Προς το περιεχόμενο

Επιτυχημένη η εκτόξευση του γιγαντιαίου πύραυλου Falcon Heavy από την Space X


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ζω για την στιγμή που θα στείλει το αμάξι του στον Άρη και μετά από καμια δεκαριά χρόνια λέει πέφτει ένα κουβούκλιο εκεί στο αμέρικα με το αμάξι του Ellon τροποποιημένο και σημείωμα μέσα "φιλαράκι δεν μας έκανε συγγνώμη αλλά το αλλάξαμε λίγο" 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 80
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

8 ώρες πριν, giorgoslouk είπε

Έτσι για να καταλάβω, ποιος ο λόγος να εκτοξεύσεις ένα αυτοκίνητο στο διάστημα και να το θέσεις σε τροχιά γύρω από τον ήλιο;

Για τις ανάγκες των γυρισμάτων του επόμενου Fast & Furious.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, anestismas είπε

Για τις ανάγκες των γυρισμάτων του επόμενου Fast & Furious.

 

4 ώρες πριν, sarthron είπε

Γιατί όπως είπαν και στο video ο Falcon Heavy προορίζεται για την μεταφορά εξοπλισμού πολλών τόνων και στα πλαίσια των δοκιμών θα έπρεπε να κουβαλάει κάποιο βάρος για να συλλέξουν δεδομένα αλληλεπίδρασης φορτίου και πυραύλου.

+ η εκτόξευση θα αποτελέσει είδηση στα διεθνή ΜΜΕ, οπότε γιατί να μην διαφημίσει και το Tesla roadster και την διαστημική στολή;

  Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Στη βάση που στηρίζεται το αυτοκίνητο έχουν χαράξει τα ονόματα απο τους υπαλλήλους της Space X. κάτι που είναι περίττο αλλά αυξάνει την αφοσίωση των υπαλλήλων του.
Με λίγα λόγια ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν.

 

3 ώρες πριν, christodoulosk είπε

Έπρεπε να βάλουν κάτι σα δοκιμαστικό φορτίο νομίζω οπότε το αυτοκίνητο νομίζω ήταν και ένα έξτρα διαφημιστικό τρικ για την Τέσλα! 

Δεν διαφωνώ στην ιδέα, στην υλοποίηση διαφωνώ.

Ξόδεψαν 90 ολόκληρα εκατομμύρια.Δεν μπορούσαν τουλάχιστον να εκτοξεύσουν κάτο χρήσιμο π.χ. ένα δορυφόρο, επιστημονικά όργανα ή οτιδήποτε άλλο;

Αυτοί απλά πρόσθεσαν ένα ακόμη σκουπίδι στο διάστημα.

Τελεία και παύλα.

Επεξ/σία από giorgoslouk
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 λεπτά πριν, giorgoslouk είπε

Δεν μπορούσαν τουλάχιστον να εκτοξεύσουν κάτο χρήσιμο π.χ. ένα δορυφόρο, επιστημονικά όργανα ή οτιδήποτε άλλο;

Όχι, γιατι υπήρχαν μεγάλες πιθανότητες να αποτύχει η αποστολή, οπότε και θα χάνονταν τα όργανα ή ο δορυφόρος. Γι αυτό στείλανε κάτι χαμηλής αξίας.

Και απ ότι φαίνεται η επιτυχία ήταν μερική. Πρώτα χάσανε το μεσαίο πύραυλο και στη συνέχεια το payload δέν μπήκε στη σωστή τροχιά: Elon Musk’s Tesla overshot Mars’ orbit and is headed to the asteroid belt

Οπότε καλά κάνανε και δέν βάλανε κάτι αξίας

  • Thanks 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

19 λεπτά πριν, giorgoslouk είπε

Δεν διαφωνώ στην ιδέα, στην υλοποίηση διαφωνώ.

Ξόδεψαν 90 ολόκληρα εκατομμύρια.Δεν μπορούσαν τουλάχιστον να εκτοξεύσουν κάτο χρήσιμο π.χ. ένα δορυφόρο, επιστημονικά όργανα ή οτιδήποτε άλλο;

Αυτοί απλά πρόσθεσαν ένα ακόμη σκουπίδι στο διάστημα.

Τελεία και παύλα.

Όχι δεν μπορούσαν να βαλουν κάτι χρήσιμο, ήταν η πρώτη δοκιμαστική εκτόξευση, ο ίδιος ο Elon Musk έδινε 50% πιθανότητα αποτυχίας.

Αν δεν έβαζαν το αυτοκίνητο, θα έβαζαν απλά ένα βαρύ αντικείμενο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Άλλη μια καταπληκτική επιτυχία από την SpaceX, μια φοβερή εκτόξευση που καθήλωσε όλο τον κόσμο. Έτσι μόνο μπορεί να αναζωπυρωθεί το ενδιαφέρον της ανθρωπότητας για την εξερεύνηση του Διαστήματος. Και έχουμε μπροστά ακόμα πιο εντυπωσιακές εκτοξεύσεις του κανονικού FH με τους ακόμα δυνατότερους Block 5, το φουτουριστικό Dragon 2 θα πάει τους πρώτους αστροναύτες στον ISS τους επόμενους μήνες (όταν επιτέλους σταματήσει να κωλυσιεργεί την διαδικασία η Boeing με τους λομπίστες της), και μετά στο '19 τις δοκιμές του ITS του τεράστιου διαστημοπλοίου που θα πάει στον Άρη (48 μέτρα ύψος με αρκετή δύναμη να πάει άδειο μόνο του σε τροχιά SSTO) και ύστερα του τέρατος BFR.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, Yeroplatanos είπε

Δεν θα στειλουν κοσμο στη σεληνη με τον Falcon Heavy γιατί η καψουλα τους δεν εχει δοκιμαστει ποτέ και απέχει ακόμη από το στάδιο χρήσης,ο Falcon heavy έχει πετάξει μια φορά και κυρίως το πλάνο του Musk είναι ο πύραυλος να φορτώνει με καύσιμα αμέσως πριν την εκτόξευση.Άρα με τους αστροναυτες μέσα.Κάτι πάρα πολύ επικίνδυνο που δυσκολεύει πάρα πολύ την λήψη άδειας από την FAA για επανδρωμένες εκτοξεύσεις.Δεν στέλνει επειδή δεν μπορεί να το κάνει άμεσα.Όχι επειδή δεν θέλει.Ο BFR είναι ένα τέρας με εντελως καινούργιους κινητήρες.Μην περιμένεις εκτόξευση σε λιγότερο από 10 χρόνια.Ο Falcon Heavy όταν αποκτήσει αρκετές εκτοξεύσεις και κριθεί ασφαλής θα αρχίσει να μεταφέρει ανθρώπους στον ISS.Αυτά για προσεδάφιση ανθρώπου στον Άρη την επόμενη δεκαετία αγγίζουν σε γελοιότητα τον Αρτέμη Σώρρα.Δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ για μια αποστολή στον Άρη.Ούτε πύραυλος.Ούτε κάψουλα.Ούτε Lander.Ούτε πλάνο.Ούτε houses για να μείνουν εκεί.Ούτε τίποτα.Όποιος περιμένει αν δει άνθρωπο στον Άρη πρίν το 2040 θα απογοητευτεί...

 

Απολυτα σωστο για τα δεδομενα της εποχης μας.

Και τα 20 χρονια που λες λιγα ειναι.

Το 2040 το πολυ πολυ να εχει ωριμασει η τεχνολογια (και το οικονομικο περιβαλλον γυρω απο αυτες τις δραστηριοτητες) για να αρχισei να χτιζεται η υποδομη στον Αρ, για προσεδαφιση πολλα χρονια αργοτερα..

Αν ημασταν σε μια κατασταση ψυχρου πολεμου ισως, τωρα δεν υπαρχει Motivation ουτε για τις ιδιωτικες εταιριες να κυνηγησουν κατι τετοιο τοσο πολυ ασχετα απο τι λενε.

2 ώρες πριν, Spoula είπε

Tony stark επρεπε να τον λενε οχι Elon musk ωραιος

Στο πρωτο ή δευτερο iron man υπαρχει μια σκηνη που ο stark εχει μια συνομιλια με τον musk.

Επεξ/σία από Apostol.
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

19 ώρες πριν, Whargoul είπε

Μόνο που υπάρχει μια διαφορά μεταξύ της Βασικής Έρευνας που γίνεται από δημόσιους και ερευνητικούς οργανισμούς (μη κερδοσκοπική, πολυέξοδη, και με περιορισμένα κονδύλια φυσικά) με σκοπό την επιστημονική γνώση, και της "επένδυσης" - εφαρμοσμένης έρευνας-τεχνολογίας που γίνεται από τις εταιρείες με σκοπό την οικονομική υπεροχή, αλλά ΟΚ. λεπτομέρεια για τον μέσο αναγνώστη του διαδικτύου. 

Μη ξεχνάμε ότι στη μεγαλύτερη "επιστημονική" διαστημική επιτυχία των τελευταίων δεκαετιών, την προσεδάφιση σε κομήτη, το μόνο που έμεινε στα ΜΜΕ είναι η "σεξιστική φανέλα" I don't care if you landed a spacecraft on a comet, your shirt is sexist and ostracizing

κανεις δεν θελει να μειωσει την δουλεια που γινεται και στους δημοσιους ερευνητικους οργανισμους.  ομως υπαρχει μια δυσκαμψια, πολυ γραφειοκρατεια, και..,  οπως σωστα ειπες και εσυ, περιορισμενα κονδυλια, τα οποια απο μονα τους λειτουργουν σαν τροχοπεδη στην εξελιξη...!    

καλες οι θεωριες και η επιστημονικες γνωσεις, αλλα στην πραξη τι γινετε?   εκει ειναι ολη η ουσια..!   και σε αυτο οι ιδιωτες μπορουν να βελτιωσουν-σπρωξουν τα πραγματα πιο γρηγορα. εχουν τα κεφαλαια, εχουν και το κινητρο (κερδος) για να το κανουν..!  βεβαια με θεμιτο ανταγωνισμο και οχι τυπου......Novartis- Siemens....................!!!!!!!!!! 

και οπως παλι σωστα ειπες (ειδες? παντου συμφωνουμε....)  η ερευνα και η τεχνολογια, καποια στιγμη, απο θεωρια, πρεπει να εφαρμοσθει κιολας, αλλιως δεν εχει νοημα υπαρξης....!! 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταρχάς μπράβο στην εταιρεία που πέτυχε η εκτόξευση . Το κυριότερο όμως που πέτυχαν οι spcex δεν είναι η εκτόξευση αυτή κάθε αυτή , τέτοιες έχουν γίνει και γίνονται συνέχεια, αλλά για το εξωφρενικά μικρό ποσό το οποίο απαιτείται κάτι που νομίζω είναι βασικός στόχος της εταιρείας , να κάνει πολύ πιο προσιτό το διάστημα . Πολύ ακριβότερα τα υποβρύχια πλας τις μίζες. 

Διαβάζω μια διχογνωμία ανάμεσα στην έρευνα που γίνεται από κρατικούς φορείς και σε αυτήν που γίνεται από ιδιωτικούς φορείς, και στις δύο περιπτώσεις μπορεί να γίνει καλή δουλειά κάτι κερδίζεις κάτι χάνεις. Στους ιδιωτικούς φορείς δεν υπάρχει τόση γραφειοκρατία , υπάρχει άφθονη χρηματοδότηση αλλά πρέπει να υπάρχει μέλλον επένδυσης ώστε να μπορέσει ο ιδιώτης στο μέλλον να βγάλει κέρδος κάτι που μπορεί να περιορίσει το εύρος της έρευνας. Στους δημόσιους φορείς (μιλάω για σοβαρά κράτη) έρευνας , υπάρχει γραφειοκρατία (λογικό δεν μπορούν να ξοδεύονται λεφτα φορολογουμένων για πλάκα)  , περιορισμένη χρηματοδότηση (όχι πάντα , πολλές φορές ένα κράτος μπορεί να δώσει απίστευτα λεφτά που δεν αγγίζει εύκολα ιδιώτης ) και κατά κανόνα μπορεί να πραγματοποιήσει έρευνες πολυέξοδες χωρίς άμεσο κέρδος διότι δεν λειτουργεί σαν κλασική καπιταλιστική επιχείρηση. Συνεπώς και στις δύο περιπτώσεις κάτι κερδίζεις κάτι χάνεις, τώρα ο Ελονας δεν ξέρω αν βγάζει κέρδος από την spcex αλλά και να μην βγάζει είναι αρκετά τρελός με την καλή έννοια ώστε να κάνει το όλο εγχείρημα απλά και μόνο για την εξερεύνηση. 

Δεν βλέπω η space X να είναι ανταγωνιστή της NASA ,ισα ίσα πιστεύω ότι έχουν συνεργαστεί και θα συνεργαστούν ακόμα αρκετά αν η space X θέλει να στείλει άνθρωπο στο αρη μιας και η νασα στην εκπαίδευση αστροναυτών και στις επανδρωμένες αποστολές έχει απίστευτη τεχνογνωσία και εμπειρία.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

21 ώρες πριν, kargo130 είπε

Καλα ναι αλλα αμα ειδες τις αντιδρασεις στην spacex αυτοι φοβουντουσαν οτι μπορει και να εκραγει στην εκτοξευση γιαυτο και η απωλεια του central core ειναι ψιλα γραμματα.

Ετσι και αλλιως ειχαν αποτυχημενες αρχικα προσπαθειες και με το falcon μεχρι να τα καταφερουν οποτε μαλλον ειναι θεμα χρονου(θα κανουν και αλλες test flights).

Το σωστό είναι ότι δεν ήταν 100% επιτυχία όταν ο κεντρικός πύραυλος βούλιαξε στο Ατλαντικό. Και για αυτό το τελικό κόστος δεν είναι τόσο χαμηλό όσο το διαφημίζουν. Αλλά και πάλι είναι στο μισό το κόστος εκτόξευσης σε σχέση με τον Αμερικάνικο ανταγωνισμό. 

Το Ρωσικό κόστος εκτόξευσης είναι άλλο θέμα. 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι δεν διαφωνω απλως αυτο που λεω ειναι οτι οι εκτιμησεις τους ηταν οτι η πιθανοτητα επιτυχιας ηταν λιγο πανω απο 50% και τελικα καταφεραν τα παντα εκτος απο το να προσγειωσουν τον central core, που δεν ειναι ακριβως κλασσικος falcon οποτε ηταν η πρωτη φορα που το επιχηρουσαν. Αυτο δεν αποκλειει οτι θα τα καταφερουν την επομενη φορα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

7 ώρες πριν, Apostol. είπε

Απολυτα σωστο για τα δεδομενα της εποχης μας.

Και τα 20 χρονια που λες λιγα ειναι.

Το 2040 το πολυ πολυ να εχει ωριμασει η τεχνολογια (και το οικονομικο περιβαλλον γυρω απο αυτες τις δραστηριοτητες) για να αρχισei να χτιζεται η υποδομη στον Αρ, για προσεδαφιση πολλα χρονια αργοτερα..

Αν ημασταν σε μια κατασταση ψυχρου πολεμου ισως, τωρα δεν υπαρχει Motivation ουτε για τις ιδιωτικες εταιριες να κυνηγησουν κατι τετοιο τοσο πολυ ασχετα απο τι λενε.

Στο πρωτο ή δευτερο iron man υπαρχει μια σκηνη που ο stark εχει μια συνομιλια με τον musk.

Ακριβως!Μόνο ένα ψυχροπολεμικό κλίμα μπορεί να οδηγήσει σε τέτοια αποτελέσματα τόσο άμεσα.Οι ιδιωτικές εταιρίες κάνουν βήματα αλλά μην ξεχνάμε ότι έχουν στόχο το κέρδος.(και καλώς).Δεν μπορούν να πετάξουν μαζεμένα τα ατελείωτα δις που χρειάζονται για μια αποστολή στον Άρη τόσο άμεσα.Και στο τέλος στον Άρη η Νάσα θα πάει.Ο Musk θα φτιάξει έναν μεγάλο πύραυλο.Όλα τα υπόλοιπα που είναι τα πολλά και τα πολύ δύσκολα(lander,εύρεση καυσίμων στον Άρη για επιστροφή,τα 2 πιο δύσκολα)η Νάσα θα τα λύσει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...