Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο πατέρας μου χρειάζεται να κάνει εγχείριση καταράκτη και στα 2 μάτια.

Πήγαμε σε έναν ιδιωτικό γιατρό και μας ζήτησε 1500€, πολλά λεφτά για την εποχή μας.

Στην συνέχεια και ενώ το ψάχναμε βρήκε μέσω γνωστού κάποιον γιατρό σε δημόσιο νοσοκομείο που παίρνει φακελάκι 300€ το μάτι και σου κάνει την δουλειά. Είναι μάλιστα καλός απ ότι λένε.

Όταν το άκουσα έγινα έξαλλη και σκέφτηκα να πάω με προσημειωμένα. Από την άλλη ο πατέρας μου λέει να κόψω τις μλκιες και να πάμε εκεί να κάνουμε την επέμβαση καθώς οι καιροί είναι χαλεποί κι εγώ του απαντάω πως οι καιροί είναι χαλεποί εξαιτίας αυτών των πρακτικών.

Άλλοι μου έχουν πει επίσης πως είναι κρίμα για τον γιατρό να του κάνεις τέτοιο πράμα και άλλοι πως είναι χαφιεδιλίκι όπως κατονόμασαν την πράξη.

Είμαι ηθικά και πρακτικά μπερδεμένη.

Εσείς τί θα κάνατε;

• Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, katerina_a_86 είπε

Ο πατέρας μου χρειάζεται να κάνει εγχείριση καταράκτη και στα 2 μάτια.

Πήγαμε σε έναν ιδιωτικό γιατρό και μας ζήτησε 1500€, πολλά λεφτά για την εποχή μας.

Στην συνέχεια και ενώ το ψάχναμε βρήκε μέσω γνωστού κάποιον γιατρό σε δημόσιο νοσοκομείο που παίρνει φακελάκι 300€ το μάτι και σου κάνει την δουλειά. Είναι μάλιστα καλός απ ότι λένε.

Όταν το άκουσα έγινα έξαλλη και σκέφτηκα να πάω με προσημειωμένα. Από την άλλη ο πατέρας μου λέει να κόψω τις μλκιες και να πάμε εκεί να κάνουμε την επέμβαση καθώς οι καιροί είναι χαλεποί κι εγώ του απαντάω πως οι καιροί είναι χαλεποί εξαιτίας αυτών των πρακτικών.

Άλλοι μου έχουν πει επίσης πως είναι κρίμα για τον γιατρό να του κάνεις τέτοιο πράμα και άλλοι πως είναι χαφιεδιλίκι όπως κατονόμασαν την πράξη.

Είμαι ηθικά και πρακτικά μπερδεμένη.

Εσείς τί θα κάνατε;

Αστυνομία ασυζητητί.

Δημοσ.

Οι καιροι ειναι δυσκολοι για να το παιζεις Τσε,ειδικα στην ελλαδαρα.

Καντε την εγχειριση να μην ταλαιπωρειται ο ανθρωπος και βρες καποιον αλλο τομεα να ικανοποιησεις την ηθικη σου πλευρα.

Δημοσ.

Το να την στήσεις σε έναν γιατρό που σου είπαν ότι παίρνει φακελάκι, παρότι δεν είναι ο γιατρός που σε ανέλαβε και δεν έχετε μιλήσει/συναντηθεί ποτέ είναι πολύ περίεργη φάση. Δηλαδή θα τον πάρετε τηλέφωνο για ραντεβού έχοντας κατά νου απλά να τον πιάσετε? Και μετά θα βρείτε άλλον γιατρό για την επέμβαση? Ούτε η cia να ήσασταν, δεν είναι αυτή η δουλειά σας.

Αυτά για την συγκεκριμένη περίπτωση. Γενικότερα μιλώντας όμως άμα ο γιατρός σου, σου ζητήσει φακελάκι για κάτι που θα έπρεπε να κάνει τότε αστυνομία, προσημειωμένα κλπ ασυζητητί.

• Like 2
Δημοσ.

Μπορείς να πας σε άλλο γιατρό στο ίδιο ή σε άλλο δημόσιο νοσοκομείο και να κάνει δωρεάν την επέμβαση στον πατέρα σου;
Ή το ηθικό σου δίλημμα είναι αν θα πάρεις απόδειξη ή όχι για την αμοιβή του γιατρού;

Aν είναι το πρώτο, βρες κάποιον και πήγαινε εκεί, μην ασχοληθείς με καταγγελίες, εδώ μεσολάβησε γνωστός για να τον βρει, ούτε καν έχετε μιλήσει με το γιατρό.
Αν είναι το 2ο, από τη στιγμή που έχετε και καλές συστάσεις, κάντε την άφοβα σε αυτόν...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

..μην ταλαιπωρείς τον πατέρα σου, όταν είναι να κανεις εσύ εγχείριση πήγαινε και στο fbi

Ειρωνία;

2 ώρες πριν, webparts είπε

Οι καιροι ειναι δυσκολοι για να το παιζεις Τσε,ειδικα στην ελλαδαρα.

Καντε την εγχειριση να μην ταλαιπωρειται ο ανθρωπος και βρες καποιον αλλο τομεα να ικανοποιησεις την ηθικη σου πλευρα.

Επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι είπα να το παίξω τσε αλλά μάλλον θέλετε πολλές δεκαετίες μνημονίων ακόμα για να γίνετε άνθρωποι.

2 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε

Το να την στήσεις σε έναν γιατρό που σου είπαν ότι παίρνει φακελάκι, παρότι δεν είναι ο γιατρός που σε ανέλαβε και δεν έχετε μιλήσει/συναντηθεί ποτέ είναι πολύ περίεργη φάση. Δηλαδή θα τον πάρετε τηλέφωνο για ραντεβού έχοντας κατά νου απλά να τον πιάσετε? Και μετά θα βρείτε άλλον γιατρό για την επέμβαση? Ούτε η cia να ήσασταν, δεν είναι αυτή η δουλειά σας.

Αυτά για την συγκεκριμένη περίπτωση. Γενικότερα μιλώντας όμως άμα ο γιατρός σου, σου ζητήσει φακελάκι για κάτι που θα έπρεπε να κάνει τότε αστυνομία, προσημειωμένα κλπ ασυζητητί.

Πιο συγκεκριμένα μας είπαν πως για να σε βάλει στην σύντομη λίστα ο γιατρός και να σε προσέξει του δίνεις 300. Η μεσολάβηση έγινε με άλλο γιατρό που ήταν γνωστός και πήρε τηλέφωνο τον γιατρό που παίρνει φακελάκι και μας έδωσε ημερομηνία.

Τί εννοείς "ο γιατρός που σε ανέλαβε"; Δεν μας ανέλαβε κάποιος, ψάχνουμε και βρήκαμε αυτή την περίπτωση.

Όχι δεν θα βρούμε άλλον, θα κάνει την επέμβαση και μετά θα του δώσω τα 300 προσημειωμένα.

Και τί θα πει να την στήσεις σε γιατρό; Αυτός την στήνει καθημερινά στους συνταξιούχους και τους παίρνει την μισή σύνταξη.

2 ώρες πριν, Vassilis_24 είπε

Μπορείς να πας σε άλλο γιατρό στο ίδιο ή σε άλλο δημόσιο νοσοκομείο και να κάνει δωρεάν την επέμβαση στον πατέρα σου;
Ή το ηθικό σου δίλημμα είναι αν θα πάρεις απόδειξη ή όχι για την αμοιβή του γιατρού;

Aν είναι το πρώτο, βρες κάποιον και πήγαινε εκεί, μην ασχοληθείς με καταγγελίες, εδώ μεσολάβησε γνωστός για να τον βρει, ούτε καν έχετε μιλήσει με το γιατρό.
Αν είναι το 2ο, από τη στιγμή που έχετε και καλές συστάσεις, κάντε την άφοβα σε αυτόν...

Δεν ξέρω, δεν έψαξα τις λίστες αναμονής και τα διαθέσιμα νοσοκομεία. Αυτά που είπα είναι οι πρώτες πληροφορίες που έχω. Σκοπεύω να ψάξω αύριο.

Αν ήμουν σε καμιά Σκανδιναβική χώρα δεν θα υπήρχε καν δίλημμα. Εδώ η λαμογιά όμως είναι στο αίμα του κάθε πολίτη και αντιδρά ενστικτωδώς στην καταγγελία γιατί σκέφτεται πως ίσως και εγώ θα το έκανα στην θέση του γιατρού. Κρίμα είναι.

Επεξ/σία από katerina_a_86
  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πας σε ένα δημόσιο Νοσοκομείο κλείνεις ραντεβού και τον αναλαμβάνει ο πρώτος χειρουργός γιατρός που θα τον δει.

Εάν ο συγκεκριμένος ζητήσει φακελλάκι τότε να του κάνεις καταγγελία.Όταν εσύ κάνεις επιλογή και λες θέλω τον τάδε επειδή είναι η πρώτη φίρμα στην Αθήνα ενδεχομένως υπάρχει και η περίπτωση που λες.Τώρα αν πας στη φίρμα και σου ζητήσει φακελλάκι όπως λες είναι στο χέρι σου αν κάνεις καταγγελία ή αν απλά του τα δώσεις.Εγώ πάντως αν διάλεγα και έλεγα αυτός θέλω να μου κάνει την επέμβαση γιατί στον πρώτο τυχόντα έχω κάποιες αναστολές θα τον πλήρωνα και δεν θα του έκανα καταγγελία.

Να ξέρεις το μεγαλύτερο ποσοστό είναι τίμιοι και καλοί γιατροί.

Θα σου πω πολύ πρόσφατο ίδιο παράδειγμα.Η σύζυγος έπρεπε να κάνει επειγόντως εγχείριση στη χολή.Πήγα σε δημόσιο συστημένο χειρουργό  και ζήτησε φακελάκι.Ήμουν της άποψης και επέμενα για περισσότερη ασφάλεια προς τη σύζυγο να το δώσω γιατί είχα συστάσεις ότι είναι από τους κορυφαίους στο τομέα του.Η σύζυγος δεν ήθελε πήγε βρήκε ένα που είχε βάρδια τη συγκεκριμένη μέρα και την έκανε χωρίς να ζητήσει ούτε ένα ευρώ.

Ζούμε σε μία ελεύθερη κοινωνία.Μην τα θέλουμε όλα δικά μας.Και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο.

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 3
Δημοσ.

Νομικά, δεν τίθεται θέμα. Παρανομεί και αν τον πιάσουν, καλά να πάθει.

Από εκεί και πέρα, υπάρχει ένα ζήτημα που το ανέφεραν και άλλοι. Δηλαδή, φαίνεται ότι εσύ πηγαίνεις επί τούτου να ζητήσεις ειδική μεταχείριση, ως "συνεργός" στην παράκαμψη του συστήματος. Να παρακάμψεις το σύστημα και να κάνεις την καταγγελία μετά, είναι λίγο υποκριτικό. Από την άλλη, αν πας κανονικά με τη σειρά σου, πάλι αδικημένη είσαι γιατί ο λεγάμενος παίρνει φακελάκια και βάζει άτομα πριν από σένα παρατύπως. Αλλά σε κάθε περίπτωση, μην ξεχνάμε ότι ο γιατρός που παίρνει φακελάκι είναι ηθικά επαίσχυντως και κοινωνικά ασυνείδητος για προφανείς λόγους, οπότε δεν λυπάμαι κανέναν.

• Like 15
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, papoys1 είπε

Πας σε ένα δημόσιο Νοσοκομείο κλείνεις ραντεβού και τον αναλαμβάνει ο πρώτος χειρουργός γιατρός που θα τον δει.

Εάν ο συγκεκριμένος ζητήσει φακελλάκι τότε να του κάνεις καταγγελία.Όταν εσύ κάνεις επιλογή και λες θέλω τον τάδε επειδή είναι η πρώτη φίρμα στην Αθήνα ενδεχομένως υπάρχει και η περίπτωση που λες.Τώρα αν πας στη φίρμα και σου ζητήσει φακελλάκι όπως λες είναι στο χέρι σου αν κάνεις καταγγελία ή αν απλά του τα δώσεις.Εγώ πάντως αν διάλεγα και έλεγα αυτός θέλω να μου κάνει την επέμβαση γιατί στον πρώτο τυχόντα έχω κάποιες αναστολές θα τον πλήρωνα και δεν θα του έκανα καταγγελία.

Να ξέρεις το μεγαλύτερο ποσοστό είναι τίμιοι και καλοί γιατροί.

Θα σου πω πολύ πρόσφατο ίδιο παράδειγμα.Η σύζυγος έπρεπε να κάνει επειγόντως εγχείριση στη χολή.Πήγα σε δημόσιο συστημένο χειρουργό  και ζήτησε φακελάκι.Ήμουν της άποψης και επέμενε για περισσότερη ασφάλεια προς τη σύζυγο να το δώσω γιατί είχα συστάσεις ότι είναι από τους κορυφαίους στο τομέα του.Η σύζυγος δεν ήθελε πήγε βρήκε ένα που είχε βάρδια τη συγκεκριμένη μέρα και την έκανε χωρίς να ζητήσει ούτε ένα ευρώ.

Ζούμε σε μία ελεύθερη κοινωνία.Μην τα θέλουμε όλα δικά μας.Και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο.

Ρε τί είναι αυτά?

Καταντήσαμε να ηθικοποιούμε το φακελάκι με την δικαιολογία της επιλογής; Προφανώς και δεν πρέπει να μπορεί ο ασθενής να επιλέξει έναντι αμοιβής και ο γιατρός να τα πάρει.

Αν γίνει αυτό τότε πρέπει να μπούνε μέσα και οι δύο. Καταλαβαίνω το point πως αν θες την υπηρεσία της επιλογής πρέπει να πληρώσεις αλλά από πότε είναι νόμιμο και ηθικό να πωλείται αυτή η υπηρεσία;

Στην περίπτωσή μου δεν έκανα επιλογή γιατρού. Μας είπαν πως με κανονικό ραντεβού υπάρχει μεγάλη αναμονή. Αύριο θα πάρω τηλ σε αυτό το νοσοκομείο να δω πόση αναμονή υπάρχει απ την κανονική οδό.

1 ώρα πριν, FilipposMD είπε

Νομικά, δεν τίθεται θέμα. Παρανομεί και αν τον πιάσουν, καλά να πάθει.

Από εκεί και πέρα, υπάρχει ένα ζήτημα που το ανέφεραν και άλλοι. Δηλαδή, φαίνεται ότι εσύ πηγαίνεις επί τούτου να ζητήσεις ειδική μεταχείριση, ως "συνεργός" στην παράκαμψη του συστήματος. Να παρακάμψεις το σύστημα και να κάνεις την καταγγελία μετά, είναι λίγο υποκριτικό. Από την άλλη, αν πας κανονικά με τη σειρά σου, πάλι αδικημένη είσαι γιατί ο λεγάμενος παίρνει φακελάκια και βάζει άτομα πριν από σένα παρατύπως. Αλλά σε κάθε περίπτωση, μην ξεχνάμε ότι ο γιατρός που παίρνει φακελάκι είναι ηθικά επαίσχυντως και κοινωνικά ασυνείδητος για προφανείς λόγους, οπότε δεν λυπάμαι κανέναν.

Εγώ ανακάλυψα αυτό το πράμα ψάχνωντας λύσεις για το πρόβλημά μου, και προφανώς είναι εύκολο να το ανακαλύψει ο καθένας.

Από κει και πέρα, αν θες να είσαι σωστός ως πολίτης ναι παρακάμπτεις το σύστημα και κάνεις ταυτόχρονα την καταγγελία. Αν δεν το παρακάμψεις η καταγγελία δεν μπορεί να γίνει και το λαμόγιο θα συνεχίσει να το κάνει. Αν είσαι ο μέσος Έλληνας λαμόγιο δίνεις τα 300 και χαίρεσαι και μετά πας και πληρώνεις ΕΝΦΙΑ και σου φταίνε οι γερμανοί.

Δημοσ.

Κατερίνα ούτε νόμιμο ούτε ηθικό σου είπα ότι είναι.Έτσι λειτουργούσε έτσι λειτουργεί και έτσι θα συνεχίσει να λειτουργεί το σύστημα.Ας μην τρέφουμε αυταπάτες ότι θα αλλάξει.

Απλά στη ζωή μας θα βρεθούμε πολλές φορές σε σταυροδρόμι και πρέπει να επιλέξουμε.Η επιλογή είναι δική σου.

Μπορείς να πας και στο Ρουβίκωνα να  του τη στήσετε  να τον κάνετε ρόμπα και να δώσεις τροφή για μερικές μέρες στα λαμόγια των ΜΜΕ.Ψοφάνε για τέτοια.

Το δικό σου κέρδος ποιο θα είναι;;;;;;.Εγώ θα σου έλεγα όμως να δεις πρώτα την υγεία του πατέρα σου και μετά τα υπόλοιπα.

• Like 1
Δημοσ.

καταγγελία κανονικά, αυτοί που δεν έχουν να του δώσουν και περιμένουν κανα χρόνο για μια επεμβαση δεν φταινε σε τιποτα.
Αλλά αυτή ειναι η νοοτροπία του βύσματος σε αυτή τη χώρα.

• Like 1
Δημοσ.

Αγαπητη Κατ,

πως βλεπω εγω τα πραγματα:

1) Αν πας στο γιατρο αυτον (=συμφωνησεις να δωσεις τα 300) θα προσπερασεις (θα σε προσπερασει εκεινος βασικα αλλα γινεται εν γνωση σου) καμποσους ασθενεις που περιμενουν στην ουρα πριν απο σενα. Οποτε με αυτη την επιλογη δημιουργεις αυτοματα 2 προβληματα: α) Αυξανεις την αναμονη για τριτους εν γνωση σου (δεν μπορεις να το διορθωσεις μετα), β) συμβαλλεις στο φαινομενο του φακελακιου (προσωρινα ομως καθως αυτο το διορθωνεις μετα, καταγγελοντας τον με τη χρηση προσημειωμενων).

2) Πας σε αλλον γιατρο, μεσα απο ραντεβου κανονικ οπως ολος ο κοσμος (η πλειοψηφια τελοσπαντων)

3) Καταγγελεις τον γιατρο (χωρις καν να πας σε αυτον) αφου γνωριζεις πως γενικα παιρνει φακελακια. Την διαδικασια δεν την γνωριζω αλλα υπαρχει σαν επιλογη και εγω εδω αραδιαζω τις επιλογες.

Η καθεμια απο τις παραπανω επιλογες εχει τις επιπτωσεις της θετικες και αρνητικες.

ΥΓ. Για  την επιλογη 3 ξερω πως οι μισοι θα πεσουν να με φανε αλλα η χωρα μας εχει καταντησει λακκος ρουσφετιων, νεποτισμου κτλ κτλ οχι μονο επειδη μια μεριδα πολιτων πραττει αναλογως αλλα επειδη η μεγαλυτερη μεριδα πολιτων, βλεπει αλλα δεν καταγγελει σε φαση, ελα μωρε δουλεια μου ειναι τωρα, με ακουμπαει εμενα, στο σπιτι μου συμβαινει.

Ναι. Μεχρι να συμβει.

Δημοσ.

Οταν ειναι στη μεση θεμα υγειας δε μπορω να σκεφτω το φακελακι. 

Αφου ο χριστιανος σου λεει να πατε να τελειωνετε αυτο κανε. Απο το να περιμενει ποσο διαστημα τη σειρα του ή να τον χειρουργησει ο χ ασχετος, ασυζητητι.

Τωρα αυτοι που λενε περιμενε τη σειρα σου το λενε εκ του ασφαλους. Εχεις τα λεφτα δωστα να γινει καλα ο ανθρωπος σου και τελος.

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...