Προς το περιεχόμενο

Downgrade macbook

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλα τωρα με τον imac θα αλλαξουν τα πραγματα. Γιατι δεν ειναι τοσο προσωπικος οπως το laptop και μονο απο περιεργεια θα κολλησεις και εσυ με το mac os. Κατσε να δεις που περισσοτερο θα τον χειριζεσαι εσυ παρά η κορη σου....Μας τα εχουν πει και αλλοι αυτα αλλα στο τελος ξυριζουν τον γαμπρο...

Χαχα...Αποκλειεται γιατι δεν αφηνει να αγγιζουν τα δικα της πραγματα !!!

• Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Με ενοχλουν οι περιορισμοι ου εχει στα τηλεφωνα η apple οπως κοιη χρηση bluetooth με αλλα μη apple κλπ .

Για υπολογιστη εχω και μια ηλικια που δε θα καθομουν να μαθω το λειτουργικο τους .Δεν εχω και κανενα λογο ...

Επισης τα windows για τις απαιτησεις που εχω ειναι μια χαρα . Ισως για καποια αλλα προγραμματα φωτογραφιας , ηχου , video κλπ τα mac να ειναι καλυτερα  αλλα δεν με αφορουν.

Τωρα το ειδα αλλα ξεφευγει πολυ η τιμη .

Το ίδιο θα ξεφύγει κι αν πας σε αλλαγή ή προσθήκη εξ. SSD.

Επίσης μπορείς να γλυτώσεις και τα 230, που πρακτικά αγόρασες 1 χρόνο επέκταση. Αν θες να είσαι ασφαλής για τρία χρόνια, μπορείς να πάρεις του χρόνου το Apple Care.

• Like 1
Δημοσ.

Το ίδιο θα ξεφύγει κι αν πας σε αλλαγή ή προσθήκη εξ. SSD.

Επίσης μπορείς να γλυτώσεις και τα 230, που πρακτικά αγόρασες 1 χρόνο επέκταση. Αν θες να είσαι ασφαλής για τρία χρόνια, μπορείς να πάρεις του χρόνου το Apple Care.

Η Apple ποση εγγυηση δινει ???

Για infoquest ξερω οτι για κινητα αγορασμενα απο Ελλαδα δινει δυο χρονια .

Δημοσ.

Για ποιο λόγο χρησιμοποιει Mac, έχει περιορισμους σε εφαρμογες που χρησιμοποιει;

Να γυρισει σε Windows το έχει σκεφτει;

Δεν θελει windows...Για αυτο μιλησα για κοληματα σε οπαδους των mac.Λεει οτι υα mac ειναι πιο γρηγορα .Εγω δεν τα ξερω και δεν εχω γνωμη.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η Apple ποση εγγυηση δινει ???

Για infoquest ξερω οτι για κινητα αγορασμενα απο Ελλαδα δινει δυο χρονια .

Η Apple έναν χρόνο. Η infoquest δύο. Το Apple Care μπορείς να το αγοράσεις έως και μία μέρα πριν λήξει η εγγύηση της Apple (1 χρόνο).

Ξαναλέω, αν δεν την καλύψουν οι επιδόσεις τού HDD και πάει για αλλαγή ή προσθήκη SSD, το κόστος θα έρθει σχεδόν το ίδιο για ένα σαφώς υποδεέστερο μηχάνημα.

Επεξ/σία από CheOnWeb
  • Like 2
Δημοσ.

Θα τοποθετηθώ κι εγώ κι ας κινδυνέψω να παρεξηγηθώ (μέρες που είναι).

κ. Γιάννη, με όλη την εκτίμηση και με όλο το σεβασμό, έχετε ένα σχετικά κακό ελάττωμα. Δεν ακούτε / διαβάζετε ό,τι σας γράφουν οι πιο έμπειροι από εσάς ενώ - ακόμα χειρότερα - δεν ρωτάτε πριν προβείτε σε αγορές. Ρωτάτε κατόπιν εορτής. Φυσικά, είναι δικαίωμά σας τόσο το τί θα κάνετε με τα χρήματά σας όσο και το τί αποφάσεις θα πάρετε. Δεν σημαίνει πως πρέπει να συμβουλευτείτε το forum. Επειδή όμως παρακολούθησα τόσο το παλαιότερο thread με το macbook pro όσο κι αυτό που έχετε ανοίξει, πραγματικά δεν βοηθάτε την συζήτηση.

Πριν κάνετε την επισκευή στο macbook pro, πολλοί σας λέγαμε πως δεν αξίζει. Αφού όμως το αποφασίσαστε, σας λέγαμε επίσης πως θα χρειαστεί απαραίτητα SSD. Παραόλ'αυτά, θεωρήσατε πως το imac με HDD είναι η βέλτιστη αγορά έναντι αναβάθμισης του macbook pro (ενώ ήδη έχετε επενδύσει χρήματα πάνω του). 

Θέμα macbook pro 

Αν αλλάζατε τον σκληρό με SSD (80Ε), την στιγμή αυτή θα είχατε ένα λειτουργικότατο macbook pro, απίστευτα γρήγορο και καμία σχέση με το μηχάνημα που έχετε τώρα. Θα χρειαζόσαταν μία εξωτερική θήκη (10Ε) για τον παλιό σκληρό και σε μία ώρα θα είχατε ένα καινούριο μηχάνημα. 

Θέμα imac

Οτιδήποτε αγοράσει κανείς σήμερα (ειδικά στα 1500Ε) χωρίς ssd είναι πραγματικά κρίμα. 

Προφανώς και συμφωνώ απόλυτα με όλους τους προλαλήσαντες σε όσα σας προτείνουν. Και συμφωνώ καθώς χρησιμοποιώ τόσο mac όσο και windows κι έχω δοκιμάσει όλες τις λύσεις, μέχρι και boot σε imac (σε αυτό που πήρατε εσείς) από εξωτερικό SSD. Γνώμη μου, πραγματικά τα 1500Ε για τον συγκεκριμένο imac είναι κρίμα. Όσο για τον SSD σε windows έναντι απλού HDD, θα μου επιτρέψετε να σημειώσω πως και πάλι με βρίσκετε αντίθετο με αυτή την άποψη 100%. 

Τα παραπάνω τα γράφω με καλή διάθεση και με όλο το σεβασμό προς το πρόσωπό σας, όπως θα τα έλεγα σε ένα καλό μου φίλο. Ενδεχομένως να ακούγομαι αιχμυρός κι εριστικός, αλλά δεν υπάρχει άλλος τρόπος.

Καλές γιορτές,

Παναγιώτης

Δημοσ.

Παναγιωτη αν προσεξες το macbook ή το Ιmac δεν ειναι δικα μου αλλα της κορης μου και αυτη αποφασιζει για το υψος χρηματων και αν αξιζε η παλια επισκευη . Εγω απλα να βοηθησω οσο μπορω μιας και δεν εχω ιδεα απο mac . Σκεφητηκε πριν παρει το imac να βαλει ssd στο παλιο αλλα δεν ηταν καθολου σιγουρη οτι θα την ικανοποιει . Απο οτι ειδα εχει αλλο επεξεργαστη i5 μνημες διπλασιες κλπ και ειναι και υπολογιστης οχι φορητος .

Η συγκριση ειναι σε κατι ανομοια .

Δεν υπαχει θεμα παρεξηγησης .

Καλες γιορτες.

Δημοσ.

Παναγιωτη αν προσεξες το macbook ή το Ιmac δεν ειναι δικα μου αλλα της κορης μου και αυτη αποφασιζει για το υψος χρηματων και αν αξιζε η παλια επισκευη . Εγω απλα να βοηθησω οσο μπορω μιας και δεν εχω ιδεα απο mac . Σκεφητηκε πριν παρει το imac να βαλει ssd στο παλιο αλλα δεν ηταν καθολου σιγουρη οτι θα την ικανοποιει . Απο οτι ειδα εχει αλλο επεξεργαστη i5 μνημες διπλασιες κλπ και ειναι και υπολογιστης οχι φορητος .

Η συγκριση ειναι σε κατι ανομοια .

Το έχω προσέξει πως είναι της κόρης σας. Και πάλι όμως, δεν βοηθάται η συζήτηση γιατί ουσιαστικά ζητάτε την γνώμη μας σε αποφάσεις που έχουν ήδη παρθεί από μέρους σας. Με άλλα λόγια, είσαι σα να γράφουμε για να τα δούμε εμείς. Ακόμα και η σύγκριση που κάνετε μεταξύ του imac και του macbook pro δεν ισχύει. Σαφέστατα ο imac θα πηγαίνει πιο γρήγορα από το macbook pro, αλλά θα εκπλαγείτε αν κάνετε σύγκριση του imac με τον macbook pro ΜΕ SSD.

Όπως και να έχει, θεωρώ πως η κόρη σας έχει κάνει σχετικά κακές επιλογές στο θέμα του υπολογιστή και των αναγκών της.

Καλές γιορτές και πάλι :) 

• Like 1
Δημοσ.

Το έχω προσέξει πως είναι της κόρης σας. Και πάλι όμως, δεν βοηθάται η συζήτηση γιατί ουσιαστικά ζητάτε την γνώμη μας σε αποφάσεις που έχουν ήδη παρθεί από μέρους σας. Με άλλα λόγια, είσαι σα να γράφουμε για να τα δούμε εμείς. Ακόμα και η σύγκριση που κάνετε μεταξύ του imac και του macbook pro δεν ισχύει. Σαφέστατα ο imac θα πηγαίνει πιο γρήγορα από το macbook pro, αλλά θα εκπλαγείτε αν κάνετε σύγκριση του imac με τον macbook pro ΜΕ SSD.

Όπως και να έχει, θεωρώ πως η κόρη σας έχει κάνει σχετικά κακές επιλογές στο θέμα του υπολογιστή και των αναγκών της.

Καλές γιορτές και πάλι :)

Οχι δεν ζητησα γνωμη αλλα τροπο να γινει downgrade το παλιο για να μην παει για πεταμα. Νομιζω ετσι ξεκινησα το θεμα .

Δημοσ.

Οχι δεν ζητησα γνωμη αλλα τροπο να γινει downgrade το παλιο για να μην παει για πεταμα. Νομιζω ετσι ξεκινησα το θεμα .

Έχετε δίκιο, απλά στην πορεία ξέφυγε η συζήτηση. Ο λόγος προφανής. 

Απαντώ ευθέως λοιπόν.

Δεν χρειάζετε donwgrade. Είναι κρίμα και θα έχετε άλλα προβλήματα όπως αναφέρθηκε παραπάνω. Η μόνη λύση είναι upgrade με SSD για να έχετε ένα λειρτουργικότατο υπολογιστή - γρηγορότερο από τον imac. Ειδάλλως, απλά βάλτε windows 7. Και πάλι, εξαιρετικά λανθασμένη επιλογή η επισκευή του macbook pro την στιγμή που δεν είχατε σκοπό να βάλετε SSD.

• Like 1
Δημοσ.

Έχετε δίκιο, απλά στην πορεία ξέφυγε η συζήτηση. Ο λόγος προφανής. 

Απαντώ ευθέως λοιπόν.

Δεν χρειάζετε donwgrade. Είναι κρίμα και θα έχετε άλλα προβλήματα όπως αναφέρθηκε παραπάνω. Η μόνη λύση είναι upgrade με SSD για να έχετε ένα λειρτουργικότατο υπολογιστή - γρηγορότερο από τον imac. Ειδάλλως, απλά βάλτε windows 7. Και πάλι, εξαιρετικά λανθασμένη επιλογή η επισκευή του macbook pro την στιγμή που δεν είχατε σκοπό να βάλετε SSD.

Ευχαριστω. Η επισκευη του macbook ξεκινησε με πληκτρολογιο λεμε αντε 120 ευρω και με μπαταρια 170 ευρω . Μετα χωρις λογο ενω η οθονη δουλευε ειχε προβληματα αλλα 160 ευρω ...Συνολικα 330 ευρω...χαμενα .

Τωρα η επιλογη εγινε...Πιο μετα ισως με 130-150 ευρω ισως μπει ενας ssd στο macbook.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μιας και ειχαμε ξεφυγει απο το θεμα τελικα θα παρει την Παρασκευη αυτον με fusion δισκο

Χωρις επεκταση εγγυησης με 230 ευρω αφου απο οτι ειδα την δινει πιο φτηνα με 189 ευρω η ιδια η Apple αν καταλαβα καλα εστω λιγο πριν ληξει η ετησια εγγυηση

https://service.i-system.gr/applecare/#support

Δεν υπηρχε διαθεσιμοτητα σε Αττικη αλλα μονο σε Κορινθο και θα ερθει απο κεντρικες αποθηκες .

Για να δουμε ποση διαφορα θα εχει απο το παλιο macbook.  Χωρις να ειμαι σχετικο μαλλον μεγαλη .

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
  • Like 3
Δημοσ.

Μιας και ειχαμε ξεφυγει απο το θεμα τελικα θα παρει την Παρασκευη αυτον με fusion δισκο

Χωρις επεκταση εγγυησης με 230 ευρω αφου απο οτι ειδα την δινει πιο φτηνα με 189 ευρω η ιδια η Apple αν καταλαβα καλα εστω λιγο πριν ληξει η ετησια εγγυηση

https://service.i-system.gr/applecare/#support

Δεν υπηρχε διαθεσιμοτητα σε Αττικη αλλα μονο σε Κορινθο και θα ερθει απο κεντρικες αποθηκες .

Για να δουμε ποση διαφορα θα εχει απο το παλιο macbook.  Χωρις να ειμαι σχετικο μαλλον μεγαλη .

Καλα ...ετοιμάσου να μαθεις τι εστι mac... Θα μεινεις παγωτο μονο απο την οθόνη...

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...