l337 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Όντως, λογικά αυτό ήταν sx από τα πρώτα 486. Το δικό μου ήταν dx4 και κόστισε πάνω από 500 χιλιάδες το '95, πάλι ακριβό ήταν δηλαδή! To SX είχε τεράστια διαφορά με το DX2 ή άλλο. Το 1991 (χριστούγεννα συγκεκριμένα ) και εγώ το SX είχα. Δε νομίζω να είχα καν κυκλοφορήσει κάποιο DX. Απλά έβαλα το link γιατί ο ισχυρισμός ότι τα 486 ήρθαν το 1993 ήταν αναληθής. Όλα ακριβά ήταν τότε zio, δυστυχώς. 1
vairass Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Η Σκορδα στα ποδια σου επαιζε? Χάχα παιζει.. Αυτή είναι πιο μικρή άρα ίσως τοτε ήταν γυμνάσιο Με την Κάτια του Σάκη ήμουν στο ίδιο σχολείο Larry έπαιζε κανένας εδώ μέσα;;;; 1
l337 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Χάχα παιζει.. Αυτή είναι πιο μικρή άρα ίσως τοτε ήταν γυμνάσιο Με την Κάτια του Σάκη ήμουν στο ίδιο σχολείο Larry έπαιζε κανένας εδώ μέσα;;;; παρών 1
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Χάχα παιζει.. Αυτή είναι πιο μικρή άρα ίσως τοτε ήταν γυμνάσιο Με την Κάτια του Σάκη ήμουν στο ίδιο σχολείο Larry έπαιζε κανένας εδώ μέσα;;;; Σου 'δωσε τιποτε?
zio10 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 To SX είχε τεράστια διαφορά με το DX2 ή άλλο. Το 1991 (χριστούγεννα συγκεκριμένα ) και εγώ το SX είχα. Δε νομίζω να είχα καν κυκλοφορήσει κάποιο DX. Απλά έβαλα το link γιατί ο ισχυρισμός ότι τα 486 ήρθαν το 1993 ήταν αναληθής. Όλα ακριβά ήταν τότε zio, δυστυχώς. Ίσως εννοούσε ότι τότε έγιναν πιο mainstream!
vairass Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Και για να μην γράφουμε ότι θέλουμε.. http://www.e-compupress.gr/magazines/free/pixel/78/#/20/ (δες στη σελίδα δεξιά, το 486 με τα 777 χιλιάρικα) (το τεύχος είναι του 06/1991) Όπως είπα και πριν, υπήρχαν το 1991, αλλά κόστιζαν μια περιουσία. Πω ρε φίλε... ACTION REPLAY FOR AMIGA!! PSSSSSS παπάδες έκανε το μηχάνημα!!
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Όλα ακριβά ήταν τότε zio, δυστυχώς. Αυτο θυμαμαι και εγω, και οτι αργουσε να βγει η επομενη γενια σε σχεση με τωρα
l337 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Αυτο θυμαμαι και εγω, και οτι αργουσε να βγει η επομενη γενια σε σχεση με τωρα Δύο οι λόγοι. α) η τεχνολογία κινιόταν πιο αργά, β) (το κυριότερο) οι χρήστες ήταν συγκεκριμένοι και (πάρα) πολλοί λιγότεροι αναλογικά με τώρα (κυρίως geeks). Αυτό αυτόματα σήμαινε λιγότερα χρήματα. Με τα win 95 όμως αυτό άλλαξε κατά πολύ. 3
vairass Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Αυτο θυμαμαι και εγω, και οτι αργουσε να βγει η επομενη γενια σε σχεση με τωρα Είχαμε και Cyrix τότε... Το είπε κανένας;
