Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαίρετε παιδιά, είμαι νέο μέλος, Μάνος λέγομαι, 23. Θέλω τη γνώμη σας για ένα θέμα που το σκέφτομαι κάμποσο καιρό τώρα.

Εγώ είμαι τώρα στο 4ο έτος φοιτητής, και μένω μακριά από τη σχολή που σπουδάζω. Με τα μέσα είναι 2 ώρες, πάρα πολύς χρόνος. Πρέπει να ξυπνάω από τα χαράματα για να φτάσω εκεί στις 9 που έχω μάθημα (είμαι στη Φιλοσοφική, Αθήνα), συν άλλες 2 ώρες για να επιστρέψω σπίτι μου. Είναι εξαιρετικά κουραστικό, γυρνάω χώμα... Η απόσταση είναι ο λόγος που δεν πάω στη σχολή και όχι λόγω τεμπελιάς ή κάτι άλλο. Αυτό με έχει κάνει να χρωστάω μαθήματα γιατί και οι σημειώσεις καλές είναι, αλλά η παρακολούθηση των μαθημάτων βοηθάει απίστευτα. Εγώ μένω με τους γονείς μου. Εδώ και καιρό λέμε να μετακομίσουμε σε ένα σπίτι μας λίγο έξω από την Αθήνα, έχω ψάξει με τα ΜΜΜ πόσην ώρα θα μου παίρνει να πηγαίνω στη σχολή, και είναι πάλι δυο ώρες.

Τον τελευταίο καιρό σκέφτομαι μήπως ψάξω να νοικιάσω κάποιο σπίτι κοντά στη φιλοσοφική ώστε να είναι πιο εύκολο για μένα να πηγαίνω εκεί πέρα. Όμως εγώ δεν δουλεύω και δεν ξέρω πώς θα αντιδράσουν οι γονείς μου όταν τους πω ότι έχω σκεφτεί κάτι τέτοιο. Θα είναι το ενοίκιο, συν τους λογαριασμούς, συν τα έξοδα διατροφής. Είναι κάποια λεφτά όπως και να το κάνουμε. Γι'αυτό, έλεγα για τη λύση της συγκατοίκησης, ώστε να μοιράζομαι όλα εκείνα τα έξοδα.  Θα ήθελα να βρω και κάποια δουλειά αλλά δεν είμαι και από τους πολύ όμορφους να με πάρουν σε κάποιο καφέ πχ, που είναι η πρώτη σκέψη εργασίας για φοιτητές, συν ότι δεν έχω και προϋπηρεσία γαμώτο...

Και εδώ θέλω να μου πείτε κι εσείς. Είναι καλή ιδέα η συγκατοίκηση; Ουσιαστικά το θέλω μόνο για να μειωθούν τα χρήματα που πρέπει να δίνω.

Υπάρχει κάποιο αξιόλογο σάιτ ή ομάδα στο facebook;  Έριξα ένα ψάξιμο αλλά ίσως να μην ξέρω εγώ πού να ψάξω συγκεκριμένα.

Και ένα τελευταίο, πώς να το φέρω στους γονείς μου ότι θέλω να νοικιάσω κάπου κοντά στη σχολή και να μην μείνω μαζί τους στο καινούριο σπίτι μας; Αν είχα δικά μου λεφτά, δεν θα το σκεφτόμουν καν, αλλά δεν μπορώ και να τους αναγκάσω να πληρώνουν τα έξοδά μου.

Δημοσ.

Σε γενικές γραμμές η Φιλοσοφική βγαίνει χωρίς παρακολούθηση. Οπότε στο 4ο έτος κάτσε στο νέο σπίτι και διάβασε εντατικά, νά περάσεις ότι μπορείς από μαθήματα. Στο 5ο έτος αναφέρεις στους γονείς τη συγκατοίκηση, ώστε να περάσεις τα λίγα που θα  έχουν μείνει για πτυχίο, επειδή χρειάζονται συστηματική παρακολούθηση. Εναλλακτικά πάρε αυτοκίνητο από τώρα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καταρχήν γιατί δεν έχεις αυτοπεποίθηση και θεωρείς τον εαυτό σου άσχημο;;;;; Δεν ήξερα ότι όλοι αυτοί που δουλεύουν σερβιτόροι σε καφέ περνάνε πρώτα από πρακτορείο μοντέλων. 

