Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν κατάλαβα καλά εσένα θέλεις να σε εξυπηρετούν όλοι τσάμπα και οι Τράπεζες να πληρώνουν τους υπαλλήλους και τα έξοδα τους από τις καταθέσεις του κόσμου. Ωραίος ως Έλλην.

Εγώ ειδικά ούτε θέλω και ούτε περιμένω μα με εξυπηρετήσει κανένας τζάμπα.

Οι τράπεζες εξ' ορισμού βγάζουν τα έξοδα και τα κέρδη τους από τα χρήματα των καταθετών. Τα δικά μου, τα δικά σου, του κόσμου γενικά. Αγοράζουν χρήμα πιο φθηνά (καταθέσεις) και το πουλάνε πιο ακριβά (δάνεια). Η καλή διαχείριση τους αποφέρει τα κέρδη τους. Οι διάφορες χρεώσεις είναι επικουρικά σε αυτό. Έτσι λειτουργούν οι τράπεζες εδώ και εκατοντάδες χρόνια.

Οι δικές μας τράπεζες όλα αυτά τα χρόνια, αντί αυτού, έχουν επιδοθεί σε ένα αγώνα επιβολής ευφάνταστων χρεώσεων. Τι είναι η πληρωμή φόρων; Μεταφορά από ένα λογαριασμό (δικό σου) σε ένα άλλο λογαριασμό εντός τράπεζας (του δημοσίου) ή κατάθεση μετρητών σε ένα λογαριασμό εντός τράπεζας (του δημοσίου). Σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο οι τράπεζες χρεώνουν 1€-2€ για αυτό;

Ούτε φυσιολογικό είναι, ούτε σωστό είναι, και ούτε το προσπερνώ σφυρίζοντας αδιάφορα γιατί δεν με αφορά (παρ' όλα ότι προσωπικά τα πληρώνω ηλεκτρονικά). Αφορά τον πατέρα μου, τον γείτονα μου, τον διπλανό μου. Και αύριο, στην επόμενη ευφάνταστη χρέωση, θα αφορά και εμένα, και εσένα και όλους.

Οι τράπεζες είχαν πάντα χρέωση όταν πλήρωνες τις οφειλές προς το δημόσιο στα ταμεία τους, απλά μέχρι πέρσι έστελναν τον λογαριασμό στο κράτος. Λογική περικοπή από το κράτος θα έλεγα...

Δίκαιο έχει και το ξέρω. Εκτός από τις πληρωμές στο ταμείο υπάρχει χρέωση ακόμα και για τις ηλεκτρονικές πληρωμές που σήμερα δεν πληρώνουμε κάτι. Είναι όμως η μισή αλήθεια.

- Τα ίδια χρέωναν οι τράπεζες στο κράτος και το ίδιο θα χρεώνουν και σε εμάς; Με τον μέσο φορολογούμενο να πληρώνει κοντά στις 10 φορές το χρόνο φόρο (3* φόρο εισοδήματος, 5* ΕΝΦΙΑ, τέλη κυκλοφορίας, ρυθμίσεις 12-36-100 δόσεων, πρόστιμα κτλ) ο τελικός λογαριασμός θα είναι 10εκ. το χρόνο που πλήρωνε και το δημόσιο; Ή μήπως θα φτάσει 50εκ; Ή μήπως παραπάνω;

- Το ίδιο το κράτος σκέφτηκε καμιά εναλλακτική λύση για τους πολίτες; Αμφιβάλω. Μπορείς πχ να πας στο ταμείο της εφορίας και να πληρώσεις τα τέλη κυκλοφορίας με μετρητά ή κάρτα; Ή σε κάποιο μηχάνημα αυτόματων πληρωμών;

- Το ίδιο το κράτος ενημέρωσε τους πολίτες ότι από φέτος θα πληρώσουν και ένα "νταβατζιλίκι" επιπλέον; Δεν άκουσα κάτι. Τους ενημέρωσε πως υπάρχουν και τα μηχανήματα αυτόματων πληρωμών; Δεν νομίζω. Πρέπει να διαβάζεις insomnia για να μάθεις εναλλακτικούς τρόπους;

- Το ίδιο το κράτος σκέφτηκε πως αφού είναι υποχρεωτικό και μονόδρομος η πληρωμή μέσω τραπεζών να επιβάλει στις τράπεζες και ένα είδος διατίμησης; Να υπάρχει κάποιο περιορισμό στο τι και πόσο θα χρεώσουν; Δεν νομίζω.

• Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

κανονικά η κάθε εφορία πρέπει να βάλει 10-15 pos απ έξω για να πληρώνουμε τα τέλη κτλ με κάρτα και να χρεώνετε εκείνη τα έξοδα του

Δημοσ.

Μ'αρεσει που συνεχιζετε να λετε τη λεξη κρατος,λες και υφισταται τετοιο πραμα πλεον στην Ελλαδα.

Καλημέρα κι εγώ e-banking περισσότερο χρησιμοποιώ αλλά ρε παιδιά άμα χρησιμοποιούσαμε όλοι μόνο e-banking τότε σταδιακά τα γκισέ θα κλείνανε τελείως άνθρωποι θα έχαναν τις δουλειές τους και όλα τα σχετικά. Απο την μία συμφωνώ ότι το e-banking και οι κάρτες διευκολύνουν ειδικά τους ανθρώπους που είναι νόμιμοι αλλά αυτό για το e-banking και γενικότερα πιστεύω ότι χρειάζεται ο ανθρώπινος παράγοντας.

what?

• Like 2
Δημοσ.

Οι τράπεζες εξ' ορισμού βγάζουν τα έξοδα και τα κέρδη τους από τα χρήματα των καταθετών. Τα δικά μου, τα δικά σου, του κόσμου γενικά. Αγοράζουν χρήμα πιο φθηνά (καταθέσεις) και το πουλάνε πιο ακριβά (δάνεια). Η καλή διαχείριση τους αποφέρει τα κέρδη τους. Οι διάφορες χρεώσεις είναι επικουρικά σε αυτό. Έτσι λειτουργούν οι τράπεζες εδώ και εκατοντάδες χρόνια.

Οι δικές μας τράπεζες όλα αυτά τα χρόνια, αντί αυτού, έχουν επιδοθεί σε ένα αγώνα επιβολής ευφάνταστων χρεώσεων. Τι είναι η πληρωμή φόρων; Μεταφορά από ένα λογαριασμό (δικό σου) σε ένα άλλο λογαριασμό εντός τράπεζας (του δημοσίου) ή κατάθεση μετρητών σε ένα λογαριασμό εντός τράπεζας (του δημοσίου). Σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο οι τράπεζες χρεώνουν 1€-2€ για αυτό;

Ούτε φυσιολογικό είναι, ούτε σωστό είναι, και ούτε το προσπερνώ σφυρίζοντας αδιάφορα γιατί δεν με αφορά (παρ' όλα ότι προσωπικά τα πληρώνω ηλεκτρονικά). Αφορά τον πατέρα μου, τον γείτονα μου, τον διπλανό μου. Και αύριο, στην επόμενη ευφάνταστη χρέωση, θα αφορά και εμένα, και εσένα και όλους.

Δίκαιο έχει και το ξέρω. Εκτός από τις πληρωμές στο ταμείο υπάρχει χρέωση ακόμα και για τις ηλεκτρονικές πληρωμές που σήμερα δεν πληρώνουμε κάτι. Είναι όμως η μισή αλήθεια.

- Τα ίδια χρέωναν οι τράπεζες στο κράτος και το ίδιο θα χρεώνουν και σε εμάς; Με τον μέσο φορολογούμενο να πληρώνει κοντά στις 10 φορές το χρόνο φόρο (3* φόρο εισοδήματος, 5* ΕΝΦΙΑ, τέλη κυκλοφορίας, ρυθμίσεις 12-36-100 δόσεων, πρόστιμα κτλ) ο τελικός λογαριασμός θα είναι 10εκ. το χρόνο που πλήρωνε και το δημόσιο; Ή μήπως θα φτάσει 50εκ; Ή μήπως παραπάνω;

- Το ίδιο το κράτος σκέφτηκε καμιά εναλλακτική λύση για τους πολίτες; Αμφιβάλω. Μπορείς πχ να πας στο ταμείο της εφορίας και να πληρώσεις τα τέλη κυκλοφορίας με μετρητά ή κάρτα; Ή σε κάποιο μηχάνημα αυτόματων πληρωμών;

- Το ίδιο το κράτος ενημέρωσε τους πολίτες ότι από φέτος θα πληρώσουν και ένα "νταβατζιλίκι" επιπλέον; Δεν άκουσα κάτι. Τους ενημέρωσε πως υπάρχουν και τα μηχανήματα αυτόματων πληρωμών; Δεν νομίζω. Πρέπει να διαβάζεις insomnia για να μάθεις εναλλακτικούς τρόπους;

- Το ίδιο το κράτος σκέφτηκε πως αφού είναι υποχρεωτικό και μονόδρομος η πληρωμή μέσω τραπεζών να επιβάλει στις τράπεζες και ένα είδος διατίμησης; Να υπάρχει κάποιο περιορισμό στο τι και πόσο θα χρεώσουν; Δεν νομίζω.

