Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1585811/me-kapelo-fpa-to-perivallontiko-telos-stis-plastik.html

Υοθετειται επιτελους το παραπανω μετρο και στην Ελλαδα. Τα ωφελη, παρα πολλα, απο περιβαλλοντολογικά μεχρι οικονομικα.

Σε πολλες χωρες του εξωτερικου ειναι ολα αυτα δεδομενα, και ο κοσμος χρησιμοποιει ειτε σκληρες σακουλες πολλων χρησεων, ειτε σακιδια για τα ψωνια του.

Ωστοσο κλασικα θα πρεπει να δημιουργηθει και εδω προβλημα απο το πουθενα. Υπαρχει ενας έμμεσος εκβιασμος απο τα super markets, μιας και σε οσα εχω προσπαθησει, απαγορευεται να κυκλοφορεις εντος της επιχειρησης (για τους αντρες) με καποιο σακιδιο η τσαντα, και θα πρεπει να μενει κλειδωμενη η να παραδιδεται στο χωρο υποδοχης.

Κοινως, απλα τωρα βρισκουν ενα τροπο για να βγαζουν επιπλεον χρηματα, με το να χρεωνουν τις σακουλες, αδιαφοροντας πρακτικα για το περιβαλλοντολογικό κομματι.

Μονο σε εμενα φαινεται παραλογη η συγκεκριμενη πρακτικη των super market;

Επεξ/σία από Getta Robo
  • Like 3
  • Απαντ. 905
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Στο εξωτερικο παντως δεν απαγορεύεται να μπεις με σακίδιο σε σουπερ... Βλεπεις παρα πολλούς πχ ποδηλάτες που πανε με τσάντα πλάτης και κάνουν τα ψώνια τους...

• Like 1
Δημοσ.

Ειχα δοκιμασει χρονια πριν με μεγαλο σακιδιο πλατης, σε σκλαβενιτη στη Καλλιθεα και μου ειχαν πει να το αφησω στην εισοδο, δοκιμασα  πριν λιγο καιρο με σακουλα μπλε πολλων χρησεων παλι στο ιδιο καταστημα και μου ειπαν επισης να τα αφησω στην εισοδο.

Το ιδιο ειπανε προσφατα σε φιλο και στα lidl εδω. Θα ρωτησω την επισημη σελιδα του σκλαβενιτη για την πολιτικη τους, ειναι τραγικο παντως να καθιερωθει και καλα με το ζορι η πωληση αντι να μπορεις να μπεις με την δικη σου πολλων χρησεων.

Ευρωπη οσους φιλους και γνωστους εχω παντως, μπαινουν κανονικα για αγορες διχως προβληματα.

• Like 3
Δημοσ.

Και από την νομική πλευρά να το δεις δεν μπορεί να σου απαγορέψει να μπεις με σακίδιο μέσα στο σούπερ μάρκετ. Με την ίδια λογική θα πρέπει να μην αφήνει γυναικειες τσάντες κλπ.

Σχετικά με τη χρέωση στις πλαστικές σακούλες πολύ θετικό μέτρο. Θα σταματήσουν και τα γερόντια να ρίχνουν 10 σακούλες μαζί με το γάλα και το γιαούρτι μέσα στη σακούλα

• Like 3
Δημοσ.

Και από την νομική πλευρά να το δεις δεν μπορεί να σου απαγορέψει να μπεις με σακίδιο μέσα στο σούπερ μάρκετ. Με την ίδια λογική θα πρέπει να μην αφήνει γυναικειες τσάντες κλπ.

αυτο ακριβως ειχα στο νου, να πεις οτι μπηκα με καμια βαρκα για τσαντα οπως κυκλοφορουν καποιες.. περιμενω απαντηση απο το σκλαβενιτη και θα την παραθεσω εδω.

• Like 1
Δημοσ.

Και με αυτό το μέτρο θα χάσουμε,ειδικά τις μέρες των απεργιών στα σκουπίδια, εκείνο το ποιλύχρωμο παζλ

που βλέπαμε στους λόφους σκουπιδιών με όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ να διαφημίζονται σε αυτούς

(ειδικά Σκλαβενίτης και Α Β ) που οι σακούλες ήταν δωρεάν και όλοι έβαζαν από ένα πράγμα στην κάθε μία

για να πάρουν περισσότερες και να έχουν για τα σκουπίδια. :-D

• Like 2
Δημοσ.

Κλαιν μαιν η χρέωση.Ολοι θα συνεχίσουν κανονικά να χρησιμοποιούν σακούλες και θα χρεώνονται 2 ευρώ τον χρόνο . γίνεται χρόνια τώρα με το γερμανικό σούπερ μάρκετ. Για το οικολογικό του πράγματος πάντως μην νομίζετε ότι το κράτος νοιαστηκε Ξαφνικά. Απλά τα πρόστιμα που πληρωνε το κράτος θα τα πληρώνουν οι πολίτες πλέον άμεσα. Ακριβώς όπως οι προμήθειες στις συναλλαγές για οφειλές δημοσίου στο δίπλα θέμα που δεν καταλαβαινω και γιατί έχει πάει 15 σελίδες.

• Like 9
Δημοσ.

http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1585811/me-kapelo-fpa-to-perivallontiko-telos-stis-plastik.html

Κοινως, απλα τωρα βρισκουν ενα τροπο για να βγαζουν επιπλεον χρηματα, με το να χρεωνουν τις σακουλες, αδιαφοροντας πρακτικα για το περιβαλλοντολογικό κομματι.

Μονο σε εμενα φαινεται παραλογη η συγκεκριμενη πρακτικη των super market;

Δεν είναι πρακτική των σούπερ μάρκετ αλλά του κράτους αφού τα χρήματα αυτά,αυτό θα τα εισπράτει ως περιβαλλοντολογικό τέλος

• Like 3
Δημοσ.

Την πολλών χρήσεων δεν μπορούν να την απαγορέψουν, αφού υποτίθεται το μέτρο είναι για να μη ξοδεύουμε άσκοπα πολλές πλαστικές σακούλες!

Βλέπω σύστημα - κιβώτιο όπως στα lidl! :D

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υποκριτικό ή εμένα μου φαίνεται;

"Απαγορεύεις" τη χρήση σακούλας έμμεσα, αφού τη χρεώνεις, αλλά από την άλλη δεν κάνεις κάτι ουσιαστικό για αυτό. Άντε στο σούπερ-μάρκετ δεν πήρα πλαστική σακούλα.

Τα σκουπίδια πώς θα τα βγάλω έξω; Ε; Πάλι σακούλα...Οπότε, ποιό το όφελος; Μάλλον το ζήτημα ήταν να μετακυλίσουν το κόστος και να αναγκάσουν τον καταναλωτή να αγοράζει τις κλασικές μαύρες.

Αν πραγματικά αγαπούν το περιβάλλον, περιμένω να δω κάδους ξεχωριστούς για πλαστικό,τρόφιμα ανά 1-2 πολυκατοικίες και για γυαλί,μέταλλο,χαρτί ανά περισσότερες.

Αυτό που γίνεται εδώ και χρόνια λίγο πιο βόρεια από την Ελλάδα...

Επεξ/σία από Lanike71
  • Like 10
Δημοσ.

Πολύ καλά κάνουν με την χρέωση γιατί πραγματικά έχει παραγίνει η φάση του "παίρνω 10 σακούλες για ένα γάλα".

Όλα αυτά έχουν επίπτωση και περιβαλλοντική (ξέρω, ψιλά γράμματα :-) ) αλλά και οικονομική (σε όλους). Γιατί δεν πιστεύω κανείς να νομίζει ότι οι "δωρεάν" σακούλες είναι δωρεάν. Όχι βέβαια πως το κόστος τους, το οποίο σίγουρα έχει μετακυλιστεί στην τελική τιμή, ξαφνικά θα πάψει να υπάρχει. Απλά κάποιοι θα το ξαναματαπληρώνουν.

Σχετικά πρόσφατη φάση στο Lidl. Μπροστά μου στην ουρά είναι κύριος 65-70 χρονών με αρκετά πράγματα. Πληρώνει και τα βάζει στο καρότσι απαντώντας αρνητικά στην ερώτηση "σακούλες θέλετε;".

"Μπράβο" σκέφτομαι. Μάλλον έχει σακούλες πολλών χρήσεων στο αυτοκίνητο. Πληρώνω και πάω κι εγώ στο parking. Εκεί τον βλέπω να ανοίγει την μία πόρτα και να βγάζει μια "χεριά" σακούλες Σκλαβενίτη αχρησιμοποίητες και να βάζει μέσα τα πράγματα, ο μουρτζόβλαχος. Πλήρωνε τώρα μεγάλε να στρώσεις.

Για την ιστορία χρησιμοποιώ υφασμάτινη από χοντρό ύφασμα εδώ και πολλά χρόνια (την είχα πάρει από το Praktiker) κι έχω βολευτεί απίθανα. Σίγουρα έπαιρνα που και που και πλαστική (κυρίως όταν τύχαινε να φωνίσω πράγματα χωρίς να το έχω προγραμματίσει, άρα η τσάντα ήταν στο σπίτι). Και βέβαια βόλευε η πλαστική για σκουπίδια, αλλά.......

• Like 2
Δημοσ.

Μπορεις και σκουπίδια - ανακύκλωση να τα βαζεις σε τσαντες πολλων χρησεων και ο,τι λερώνει (φλούδες, αποφάγια, κλπ) σε μικρό κάδο που τον αδειάζεις στα σκουπίδια και τον πλένεις με τα πιάτα στο τέλος της μέρας.

Κάποιοι δημοι εχουν κομποστοποιητές και σε άλλους θα βάλουν κάδους χαρτιού. Σιγά σιγα γίνονται αυτά, δεν μπορείς από τη μια μερα στην αλλη.

• Like 4
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...