Manjaro Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Στο εξηγούμε 3 ότι δεν πάει έτσι αλλά δεν θέλεις να το καταλάβεις.. Και οι 3 μεγαλύτεροι από εσένα, έχοντας ζήσει εκείνη την περίοδο. Φιλικά, σημασία δεν έχει τι πιστεύουμε (πεποίθηση) αλλά τι ισχύει. Ψάξε το λίγο καλύτερα και θα καταλάβεις που είσαι λάθος. ήσουν δηλαδή ενήλικος την δεκαετία του 60 ή 70 και επιβεβαιώνεις ότι αν έβλεπες κάτι τέτοιο θα το ονόμαζες αριθμομηχανή; Δεν διαφωνώ στο ότι (με την σημερινή ορολογία) είναι αριθμομηχανή, ούτε διαφωνώ στο ότι όσο αφορά το υπολογιστικό κομμάτι αλλά και το λογισμικό ήταν κατώτερο απο άλλα μηχανήματα της εποχής Απλά πιστεύω ότι είναι θέμα το πως ορίζεις κάτι... Αυτό εδώ ας πούμε ειναι το κομπουτεράκι που είχα όταν σπούδαζα φυσική 100% κομπιουτεράκι.. και ο σκοπός κατασκευής του ήταν τέτοιος σε διαβεβαιώ όμως ότι μπορώ να τρέξω ROM για zelda γραμμένο https://www.youtube.com/watch?v=JC-_e5vwrCI ^ δεν είναι ακριβώς το ίδιο με το δικό μου (ειναι πιο αδύναμο) αλλά καταλαβαίνεις. Άρα μπορείς να το πεις υπολογιστή απο την στιγμή που έχει κεντρική μονάδα επεξεργασίας είσοδο έξοδο ram rom κτλ? Είναι υπολογιστής απλά πολύ αδύναμος. Τώρα βέβαια αν όντως είσαι τόσο μεγάλος και επιβεβαιώνεις ότι τα λέγατε (όχι εσύ προσωπικά που μπορεί να είσαι και γνώστης) αλλά γενικά στην γειτονιά ή εκει που δουλεύεις αριθμομηχανές αυτά και όχι κομπιούτερ/υπολογιστές τότε πάω πάσο. Πρόσεξε δεν εννοώ 80s 90s εκει ναι σίγουρα έτσι τα λέγαμε. όταν έλεγα για "νεοτερισμό" εννοούσα περίπου δηλαδή τότε ~80
l337 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Είχαμε και Cyrix τότε... Το είπε κανένας; Υπήρχαν οι 5x86 και οι 6x86 πράγματι. Αλλά δεν γνωρίζω εντυπώσεις γιατί δεν ήξερα κανέναν που να έχει.
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Δύο οι λόγοι. α) η τεχνολογία κινιόταν πιο αργά, β) (το κυριότερο) οι χρήστες ήταν συγκεκριμένοι και (πάρα) πολλοί λιγότεροι αναλογικά με τώρα (κυρίως geeks). Αυτό αυτόματα σήμαινε λιγότερα χρήματα. Με τα win 95 όμως αυτό άλλαξε κατά πολύ. Δικιο εχεις για τα Win95, πριν απο αυτα επρεπε να καποιος να κανει edit config.sys και autoexec.bat για να βαλει πχ cd rom 2X (τα προλαβα και αυτα, με proprietary non-ide controller)
vairass Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Υπήρχαν οι 5x86 και οι 6x86 πράγματι. Αλλά δεν γνωρίζω εντυπώσεις γιατί δεν ήξερα κανέναν που να έχει. Είχε ένας φίλος και πήγαινε πολύ καλά!! Πριν 2 χρόνια βρήκα έναν επεξεργαστή Cyrix στα σκουπίδια, έχει μπει στα τσάντα σε κουτάκι και πατάρι, όταν ανέβω θα βγάλω φώτο.
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Είχαμε και Cyrix τότε... Το είπε κανένας; 5x86, ενας 486DX4/133 δεν ηταν? Τον 6x86 δεν τον θυμαμαι
vairass Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 5x86, ενας 486DX4/133 δεν ηταν? Τον 6x86 δεν τον θυμαμαι Δεν μπορώ να θυμηθώ γιατί το είχε ένας φίλος.. Πάντως στα games ήταν καλός.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα