voltmod Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2018 Η Alphabet, που όπως είναι γνωστό αποτελεί τη μητρική εταιρεία της Google (και άλλων εταιρειών που άνηκαν στην Google) εισέρχεται στην αγορά της κυβερνοασφάλειας. Η Chronicle, όπως ονομάζεται η νέα εταιρεία κυβερνοασφάλειας, θα αποτελεί ανεξάρτητη επιχείρηση αλλά θα βρίσκεται υπό την ομπρέλα της Alphabet και έχει στόχο να βοηθήσει άλλες εταιρείες να εντοπίζουν, να ανιχνεύουν και να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά κυβερνοεπιθέσεις. Έχοντας μία πλατφόρμα κυβερνοασφάλειας, μία πλατφόρμα analytics καθώς και μία υπηρεσία malware intelligence με την ονομασία VirusTotal, η Chronicle εκμεταλλευόμενη τις εκπληκτικές δυνατότητες επεξεργασίας και αποθήκευσης δεδομένων της Google θα είναι σε θέση να βοηθήσει άλλες εταιρείες να ανακτήσουν πληροφορίες και δεδομένα ταχύτερα από όσο μπορούν από μόνες τους καθώς και να εντοπίζουν μοτίβα –επιθέσεων- βασιζόμενη σε δεδομένα ετών. “Προσθέστε λίγο μηχανική εκμάθηση και καλύτερες δυνατότητες αναζήτησης και πιστεύουμε πως θα είμαστε σε θέση να προσφέρουν στους οργανισμούς τη δυνατότητα να έχουν μία πλήρη εικόνα για την στάση τους στην ασφάλεια με πολύ μεγαλύτερη πιστότητα από όση είχαμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε στο παρελθόν” δήλωσε ο CEO της Chronicle, Stephen Gillett σε σχετική ανάρτηση του στο blog της εταιρείας. Ο Stephen Gillett πιστεύει ότι είναι αδύνατο για τις εταιρείες να εξετάσουν διεξοδικά τις χιλιάδες ειδοποιήσεις ασφαλείας που λαμβάνουν καθημερινά. “"Ως αποτέλεσμα, είναι αρκετά συνηθισμένο να μην εντοπίζονται οι hackers για μήνες ή να απαιτείται χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του ενός μηνός για να καταλάβουν πλήρως τι συμβαίνει μόλις αντιληφθούν κάποιο ζήτημα" συμπληρώνει ο ίδιος. "Όλα τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα περισσότερες παραβιάσεις δεδομένων, περισσότερες ζημιές και υψηλότερο κόστος ασφάλειας". Η ανεπαρκής ασφάλεια στον κυβερνοχώρο δεν ήταν ποτέ άλλοτε τόσο εμφανές πρόβλημα από ότι σήμερα. Πέρυσι έγιναν γνωστές παραβιάσεις δεδομένων που επηρέασαν κυβερνητικές υπηρεσίες όπως ο αμερικανικός στρατός και η NSA, εταιρείες όπως η Equifax, η Forever 21 και η Accenture καθώς και επιθέσεις ransomware κ.ά. Το Chronicle λέει ότι μερικές εταιρείες που βρίσκονται στη λίστα Fortune 500 δοκιμάζουν αυτή τη περίοδο τη λύση ασφάλειας της. Engadget Δείτε ολόκληρο το άρθρο
Super Moderators Thresh Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2018 O λύκος να φυλάει τα πρόβατα φάση? 7
what_if Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2018 απο την alphabet aka google ποιος θα σε φυλαει; 1
kotronas Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2018 Εγώ ένα έχω καταλάβει με όλα αυτά΄ Ο Γιάννης φοβάται το θεριό και το θεριό τον Γιάννη. 1
bobos73 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2018 ....ποτε ηταν που ειχαν παραβιαστει σερβερ της google και εγινε χαμος με τα gmail? ......αλλα οπου μυρυζονται χρημα εκει ....
coffeex Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2018 9 λεπτά πριν, bobos73 είπε ....ποτε ηταν που ειχαν παραβιαστει σερβερ της google και εγινε χαμος με τα gmail? ......αλλα οπου μυρυζονται χρημα εκει .... Ναι αλλά από την άλλη όσοι δουλεύουν στο Project Zero της Google κάνουν καταπληκτική δουλειά, οπότε το όλο πράγμα είναι κάπου στην μέση.
christomnia Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2018 17 λεπτά πριν, coffeex είπε Ναι αλλά από την άλλη όσοι δουλεύουν στο Project Zero της Google κάνουν καταπληκτική δουλειά, οπότε το όλο πράγμα είναι κάπου στην μέση. Αυτό ακριβώς
keysmith Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2018 1 ώρα πριν, ThReSh είπε O λύκος να φυλάει τα πρόβατα φάση? αυτό ακριβώς σκέφτηκα και εγώ και είπα να γράψω αλλά με (μας) πρόλαβες πρώτος!! 1
vapon Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2018 Η google έχει κάνει τον κόσμο μας χειρότερο. Απλά φανταστείτε ένα κόσμο χωρίς google, apple και facebook. Έτσι... κλείστε τα μάτια και ονειρευτείτε... μουσικάρες, παρτάρες, βιβλία, γνώση, τέχνες, ραδιόφωνο, άθληση, ψυχαγωγία, ήθη, έθιμα, .... 1
kastorakos84 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2018 Κυβερνοασφάλεια και Google δεν πάνε μαζί. Μου κάνει λίγο οξύμωρο...
ntsikos Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, kastorakos84 είπε Κυβερνοασφάλεια και Google δεν πάνε μαζί. Μου κάνει λίγο οξύμωρο... Αναλυτές της google βρίσκουν τελευταία τις μεγαλύτερες τρύπες ασφαλείας αν παρατηρήσεις αδερφέ. Κάνουν καταπληκτικοί δουλειά οι άνθρωποι εκεί πέρα και δεν είμαστε σε θέση να μπορέσουμε να τους κρίνουμε Επεξ/σία 26 Ιανουαρίου 2018 από ntsikos
kastorakos84 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2018 1 ώρα πριν, ntsikos είπε Αναλυτές της google βρίσκουν τελευταία τις μεγαλύτερες τρύπες ασφαλείας αν παρατηρήσεις αδερφέ. Κάνουν καταπληκτικοί δουλειά οι άνθρωποι εκεί πέρα και δεν είμαστε σε θέση να μπορέσουμε να τους κρίνουμε Εγώ μπορώ. Προασπίζομαι το δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου!
bilya Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2018 14 ώρες πριν, kastorakos84 είπε Εγώ μπορώ. Προασπίζομαι το δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου! Ποιος σε ανάγκασε να χρησιμοποιείς τον γουγλι?? Τοσες εναλλακτικές υπάρχουν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα