Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 Δεν εχεις αδικο...αλλα το ότι καποιος κανει τα στραβα ματια η απλα κουραστηκε να ασχολείται,αυτοι το μεταφραζουν ότι εχουν δικιο και δεν είναι επικινδυνο το καπνισμα και αλλα τετοια...
Fulgore Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 Στις 28/1/2018 στις 11:48 ΜΜ, crom251 είπε Το κυριοτερο που θα επρεπε να σεβαστεις ειναι το δικαιωμα ενος μεγαλου μερους συμπολιτων σου να εχουν την επιλογη να πανε σε καποιο cafe ή bar και να καπνισουν και να μην θες φασιστικα ολα τα bar να ικανοποιουν αποκλειστικα τις δικες σου αναγκες... ΕΙναι κριμα που χασαμε τον συμφορουμιτη και τα μπουμπουκια που εγραφε,και μετα απορουμε γιατι αυτη η χωρα δεν παει μπροστα. Γιατι ακομα και στην κατασταση που εχουμε φτασει,παλι οι νοοτροπιες δεν εχουν αλλαξει. Μιλαμε για νομο που δεν εφαρμοζεται ετσι μονο στην Ελλαδα,αλλα σε ποσες αλλες χωρες και ο αλλος λεει οτι ειμαστε και αχαριστοι επειδη ζηταμε να εφαρμοστει οπως πρεπει(και οπως εφαρμοζεται παντου).
phanispal Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 1 ώρα πριν, xgol είπε Ξαναλεω, κανεις νορμαλ ανθρωπος δε θα χει θεμα να συζητησει για κατι που κανει και σε ενοχλει, αν του μιλησεις σωστά. Tο λιγότερο αφελής.
kaliakman Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 Η μόνη περίπτωση που είδα κάτι να γίνεται ήταν στο metro mall πάνω στα φαγάδικα. Ανάβει ένας τσιγάρο και βγαίνει υπάλληλος που δούλευε σε μαγαζί και του λέει το εξής : σβήσε το τσιγάρο πριν σε δει ο security. Ε 40 λεπτά εκεί δεν καπνισε.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 9 minutes ago, kaliakman said: Η μόνη περίπτωση που είδα κάτι να γίνεται ήταν στο metro mall πάνω στα φαγάδικα. Ανάβει ένας τσιγάρο και βγαίνει υπάλληλος που δούλευε σε μαγαζί και του λέει το εξής : σβήσε το τσιγάρο πριν σε δει ο security. Ε 40 λεπτά εκεί δεν καπνισε. Αν κάποιος έχει συνηθίσει εξαρχής κάτι, λογικό είναι. Πχ και στο Metro Mall και στο Mall απαγορεύεται το κάπνισμα μέσα από την 1η μέρα, όλοι βγαίνουν στο μπαλκόνι αν θέλουν να καπνίσουν. Επεξ/σία 30 Ιανουαρίου 2018 από ThReSh
xgol Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, phanispal είπε Tο λιγότερο αφελής. Το λιγότερο ελληνάρας. Επεξ/σία 30 Ιανουαρίου 2018 από xgol
phanispal Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 Μαζί σου, αλλά δε βλέπω να αλλάζει κάτι σχετικά με το post μου. Δεν παύει να είναι αφελές αυτό που λες, και μάλιστα με τη σιγουριά που το δηλώνεις. 1
Karamol3golas Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 Να πω και γω τη γνωμη μου ως ατμιστης και πρωην καπνιστης..Κατ αρχην δεκτο το οτι κανει πολυ κακο,(το οποιο καταλαβαινεις αφου το κοβεις),αλλα συγκριτικα με αλλα πραγματα(χημικα σε τροφιμα,καυσαερια,εργοστασια(καθως μενω κοζανη και βλεπω στην γειτονικη πτολεμαιδα οποτε παω μια βρωμα στον αερα και οι περιπτωσεις καρκινου ειμαι παρα πολλες)) το κακο δεν ειναι τοσο μεγαλο.Οποτε γιατι κατακρινεται ο καπνος του τσιγαρου τοσο πολυ?Επειδη απο οσα ειπα παραπανω ειτε αρεσουν και χρησιμοποιουν περισσοτεροι(τροφιμα) ειτε υπαρχει συμφερον για καποιους?Εγω πριν ξεκινησω απεχθανομουν τον καπνο του τσιγαρου,οποτε χωρις να περιμενω να δω παρατηρηση απο διπλανο ,μονο βλεποντας τους να κανουν γκριματσες αν τυχει να ερθει καπνος πανω τους το σταματουσα..Η εστω και με το ηλεκτρονικο(το οποιο δεν πιστευω καποιον να τον ενοχλει αν μυριζει μπισκοτα η φρουτα αλλα σεβομαι το οτι τον ενοχλει ο ατμος),παλι σταματαω..Εκει που θελω να καταληξω ειναι πως για τα παραπανω ενω κανενας δεν κανει τιποτα(επειδη δεν ειναι κατι που προκαλουμε αμεσα οπως ο καπνος οταν καπνιζεις αλλα εμμεσα,θελοντας να εχουμε πχ τροφιμα σε καλυτερη τιμη η να κραταν παραπανω),η πιο φθηνη θερμανση(προνομιο οσων ζουν πτολεμαιδα),ενω για το τσιγαρο και τους κινδυνους του το οποιο ειναι ενα ρισκο που παιρνει ο καπνιστης με δικη του θεληση γινεται ο κακος χαμος,που στο κατω κατω αν σε ενοχλει δεν πιστευω να υπαρχουν πολλοι που να τους το πεις και να μην σταματησουν... 1
