Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτα που κοιτας σιγουρα δεν ειναι καλα. Οι σκελετοι ειναι της πλακας, τα περιφερειακα ειναι της πλακας. Ακομα και μεγεθη δεν υπαρχουν ή ειναι οτι να ναι. Και λαθος μεγεθος και θεση οδηγησης συνεπαγονται θεματα σε μεση - γονατα.

Αν φοβασαι την ακτινολογηση σε μτχ τι να πουμε για ποδηλατα απο praktiker & super markets...

Δε χρειαζεται να ξερεις απο μαρκες. Χρειαζεται να πας σε ενα "ποδηλαταδικο" να σου κανουν σωματομετρηση για να ξερεις ακριβως το σωστο μεγεθος. Trek, scott, cube, specialized, orbea, giant ειναι μερικες απο τις πιο γνωστες εταιρειες. 

Και βεβαια παντα υπαρχουν τα ideal ως πιο φθηνα.

Ideal φερνει ο kassimatis (εχει και αλλα), επισης καλα μαγαζια ειναι το cyclist , ο tsirikos, o gatsoulis, grammarios. (Αν εισαι Αθηνα)

Το cyclist εχει και forum, μπες να διαβασεις να ενημερωθεις!

Υγ: ειναι ακριβη κατηγορια η κουρσα δες και σε fitness που μπορει να βρεις κατι πιο οικονομικο.

Επεξ/σία από margaritagr
  • Απαντ. 73
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

5 κιλά δεν φτάνεις όσα λεφτά και να δώσεις. Μιλάμε για δεκάδες χιλιάδες ευρω και πάλι είναι πιο βαριά.

Μπράβο στο Πρακτικερ ποιος να το φανταζόταν. Προβλέπω γύρο Γαλιάς με ποδήλατα Πρακτικερ :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

www.cyclist-friends.gr Μπες εδώ και ρώτησε ότι θέλεις. Δυστυχώς η ποδηλασία δεν είναι φθηνό χόμπι αλλά με λίγη καθοδήγηση θα βρεις κάτι αξιοπρεπές και σε λογική τιμή. Αλλιώς απλα θα χάσεις χρόνο και χρήμα κοιτώνας ποδήλατα της πλάκας σε μη ποδηλατικά μαγαζιά.

Επεξ/σία από gpgalanis
Δημοσ.
3 ώρες πριν, orck είπε

5 κιλά δεν φτάνεις όσα λεφτά και να δώσεις. Μιλάμε για δεκάδες χιλιάδες ευρω και πάλι είναι πιο βαριά.

Μπράβο στο Πρακτικερ ποιος να το φανταζόταν. Προβλέπω γύρο Γαλιάς με ποδήλατα Πρακτικερ :)

Δεν θα ειναι UCI legal :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, margaritagr είπε

Και βεβαια παντα υπαρχουν τα ideal ως πιο φθηνα.

Τα Everest ΕΙΝΑΙ rebranded IDEAL.   http://popaganda.gr/h-nea-sira-podilaton-everest-pro-apoklistika-sta-praktiker/

Τα εισάγει ο Μανιατόπουλος αποκλειστικά για την Praktiker και το συγκεκριμένο για το οποίο γίνεται λόγος εδώ είναι το Ideal Onroad με άλλα χρώματα και αντί Sora/Claris σειρά έχουν τοποθετήσει την φθηνότερη Tourney/Promax για μειωμένο κόστος. 

Ουσιαστικά πήραν τον σκελετό του Ideal Onroad και του έβαλαν τα περιφερειακά από το φθηνότερο Ideal Streamlite;)
Στις φωτό φαίνονται οι ομοιότητες στον σκελετό και στην σελίδα του Steamlite  ( http://www.idealbikes.net/?section=3203&language=el_GR&itemid1494=3264&detail1494=1 ) η λίστα των περιφερειακών περιγράφει όλα όσα φοράει το Everest. ;) :) 

015945d805106644f7c9c733760e848065759fd4.jpg

20160811170823_everest_pro_kinetic_28.jpeg

8 ώρες πριν, evoracing είπε

Από βάρος και τα 2 μου φάνηκαν ελαφριά, δεν νομίζω πάνω από 5kg. 

Όσο για την χρήση που το θέλω, αρχικά φόρτωμα στο αμάξι και να ξαμολιέμαι σε κανένα βουνό για βόλτες, γυμναστική κτλπ. Μετά βλέπουμε.