Στο θέμα μας τώρα... Αν έχεις δίπλωμα πάρε ένα αυτοκίνητο μικρό μεταχειρισμένο η ένα μηχανάκι μικρό να κάνεις τη δουλειά σου. Αν δεν έχεις ρώτα κάποιο παιδί από την σχολή σου αν θέλει να νοικιάσετε ένα μικρό σπίτι μαζί και να μοιράζεστε τα έξοδα. 

Επεξ/σία από lek88
  • Like 2
Δημοσ.

Σκέψου όμως και το κόστος των εισιτηρίων και πρότεινέ το στους γονείς σου. Πόσο σου βγαίνουν τα εισιτήρια για να πηγαίνεις κάθε μέρα; είμαι και εγώ 2 ώρες μακριά από την Αθήνα και πληρώνω γύρω στα 30 ευρώ για εισιτήρια, που δεν είναι τόσα, είναι παραπάνω. Και σου λέω 50% έκπτωση αν έχεις φοιτητικό πάσο, δηλαδή 15 ευρώ την ημέρα. Επί 21 μέρες τον μήνα, είναι 315 ευρώ τον μήνα. Με αυτά τα λεφτά νοικιάζεις ένα μικρό σπιτάκι. Πες να δίνεις άλλα 100 ευρώ σε ρεύμα, θέρμανση, νερό και κοινόχρηστα. Φαγητό θα τρως στην εστία.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, gokuthelegend είπε

Σκέψου όμως και το κόστος των εισιτηρίων και πρότεινέ το στους γονείς σου. Πόσο σου βγαίνουν τα εισιτήρια για να πηγαίνεις κάθε μέρα; είμαι και εγώ 2 ώρες μακριά από την Αθήνα και πληρώνω γύρω στα 30 ευρώ για εισιτήρια, που δεν είναι τόσα, είναι παραπάνω. Και σου λέω 50% έκπτωση αν έχεις φοιτητικό πάσο, δηλαδή 15 ευρώ την ημέρα. Επί 21 μέρες τον μήνα, είναι 315 ευρώ τον μήνα. Με αυτά τα λεφτά νοικιάζεις ένα μικρό σπιτάκι. Πες να δίνεις άλλα 100 ευρώ σε ρεύμα, θέρμανση, νερό και κοινόχρηστα. Φαγητό θα τρως στην εστία.

Σωστά! Και σαββατοκύριακα η αργίες (Πάσχα κτλ) που θα κλείνει το πανεπιστήμιο για μέρες,  θα πηγαίνει να μένει με τους δικούς του!! Για να μην υπάρξει κάποια "παρεξήγηση" μεταξύ τους. Έτσι κ αλλιώς και τώρα με τα εισιτήρια είναι σαν να πληρώνει ενοίκιο. Μπορεί να νοικιάσει μόνος του μια μικρή γκαρσονιέρα κοντά στο πανεπιστήμιο  χωρίς συγκάτοικο πάνω από το κεφάλι του. Τώρα με την κρίση έχουν πέσει οι τιμές. 

Επεξ/σία από lek88
Δημοσ.
2 ώρες πριν, gokuthelegend είπε

Εσύ λογικά είσαι σε άλλη πόλη και παίρνεις ΚΤΕΛ, δε νομίζω να δίνει 15€ τη μέρα στα ΜΜΜ!

Μάνο κοίτα και τη λύση να πάρεις δικό σου μέσο όπως αναφέρθηκε και συζήτα το και με τους γονείς σου τι είναι καλύτερο για όλους.

• Like 1
Δημοσ.

Κατσε να συγκατοικησεις για να ζησεις και λιγο μακρυα απο την γυαλινη σφαιρα που λεγεται σπιτι γονιων. Ενα δωματιο χρειαζεσαι ουσιαστικα σε ενα σπιτι με αλλα 1-2 ατομα. Τα εξοδα δεν ειναι μεγαλα οταν μοιραζονται απλα χρειαζεται υπομονη και υποχωρησεις οταν μενεις μαζι με αγνωστους.

Αυτην την "αλλεργια" των Ελληνων για την συγκατοικηση ποτε δεν την καταλαβα, εξω ακομα και 30+χρονοι συγκατοικουνε με αλλους 3-4 γιατι τα ενοικια ειναι απλησιαστα, μονο Ελλαδα το ειδα να θελουν ολοι να μεινουν μονοι.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, lary7 είπε

Κατσε να συγκατοικησεις για να ζησεις και λιγο μακρυα απο την γυαλινη σφαιρα που λεγεται σπιτι γονιων. Ενα δωματιο χρειαζεσαι ουσιαστικα σε ενα σπιτι με αλλα 1-2 ατομα. Τα εξοδα δεν ειναι μεγαλα οταν μοιραζονται απλα χρειαζεται υπομονη και υποχωρησεις οταν μενεις μαζι με αγνωστους.

Αυτην την "αλλεργια" των Ελληνων για την συγκατοικηση ποτε δεν την καταλαβα, εξω ακομα και 30+χρονοι συγκατοικουνε με αλλους 3-4 γιατι τα ενοικια ειναι απλησιαστα, μονο Ελλαδα το ειδα να θελουν ολοι να μεινουν μονοι.

Έξω είναι συχνό αυτό! Εδώ στην Ελλάδα το βλέπουν σαν ταμπού του στυλ "θα πάω να μείνω σε σπίτι με άλλους δύο;" ή "ο γιος μου να πάει να μείνει σε σπίτι με άλλους; ντροπή τι θα πει ο κόσμος" 

Επεξ/σία από lek88
Δημοσ.
6 ώρες πριν, lary7 είπε

Μήπως και έξω μένουν γιατί τα ενοίκια είναι απλησίαστα όπως είπες; Αν μπορούσαν να μείνουν μόνοι τους πόσοι θα συγκατοικούσαν; 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το θεμα στη συγκατοικηση δεν ειναι μονο "ταμπου" που αναφερουν παραπανω.

Ειμαι 3ο ετος,και τα 2 πρωτα χρονια συγκατοικησα με φιλο-κολλητο που ημασταν μαζι στα σχολεια για πανω απο 10 χρονια στη πολη μας,και ετυχε να περασουμε και οι 2 Θεσσαλονικη. Ο 1ος χρονος ηταν χαλαρος αλλα το 2ο χρονο η συγκατοικηση εγινε πολυ δυσκολη κυριως για το μοιρασμα των ευθυνων μεσα στο σπιτι και οχι μονο. 
Και σου μιλαω εγω που το ηξερα τον συγκατοικο τοσα χρονια,ποσω μαλλον να συγκατοικησεις με καποιον αγνωστο ή με καποιον λιγοτερο οικειο. 

Αναρωτησου πρωτα αν θα γουσταρες τετοια φαση,δηλαδη θα πρεπει να σεβεσαι τον συγκατοικο και να μη κανεις του κεφαλιου σου ολη μερα π.χ φασαρια κλπ αν ο αλλος δε γουσταρει, επισης ισως ο συγκατοικος να μη εχει ορεξη να πλυνει πιατα και εσυ να "νευριασεις" .. καταλαβες τι εννοω. Δεν ειναι δηλαδη ολα ροδινα με τη συγκατοικηση.Τωρα εσυ που εισαι στα τελειωματα το βλεπεις αλλιως και ισως το θελεις πιο πολυ κυριως λογω της σχολης αρα θα το παλεψεις.

Αν βρεις τον καταλληλο ανθρωπο να συγκατοικησετε θα περασετε τελεια και θα ειναι ολα καλυτερα,

Επεξ/σία από Christospliakos
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλά μην δαιμονοποιούμε την απέχθεια του λαού μας προς την συγκατοίκηση, για όνομα του Θεού

Λες και δε θέλουν όλοι να είναι άνετοι να κυκλοφορούν με τα βρακιά μες στο σπίτι τους ή να κάθονται λόγου χάρη με τις ώρες στο μπάνιο ή πόσα άλλα απλά πράγματα που όταν μένεις μόνος σου είναι αυτονόητα, ενώ αν είσαι με συγκάτοικο είναι απαγορευτικά... 

Επεξ/σία από AristidisZ
  • Like 2
Δημοσ.

Ρε μεγάλε που μένεις; Στην Λαμία;

+1 για μηχανή ή αμάξι. 

Και σου μένει και πιο ξεκούραστο είναι.

Όσο για την Αλγερία της συγκατοίκησης που ακούστηκε, δεν βλέπω που είναι το περίεργο ή το ταμπού.

Εγώ πχ δεν γουστάρω να μένω με άλλον μέσα στο σπίτι, θέλω να ζω μόνος μου, με την ησυχία μου χωρίς προβλήματα. Πρέπει ντε και καλά να θέλω να ζω με άλλους;

Αυτό με κάνει πιο οπισθοδρομικό από τον άλλον στην Αγγλία για παράδειγμα;

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...