κοίτα ειναι ωραίο να γκρινιάζουμε αλλά το να λες "δεν το διάβασα άρα δεν ενημέρωσαν" δεν στέκει λογικά.

τι σου φαίνεται πιο λογικό οτι εμείς που το γνωρίζουμε έχουμε μπάρμπα στην Κορώνη και μας ειπε το μυστικό. ή οτι εσύ απλά δεν ενημερώθηκες? :)

και btw είχα διαβάσει την σχετική είδηση απο αρχές καλοκαιριού, και την πέτυχα αρκετές φορές μέχρι την εφαρμογή της.

Δημοσ.

Να με συμπαθάτε αλλά μερικοί νομίζετε ότι οι Τράπεζες είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα. Επιχειρήσεις είναι σαν την δικιά σου και κοιτάν να βγάλουν κέρδος από όπου μπορούν, προσφέροντας υπηρεσίες και ανταγωνιζόμενες η μια την άλλη. Οταν πληρώνεις τη ΔΕΗ στην ΈΒΓΑ της γειτονιάς σου γιατί δεν διαμαρτύρεσαι για τη προμήθεια που παίρνει ο μπακάλης;

Αν δεν γουστάρεις πήγαινε στην Τράπεζα, βγάλε μια τραπεζική επιταγή σε διαταγή της ΔΟΥ ανέξοδα ( γιατί η ΔΟΥ δεν δέχεται μετρηταά- γιατί αραγε;) και μετά πήγαινε και στη ΔΟΥ και κάτσε στην ουρά μισή μέρα να πληρώσεις τα τέλη κυκλοφορίας χωρίς το 1,5 ευρώ.

Ωραίος ο καπιταλισμός έτσι; Όσο δεν θίγεται η τσέπη μας.

Δημοσ.

Δεν θα αργησει και η ημερα που θα χρεωνεται οποιδηποτε συνναλαγη.Οχι μονο μεσω ε-banking ,αλλα και μεσω κλ@νιας.Και θα ζητανε και κοστος φυλαξεις χρηματων σε τραπεζες.Να δω τοτε τη πειτε μαγκες και φαν του πλαστικου και ηλεκτρονικου χρηματος.

να σε δω εσενα να σηκωνεις ολα τα λεφτα σου και να στηνεσαι καθε μερα σε δεη ευδαπ οτε τελη κυκλοφοριας φορο εισοδηματος φπα και ολα τα καλα. και νασαι μονος σου να πρεπει να φευγεις απ τη δουλεια σου για να πληρωσεις μαλακιες.

Είναι σίγουρο αυτό? Εγώ εδώ και χρόνια πληρώνω ΔΕΥΑΠ(ΔΕΥΑ Πάτρας) μέσω winbank επειδή δεν κρατάει προμήθεια, τελευταία φορά ήταν 15/11/17.

ναι όπως και η δεη αμα δε πληρωσεις απ το site της.

Δημοσ.

Το χειρότερο δεν είναι να σου χρεώνουν 1.5 ευρώ για το γκισέ. Υποθέτεις ότι πληρώνεις προμήθεια επειδή σε εξυπηρετεί υπάλληλος. Που και πάλι πολλά είναι αλλά τέλος πάντων.

Το χειρότερο είναι να σου κρατάνε προμήθεια από ebanking. Να δώσεις προμήθεια για το ebanking γιατί; Γιατί κουράζεις την βάση δεδομένων; Ή για τις υπερωρίες της βάσης δεδομένων; Έχει παιδιά και παίρνει και επίδομα; Αυτό είναι πραγματικό νταβατζιλίκι.

• Like 2
Δημοσ.

Είναι σίγουρο αυτό? Εγώ εδώ και χρόνια πληρώνω ΔΕΥΑΠ(ΔΕΥΑ Πάτρας) μέσω winbank επειδή δεν κρατάει προμήθεια, τελευταία φορά ήταν 15/11/17.

Εδώ και χρόνια στην Εθνική η προμήθεια είναι 0.30 λεπτά για την ΕΥΔΑΠ.

Δημοσ.

Είναι.

Όπως και να προσπαθήσω να πληρώσω την ΕΥΔΑΠ, είτε μέσω του winbank είτε μέσω του site της ΕΥΔΑΠ (το οποίο με βγάζει σε άλλη σελίδα ειδικά για τις πληρωμές) υπάρχει χρέωση.

Και, για όσους με ξέρουν, θα καταλάβουν ότι ο τρόπος ζωής μου δεν δικαιολογεί το να μανουριάζω  για 50 λεπτά 4 φορές το χρόνο. Τουλάχιστον σε οικονομικό επίπεδο. "Σπαταλάω" πολύ περισσότερα σε βλακείες.

Απλά είναι για το γαμώτο.

Δημοσ.

Καλημέρα, σε μηχανάκι της αλφα πλήρωσα το ένα τέλος κυκλοφορίας χωρίς καμία προμήθεια.Δεν ξέρω εάν θέλει προμήθεια η Πειραιώς μέσω ebanking, αλλιώς Τετάρτη θα πάω και για το άλλο.

Δημοσ.

Η δουλειά της τράπεζας είναι παροχή υπηρεσιών. Η παροχή αυτή λοιπόν χρεώνεται. Όσον αφορά την προμήθεια που κρατάτε μέσω e-banking επίσης είναι λογική.Υπάρχουν και εκεί έξοδα για την κάθε εταιρία. Είναι σαν να κάνετε παράπονο γιατί πληρώνεται δεδομένα στο κινητό σας. Και για το κομμάτι που έχει γίνει η όλη αναστάτωση για την εφορία και τα σήματα η alpha που γνωρίζω δίνει 6 διαφορετικούς τρόπους πληρωμής για την εφορία και 5 για τα σήματα. Μόνο το ταμείο έχει προμήθεια. Την στιγμή που μιλάμε βέβαια. Η δουλειά του Ταμείου Δεν είναι να πληρώνει σήματα και εφορία που είναι πλέον το 70% των συναλλαγών. Είναι να πουλάει και να πληρώνει προϊόντα της τράπεζας πράγμα που δεν μπορεί να γίνει. Οπότε ωθεί τον κόσμο στους εναλλακτικούς τρόπους πληρωμών εκτός των ταμείων. Συν το ότι όταν γίνει αυτό δεν θα υπάρχει ανάγκη για ταμεία και για τόσα κατάστημα

• Like 1
Δημοσ.

Είναι.

Όπως και να προσπαθήσω να πληρώσω την ΕΥΔΑΠ, είτε μέσω του winbank είτε μέσω του site της ΕΥΔΑΠ (το οποίο με βγάζει σε άλλη σελίδα ειδικά για τις πληρωμές) υπάρχει χρέωση.

Ok, φαντάζομαι πως αυτό γίνεται επειδή άλλη συμφωνία έχει με την Πειραιώς η ΕΥΔΑΠ και άλλη η ΔΕΥΑΠ μια και είναι διαφορετικές εταιρείες/επιχειρήσεις.

Δημοσ.

Η δουλειά της τράπεζας είναι παροχή υπηρεσιών. Η παροχή αυτή λοιπόν χρεώνεται............................

Πολύ σωστά. Αυτή είναι η "δουλειά" της. Και αφού είπαμε για το ποια είναι η δουλειά της ας πούμε και για το ότι η τράπεζα είναι μια επιχείρηση (αφού έχει αντικείμενο και πληρώνεται γι' αυτό).

Γιατί όμως πριν κάποια χρόνια την πλήρωσα αυτή την "επιχείρηση" (κι εσύ και όλοι οι υπόλοιποι) όταν δεν πήγε καλά η "δουλειά" της ενώ δεν έκανα το ίδιο για το ψιλικατζίδικο του κυρ Φάνη στη γωνία;

Τί θέλω να πω με αυτό;

Οι τράπεζες είναι όντως τελείως ιδιαίτερη ιστορία αλλά δεν μπορεί όταν είναι να καλύψουμε τα "σπασμένα" τους να τις αντιμετωπίζουμε σαν κάτι διαφορετικό αλλά όταν είναι να δικαιολογήσουμε χρεώσεις, προμήθειες, κλπ να τις ερμηνεύουμε με υπεραπλουστευτικούς όρους αγοράς.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...