Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Long story short: Απο 1/1 ξεκίνησα δουλεία και 5 Φλεβάρη θα πρέπει να πάω στο νοσοκομείο. Κοίταξα τώρα στο ΙΚΑ και δεν είμαι ασφαλισμένος. Τι ακριβώς παίζει με αυτά και πότε θα φαίνεται ότι ειμαι ασφαλισμένος?

ΥΓ: αυτο το πραγμα ειναι ηλίθιο πάντως είσαι άνεργος δεν έχεις ασφάλεια, δουλεύεις πάλι δεν έχεις ασφάλεια (για ενα Χ διάστημα στην άρχη)

• Moderators
Δημοσ.

Εγω άνηκα στην κατηγορία (α) αλλα 1) δεν ειχα κάνει τίποτα με το βιβλιάριο και 2) πλεον εργάζομαι οποτε δεν θεωρούμαι άνεργος. Γενικα ειναι μπέρδεμα όλα νομίζω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρωτα στο ικα 

1.Σε ποσο καιρο εμφανιζεσαι ασφαλισμενος

2.Αν μπορεις να πας χαρτια και να ενημερωθει η ασφαλιστικη ικανοτητα.Ενταξει δεν πηγες ως τωρα, τι σημαινει αυτο, οτι επεσες σε μαυρη τρυπα  ? : )

Επεξ/σία από bluesattack
  • Moderators
Δημοσ.

Εννοειται οτι θα ρωτήσω (απλα πρέπει να κανω μια εξουσιοδότηση για να πανε στη θεση μου λογω δουλειας).

Το θεμα εινα οτι τωρα δεν μπορει να ενημερωθει η ασφαλιστικη ικανοτητα σαν ανεργος γιατι πλεον δεν ειμαι

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δε ξερω αλλα εγω που ειχα αρχισει μαρτιο μου ειπαν ααυγουστο. Απλα αργει λιγο να ξεκινησει.

Νομιζω θες 50 μερες αλλα επειδη δε φαινονται αμεσως + 2 μηνες

Επεξ/σία από ParhsG
  • Moderators
Δημοσ.

5 μηνες δεν αργεί λίγο.. Δεν έχει νόημα αυτό. Απο τη στιγμή που ο εργοδότης σε έχει δηλωμένο και πληρώνει γιατι να μην αρχίζει απο τον πρώτο μήνα!? Στο ΑΤΛΑΣ που κοιταξα λεει οτι ειμαι ανασφάλιστος αλλα δικαιούμε φάρμακα (αν και ασχετο με την ασφαλιστική ικανότητα)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Spect~ είπε

5 μηνες δεν αργεί λίγο.. Δεν έχει νόημα αυτό. Απο τη στιγμή που ο εργοδότης σε έχει δηλωμένο και πληρώνει γιατι να μην αρχίζει απο τον πρώτο μήνα!? Στο ΑΤΛΑΣ που κοιταξα λεει οτι ειμαι ανασφάλιστος αλλα δικαιούμε φάρμακα (αν και ασχετο με την ασφαλιστική ικανότητα)

Δε ξερω αλλα δε φαινονται αμεσως. Και εγω ειχα παει ιουλιο τοτε γιατρο και το τσεκαρε και δεν ειχα ενω ηταν ολα πληρωμενα.

Επεξ/σία από ParhsG
Δημοσ.
2 hours ago, Spect~ said:

5 μηνες δεν αργεί λίγο.. Δεν έχει νόημα αυτό. Απο τη στιγμή που ο εργοδότης σε έχει δηλωμένο και πληρώνει γιατι να μην αρχίζει απο τον πρώτο μήνα!?

Δεν έχω ιδέα, αλλά κάτσε να μαντέψω.

XYZ is why we can't have nice things.

Δημοσ.

Νομίζω πρέπει να μαζέψεις 60 ένσημα τους τελευταίους 12 μήνες για να θεωρηθείς ότι είσαι ασφαλισμένος.

2 ώρες πριν, ParhsG είπε

Δε ξερω αλλα εγω που ειχα αρχισει μαρτιο μου ειπαν ααυγουστο. Απλα αργει λιγο να ξεκινησει.

Νομιζω θες 50 μερες αλλα επειδη δε φαινονται αμεσως + 2 μηνες

Παίζει και αυτό, δεν θυμάμαι ακριβώς τον αριθμό των ενσήμων, μπορεί να είναι και 50 όπως λες.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, defacer είπε

Δεν έχω ιδέα, αλλά κάτσε να μαντέψω.

XYZ is why we can't have nice things.

Ο μονος τροπος που μπορω να φανταστω ειναι γιατι θα μπορουσε καποιος να βρει φιλο να του κανει προσληψη να κανει τη δουλεια του στο νοσοκομειο και να τον απολήσει αλλα αν καποιος θελει να γλυτώσει τα εξοδα στο νοσοκομειο θα μπορει να πει στον φιλο να του κανει προσληψη και να πληρωνει ο ιδιος τα ενσημα και τα εξοδα (δεδομένου οτι θα βγαινει πιο φτηνο να πληρωσει τα ενσημα του απο το να πληρωσει το νοσοκομειο). Οπως και να εχει ειναι γτπ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θέλει 50 ένσημα και υπολογίζεις ότι τα κολλάνε 1-2 μήνες μετά.

Και εξυπηρέτηση να σου κάνει και να τα κολλάει την επόμενη μέρα θέλει ένα 3μηνο στο νερό.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
  • Moderators
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, DZ-Photographer είπε

Θέλει 50 ένσημα και υπολογίζεις ότι τα κολλάνε με 1-2 μήνες καθυστέρηση.

Και εξυπηρέτηση να σου κάνει και να τα κολλάει την επόμενη μέρα θέλει ένα 3μηνο στο νερό.

Οτι να'ναι δηλαδη :P

Δημοσ.

^Δυστυχώς ναι,

Ρωτά βεβαία ΟΑΕΔ/ΙΚΑ μήπως με κάποιο τρόπο ανανεώσεις τώρα την ασφάλεια του 2017 που ισχύει μέχρι 28/2/2018.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...