Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 minute ago, MikeJ said:

Τη ταυτότητα σε περίπτωση αγοράς με κάρτα που έχει πιν για ποιο λόγο όμως τη ζητάνε ; Αφού αυτοί τα λεφτά θα τα πάρουν έτσι κι αλλιώς. 

Γίνεται σε περίπτωση που η κάρτα τελικά ήταν κλεμμένη ας πούμε να τους πάρουν πίσω τα λεφτά κι οπότε να έχουν χάσει και το κινητό και τα λεφτά ; 

Σαφώς για την ασφάλεια όλων μας είναι καλό να ζητάνε ταυτότητα! Και βέβαια αν η κάρτα είναι κλεμμένη θα χάσουν και το προϊόν και τα χρήματα!  Αλλά δυστυχώς τα καταστήματα δεν ζητάνε ταυτότητα ...

• Απαντ. 149
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ναι αλλά κανένας σχεδόν δε ζητάει ταυτότητα και λογικό μου φαίνεται γιατί φαντάσου σε όλες τις συναλλαγές με κάρτα να ζητούσαν ταυτότητα τώρα πια που η κάρτα έχει μπει για τα καλά σε χρήση πόσος χρόνος θα χανόταν στις συναλλαγές, ειδικά σε σουπερ μάρκετ πχ. 

Γι αυτό λέω μήπως δεν υπάρχει τέτοια υποχρέωση και στη περίπτωση πχ που η κάρτα χρησιμοποιείτε εν αγνοία του ιδιοκτήτη της μήπως αποζημιώνει η τράπεζα και όχι το κατάστημα. ( Τι ορίζει δλδ ο νόμος για τη χρήση χρεωστικής η πιστωτικής και επίδειξη ταυτότητας γιατί νομίζω ότι δεν είναι απαραίτητη μέχρι ενός ποσού , άρα και τα καταστήματα θα έπρεπε να είναι καλυμμένα απλά με το πιν)

Για τα Gallerie ναι θα συμφωνήσω και εγώ... φαίνεται είναι πολιτική αλυσίδας γιατί και στη καλλιθέα έτσι κάνουν.  

Φαντάσου πάντως τι κλέψιμο έχει πέσει σε μάσκαρες (χαχα) ώστε να τα πάρουν έτσι και να το κάνουν αυτό.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, phanispal είπε

Αν είχαν μια πόρτα σαν αυτές των τραπεζών και σας άφηναν να αλωνίζετε θα είχατε πάλι πρόβλημα;

Αυτο πηγαινα να γραψω.

Σκεψου ποσο κοσμο εχουν χασει με αυτο το φερσιμο,αντι να βαλουν μια πορτα με χρονοκαθυστερηση.

Τι μαλακες..

• Like 1
Δημοσ.

Οκ, μιλάμε για ιδιωτικές επιχειρήσεις, δικαίωμά τους να ακολουθήσουν όποια πολιτική επιθυμούν.

ΟΜΩΣ δικαίωμα δικό μας να σχολιάζουμε αυτές τις πολιτικές και πχ να μποϊκοτάρουμε ορισμένα καταστήματα. Για μένα, όσοι με θεωρούν εν δυνάμει κλέφτη δεν είναι σωστοί επαγγελματίες, δεν με σέβονται, και δεν θα ξαναδούν τα λεφτουδάκια μου.

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, AristidisZ said:

Επί του θέματος, το πράμα είναι απλό:

Ο μαγαζάτορας έχει δικαίωμα να κάνει ότι θέλει, αυτός που πάει να ψωνίσει έχει επίσης την πιο απλή επιλογή να μην ξαναπατήσει εκεί

Οχι κανενας καταστηματαρχης δεν εχει δικαιωμα να κανει οτι θελει. Υπαρχουν νομοι και διαταξεις για τα δικαιωματα και τις υποχρεωσεις τοσο του καταναλωτη, οσο και φυσικα ενος καταστηματος.

Απλα στην Ελλαδα εχουμε μαθει συγκεκριμενα πραγματα με συγκεκριμενο τροπο, οι ελεγκτικες αρχες ειτε αδυνατου, ειτε αδιαφορουν να εξεταζουν τετοιες περιπτωσεις, και εχουμε την παρουσα κατασταση.

Για ποσα αντιστοιχα και παρομοια περιστατικα, εχει ανεβει παρα πολυ το ηλεκτρονικο εμποριο, και πραγματοποιω τις περισσοτερες αγορες μου απο το εξωτερικο. Εδω ο καθε deejay γιδοβοσκος που ανοιγει μια επιχειρηση, νομιζει πως ειναι ο μονοφθαλμος αναμεσα στους τυφλους.

@Pegasus54 εξυπακουεται πως δεν ξαναπερνας απο εκει. αν θες μπορεις να ρωτησεις η και να καταγγειλεις το περιστατικο εδω

http://www.1520.gov.gr/plirofories/233-eidos-kataggelias-i-plirofories-aitimatos

Επεξ/σία από Getta Robo
  • Like 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Getta Robo είπε

Οχι κανενας καταστηματαρχης δεν εχει δικαιωμα να κανει οτι θελει. Υπαρχουν νομοι και διαταξεις για τα δικαιωματα και τις υποχρεωσεις τοσο του καταναλωτη, οσο και φυσικα ενος καταστηματος.

Υπάρχει νόμος που απαγορεύει στον μαγαζάτορα να σου πει "μην πιάνεις" ;

Όσο ζω μαθαίνω...

• Like 1
Δημοσ.

προφανως εχουν παθει κ εχουν τετοια "πολιτικη", κανεις μαγαζατορας δεν θελει να γινεται αποκρουστικος στην πελατεια του

αλλα επισης προφανως αυτες οι συμπεριφορες οδηγουν εγγυημενα στο κλεισιμο

κανεις σοβαρος ανθρωπος δεν θα κατσει να ανεχτει τετοια πραγματα για να ψωνισει

Δημοσ.
8 minutes ago, AristidisZ said:

Υπάρχει νόμος που απαγορεύει στον μαγαζάτορα να σου πει "μην πιάνεις" ;

Όσο ζω μαθαίνω...

Δες τους επεξηγηματικους ορισμους 2.4 και 2.5 απο την παραπανω σελιδα. Το αν θα προλαβει να ασχοληθει τωρα ο επισημος φορεας, ειναι εντελως διαφορετικη συζητηση.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, *nenya* είπε

Και φυσικά δεν είναι μόνο στα Kaizer!
Τα πιο πρόσφατα προσωπικά παραδείγματα που έχω είναι σε υποκατάστημα των Galerie de Beaute, όπου αφού έριξα άκυρο στις 3 πωλήτριες που ζητούσαν να με βοηθήσουν μετά με ακολουθούσε ο σεκιουριτάς. Απλά ΕΛΕΟΣ. Δλδ επειδή δεν ήθελα την βοήθειά τους [χειρότερα με μπερδεύουν] σημαίνει ότι έχω πάει για κλεψιά; Και άλλο περιστατικό πάλι σε μαγαζί καλλυντικών αυτή τη φορά στο Γαλάτσι, όπου μπήκα για να αγοράσω δώρο και εκεί που χάζευα, σε κάθε μου βήμα με ακολουθούσαν 2 πωλήτριες, τέρμα εκνευριστικό και προσβλητικό. Αν με θεωρούσαν πια τόσο ύποπτη φάτσα ας με παρακολουθούσαν διακριτικά απ'τις οθόνες που είχαν στο ταμείο.
Κάτι τέτοια σκηνικά λοιπόν και σαν το κάιζερ που αναφέρατε πιο πάνω με βοηθούν να βάζω πιο εύκολα ορισμένα μαγαζιά σε black list.

χαχα εδώ στα Hondos μια φορά μου ζήτησαν ταυτότητα για ανέπαφη συναλλαγή του εξοφρενικου ποσού των 5 ευρώ..δεν συζητάω καν για το κυνηγητό που μου έχουν ρίξει πωλητές/τρίες σε όποιο μαγαζί μπορείς να φανταστείς...τα αγνοω πια και γελάω.απλα ότι μπορώ το αγοράζω online και τελειώνει το θέμα...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έτσι γίνεται συνήθως, μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά που λένε. Και θα χειροτερέψει κι άλλο όπως πάνε τα πράγματα. Πόρτες τράπεζας, έλεγχος και σεκιούριτι!

Επεξ/σία από zio10
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Getta Robo είπε

Δες τους επεξηγηματικους ορισμους 2.4 και 2.5 απο την παραπανω σελιδα. Το αν θα προλαβει να ασχοληθει τωρα ο επισημος φορεας, ειναι εντελως διαφορετικη συζητηση.

Αν είναι δυνατον να νομιζεις ότι το 2.4 και 2.5 εχει σχεση με αυτό που λεμε...

Πρωτα πρωτα το 2.5 είναι ασχετο...δεν σου λεει δεν το πουλαω το προιον σου λεει δεν στο δινω να το δεις γιατι είναι σφραγισμενο η γτ τ εχω αποθηκη και βαριέμαι και ετσι γουστάρω πανε αλλου να το δεις αν θες...αρα παει αυτό!

το 2.4 ας πουμε...Πας σε τραπεζα για να παρεις δανειο,μηπως θες να σου δειξει τα 50ευρα-100ευρα που θα σου δωσει το δανειο? Σε 2-3 πραγματα γινεται test drive σε κατι που αγοράζεις...Στα ρουχα στο αυτοκινητο και στο σπιτι...Όλα τα αλλα απλα τα αγοράζεις. Το ότι υπαρχουν μαγαζια που δειχνουν τα προιοντα τους δεν σημαινει ότι ολοι πρεπει να τα δειχνουν.Απλα αυτοι θελουν και το κανουν.

• Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω γιατί ζορίζεστε τόσο.

Όταν πάει εν γνώσει του κάποιος σε τέτοιο μαγαζί, σε τέτοια περιοχή, πάει για συγκεκριμένους λόγους.

Άμα θέλει λούσα, ξέρει ότι πρέπει να απευθυνθεί αλλού.

Αν θέλεις ν' αλλάξεις οθόνη στο tablet και τα επίσημα service σου πέφτουν ακριβά και επιλέγεις να πας στους πακιστανούς στα περίεργα στενά στο κέντρο, δε μπορεί να περιμένεις να σου φτιάξουν και καφέ όσο θα περιμένεις. Και κοίτα να δεις, που θα είσαι από μόνος σου σε ετοιμότητα για το οτιδήποτε.

Προσωπικά δε διάβασα πουθενά για αντιμετώπιση με κακούς τρόπους, ούτε για «μισά μάτια». Το να μου πει ο μαγαζάτορας με κυριλέ τρόπο και ύφος ότι δε δύναται να μου δώσει στα χέρια μια συσκευή, αιτιολογώντας μου μάλιστα την πολιτική του, για μένα δε συνεπάγεται υποχρεωτικά αντιεπαγγελματισμό.

Ακόμα και στο πρώτο post, αν υποθέσουμε ότι ειπώθηκαν ακριβώς έτσι, δε βλέπω πουθενά προσωπική στοχοποίηση προς τον TS.

Από εκεί και πέρα, γι' αυτά που αναφέρει η nenya για συγκεκριμένες αλυσίδες, δεν είμαι απολύτως σίγουρος ότι σε όλες τις περιπτώσεις το θέμα των διοικήσεων είναι να αποτρέψουν πιθανές κλοπές. Στο Πλαίσιο ας πούμε γνωρίζουμε ότι τα τελευταία χρόνια είναι πολιτική της εταιρείας να το παίζουν εξυπηρετικοί κι ευγενικοί, σε ομολογουμένως κουραστικό βαθμό, τόσο για τον πελάτη, όσο και για τον υπάλληλο.

• Like 2
Δημοσ.
2 minutes ago, Αλεξανδρος A.92 said:

Αν είναι δυνατον να νομιζεις ότι το 2.4 και 2.5 εχει σχεση με αυτό που λεμε...

Πρωτα πρωτα το 2.5 είναι ασχετο...δεν σου λεει δεν το πουλαω το προιον σου λεει δεν στο δινω να το δεις γιατι είναι σφραγισμενο η γτ τ εχω αποθηκη και βαριέμαι και ετσι γουστάρω πανε αλλου να το δεις αν θες...αρα παει αυτό!

το 2.4 ας πουμε...Πας σε τραπεζα για να παρεις δανειο,μηπως θες να σου δειξει τα 50ευρα-100ευρα που θα σου δωσει το δανειο? Σε 2-3 πραγματα γινεται test drive σε κατι που αγοράζεις...Στα ρουχα στο αυτοκινητο και στο σπιτι...Όλα τα αλλα απλα τα αγοράζεις. Το ότι υπαρχουν μαγαζια που δειχνουν τα προιοντα τους δεν σημαινει ότι ολοι πρεπει να τα δειχνουν.Απλα αυτοι θελουν και το κανουν.

Παρε τηλεφωνο και πες λοιπον το περιστατικο οτι σε ενδιεφερε προιον και σου αρνηθηκαν να κοιταξεις την συσκευασια και το ξανασυζηταμε. Δες παραλληλα και τον 2251 και πες μας μετα τι νομιζεις εσυ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να προσθέσω στα καταστήματα αυτά που σίγουρα οσοι έχετε πάει θα έχετε δει ότι πάντα από πίσω σε ακολουθούν είτε security είτε πωλήτρια και να κοιτάει επιμονα,είναι τα καταστήματα με καλλυντικά με όνομα ΧΑΡΜΑΝΗΣ.

Τραγικά άτομα,έχω πάει 2 φορές (μια μόνος και μια με την γυναίκα) και όλη την ώρα μας έσπασαν τα νεύρα. Ε ειδικά την δεύτερη φύγαμε χωρίς να πάρουμε τιποτα ούτε μισό ευρώ. Δεν ξαναπαταμε ποτέ. Και έχω ρωτήσει αλλά 2-3 άτομα επειδή το είχε φέρει η κουβέντα και Μ είχαν πει παρόμοιες ιστορίες + μια φίλη μας την είχαν προσβάλλει,με έντονο ύφος της είπε πωλήτρια "κλείστε την τσάντα σας" και καλά επειδή ήταν ανοιχτή μην βάλει τίποτα μέσα. Ελεος,οπότε άντε γεια και δεν βλέπετε ούτε ευρώ!

Σε αντιμετωπίζουν σαν κλέφτη που πήγες εκεί ξέρω γω να σουφρωσεις καλλυντικά και άλλα.ο τρόπος τους με το να σε κοιτάνε σε κάθε σου κίνηση είναι ντροπιαστικος και σπαστικός.

Επεξ/σία από stelios18120
  • Like 2
  • Sad 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...