- 5Kg δεν παίζει με την καμμία. :D 

- Βουνό με κούρσα ;;;;;  :o   Αν εννοείς γυμναστική τύπου ανεβαίνω από άσφαλτο τον Υμηττό ή την Πάρνηθα ή (insert mountain here) έχει νόημα, διαφορετικά  δεν ταιριάζουν πολύ καλά ξέρεις. :D   

Επεξ/σία από dpolal
Δημοσ.
13 ώρες πριν, dollyyy19 είπε

μπορει καποιος να αναφερει τι μειονεκτημα εχει το φθηνοτερο που βρηκα,https://www.skroutz.gr/s/9374593/Energy-Rigid-28.html#  

απο οποιοδηποτε αλλο ,για απλη χρηση;

η γνωμη μου ειναι οτι οταν θες ενα ποδηλατο για απλη χρηση δεν πας να παρεις κουρσα. αν το θες για βολτα λιγων χιλιομετρων παρε καλυτερα ενα τρεκινγκ. εχεις μαλλον την αντιληψη που ειχα και εγω καποτε οτι ολα τα ποδηλατα ειναι το ιδιο και ας παρω ενα απτο πρακτικερ να κανω δουλεια μου. μολις καβαλησεις ενα καλο ποδηλατο θα δεις μονος σου ποια ειναι η διαφορα

Στις 3/2/2018 στις 11:03 ΠΜ, orck είπε

Μα και πάλι το μόνο που αλλάζει είναι αντί για τιμόνι κριάρι περνεις ένα ίσιο τιμόνι. Το κριάρι είναι ΠΟΛΥ καλυτερο.

χωρις να ειμαι 100% σιγουρος νομιζω οτι αλλαζει και η γεωμετρια του ποδηλατου απο φιτνες σε κουρσα. το φιτνες εχει πιο ισια σταση σωματος

Δημοσ.

Παναγία μου παίσατε όλοι να με φάτε :P

Ντάξει μπορεί να μην ήταν 5kg αλλά ήταν ελαφρύ. 

Γενικά από όσο ξέρω το praktiker πάντα είχε προϊόντα από Έλληνες εισαγωγής που απλά έχουν πάρει ένα προϊόν, έχουν αλλάξει 2-3 πράγματα πάνω σε αυτό για να πέσει το κόστος και τα πουλάνε σε χαμηλές τιμές. Παράδειγμα τα μηχανάκια tcb που τα εισάγει ο Ταξιάρχης ΕΠΕ και τα έβρισκες στο praktiker. 

12 ώρες πριν, dpolal είπε

- Βουνό με κούρσα ;;;;;  :o   Αν εννοείς γυμναστική τύπου ανεβαίνω από άσφαλτο τον Υμηττό ή την Πάρνηθα ή (insert mountain here) έχει νόημα, διαφορετικά  δεν ταιριάζουν πολύ καλά ξέρεις. :D   

Βουνό εννοώ άσφαλτο Πάρνηθας-Πεντέλης κτλπ, δεν είμαι τρελός να μπω στα χώματα με κάτι τέτοιο :P

Δημοσ.

Οκ πηγαινε μια φορα Παρνηθα και δες με τι ποδηλατα ανεβαινουν Παρνηθα οι αλλοι, γιατι;
Σιγουρα δεν χρειαζεται να παρεις την τοπ κουρσα αξιας 3000ευρω, παντα ειμαι εναντια στα ακρα, αλλα κουρσα 400ευρω ειναι ακραιο ακρο.
Ειναι ενα σκουπιδι με μορφη κουρσας.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ στην θέση σου, απο τη στιγμή που εχεις τέτοιο μπάτζετ, θα επαιρνα ενα trekking. Είναι αρκετά ξεκούραστα, και για τις βόλτες που το θες πιστεύω θα σε καλυψει.

• Like 2
Δημοσ.

Δεν είναι ότι θέλω ποδήλατο για να κάνω βόλτες. Έχω ήδη όπως είπα 2 κούρσες παλιές αλλά θα ήθελα κάτι καλύτερο. 

Είδα πως η vodafone σου δίνει έκπτωση 15% για αγορές άνω τον 40€ και βγαίνει στα 340€..

Δημοσ.
Στις 4/2/2018 στις 12:02 ΜΜ, dpolal είπε

Τα Everest ΕΙΝΑΙ rebranded IDEAL.

Το πρωτο μου ποδηλατο ηταν ενα IDEAL Comfort με μπροστα αμορτισερ,στο δημοτικο.
Μαζευα οτι μπουναμα μου εδιναν,δεν επαιρνα παιχνιδια κτλ για να παρω mountain.

Εκανε θυμαμαι 90.000 δρχ και ειχε καυλωσει το πανελληνιο,δεν ειχε κανεις ποδηλατο με αμορτισερ τοτε στην πολη μου.

Σιγα σιγα μεγαλωνοντας αρχισα να καταλαβαινω τι ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ειναι και ποσο χειροτερευουν και αυτα οσο περναει ο καιρος.

Μονο το racepro ειχα σε εκτιμηση.Πλεον κατοχος fuji nevada και scott απο mountain,και ενα δανεικο trek alpha για ασφαλτο.

Α και ενα ΚΤΜ aphex για οταν εχω τασεις αυτοκτονιας!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εγώ πάντως κληρονόμησα ένα mountain full suspension της ideal, νομίζω του 2011 πρέπει να είναι το μοντέλο, και μπορώ να πω πως είναι πολύ αξιοπρεπές. 

φίλε evoracing, γενικώς όπως έχεις ήδη παρατήρησει, στα ποδήλατα έχει πέσει πολύ παπάτζα και προπαγάνδα. υπερκοστολογήσεις για ένα μηχάνημα τόσο απλοϊκό. εδώ ένα πίσω αμορτισέρ πήγα να αλλάξω στην πίσω ανάρτηση , και μου έφυγε το καφάσι από τις τιμές για 1 μόνο αμορτισέρ και μάλιστα ποδηλάτου.

Στο τέλος , αυτό που μετράει είναι η ποδηλασία και όχι το ποδήλατο. Αν χρησιμοποιείς το ποδήλατο για αυτό που έχει φτιαχτεί πραγματικά και δεν κάνεις τίποτε ταρζανιές, μια χαρά ποδηλασία θα κάνεις για το σκοπό που θες την κούρσα. . Για την εμπειρία και την άσκηση πας, όχι για μόστρα τη φίρμα και το χρώμα.

Αν τελικώς αγοράσεις το ποδηλατάκι, κάνε έναν έλεγχο μόνο να δεις αν έχει συναρμολογηθεί σωστά και καλά.

Επεξ/σία από gdriver
  • Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.

Αμα δε γνωριζεις καλυτερα ειναι να μην απαντας για μοστρες. Αν ειχες ασχοληθει σοβαρα με το θεμα ποδηλατο δε θα εγραφες ποτε κατι τετοιο.

Δε μιλαμε για παιδικα ποδηλατακια τυπου bmx που αγοραζες μικρος απο το jumbo.

Και βεβαια εχουν τεχνολογικες και 1002 γενικως διαφορες σε σκελετους και εξαρτηματα αλλα και οι εταιρειες οι ιδιες στο τι ειδικευονται πχ.

Για να κανεις ποδηλασια χρειαζεσαι ενα αξιοπρεπες ποδηλατο ΣΩΣΤΟΥ μεγεθους (δεν υπαρχει κανενας σε καταστηματα οπου πωλουνται τετοια σκουπιδια να σε καθοδηγησει στο τι μεγεθος θες ουτε καν ποικιλια σε μεγεθη αλλα οκ θα παρεις κατι στο περιπου και μετα θ ανοιγεις θεμα "πονος στα γονατα, στη μεση") , ωστε να μη σου βγαζει την πιστη και να μη κινδυνευεις ν αποκτησεις προβληματα.

Αντε κανε ποδηλατο αντρας σε σελα praktiker/carrefour και να δεις μετα απο καποια χρηση πως θα ναι η περιοχη εκει κατω.

@topic starter στα παμε 1 2 3 αλλα βλεπω επιμενεις στραβα. Ε ο καθενας εχει τη γνωμη του και δε θα στην αλλαξουμε. Οποιος εχει εμπειρια απο τετοιο ποδηλατο θα σου πει μια χαρα ειναι. Αν οδηγουσε ποτε ομως σοβαρο ποδηλατο , θα σου ελεγε μακρια. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...