Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 hours ago, Vassilis_24 said:

1. Δε φαντάστηκα τίποτα, μίλησα για μία κατηγορία σακούλας, μίλησες για όλα τ'αυτοκίνητα...
2. Δεν είπα εγώ πως κάνω κάτι για το περιβάλλον, όταν κάνεις κάτι δε θα έπρεπε να φοβάσαι τις αντιδράσεις, γι'αυτό είσαι σε αυτή τη θέση...
3. Χρησιμοποίησα αντίστοιχο παράδειγμα, κάτι που εσύ δεν έκανες...
4. Αν δηλαδή δοθεί η εντολή υπάρχει η δυνατότητα ν'αντικατασταθούν άμεσα όλα τ'αυτοκίνητα;
Γιατί οι σακούλες είναι...

1. Εδώ είναι το ποστ που λες αυτό το πράγμα πριν κανένας από τους δυό μας αναφέρει αυτοκίνητα. Εγώ δε μίλησα για αυτοκίνητα, εσύ ανέφερες αυτοκίνητα, ακριβώς μετά από αυτό. Μπερδεύεσαι με τον εαυτό σου; Βρείτε τα και πείτε μου μετά.

2. Δεν κατάλαβες τι έγραψα. Πολλά πράγματα είναι θεωρητικά δυνατόν να γίνουν, αλλά πρακτικά δεν πρόκειται να γίνουν επειδή πολιτικό κόστος. Αν είναι δυνατόν στη συνέχεια να αφήσουμε παιδικής αφέλειας αναλύσεις όπως "στο τέλος ο κόσμος θα συνηθίσει άρα η αντίδρασή του δεν είναι πρόβλημα" στην άκρη, ΟΚ; Και στο τέλος ο κόσμος συνήθισε interracial γάμους, και ανύπαντρες μητέρες, και παιδιά εκτός γάμου, και θα συνηθίσει και ομόφυλα ζευγάρια με παιδιά. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν είναι βλακεία να πει κανείς "ε και γιατί δεν το κάνουν".

3. Αντίστοιχο παράδειγμα με τι ακριβώς είναι το να αντικατασταθούν αύριο όλα τα αυτοκίνητα με ηλεκτρικά;

4. Βλέπε 2. Είναι τεχνικά εφικτό. Δεν είναι εφαρμόσιμο να "δοθεί η εντολή" και να αντικατασταθούν "άμεσα". Εκτός αν εννοείς να δοθεί τώρα η "εντολή" και να αντικατασταθούν άμεσα σε βάθος ετών, πράγμα για το οποίο ο ίδιος μίλησα νωρίτερα.

• Απαντ. 905
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
15 minutes ago, Snoob said:

Βιοδιασπώμενη δεν σημαίνει πως θα διαλυθεί την επόμενη στιγμή που θα την "πετάξεις". Ακόμη και αυτές θέλουν χρόνο, και προφανώς όταν μιλάμε για εκατοντάδες εκατομμύρια κομμάτια...

Στο εξωτερικό είχε γίνει θέμα γιατί εμφανίζονταν σαν "οικολογικές" σακούλες που για να απορριφθούν πλήρως χρειάζονταν 10-20 χρόνια. Προφανώς εντωμεταξύ ρύπαιναν.

Γενικά, με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο θα δείτε πως και οι "οικολογικές" πλαστικές σακούλες θέλουν χρόνο για να διασπαστούν (και συνθήκες για να διασπαστούν στον προβλεπόμενο χρόνο). Μάλιστα, εκεί υπήρχε και πρόβλεψη να τυπώνεται πάνω στη σακούλα ο χρόνος κτλ. 

Επίσης "διασπαστούν" δε σημαίνει ένα και μόνο πράγμα (νερό + άνθρακας). Μπορεί να "διασπαστούν" σε κομμάτια πλαστικού τόσο μικρά που είναι αόρατα. Είμαστε ΟΚ μ' αυτό; Όχι. Οπότε ας μην υπεραπλουστεύουμε πως το μόνο που παίζει ρόλο είναι ο χρόνος και οι συνθήκες.

• Super Moderators
Δημοσ.

Δεν υπεραπλουστεύω, απλά δεν υπεραναλύω.

Γενικά, προσπαθώ να εξηγήσω στα μέλη που απορούν "μα οι οικολογικές δεν..." πως υπάρχουν διάφορα θέματα, από άποψη οικολογίας.

Δεν θέλω να μπω σε κουβέντα για το αν είναι το μέτρο εισπρακτικό, γιατί θα το πάμε στο πολιτικό.

• Super Moderators
Δημοσ.

Το "περιβαλλοντικό τέλος" επιβάλλεται σε αυτό που το σχετικό ΦΕΚ (2812 Β) περιγράφει ως "λεπτές σακούλες μεταφοράς". Πιο συγκεκριμένα:

Η απόφαση αυτή εφαρμόζεται στις πλαστικές σακούλες μεταφοράς με πάχος τοιχώματος μέχρι 70 μικρά (μm).

Για τις πλαστικές σακούλες μεταφοράς με πάχος τοιχώματος μεγαλύτερο των 70 μικρών (μm), εφαρμόζονται μόνο οι διατάξεις του άρθρου 5 παρ. 1 (περ. α; γ', δ και ε), 4, 6 και 10 της ως άνω KYA.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε θα πηγαινω sm και για μια σοκοφρετα θα τους ζηταω εκεινη την τεραστια πλαστικη σακουλα.Και αν μου λενε μα μου , ο πελατης εχει παντα δικιο θα τους λεω :D

Επεξ/σία από bluesattack
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, bluesattack είπε

Ρε θα πηγαινω sm και για μια σοκοφρετα θα τους ζηταω εκεινη την τεραστια πλαστικη σακουλα.Και αν μου λενε μα μου , ο πελατης εχει παντα δικιο θα τους λεω :D

τη σακούλα μέχρι προχθές την απαιτούσες και στο χωριό σου?

btw:

Πήγα σήμερα ΣΜ και ήταν κλειστά ? Τι είναι σήμερα? είναι κάποια αργία λόγω ότι δουλέψανε μαγαζιά Κυριακή ή κάτι τέτοιο ?

Επεξ/σία από DrLo
Δημοσ.

Προτεινω να βαλουν τελος περιβαντολογικης συνειδησης και στις καποτες!! Παει ο καθε, περιβαντολογικα ασυνειδητος στο παρκο να ριξει ενα και μετα πεταει την καποτα με τη μεθοδο της σφεντονας,εξω απο το παραθυρο του αυτοκινητου, χωρις να σκεφτεται οτι αυτο το μικρο (ή μεγαλυτερο για μερικους) κομματι λατεξ, μπορει να προβει επικινδυνο για τα μικρα ζωακια του παρκου. Επιπροσθετω και το μεγαλο χρονο βοιοδιασπασης της καποτας..!!!

Να το προτεινουμε και στα αλλα ευρωπαικα κρατη το παραπανω μετρο!!! Για να δειξουμε, οτι εμεις οι Ελληνες, οχι μονο ακολουθουμε, αλλα πρωτοπορουμε κιολας!!!

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, DrLo είπε

btw:

Πήγα σήμερα ΣΜ και ήταν κλειστά ? Τι είναι σήμερα? είναι κάποια αργία λόγω ότι δουλέψανε μαγαζιά Κυριακή ή κάτι τέτοιο ?

Απογραφη...

Δημοσ.
Μόλις τώρα, DrLo είπε

Λες να μου την εδιναν τοσα χρονια απο φιλανθρωπια ? :D

Δημοσ.
Μόλις τώρα, kostaskalamatas είπε

Προτεινω να βαλουν τελος περιβαντολογικης συνειδησης και στις καποτες!! Παει ο καθε, περιβαντολογικα ασυνειδητος στο παρκο να ριξει ενα και μετα πεταει την καποτα με τη μεθοδο της σφεντονας,εξω απο το παραθυρο του αυτοκινητου, χωρις να σκεφτεται οτι αυτο το μικρο (ή μεγαλυτερο για μερικους) κομματι λατεξ, μπορει να προβει επικινδυνο για τα μικρα ζωακια του παρκου. Επιπροσθετω και το μεγαλο χρονο βοιοδιασπασης της καποτας..!!!

Να το προτεινουμε και στα αλλα ευρωπαικα κρατη το παραπανω μετρο!!! Για να δειξουμε, οτι εμεις οι Ελληνες, οχι μονο ακολουθουμε, αλλα πρωτοπορουμε κιολας!!!

Αμα είναι να πηδάμε 1.00.000.000 τόνους καπότες ... χαλάλι.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, bluesattack είπε

Λες να μου την εδιναν τοσα χρονια απο φιλανθρωπια ? :D

Σε διευκολύνανε ... για να μπεις στο μαγαζί.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, kostaskalamatas είπε

Μην τους ξεσηκωνεις.Αν δεν σκεφτονταν οι ευρωπαιοι το ιατρικο κοστος μπορει να προτειναν και καποτες πολλαπλης χρησεως :D

Δημοσ.
1 ώρα πριν, kleo1 είπε

ακούω σχόλια γι αυτό

και πολυ αργησε να βγει τετοια "αναπαντεχη" ειδηση

η οριτζιναλ στην πηγη που δινει ο Ευαγγελατος ειναι πιο cult, ειναι σε προφορικο λογο.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...