Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

με την ελαχιστη πειρα που εχω απο Ελ Βενζλο,

και την διαπιστωση οτι στην εξοδο/αφιξεις [εκει, επαρχια αλλα και μικρα αεροδρομια πχ Ιταλιας]

ΔΕΝ γινεται ελεγχος ταυτοτητων..

θα μπορουσε καποιος ερχομενος απο εσωτερικη πτηση να παραμεινη στους αεροδιαδρομους

και να καταφερει [πχ νυχτα] να μπει σε πτηση εξωτερικου με επιβατες που πανε στο αεροπλανο 

με λεωφορειο ή με τα ποδια,

αφου στην επιβιβαση κοιτουν μονο το εισητηριο [ευκολα βγαζεις] και οχι ΚΑΙ την ταυτοτητα?

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Μα έλεγχος ταυτοτήτων δε γίνεται ούτε σε μεγάλα ευρωπαϊκά αεροδρόμια στην έξοδο 

Επίσης στην επιβίβαση πας με ταυτότητα (ή διαβατήριο) και εισιτήριο

• Like 1
Δημοσ.

Μα έλεγχος ταυτοτήτων δε γίνεται ούτε σε μεγάλα ευρωπαϊκά αεροδρόμια στην έξοδο 

Επίσης στην επιβίβαση πας με ταυτότητα (ή διαβατήριο) και εισιτήριο

Ελεγχος ταυτοτητων/διαβατηριων γινεται κυριως στην εισοδο στη χωρα (αφιξεις) και οχι στην έξοδο απο την εκαστοτε χωρα... :/

• Like 1
Δημοσ.

Ελεγχος ταυτοτητων/διαβατηριων γινεται κυριως στην εισοδο στη χωρα (αφιξεις) και οχι στην έξοδο απο την εκαστοτε χωρα... :/

Δε μου έχει τύχει ποτέ να με ελέγξουν στις αφίξεις 

Όπως επίσης δε μου έχει τύχει ποτέ να επιβιβαστώ χωρίς να δείξω διαβατήριο

• Like 2
Δημοσ.

Δε μου έχει τύχει ποτέ να με ελέγξουν στις αφίξεις 

Όπως επίσης δε μου έχει τύχει ποτέ να επιβιβαστώ χωρίς να δείξω διαβατήριο

σε μεγαλα αεροδρομια της Ευρωπης (schiphol, frankfurt, charles de gaulle) δεν εχω κατεβει ουτε μια φορα χωρις να δειξω το διαβατηριο μου. Βεβαια ισως φταιει οτι συνηθως πεταω απο UK που ειναι εκτος Schengen. 

Παρολαυτα, ακομα και οσες φορες εχω πεταξει απο Ελλαδα -> Oλλανδια, δεν εχω μπει ποτε μεσα στη χωρα χωρις ελεγχο διαβατηριων.

Στην Ελλαδα συμφωνω οτι δεν περνας ελεγχο οταν φτανεις...δεν μου κανει εντυπωση.

*Αναφερομαι στα Ευρωπαικα αεροδρομια γιατι στα εκτος Ευρωπης ειναι προφανες οτι δεν μπαινεις ετσι μεσα στη χωρα

• Like 2
Δημοσ.

Ελβετία που έχω πάει αρκετές φορές δε το κοίταξαν ποτέ (δεν είναι καν ΕΕ)

Ολλανδία πρόσφατα και Παρίσι επίσης δεν μου έγινε κανένας έλεγχος 

Καλά για Ελλάδα δε το συζητώ 

• Like 2
Δημοσ.

με την ελαχιστη πειρα που εχω απο Ελ Βενζλο,

και την διαπιστωση οτι στην εξοδο/αφιξεις [εκει, επαρχια αλλα και μικρα αεροδρομια πχ Ιταλιας]

ΔΕΝ γινεται ελεγχος ταυτοτητων..

θα μπορουσε καποιος ερχομενος απο εσωτερικη πτηση να παραμεινη στους αεροδιαδρομους

και να καταφερει [πχ νυχτα] να μπει σε πτηση εξωτερικου με επιβατες που πανε στο αεροπλανο

με λεωφορειο ή με τα ποδια,

αφου στην επιβιβαση κοιτουν μονο το εισητηριο [ευκολα βγαζεις] και οχι ΚΑΙ την ταυτοτητα?

Τι ψάχνεις να βρεις στην μικρή Ελλαδιτσα? Οι υπάλληλοι του αεροδρομίου είναι όλοι με ένα καφέ στο χέρι και περιμένουν να περάσει η ώρα για να σχολασουν.

Εγώ όσες φορές ήρθα από Αμερική, ποτέ, μα ποτέ όμως δεν μου έχει γίνει οποιοσδήποτε έλεγχος, αντίθετα με Αμερική, Σουηδία, Γαλλία, Σίδνεϊ που σε κάνουν φίλο και φτερό!!

• Like 1
Δημοσ.

Οι αεροσυνοδοί μετράνε κεφάλια όταν κλείσουν οι πόρτες

Κρύψου σε βαλίτσα ή μάθε να σπας λαιμούς αθόρυβα

• Like 4
Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω το σχέδιο σου.

Έστω φτάνεις στο αεροδρόμιο με κάποια πτήση. Αντί να φύγεις από το αεροδρόμιο, μένεις μέσα και κυκλοφορείς. Φτάνεις λοιπόν στην έξοδο για μια άλλη πτήση. Αν δεν έχεις εισιτήριο, δεν μπορείς να μπεις στο αεροπλάνο, γιατί σου σκανάρουν την κάρτα επιβίβασης πριν περάσεις την πόρτα της εξόδου. Αν έχεις εισιτήριο, απλώς μπαίνεις με το εισιτήριό σου, αν και φαντάζομαι το σύστημα θα βγάζει ειδοποίηση αν κάποια κάρτα επιβίβασης σκαναριστεί κατευθείαν στην έξοδο χωρίς να έχει σκαναριστεί πιο πριν, στη φάση του πρώτου ελέγχου. Η μόνη περίπτωση που μπορώ να σκεφτώ είναι αν στις αφίξεις ξεφύγεις πριν μπεις στο κτίριο (αν έρχεσαι με λεωφορείο) και μπορέσεις να μπεις κρυφά σε άλλο λεωφορείο. Αλλά όπως είπαν και πριν, οι αεροσυνοδοί μετράνε πόσοι μπαίνουν στο αεροπλάνο. Χάνω κάτι;

• Like 2
Δημοσ.

3 φορές σε ταξίδι Κοπεγχάγη-Αθήνα, δεν έδειξα κανένα αποδεικτικό στοιχείο ταυτότητας. Πάντα με πτήση Norwegian. Έβγαλα ηλεκτρονικά boarding pass, έβαλα την αποσκευή στο αυτόματο σύστημα, στον έλεγχο έδειξα μόνο boarding pass, κατά την είσοδό μου στο αεροπλάνο, σκαναρα πάλι boarding pass στο αυτόματο μηχάνημα.

Άνετα ταξίδευε άλλος για Ελλάδα στη θέση μου.

• Like 4
Δημοσ.

3 φορές σε ταξίδι Κοπεγχάγη-Αθήνα, δεν έδειξα κανένα αποδεικτικό στοιχείο ταυτότητας. Πάντα με πτήση Norwegian. Έβγαλα ηλεκτρονικά boarding pass, έβαλα την αποσκευή στο αυτόματο σύστημα, στον έλεγχο έδειξα μόνο boarding pass, κατά την είσοδό μου στο αεροπλάνο, σκαναρα πάλι boarding pass στο αυτόματο μηχάνημα.

Άνετα ταξίδευε άλλος για Ελλάδα στη θέση μου.

Το αυτό και με SAS που πετώ από εκεί. 

Δεν ελέγχουν συνήθως ταυτότητα, μόνο τα αυτόματα μπλιμπλίκια κάμουν σκαν το βαρ-κόντ και είσαι καλά.

Εσύ ως Σουηδός, γιατί δεν πας από Στογχόλμη; Δεν έχεις περισσότερες/φθηνότερες πτήσεις από εκεί;

Από Κοπεγχάγη πιστεύω ότι έχει λιγότερες επιλογές για Ελλάδα(λόγω λιγότερου λαού που γυρνάει θαρρώ).

Τι ψάχνεις να βρεις στην μικρή Ελλαδιτσα? Οι υπάλληλοι του αεροδρομίου είναι όλοι με ένα καφέ στο χέρι και περιμένουν να περάσει η ώρα για να σχολασουν.

Εγώ όσες φορές ήρθα από Αμερική, ποτέ, μα ποτέ όμως δεν μου έχει γίνει οποιοσδήποτε έλεγχος, αντίθετα με Αμερική, Σουηδία, Γαλλία, Σίδνεϊ που σε κάνουν φίλο και φτερό!!

Lol, εγώ έχω άλλη εμπειρία.

Προσωπικά τις φορές που έπρεπε να πετάξω Κοπενχάγη-(μέσω Αθήνας)-Σαλονίκη(και τούμπαλιν), τον περισσότερο έλεγχο(& πρήξιμο) τον είχα φάει στο ΕΛ.Βενιζέλος(στο οποίο απλά άλλαζα Πύλη).

Ήταν επίσης ανάλογο σε "ποιότητα" ψαξίματος με της Κοπεγχάγης, μόνο πιο...χαοτικό στις σειρές αναμονής(και φασαρία! ) :P

• Like 1
Δημοσ.

Μου έχει συμβεί και μένα μερικές φορές και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό να μπω σε connecting flight χωρίς να δείξω διαβατήριο.

Όσον αφορά το υποτιθέμενο σενάριο προφανώς δε γίνεται γιατί οι επιβάτες καταμετρώνται και στην πύλη και μέσα στο αεροπλάνο. Για την ακρίβεια όταν στο αεροπλάνο το πλήρωμα καμπίνας λέει μεταξύ τους boarding is complete προφανώς ο μόνος τρόπος να το ξέρουν αυτό είναι να είναι ενήμεροι για το πόσα άτομα έχουν περάσει την πύλη.

Αλλά εκτός από όλα αυτά γελάω λίγο με το "κενό ασφαλείας" γιατί αυτή η έκφραση σου δίνει την αίσθηση πως πιστεύει κανείς ότι το σύστημα είναι κατά τα άλλα απυρόβλητο, πράγμα που είναι αστείο. Ούτε είναι, ούτε μπορεί να είναι, ούτε θέλουμε να είναι γιατί πάντα η ασφάλεια έρχεται σε σύγκρουση με άλλα πρακτικά θέματα και δεν είναι "δωρεάν". Επομένως όπως και σε όλα τα συστήματα ασφαλείας το ζητούμενο δεν είναι να κυνηγήσεις τη χείμαιρα του "max security" αλλά να αναπτύξεις ένα threat model (από τι ακριβώς προσπαθείς να προστατευτείς) και να εφαρμόσεις ένα σύνολο από κανόνες που σε προστατεύει από αυτό το threat.

Εδώ τώρα ποιό ακριβώς είναι το threat model?

• Like 1
Δημοσ.

Δε νομιζω. Αν ηταν ετσι, ολοι οι εργαζομενοι των αεροδρομιων της χωρας θα ταξιδευαν στο τζαμπα

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...