ψηλά)...κατέληξε 1st Level Helpdesk
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα