Heatspreader Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 8 λεπτά πριν, BadBoy είπε Η επίδειξη της ταυτότητας σε συναλλαγές με κάρτα πάντως δεν ακούγεται περίεργη. Δε γνωρίζω το ύφος του υπαλλήλου για να κρίνω σωστά, αλλά η απαίτησή του δεν ήταν παράλογη. Γι' αυτό υπάρχει το PIN.
webparts Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 59 λεπτά πριν, opcorsa είπε ακουμε τυπε Παλι τα ιδια; 26 λεπτά πριν, BadBoy είπε Η επίδειξη της ταυτότητας σε συναλλαγές με κάρτα πάντως δεν ακούγεται περίεργη. Δε γνωρίζω το ύφος του υπαλλήλου για να κρίνω σωστά, αλλά η απαίτησή του δεν ήταν παράλογη. Καρτας με pin? Kαι αν εγω πηρα την καρτα της μανας μου πχ για να παω να ψωνισω? 1
tsifotis Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 Στο kaizer μου ειχε φανει και μενα κουραστικο αλλα δεν τους αδικω. Μενω εκει κοντα και πως να το κανουμε αν και δεν μ αρεσει να το παραδεχομαι ειναι λιγο περιεργα στο κομματι ομονοια-βικτωρια. Αλλου θα φαινοταν παραξενος ο ιδιοκτητης αλλα σε αυτο το σημειο εχει το δικιο του. Για να μπειτε στο πνευμα συμβαινουν διαφορα. Παντα κυκλοφορω βραδυ δεν φοβαμαι, κι ας μου εχουν τυχει διαφορα πεσιματα βραδυ οπουδηποτε στην Ελλαδα. Αλλα πχ λιγα λεπτα με τα ποδια απο το kaizer μεσα σε σαουντιτσαδικο, κυριακη πρωι καπου 11, με εχει τραμπουκισει περιθωριακος για λεφτα. Οχι πρεζομπι να ζητησει ελεημοσυνη αλλα νηφαλιος να με τραμπουκισει. Αλλη φορα, εχουν ξηλωσει τον εξωτερικο χαλκοσωληνα νερου για να τον πουλησουν ισως για δεκαρες (αν και μας κοστισε πολυ) και διαφορα που δεν μου ερχονται τωρα αλλα ακουω να συμβαινουν σε αλλους. Κατα καιρους μας βλεπω και στις ειδησεις για φονικα. Αν οπως το εχει καποιος στα χερια, αρχισει να τρεχει τι κανεις; απλα το κλαις. Πονταρω οτι τους εχει συμβει στο μαγαζι κι ισως οχι μια και δυο. Βεβαια και σεις που δεν θελετε η συναλλαγη σας να ειναι τοσο στην τσιτα και προτιματε αλλα καταστηματα παλι σας καταλαβαινω. Θυμαμαι ειχα παει με χρεωστικη για να παρω καποτε galaxy s6 + gear vr γιατι ηταν ο φτηνοτερος στο skroutz και δεν ειχα ταυτοτητα και μ επρηξαν. Τελικα την βρηκα σε pdf στο mail. Επισης φοβομουν μηπως με παρακολουθουσαν υποπτες φατσες που αραζαν απεξω χωρις λογο για να με ψηρισουν πιο μετα . Τελικα το τελευταιο μαλλον ηταν η ιδεα μου. 1 1
kage Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ξαφνικα φτασαμε να νομιζουμε οτι με καρτες+pin ειμαστε ασφαλεις ?και παλια εδειχνες ταυτοτητα και υπογραφη στο καρμπον(ωστε να ταυτοποιεις την υπογραφη που εχει στο πισω μερος της καρτας). Αρκετα site ζητανε φωτοτυπια ταυτοτητας. τα στοιχηματικα /καζινο site για ταυτοποιηση ζητανε φωτοτυπία ταυτοτητας,λογαριασμου καρταας και δεκο λογαριασμο... Στο Παρίσι τα μαγαζια εχουν σεκιούριτι και σ λεγαν ανοιξε τσαντα αν θες να μπεις και περναγες και απο gun κτλ detector.. εκει το αποδέχονται ολοι (οτι εισαι εν δυναμη τρομοκρατης)επειδή ειναι σε πολιτισμενη(?)χωρα ? Τεσπα ταυτοτητα θα επρεπε να ζητανε,γιατι μπορει καποιος να παρει κατι αξιας και να δηλωσει κλοπη/χασιμο καρτας και αμφισβητηση χρεωσης... Τα περισσοτερα σκρουτζομαγαζα δεν εχουν καν demo συσκευη:)δεν ειναι θεμα ομονοιας Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου 2018 από kage 1
lek88 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Πριν 3 χρόνια είχα πάει να κοιτάξω για ένα κινητό που με ενδιέφερε (στο κατάστημα που λες) και ζήτησα να το δω και μου είπαν πως δυστυχώς δεν μπορούν να μου το δώσουν στα χέρια να το δω γιατί εδώ είναι ομόνοια και φοβούνται. Είχαν ένα τάμπλετ πάνω στον πάγκο και μου είπαν ότι μπορώ από κει να δω το κινητό που με ενδιαφέρει. Το ίδιο γινόταν και με άλλους πελάτες. Εννοείται ότι δεν το αγόρασα τελικά αλλά από την άλλη δεν μπορώ και να τους κατηγορίσω κιόλας! Σίγουρα τους έχουν ξαφρισει πολλές φορές και φοβούνται. Αν είναι έστω λίγο χαλαροί θα τους κλέβουν κάθε μισή ώρα εκεί. Μιλάμε για ομόνοια.... 2 ώρες πριν, eidikos33 είπε kaizerstore,kaizershop,kaizer τα ιδια δεν ειναι? Δεν είναι ίδια. Είναι διαφορετικα καταστήματα Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου 2018 από lek88
phanispal Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 Αν είχαν μια πόρτα σαν αυτές των τραπεζών και σας άφηναν να αλωνίζετε θα είχατε πάλι πρόβλημα; 4
Super Moderators billdanos Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 8 hours ago, BadBoy said: Η επίδειξη της ταυτότητας σε συναλλαγές με κάρτα πάντως δεν ακούγεται περίεργη. Δε γνωρίζω το ύφος του υπαλλήλου για να κρίνω σωστά, αλλά η απαίτησή του δεν ήταν παράλογη. Από τη στιγμή που οι κάρτες έχουν πλέον pin, δεν χρειάζεται η ταυτοποίηση του κατόχου. Οποίος έχει και το pin μπορεί να κάνει αγορές. Είναι σα να δίνω το πορτοφόλι μου σε κάποιον άλλο για να ψωνίσει για μένα. Η προστασία του κωδικού είναι ζήτημα που αφορά τον κάτοχο της κάρτας και όχι το οποιοδήποτε κατάστημα. Γι αυτό και με την εμφάνιση του pin έπαψε πλέον να χρειάζεται η υπογραφή πάνω στο απόκομμα της συναλλαγής. Αυτό ισχύει σε όλο τον κόσμο και δεν έχει να κάνει μόνο με τη χώρα μας. Επιπλέον, ο κάτοχος μπορεί άμεσα να ελέγχει τις συναλλαγές του μιας και ενημερώνεται με email και sms για την κάθε χρέωση της κάρτας του. Όλες οι οικογένειες που ψωνίζουν καθημερινά με κάρτα νομίζετε πως έχει το κάθε μέλος τη δίκη του ονομαστική; 2
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 Εγω παντως σε ένα από τα Kaizer της Ομονοιας όχι αυτό στην 3η σεπτεμβριου αλλα στην πανεπιστημιου με ειχαν αφησει να παρω στα χερια μου για να δω το G6 ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ όμως και το πουλουσαν.Και εγω απλα εψαχνα να το δω από κοντα... Ωστόσο πολλες φορες εχουμε πει ότι αν καποιος θελει να δει κινητο πρεπει να παει σε "μεγαλα" μαγαζια τυπου ΠΛΑΙΣΙΟ PUBLIC MM κτλπ...και όχι σε σκρουτζομαγαζα...Εχει τονιστεί πολλες φορες. Και το βρισκω λογικο να μην σου δειχνουν κινητα μιας και δεν εχουν ξεσφραγιστα...Μονο της βιτρίνας που είναι μεταχειρισμένα από οσο ξερω.Δηλαδη θα σου ανοιξουν-ξεσφραγισουν την συσκευή να την δεις και αν δεν την θες θα την αφησεις και θα παω εγω μετα να παρω κινητο που δεν είναι σφραγισμενο?Δεν υπαρχει πιθανοτητα... Για τις καρτες που λετε,καπου ειχα δει ότι είναι κανονικα υποχρεωτικη η επιδηξη ταυτότητας για αγορες με καρτα μιας και υπαρχει και το συστημα ανέπαφων συναλαγων.Απλα δεν το βρισκω τωρα και δεν μπορω να είμαι σιγουρος ισως να θυμαμαι και λαθος.Μαλιστα σε αγορες από ιντερνετ όταν αγοραζω με καρτα γραφουν κατω καρω ότι όταν ερθει το προιον να εχετε ταυτοτητα να δειξετε,απαλ δεν την ζηταει ποτε κανεις.
DrLo Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 42 λεπτά πριν, billdanos είπε Από τη στιγμή που οι κάρτες έχουν πλέον pin, δεν χρειάζεται η ταυτοποίηση του κατόχου. Οποίος έχει και το pin μπορεί να κάνει αγορές. Είναι σα να δίνω το πορτοφόλι μου σε κάποιον άλλο για να ψωνίσει για μένα. Η προστασία του κωδικού είναι ζήτημα που αφορά τον κάτοχο της κάρτας και όχι το οποιοδήποτε κατάστημα. Γι αυτό και με την εμφάνιση του pin έπαψε πλέον να χρειάζεται η υπογραφή πάνω στο απόκομμα της συναλλαγής. Αυτό ισχύει σε όλο τον κόσμο και δεν έχει να κάνει μόνο με τη χώρα μας. Επιπλέον, ο κάτοχος μπορεί άμεσα να ελέγχει τις συναλλαγές του μιας και ενημερώνεται με email και sms για την κάθε χρέωση της κάρτας του. Όλες οι οικογένειες που ψωνίζουν καθημερινά με κάρτα νομίζετε πως έχει το κάθε μέλος τη δίκη του ονομαστική; Ναι έτσι θα έπρεπε.
mclein Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 ας αλλαξουν περιοχη. ας βαλουν το συστημα της τραπεζας με θωρακισμενη τζαμοπορτα. μπαινεις πατωντας κουμπι - βγαινεις με τον ιδιο τροπο. στο τελος θα κανουν τους μπραβους οι υπαλληλοι ! 4
AristidisZ Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 7 ώρες πριν, kage είπε Στο Παρίσι τα μαγαζια εχουν σεκιούριτι και σ λεγαν ανοιξε τσαντα αν θες να μπεις και περναγες και απο gun κτλ detector.. εκει το αποδέχονται ολοι Αν θες να κάνεις χάζι στα Luis Vutton, όντως θα πρέπει να περάσεις από ανιχνευτή Εμένα βέβαια κάτι μου λέει ότι αυτοί που όντως ψωνίζουν από εκεί δε περνάνε έτσι Επί του θέματος, το πράμα είναι απλό: Ο μαγαζάτορας έχει δικαίωμα να κάνει ότι θέλει, αυτός που πάει να ψωνίσει έχει επίσης την πιο απλή επιλογή να μην ξαναπατήσει εκεί Ειδικά για του συγκεκριμένου τύπου μαγαζιά, σιγά τις ευκαιρίες Στο 1-2% διαφορά παίζουν με τον επόμενο 2
cambo99 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 Εντάξει ο υπάλληλος είναι αγενής, αλλά το αφεντικό έστω τυπικά να μην πάρει τη θέση του πελάτη; Απλά δεν θα πας εκεί ξανά και τέλος! 3
margaritagr Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 Συγγνωμη αλλα αυτο ειναι ανηκουστο . Να μπω σε μαγαζι και να με κοιτανε σαν κλεφτη με μισο ματι; ας αλλαξουν γειτονια , ας παρουν security. Δε μπορεις να προσβαλεις ετσι τον αλλον!!! Δεν εχω ψωνισει ποτε απο εκει και μ αυτα που διαβαζω ουτε και προκειται ποτε. 4
MikeJ Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 Τη ταυτότητα σε περίπτωση αγοράς με κάρτα που έχει πιν για ποιο λόγο όμως τη ζητάνε ; Αφού αυτοί τα λεφτά θα τα πάρουν έτσι κι αλλιώς. Γίνεται σε περίπτωση που η κάρτα τελικά ήταν κλεμμένη ας πούμε να τους πάρουν πίσω τα λεφτά κι οπότε να έχουν χάσει και το κινητό και τα λεφτά ;
*nenya* Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 Και φυσικά δεν είναι μόνο στα Kaizer! Τα πιο πρόσφατα προσωπικά παραδείγματα που έχω είναι σε υποκατάστημα των Galerie de Beaute, όπου αφού έριξα άκυρο στις 3 πωλήτριες που ζητούσαν να με βοηθήσουν μετά με ακολουθούσε ο σεκιουριτάς. Απλά ΕΛΕΟΣ. Δλδ επειδή δεν ήθελα την βοήθειά τους [χειρότερα με μπερδεύουν] σημαίνει ότι έχω πάει για κλεψιά; Και άλλο περιστατικό πάλι σε μαγαζί καλλυντικών αυτή τη φορά στο Γαλάτσι, όπου μπήκα για να αγοράσω δώρο και εκεί που χάζευα, σε κάθε μου βήμα με ακολουθούσαν 2 πωλήτριες, τέρμα εκνευριστικό και προσβλητικό. Αν με θεωρούσαν πια τόσο ύποπτη φάτσα ας με παρακολουθούσαν διακριτικά απ'τις οθόνες που είχαν στο ταμείο. Κάτι τέτοια σκηνικά λοιπόν και σαν το κάιζερ που αναφέρατε πιο πάνω με βοηθούν να βάζω πιο εύκολα ορισμένα μαγαζιά σε black list. 5 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα