Προς το περιεχόμενο

Eυρωκοινοβούλιο: Τέλος στους γεωγραφικούς αποκλεισμούς στις online αγορές


deligkos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Malthador είπε

Τι εννοείς; Εγώ αυτό καταλαβαίνω πάντως από την έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου, ότι οποιοσδήποτε έμπορος κάνει online πωλήσεις εντός ΕΕ θα πρέπει να το κάνει με ίσους όρους σε όλους τους κατοίκους της ΕΕ. Από το Amazon μέχρι το πιο τελειωμένο skroutzομάγαζο. 

Πως αντιλαμβάνεσαι εσύ τους "ίσους όρους"; 

To λινκ το διάβασες ?

 

Οι έμποροι θα πρέπει να αντιμετωπίζουν τους διαδικτυακούς αγοραστές από άλλη χώρα της ΕΕ με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζουν και τους «τοπικούς» πελάτες τους, δηλαδή να τους παρέχουν πρόσβαση στις ίδιες τιμές και όρους πώλησης κάθε φορά που αυτοί:

 

  • αγοράζουν αγαθά (π.χ. οικιακές συσκευές, ηλεκτρονικά είδη, ρούχα) που παραδίδονται σε ένα κράτος μέλος στο οποίο ο έμπορος προσφέρει υπηρεσίες παράδοσης βάσει των γενικών όρων της επιχείρησής του ή συλλέγονται σε τόπο συμφωνημένο από τα δύο μέρη σε μια χώρα της ΕΕ στην οποία ο έμπορος προσφέρει αυτήν την επιλογή 

 

  • λαμβάνουν υπηρεσίες που παρέχονται ηλεκτρονικά και δεν προστατεύονται βάσει πνευματικών δικαιωμάτων, όπως υπηρεσίες υπολογιστικού νέφους (cloud services), υπηρεσίες αποθήκευσης δεδομένων, φιλοξενία δικτυακών τόπων και παροχή τειχών προστασίας

 

  • αγοράζουν μία υπηρεσία που παρέχεται στις εγκαταστάσεις του εμπόρου ή σε μια φυσική τοποθεσία όπου ο έμπορος λειτουργεί, π.χ. κρατήσεις ξενοδοχείων, αθλητικές εκδηλώσεις, ενοικιάσεις αυτοκινήτων, φεστιβάλ μουσικής ή εισιτήρια σε πάρκα αναψυχής

 

----

Δε λέει πουθενά ότι θα "αναγκαστεί" κάποιο μαγαζί να καλύψει μια χώρα αν δε το θέλει. Λέει ότι, αν αποφασίσεις να την καλύπτει, θα πρέπει να το κάνει με τον ίδιο τρόπο άσχετα με το που παραγγέλνει κάποιος. 

Όλα όσα γράφτηκαν παραπάνω για το πως κάποιο μαγαζί θα βρει "παραθυράκια" να γλιτώσει από "αναγκαστικές" αποστολές στην Ελλάδα είναι μπαρούφες. Απλά δε θα καλύτπει την Ελλάδα (ή κάποια άλλη χώρα).

 

Δε λέω ότι δεν έχει και θετικά σημεία αλλά ως συνήθως το κείμενο στο insomnia εντέχνως παραπληροφορεί "διαλέγοντας" κομμάτια της πηγής που "πουλάνε" και όσοι το διαβάζουν δε κάνουν το κόπο.

πχ ΝΑΙ, αν κελίσεις ένα αυτοκίνητο σε ένα ταξίδι σου στη Γερμνανία καταλαβαίνω ότι θα το κάνεις με τους ΄διιους όρους με αυτούς που θα το κάνει ένας Δανός πχ.

Ένα ηλεκτρονικό μαγαζί μπορεί να απλκλεισει παραδόσεις στην Ελλάδα, αλλά αν κάνει παραδοσεις στη Γαλλία πχ θα πρέπει να το κάνει με τους ίδιους όρους άσχετα με το από πού γίνεται η αγορά. Δηλαδή μπορεί να μη παραδίδει Ελλάδα αλλά αν του πεις να το παραδώσει στη Γαλλία και η Γαλλία είναι χώρα που καλύπτεται από το κατάστημα τότε δε μπορεί να σου πει όχι γιατί την αγορά την έκανες από την Ελλάδα.

Επίσης στους γενικούς όρους μιας επιχείρησης μπορεί να είναι ότι δεν παραδιδει μια συγκεκριμένη ομάδα προιόντων σε κάποια χώρα, πχ μπορεί να στέλνει ελλάδα ξερωγω βιβλία αλλά όχι κοσμήματα ή κάτι άλλο.

Επεξ/σία από DrLo
  • Like 2
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 9/2/2018 στις 9:03 ΜΜ, gargalatas είπε

Σιγά τ' αυγά! Τώρα θα βάζουν μια απαράδεκτα υψηλή τιμή μεταφορικών για τις άλλες χώρες που δεν θέλουν να πουλήσουν και τέλος το παραμμύθι.

Ισα ισα που ισως γινει το αντιθετο μιας και οι μεταφορικες θα αυξησουν τζιρους κατακορυφα με τοσο μεγαλη διακινηση προιοντων που θα βρεθουν αντιμετωποι να βγαλουν εις περας..... μην σκεφτεσαι μονοδρομα.... ποιος εμπορος δεν θα θελει να πουλησει οταν θα μεγαλωσει η πελατεια του και ποια μεταφορικη θα μεινει στην απ`εξω οταν η ζητηση θα αυξηθει; 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προσωπικά βρίσκω πιο ενδιαφέρον το 2ο bullet το οποίο στην ουσία λέει ότι "επειδή σε κάποιες χώρες - γκουχου ελλάδα κλπ γκούχου - η προστασία πνευματικών δικαιωμάτων είναι ανύπαρκτη, οι εταιρείες μπορούν να κοστολογούν το έξτρα ρίσκο τους σε αυτές τις χώρες". 

Δηλαδή κάποιες χώρες είναι πλέον "και με τη βούλα" αναγνωρισμένες ως "επικινδυνες".

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 9/2/2018 στις 9:31 ΜΜ, pcos είπε

εμενα πειτε μου τωρα γιατι μια αποστολη απο αμαζον γαλλιας πανω απο 2 κιλα τους στοιχιζει 10ε

και για να τους στειλω το ιδιο προιον πισω πληρωνω τα διπλασια στα ελτα?

το ιδιο γινεται και με την κινα  . Μου ειχα πει τα ελτα . Το κοστις μεταφορων μειώνετε συμαντικα για καθε μεταφορες π.χ εαν τα ελτα στελνουν 1000 δεματα την ημερα εκτος ελλαδος ,την ιδια στιγμη το δημοσιο ταχυδρομειο της κινας στελνει 1.000.000 ! αρα οι τιμες παιφτουν ..επειδη ειναι πολλα τα δεματα για εξαγωγη 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 μήνα μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...