Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 hour ago, pontez2 said:

Αλλά Ευρωπη ειπαμε ειμαστε μονο όπου βολεύει. Πχ στους φόρους.

Φόρους βάζει το κράτος. Πακέτα δεδομένων βγάζουν οι πάροχοι. Δε βλέπω τη σύνδεση.

• Like 1
  • Απαντ. 140
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Μόλις τώρα, defacer είπε

Φόρους βάζει το κράτος. Πακέτα δεδομένων βγάζουν οι πάροχοι. Δε βλέπω τη σύνδεση.

Ευρώπη=free wifi + φοροι.

Ελλάδα= μόνο φόροι.

free-wifi με περιορισμούς=καλύτερες προσφορές πακέτων από τους παρόχους.

Αυτή ειναι η συνδεση. Διαφωνεις κάπου?

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Αυτό που μου έχει κάνει τρομερή εντύπωση πάντως, το 2016 μου έκαναν δώρο το πρώτο μου smartphone και άρχισα να μπαίνω με 3G από wind, εδώ και 1.5 έτος οι ταχύτητες σύνδεσης από το 3G 'έχουν μειωθεί δραματικά σε σημείο που δεν αξίζει να ασχοληθείς πλέον, δεν ξέρω αν σχετίζεται αυτό με την ανάπτυξη του 4G, μήπως θέλουν να το σταματήσουν οι εταιρείες για να υπάρχει μόνο το 4G..

Αυτό που λες ισχύει και σε μένα. Εκεί που παλιά με 3G ταχύτητα είχα νορμάλ ιντερνετ, πλέον με την ίδια ταχύτητα με το ζόρι μου ανοίγουν τα mail μου.

3 ώρες πριν, Anorymous είπε

Εγώ εδώ κάι τρείς μήνες έχω βολεύτει με μια προσφορά σιγιου που με 4 ευρώ έχω 1 γιγα και διακόσια λεπτά προς όλους

Ποια προσφορά είναι αυτή; Έχεις λινκ;

2 ώρες πριν, pontez2 είπε

Εντομεταξυ στη σταθερή τηλεφωνία/ιντερνετ δινουν γη και ύδωρ πλέον. Αναμενόμενο όταν ο κόσμος χρησιμοποιεί σε μεγάλο βαθμό τα δεδομένα απ το κινητό του και οι υπολογιστές, λάπτοπ έχουν αρχίσει και πέφτουν..

Μα αυτό είναι το φυσιολογικό πλέον. Απεριόριστες κλήσεις και ιντερνετ με στάνταρ τιμή στην σταθερή τηλεφωνία.

Δημοσ.
4 minutes ago, pontez2 said:

Ελλάδα= μόνο φόροι.

Διαφωνώ στο ότι υπάρχει σύνδεση ανάμεσα σε όλα τα μπερδεμένα που λες. Τώρα μόλις από τα πακέτα δεδομένων κινητής το γύρισες στο free wifi, το οποίο δε ρωτάω καν πώς το αντιλαμβάνεσαι. Να υποθέσω ότι δεν το έχεις χρησιμοποιήσει ο ίδιος μόνιμα σε ό,τι κι αν αναφέρεσαι;

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, pontez2 είπε

Στο mobile internet θα ειχαμε σαφως ανωτερες προσφορές αν ειχε επιτευχθεί το δωρεάν ιντερνετ παντού που είχε εξαγγείλει κάποτε πρ;ώην πρωθυπουργός, αλλά μείναμε στα λόγια.

@defacerΈ

Έχει απαντηθεί και ο τρόπος που το αντιλαμβάνομαι, και οι περιορισμοί και η χρησιμοποίησή του στα προηγούμενα ποστ.  

Διαφωνεις στο οτι το δωρεάν (free) internet με τους όποιος περιορισμους έχει αυτο, θα έκανε τις εταιρίες να προσφέρουν φθηνότερα και καλύτερα πακέτα δεδομένων; Αυτο ειναι το ερώτημα.

• Super Moderators
Δημοσ.

Προσωπικά δεν διαφωνώ αλλά ούτε συμφωνώ, απλά δεν ξέρω. Διότι από την στιγμή που δεν υπάρχει, δεν ξέρουμε τι ακριβώς περιορισμούς θα είχε και πόσο εφικτή/ανεκτή θα ήταν η χρήση του για να μπορούμε να βγάλουμε συμπέρασμα ότι πράγματι θα έκανε διαφορά...

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, pontez2 είπε

@defacerΈ

Έχει απαντηθεί και ο τρόπος που το αντιλαμβάνομαι, και οι περιορισμοί και η χρησιμοποίησή του στα προηγούμενα ποστ.  

Διαφωνεις στο οτι το δωρεάν (free) internet με τους όποιος περιορισμους έχει αυτο, θα έκανε τις εταιρίες να προσφέρουν φθηνότερα και καλύτερα πακέτα δεδομένων; Αυτο ειναι το ερώτημα.

Αν είναι όπως είναι σε άλλες χώρες της Ευρώπης (πχ Μιλάνο που οι ταχύτητες είναι πολύ χαμηλές), τότε δεν θα προσφέρει κάτι. Επίσης, εταιρείες όπως η Cosmote και η Nova έχουν το Cosmote κατι και το NovaGo σε πάρα πολλά σημεία της Αθήνας τουλάχιστον (πράγμα που σημαίνει ότι μπορείς να κουβαλήσεις το "οικιάκο" σου ίντερνετ έξω. Παρόλα αυτά και πάλι οι τιμές για mobile data είναι απίστευτα υψηλές.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, pontez2 είπε

Ελλάδα= μόνο φόροι.

Εκτός από το Άμστερνταμ έχεις κανένα άλλο παράδειγμα free wifi στην Ευρώπη;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, NT1G είπε

Εκτός από το Άμστερνταμ έχεις κανένα άλλο παράδειγμα free wifi στην Ευρώπη;

Μπρυζ, Λουξεμβούργο, Μόναχο, Ουτρέχτη (μέχρι και στη περιοχή που ειναι το Efteling ειχαν δωρεαν προσβαση αυτοί)  και πολύ περιορισμένο στη Νάπολη. Αναφέρομαι σε περιοχές που έχω πάει πολύ πρόσφατα και δε χρειάστηκε να ενεργοποιήσω δεδομένα παρά μονο για να δω βιντεο.

Δημοσ.
14 hours ago, Speculoos said:

Καλό να λέμε και τη χώρα, γιατί λίγο παραπάνω αναφέρθηκαν τρεις χώρες που δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Εκτός κι αν αυτές ανήκουν επίσης στην ευρύτερη μπανανία.

Φινλανδια καρτοκινητη 17ε unlimited 4G και 6cents ομιλια/text.

Συμβολαιο 25ε ολα unlimited και 10Gb σε roaming.

• Like 4
Δημοσ.
14 minutes ago, pontez2 said:

Μπρυζ, Λουξεμβούργο, Μόναχο, Ουτρέχτη (μέχρι και στη περιοχή που ειναι το Efteling ειχαν δωρεαν προσβαση αυτοί)  και πολύ περιορισμένο στη Νάπολη. Αναφέρομαι σε περιοχές που έχω πάει πολύ πρόσφατα και δε χρειάστηκε να ενεργοποιήσω δεδομένα παρά μονο για να δω βιντεο.

Καλό είναι να μη συγκρίνεις μήλα με πορτοκάλια. Εσένα, για τη χρήση που κάνεις προσωπικά, μπορεί να σε κάλυπτε η κάλυψη που είχες από το free wifi. Αλλά το επίπεδο service που παίρνεις από οποιοδήποτε free wifi και από mobile data απλά δεν έχουν σχέση μεταξύ τους.

Ρωτώντας τώρα κάτι άλλο... ήμουν Utrecht πριν δύο χρόνια και δεν έχω ιδέα για ποιό free wifi μιλάς. Μπορείς να το εξηγήσεις λίγο;

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, defacer είπε

Καλό είναι να μη συγκρίνεις μήλα με πορτοκάλια. Εσένα, για τη χρήση που κάνεις προσωπικά, μπορεί να σε κάλυπτε η κάλυψη που είχες από το free wifi. Αλλά το επίπεδο service που παίρνεις από οποιοδήποτε free wifi και από mobile data απλά δεν έχουν σχέση μεταξύ τους.

Ρωτώντας τώρα κάτι άλλο... ήμουν Utrecht πριν δύο χρόνια και δεν έχω ιδέα για ποιό free wifi μιλάς. Μπορείς να το εξηγήσεις λίγο;

Hμουν πριν 15 μέρες. Άνοιξα wifi και μπηκα. Στη μέση του δρομου. Και δεν ηταν απο κάποιο μαγαζί. Στο Μπρυζ πχ, ειχαν διαφορετικο συστημα.

Οχι δεν συγκρινω τιποτα. Εξέφρασα την άποψη οτι το ελευθερο ιντερνετ με τους οποιους περιορισμούς θα ειχε ως αντικτυπο τις καλύτερες προσφορές από τους παροχους. Το ελευθερο ιντερνετ καλυπτει την απλή πλοήγηση και ισως κανα viber. Έχει περιορισμους. Σαφως και δε σε καλύπτει πληρως. Απο το τίποτε ομως ειναι σαφώς καλύτερο και κάποιος ενδεχομένως να τους καλυπτει σε μεγαλυτερο βαθμο.

• Like 3
Δημοσ.

@pontez2 νομίζω πως δε χρησιμοποιείς το κινητό σου "κατάλληλα". Και γω ήμουν στο μοντέλο χρήσης που περιγράφεις μέχρι πέρσι. Σ αυτό το μοντέλο χρησιμοποιείς το ιντερνετ "όταν υπάρχει".

Ο κόσμος που παίρνει πακέτο δεδομένων όμως δεν το παίρνει για όταν υπάρχει. Το παίρνει για να υπάρχει πάντα. Αν ας πούμε είσαι καθ' οδόν για κάπου και έχεις μια κουβέντα με κάποιον ταυτόχρονα, δοκίμασε να το κάνεις χωρίς mobile data και θα καταλάβεις τι εννοώ. Αν θες να ακούς μουσική καθ' οδόν το ίδιο. Γι αυτό είπα πριν μήλα με πορτοκάλια.

• Like 2
Δημοσ.
Στις 15/2/2018 στις 4:21 ΜΜ, defacer είπε

@pontez2 νομίζω πως δε χρησιμοποιείς το κινητό σου "κατάλληλα". Και γω ήμουν στο μοντέλο χρήσης που περιγράφεις μέχρι πέρσι. Σ αυτό το μοντέλο χρησιμοποιείς το ιντερνετ "όταν υπάρχει".

Ο κόσμος που παίρνει πακέτο δεδομένων όμως δεν το παίρνει για όταν υπάρχει. Το παίρνει για να υπάρχει πάντα. Αν ας πούμε είσαι καθ' οδόν για κάπου και έχεις μια κουβέντα με κάποιον ταυτόχρονα, δοκίμασε να το κάνεις χωρίς mobile data και θα καταλάβεις τι εννοώ. Αν θες να ακούς μουσική καθ' οδόν το ίδιο. Γι αυτό είπα πριν μήλα με πορτοκάλια.

Δεν εισαι Ελλαδα οποτε, εν μερη, δικαιολογείσαι.
Αυτο που περιγραφεις ειναι τα mobile data στην Ελλαδα, σε αρκετες περιοχες εντος αστικου ιστου συμβαινει αυτο ακριβως που λες (μιλας με καποιον καθως περπατας, αλλαζεις δρομο και ξαφνικα δεν εχεις δεδομενα), για να μην σου πω τι γινεται εκτος πολεων, αστα βραστα... Ειτε σε κεντρικους οδικους αξονες ειτε σε επαρχια (χωρια, αγρους κτλ) ειναι πολλες φορες ανυπαρκτο το δικτυο για χρηση δεδομενων, επισης σε "δυσκολες" περιοχες (π.χ. Δομοκος και περιξ) δυσκολευεσαι να εχεις σημα κινητης τηλεφωνιας και πρεπει να βρεις σταθερο.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...