basilis_k6 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, Vassilis_24 είπε Aς είμαστε σε κάτι πρωτοπόροι αντί ν'ακολουθούμε το παρελθόν των ανεπτυγμένων... 1,5 χρόνο πριν στη Γερμανία... Αλλά εδώ μόλις το πρότεινα, μέχρι και συνωμοσιολόγο με είπαν... μακάρι να γίνει και εδω αλλα αυτο εναπόκειται στο κατάστημα. Αρχικά η καλύτερη λύση ειναι το μικρο κοστος της σακούλας. Σιγα σιγα θα γίνουν και άλλα, πριν φτάσει να στοιχίζει 50 λεπτά η σακούλα θα έχεις συνηθίσει να κουβαλάς μια μαζί σου και δεν θα σε ενδιαφέρει η χρέωση. Δεν μπορείς να κάνεις τοσο μεγάλες αλλαγες γρήγορα. Εδω σου λέει χαλάμε ανα ατομο 300 σακούλες το χρόνο στην ελλάδα. Ας παμε στις 200 που ειναι ήδη τεράστια μειωση και βλέπουμε. Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2018 από basilis_k6
DrLo Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, Vassilis_24 είπε Με κάλυψες... Οπότε προτιμάς την ευκολία σου (που δεν καταλαβαίνω γιατί η χρήση μίας πλαστικής σακούλας είναι μεγαλύτερη ευκολία από μία βιοδιασπώμενη ή όποια άλλη, εκτός απ'το ότι θα πρέπει να προμηθευτείς τέτοιες) και δε σ'ενδιαφέρει το οικολογικό κομμάτι. Οπότε φαντάζομαι ότι μαζεύεις όλα τα σκουπίδια σου μαζί και τα πετάς και σε όποιον κάδο βρεις, γιατί όντως είναι μεγαλύτερη ευκολία αυτό. Άρα απορώ γιατί συνεχίζεις και σχολιάζεις στο συγκεκριμένο θέμα... Εγωιστικά το βλέπεις εσύ που δε θες να χαλάσεις τη βολή σου... Περίπου Μεταξύ πλαστικής και βιοδιασπόμενης είμαι ψιλοουδέτερος ... all other the same Μεταξύ πλαστικής και χάρτινης προτιμώ την πλαστική. Όχι δε πετάω τα σκουπίδια μου όπου βρω, η φαντασία του ανθρώπου είναι μυστήρια, δε ξέρω πως σου προέκυψε αυτό Πετάω τα σκουπίδια μου στον κάδο που βρίσκεται στη γωνία του σπιτιού μου όπου είναι ο κοντινότερος κάδος που με βολεύει να πετάξω νόμιμα τα σκουπίδια που. Το ότι με βολεύει κάτι δε σημαίνει ότι το κάνω αν είμαι κάφρος. Δε με βολέυει να περιμένω να γυρίσω σπίτι να κατουρήσω αλλά να σταματήσω στο δρόμο και να κατουρήσω σαν ταρίφας σε ένα δέντρο. Δε το κάνω. Το με τι απορείς εσύ δεν είνδιαφέρει ιδαίτερα, αφορά εσένα. Ναι, δε θέλω να χαλάσω τη βόλη μου όπου επιτρέπεται, όπως δε θέλουν να χαλάσουν τη βόλη τους (που θα πεταμε σκουπίδια τώρα?, τί θα πρεπει να έχω ψιλά?) όλοι όσοι γράψαν σε αυτό το θέμα. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Απλά εγώ είμαι διατεθμένος να αναλάβω την ευθύνη της βόλης μου. Ο περισσότερος κόσμος θέλει τη βόλη του "τσάμπα". Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2018 από DrLo
DrLo Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 3 λεπτά πριν, Vassilis_24 είπε Κανείς, δε σχολιάζουμε όμως την πολιτική των καταστημάτων αλλά ένα μέτρο που επιβάλλεται από την κυβέρνηση, οπότε κοιτάμε ποιον στόχο επικαλείται και τι καλύτερο θα μπορούσε να κάνει για να τον πετύχει, αν ο στόχος της ήταν ειλικρινής... Θα μπορούσα να συμφωνήσω στο ότι δεν υπάρχει κατ' ανάγκη λόγος να καθορίζει το πως θα μοιράζει τα κόστη του ένα ΣΜ (αν και υπάρχουν και αντεπιχειρήματα και γι αυτό). Δηλαδή αν πρέπει να χρεώνεται ξεχωριστά το τέλος ή όχι, αν δηλαδή το τελος θα πρέπει να το πληρώνει ξεκάθαρα ο κατναλωτής (που για μένα είναι και το σωστότερο) ή αν θα μπορούσε πχ να το πληρώνει το ΣΜ με την αγορά των σακούλων από τον προμηθευτή. Αυτό είναι άλλο από το ότι δεν πρέπει να υπάρχει το τέλος. Το παράδειγμα που έφερες με το κατάστημα στη γερμανία, πέρα από τη πολιτική των καταστημάτων, στο έθεσα και ως ενδιεξη του αυτό που έγραψες ότι κανεναν δεν θα απασχλούσε αν εξαφανίζοταν οι σακούλες αυριο. απόδειξη ότι τα ΣΜ, που έχουν κάθε κίνητρο να προσαρμοζονται σε ότι απασχολέι τους πελάτες του δε το έχουν κάνει σε μεγάλη κλιμακα. Μπορεί να το κάνουν κάποια μαγαζία που έχουν πελάτες που τους απασχολούν διαφορετικά πράγματα από το μόσε καταναλωτή και αυτό είναι πολύ καλό να υπάρχει.
orck Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Βασιλη δηλαδη στην Γερμανια γλυτωσαν απο 140 εκατομυρια που κατεληγαν στα σκουπιδια; Οποτε οι Γερμανοι μετα πηγαιναν τα σκουπιδια στους καδους πως;
Super Moderators Snoob Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 15 λεπτά πριν, divo είπε Οι σακούλες γίγας δεν προκαλούν μόλυνση στο περιβάλλον. Είναι .....οικολογικές ..... εχουν συνειδηση. Σε σημερινη εξοδο αγορων σε ψαραδικο, μαναβικο μεγαλο πολυκαταστημα και φουρνο κανεις δε χρεωσε τιποτα!! Οι μοναδικοι που θα χρεωνουν θα ειναι τα ΣΜ και θα το δειτε... Δεν νομίζω πως το σκεπτικό έχει να κάνει αποκλειστικά με την επιβάρυνση στο περιβάλλον. Το βασικό κριτήριο είναι ο όγκος του κάθε είδους σακούλας και κατ' επέκταση η βλάβη που προξενεί στο περιβάλλον. Σαφώς η κύρια στόχευση είναι τα Σ/Μ. Δεν εξετάζω αν αυτό είναι δίκαιο, άδικο ή κατά πόσο υπάρχει εισπρακτική λογική πίσω από το μέτρο. Προσπαθώ να παρουσιάσω όσο πιο ουδέτερα γίνεται το όλο σκεπτικό. Νομίζω πως το μέτρο θα εμφανίσει δυσκολίες στην εφαρμογή. Και στην Αγγλία, πάντως, μόνο στο σούπερ μάρκετ με ρώτησαν τελευταία φορά αν ήθελα σακούλες πλαστικές για να τις χρεώσουν (πάρα πολύς κόσμος πήγαινε με δικές του πάνινες), στα παντοπωλεία μου τις έδιναν έτσι. Σαφώς, βέβαια, ως αριθμός ήταν ελάχιστος στο newsagent, λ.χ., σε σχέση με το Σ/M.
orck Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Απολυτα αναμενομενο, δεν θυμασαι τις επεισοδιακες συληψεις των εγκληματιων κασταναδων; Για τους κασταναδες ειμαστε στα μνημονια Παρακαλειται το πολιτικος ορθο μπλοκ του φορουμ να επιτεθει με την σειρα του σε 3.. σε 2..σε 1 ΤΩΡΑ Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2018 από orck 1
Damachi Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Πισω απο την οικολογια εχουν περασει βοθρο ρουσφετιων στις τελευταιες ντροπολογιες στη βουλη ..... 1
silverado Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Πουλα παραμυθι στον λαο και αργα ή γρηγορα ολοι θα το χωνεψουν, ειτε απο αγνοια, ειτε απο μιμητισμο, ειτε επειδη ειναι ματαιο να βγαλεις καποιους απο την εμμονη τους να καταπινουν τα παραμυθια. Χωνεψη δια αντιπροσωπων και για αυτους που δεν πιστευουν στα παραμυθια, αλλα τα βιωνουν κανονικα και με το νομο, αφου το επιβαλλει το μεγα παραμυθι της δημοκρατιας των πολλων. Το παραμυθι δεν ειναι απαραιτητο να εχει μια ισχυρη λογικη βαση για να γινει πιστευτο, ο καθε ονειροπαρμενος θα το παρει και θα το ξεχειλωσει, για να βρει τον τροπο να το πασαρει και στους υπολοιπους. Μια μεταδοτικη αρρωστια ως προς την πραγματικοτητα, που ομως κανει χαρουμενους ολους τους ονειροπαρμενους, γιατι πιστευουν οτι προσφεραν σε κατι ουσιαστικο και ακομα πιο χαρουμενους τους αρχικους δημιουργους του παραμυθιου. 3
koutsavla Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Καλησπερα και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, τα πραγματα που ειναι απλα το ελληνικο δημοσιο τα κανει δυσκολα. Αντι να βαλει το τελος ανακυκλωσης στον εισαγωγεα ή στον κατασκευαστή το μεταφερει στα μαγαζια λιανικης, λες και δεν εχει αλλη δουλεια ο λογιστης του εκαστοτε εμπορου και πρεπει να γινουν αλλαγες στο SOFTWEAR στους η/υ και να αλλαξουν ρυθμισεις στις ταμειακες (εξοδα δηλαδη γιατι τζαμπα δεν γινονται,πλην λιγων εξαιρεσεων). Αυτο το εκαναν με τους εισαγωγεις μπαταριων και δουλευει εδω και πολυ καιρο, τί διαφορετικο εχουν οι σακουλες δεν καταλαβα, αν δεν τις θες καταργησε τις και τελος. Α' και τα προστημα 200-5000 ευρω στον καταστηματαρχη για να κλεισουν και αυτοι που τους εχουν ξεφυγει. Γιαυτο λεω καταργηστε τις σακουλες γενικως και οποιος συλαμβανεται με πλαστικη σακουλα 6 μηνες διακοπες στην μακρονησο για παραδειγματισμο (πλακα κανω)... υ.γ. οι 23 ερωτησεις/απαντησεις που ανεβασε ενας φιλος εδω ειναι οτι καλητερο εχει κυκλοφορισει για την ενημερωση του κοσμου εδω και μια εβδομαδα που ψαχνομε για το θεμα στο διαδυκτιο.
Srmtn Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 3 ώρες πριν, orck είπε Αυτες που μου διαλυθηκαν ειναι πλεον αδυνατον να βρεθουν, ηταν απο careffour. Μια που βρηκα λεει αυτο. Οτι και να ειναι ειναι εκτος θεματος, η ιδια σακουλα θα παει στον καδο με τα σκουπιδια, τι αλλαζει; Αυτή η σακούλα είναι οξοδιασπώμενη, οι οποίες πλέον καταργούνται...http://www.aftodioikisi.gr/oikonomia/pies-ine-ypochreosis-ton-epichiriseon-apo-telos-gia-tis-plastikes-sakoules/ οι βιοδιασπώμενες κατασκευάζονται με πρώτες ύλες από άμυλο
mindreader Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 H βιοδιασπωμενη σακουλα πως επιβαρυνει το περιβαλλον; Αν δεν επιβαρυνει, γιατι δεν εκαναν υποχρεωτικη τη χρηση αυτου του τυπου σακουλας αντι να βαλουν ακομη ενα χαρατσι; Εκτος αν ρυπαινει, οποτε παω πασο... 1
Super Moderators Snoob Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Βιοδιασπώμενη δεν σημαίνει πως θα διαλυθεί την επόμενη στιγμή που θα την "πετάξεις". Ακόμη και αυτές θέλουν χρόνο, και προφανώς όταν μιλάμε για εκατοντάδες εκατομμύρια κομμάτια... Στο εξωτερικό είχε γίνει θέμα γιατί εμφανίζονταν σαν "οικολογικές" σακούλες που για να απορριφθούν πλήρως χρειάζονταν 10-20 χρόνια. Προφανώς εντωμεταξύ ρύπαιναν. Γενικά, με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο θα δείτε πως και οι "οικολογικές" πλαστικές σακούλες θέλουν χρόνο για να διασπαστούν (και συνθήκες για να διασπαστούν στον προβλεπόμενο χρόνο). Μάλιστα, εκεί υπήρχε και πρόβλεψη να τυπώνεται πάνω στη σακούλα ο χρόνος κτλ. 1
andreas314p Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δηλαδή οι βιοδιασπώμενες φυτικές σακούλες δεν κάνουν οικολογία ? Πρέπει να αγοράζουμε για να δίνουμε φπα? Η πρέπει να υποχρεώσεις τα σούπερ μάρκετ να έχουν τέτοιες ????? https://naturesse-hellas.com/προϊοντα/σακουλεσ/
andreas314p Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 10 λεπτά πριν, mindreader είπε H βιοδιασπωμενη σακουλα πως επιβαρυνει το περιβαλλον; Αν δεν επιβαρυνει, γιατι δεν εκαναν υποχρεωτικη τη χρηση αυτου του τυπου σακουλας αντι να βαλουν ακομη ενα χαρατσι; Εκτος αν ρυπαινει, οποτε παω πασο... Μαζί το γράφαμε
Προτεινόμενες αναρτήσεις