Moderators Spect~ Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 Moderators Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 Επική λογική σκέψη. Πρώτο και βασικό, το ότι εσύ μένεις Κοζάνη και είσαι μέσα στις αποδεδειγμένα χειρότερες περιοχές να ζει κάποιος αυτό δεν σημαίνει ότι εγώ στην Κέρκυρα πχ έχω την ίδια ατμόσφαιρα. Ότι συμβαίνει στην Κοζάνη συμβαίνει διότι χρειαζόμαστε ρεύμα οπότε καταλαβαίνεις ότι είναι κάτι το οποίο δεν μπορούμε να μην κάνουμε. (πολλοί λένε για ΑΠΕ αλλά όπως ξέρεις στην Ελλάδα είναι πρώτα το συμφέρον). Το φαγητό επίσης είναι κάτι απαραίτητο οπότε δεν μπορείς να κάνεις κάτι για αυτό. Προσέχεις όσο μπορείς αλλά μέχρι εκεί. Η λογική σου πάντως του ότι υπάρχει και κάτι άλλο που κάνει κακό οπότε γιστι ενοχλεί αυτό και να μην το διορθώσουμε είναι ξεκάθαρα ελληνική λογική. Επίσης, σύμφωνα με τη λογική σου πάντα, εσύ πηδας τη γυναίκα σου άρα να στη πηδηξω και εγώ δεν παίζει θέμα ε; θα τον φάει που θα τον φάει. Υγ: το τελευταίο σχόλιο δεν το λέω για σένα συγκεκριμένα μην το πάρεις προσωπικά, απλά θέλω να δείξω με ένα έξτριμ παράδειγμα το λάθος της λογικής σου. 3
Karamol3golas Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Το παραδειγμα για τα εργοστασια απλα μου ηρθε τωρα,και απο οσο προσπαθησα να δειξω σεβομαι οσους δεν καπνιζουν.Ισως το διατυπωσα λαθος,αλλα εννοουσα οτι απο τη στιγμη που σεβεσαι αυτον που δεν καπνιζει δεν πιστευω οτι υπαρχει τοσο μεγαλο θεμα..Αφου μεγαλο ποσοστο καπνιζει δεν μπορω να καταλαβω το γιατι να μην υπαρχουν χωροι(καφετεριες κλπ) που να το επιτρεπουν..Επισης τα τροφιμα οταν πχ ενα καροτο χωρις χημικα εχει 2 ευρω και ενα καροτο που δεν ειναι καν πορτοκαλι εχει 1 ευρω,πολλοι θυσιαζουν την υγεια τους στο βωμο της τσεπης τους,αυτο εννοω συμφερον,δεν θα πει τιποτα στον παραγωγο αφου τον συμφερει οικονομικα..Θα συμφωνησω πως εκει μπλεκω το οικονομικο θεμα που ανησυχει πολλους οπως και εμενα αλλα δεν παυει να μπαινει μπροστα το συμφερον..Οσο για τα εργοστασια η ελλαδα ειναι η μονη χωρα στην ευρωπη που καιει σε τεραστιο ποσοστο λιγνιτη,αυτο γιατι δεν αλλαζει για να γινει αισθητα πιο καθαρη η ατμοσφαιρα?Γιατι θα μου πεις σωστα πως δεν δινονται τα χρηματα..Συμφερον εναντι υγειας παλι...Το αναφερω ξανα οτι ειμαι υπερ του να υπαρχουν αν οχι επι το πλειστον τοτε αρκετες τοποθεσιες που απαγορευεται το καπνισμα,αλλα ως πρωην καπνιστης καταλαβαινω και αυτους που καπνιζουν,και δεν θα μου αρεσε εστω και χωρις να καπνιζω να μην υπαρχουν εσωτερικοι χωροι που επιτρεπεται..Μου τη "δινει" δηλαδη να ειμαστε των ακρων του οτι επιτρεπεται μνοο σε εξωτερικους χωρους,που το 1/3 του χρονου ειναι μαρτυριο να βγαινεις στο κρυο για να καπνισεις ΥΓ:Δεν το παιρνω προσωπικα,αλλα ειμαι φοιτητης,αν παντρευομασταν απο τωρα καηκαμε Επεξ/σία 30 Ιανουαρίου 2018 από Karamol3golas
Super Moderators Thresh Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 29 minutes ago, Karamol3golas said: Κατ αρχην δεκτο το οτι κανει πολυ κακο,(το οποιο καταλαβαινεις αφου το κοβεις),αλλα συγκριτικα με αλλα πραγματα(χημικα σε τροφιμα,καυσαερια,εργοστασια(καθως μενω κοζανη και βλεπω στην γειτονικη πτολεμαιδα οποτε παω μια βρωμα στον αερα και οι περιπτωσεις καρκινου ειμαι παρα πολλες)) το κακο δεν ειναι τοσο μεγαλο.Οποτε γιατι κατακρινεται ο καπνος του τσιγαρου τοσο πολυ? Γιατί τα άλλα συνήθως έχουν κάποια χρησιμότητα πέρα από το καυλάντισμα...
Karamol3golas Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 5 λεπτά πριν, ThReSh είπε Γιατί τα άλλα συνήθως έχουν κάποια χρησιμότητα πέρα από το καυλάντισμα... Παρολα αυτα ειναι πραγματα που δεν διαμαρτυρομαστε(δεν βγαζω τον εαυτο μου)επειδη υπαρχει το συμφερον..Και απο τη στιγμη που ειναι το κα*λαντισμα σε τεραστιο ποσοστο ανθρωπων δεν καταλαβαινω γιατι να ειμαστε των ακρων και να μην υπαρχουν χωροι που επιτρεπεται..Και γω ειμαι υπερ της αποψης οτι ενοχλει και κανει κακο σε επιπεδο που αν εβγαινα σε χωρο που ηξερα πως εχει πολλα ατομα αφηνα σπιτι τσιγαρα/ηλεκτρονικο και ας ημουν ετοιμος να σκασω,αλλα προσπαθω να σκεφτω και οσους καπνιζουν και δεν μπορουν να το σταματησουν γιατι ειναι απο τους μεγαλθτερους εθισμους..Και δεν βλεπω το κακο να υπαρχουν 1 στα 3 μαγαζια που το επιτρεπουν..Και το σχολιο του αντικαπνιστη που θα πει εγω ομως θα ηθελα να παω σε 1 απο αυτες τις 3 ειναι εγωιστικο αντικειμενικα..
Super Moderators Thresh Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 Γιατί αυτοί οι χώροι είναι και εργασίας, στους οποίους δεν μπορείς να πεις "το ήξερε ότι επιτρέπεται το κάπνισμα εδώ, ας μην έπιανε δουλειά" ή "για να δουλεύει εδώ σημαίνει ότι δεν έχει πρόβλημα"..
webparts Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 Με αυτα που βλεπω εδω μεσα πραγματικα απογοητευομαι,χαλαει η μερα μου πραγματικα.. 4
Karamol3golas Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 5 λεπτά πριν, ThReSh είπε Γιατί αυτοί οι χώροι είναι και εργασίας, στους οποίους δεν μπορείς να πεις "το ήξερε ότι επιτρέπεται το κάπνισμα εδώ, ας μην έπιανε δουλειά" ή "για να δουλεύει εδώ σημαίνει ότι δεν έχει πρόβλημα".. Συμφωνω σε αυτο..Θα φερω ως ενα παραδειγμα καφετερια κοζανης(φερνω παραδειγματα μονο χωρους διασκεδασης γιατι πιστευω πως σε δημοσιους οργανισμους και καταστηματα που μπαινουν καπνιστες και μη θα επρεπε να απαγορευεται),η οποια εχει ενα τζαμι και στην ακρη μια πορτα το οποιο διαριει το μαγαζι σε 2 τμηματα,που θεωρητικα το ενα ειναι για καπνιστες το αλλο για μη..Ξερω οσους δουλευουν εκει και οποτε συμβαινει(γιατι τις περισσοτερες φορες δεν το σεβονται και καπνιζουν και στις 2 μεριες,κατι απαραδεκτο)δεν εχουν κανενα θεμα και δεν μυριζουν ουτε στο ελαχιστο το τσιγαρο,μονο ο σερβιτορος που πηγαινε ο οποιος καπνιζε επισης οποτε δεν ειχε θεμα..Καταληγω πως λυσεις υπαρχουν,αρκει να τις σεβαστουν και οι 2 μεριες οι οποιες θελουν να γινει αποκλειστικα το δικο τους..Ισως με οσα αναφερω δεν λυνεται τελειως το προβλημα,αλλα σιγουρα θα ειναι πολυ καλυτερα απο τωρα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα