Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τον τελευταίο καιρό λόγω δουλειάς και άγχους δεν πηγαίνω και τόσο συχνά στην τουαλέτα για να κάνω τα κακάκια μου και επίσης νιώθω και φουσκοσίλες παρότι δεν τρώω πολύ γενικώς (κάνω δίαιτα και έχω χάσει σχεδόν 15 κιλά μέχρι στιγμής). Περνώντας για άσχετο λόγο από το φαρμακείο ο φαρμακοποιός μου πρότεινε να πάρω ένα συμπλήρωμα διατροφής με προβιοτικά και να το παίρνω πριν το μεσημεριανό. Μιας και είναι "συμπλήρωμα", δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να θεωρηθεί σαν φάρμακο. Έχει κανείς εμπειρίες με προβιοτικά; Κάνουν δουλειά; Προς αποφυγή άσκοπων ερωτοαπαντήσεων να πω ότι στο επόμενο ρεπό μου θα περάσω και από γιατρό, απλώς μέχρι τότε θα ήθελα μερικές γνώμες.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Επεξ/σία από gokuthelegend
  • Moderators
Δημοσ.

Προβιοτικα δινουν και στα μωρα απο οσο ξερω, ωστόσο μπορεις να βαλεις λιγες φυτικες ινες στη διατροφη σου και να δεις πως θα παει. Η αλλη λυση ειναι τυροπιτα/μιλκο για πρωινο

Δημοσ.

Έχω ξεκινήσει να τρώω γιαουρτάκια και αμύγδαλα, τις πρώτες 2-3 μέρες είδα φως και άρχισα να πηγαίνω κανονικά τουαλέτα αλλά τώρα έχω 1-2 μέρες που πάλι δεν μου έρχεται. Δυστυχώς εκεί που δουλεύω είναι εκτός πόλης και δεν έχει τυροπιτάδικο, και γυρνάω 5 το απόγευμα σπίτι. Ήμουν άνεργος και έχω 10 μέρες περίπου που άρχισα δουλειά, και με έπιασε λίγο άγχος, δεν ξέρω αν φταίει αυτό.

Δημοσ.

Η δυσκοιλιότητα έχει πολλές αιτίες με πιό συνηθισμένες τη καθιστική ζωή,τη κακή διατροφή (φτωχή σε φυτικές ίνες)-καταχρήσεις και το άγχος.

Τα προβιοτικά ίσως βοηθήσουν ίσως όχι,καλό είναι να τα παίρνουμε μετά από θεραπεία με αντιβίωση για αποκατάσταση της χλωρίδας του εντέρου.

Προσωπικά προτιμώ το κεφίρ για προβιοτική τροφή και το γιαούρτι,όχι τα προβιοτικά δεν είναι φάρμακα.

Η δίαιτα που λες ότι κάνεις μπορεί να σχετίζεται με το θέμα σου.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όχι δε είναι προβιοτικό αλλα είναι 100% αποτελεσματικότατο.

Έχω χρόνιο θέμα δυσκοιλιότητας και όσες φυτικς ίνες και να έχω πάρει δεν συγκρίνονται με την αποτελεσματικότητα της βισακοδύλης.

Νοιώθεις πραγματικά ξεφουσκωμένος.

Επεξ/σία από dhmak

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...