aris1986 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2018 38 λεπτά πριν, zio10 είπε Αν δεν κάνω λάθος μέχρι ένα ποσό δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν το κάνεις συστηματικά και βγάζεις από ένα ποσό και πάνω (που δεν θυμάμαι πόσο είναι) θεωρείται ότι το κάνεις επαγγελματικά. Οπως οι περισσοτεροι στο insomnia γι' αυτο βλεπεις 256 αξιολογησεις θετικες!
randomcat Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2018 4 ώρες πριν, opera είπε Η γενική αρχή που ισχύει κατά 99% είναι: Οποιαδήποτε οικονομική συναλλαγή από την οποία δεν αποδίδονται φόροι στο κράτος είναι παράνομη. Τα κεράσματα είναι νόμιμα γιατί αποδίδεται ΦΠΑ. Υποθέτω πως έχεις δίκιο χωρίς να είμαι 100% σίγουρος... μάλλον τα κεράσματα είναι νόμιμα αν π.χ. σε κεράσω ένα ποτό, αν σε "κεράσω" μια τηλεόραση... αλλά εξαιρούνται από αυτές τις δωρεές αυτά που θεωρούνται τεκμήρια? Δηλαδή μάλλον δεν μπορώ να σε κεράσω ένα σπίτι ή ένα αυτοκίνητο... σωστά; 3 ώρες πριν, tsifotis είπε Δεν ειναι νομιμο; Ποια δωρεα; Μιλαμε για μοιρασμα εξοδων. πχ ειμαστε 10, τα πραγματα κοστισαν 112€, δωστε ολοι απο ενα δεκαρικο. Εν ολιγοις μοιραζομαστε τον λογαριασμο. Εσύ τα πράγματα τα αγόρασες με μια συναλλαγή που έκανες στο ψιλικατζίδικο ή στην κάβα όπου απέδωσες ΦΠΑ. Το να σου δώσουν μετά αυτά τα 10 άτομα χρήματα θεωρείται δωρεά και φορολογείται 40% ... no bullshit
opera Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2018 Απαιτείται άδεια για τυχερά παιχνίδια,αν δεν την έχεις είσαι παράνομος,τέλος. https://www.google.gr/search?client=opera&hs=U9Z&ei=jDOLWtPhKKfSgAazjZvoCQ&q=Συνελήφθησαν+χαρτοπαίγνιο+ΠΟΚΕΡ&oq=Συνελήφθησαν+χαρτοπαίγνιο+ΠΟΚΕΡ&gs_l=psy-ab.3...4196.9487.0.10337.3.3.0.0.0.0.393.994.2-1j2.3.0....0...1.1.64.psy-ab..0.0.0....0.-eDoRMoIXPw Καλό διάβασμα https://www.gamingcommission.gov.gr/images/nomiki-vivliothiki/diadiktyaka/n4002_2011.pdf https://www.e-nomothesia.gr/kat-paignia-kazino-internet-kafe/bd-29-1971.html https://www.gamingcommission.gov.gr/index.php/taytotita/thesmiko-plaisio 1
aris1986 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2018 Ναι και ξέρεις δεν θα αμελησω να περάσω από αστυνομία να βγάλω..! Μαρκες και τα λεφτά κρυμμένα. Άντε να αποδειχτεί μετά ότι το τζάμπο δεν πουλάει βαλιτσακια με μάρκες με σκοπό τα τυχερά παίγνια. Δεν παίζουμε με λεφτά Κυριε αστυνόμε..! Εγω δεν βλέπω χρήματα πουθενά..! 1
dpolal Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Έχετε χάσει λίγο το νόημα νομίζω. Το θέμα δεν είναι οι 5 φίλοι που μαζεύονται κάθε Σάββατο και παίζουν από ένα 10ρικο ο κάθένας. Πρόβλημα θα γίνει αν κάποια στιγμή τα 10 ευρώ φτάσουν να γίνουν 100-200 ή 1000 και μην μου πείτε ότι φίλοι είμαστε δεν κάνουμε τέτοια, ο τζόγος δεν είναι τυχαία εθιστικός ούτε έχει τυχαία τόσο καταστροφικές συνέπειες. Επίσης, πρόβλημα δεν είναι και πάλι αυτοί οι 5 φίλοι, αλλά ο τυχαίος 6ος που θα βρεθεί ένα βράδυ στο καρέ γιατί έτυχε να είναι συνάδερφος ή γείτονας και θα ήθελε να νοιώσει και αυτός μια φορά την εμπειρία αλλά για έναν περίεργο λόγο φύγει στο τέλος έχωντας πάρει μαζί του ολόκληρη την μπάνκα. Με τους 5-6 φίλους που παίζουν για την πλάκα και ο κερδισμένος πληρώνει στο τέλος τις πίτσες και τις μπύρες δεν πρόκειτε να ασχοληθεί κανένας πάντως. Οι παράνομες λέσχες τέλος δεν είναι εκτός νόμου τόσο για το ότι δεν αποδίδουν φόρους αλλά επειδή δεν μπορεί να υπάρξει κανενώς είδους έλεγχος και η κλεψιά εκεί μέσα πάει σύννεφο. Ο «Ηλίας του 16ου» και τόσες άλλες ελληνικές ταινίες του 60-70 αναφέρονται ευρέως στην μάστιγα της εποχής που είχαν καταντήσει τα «καλά σπίτια» όπου μαζεύονταν οι κυρίες της καλής κοινωνίας για κουμκαν ή ποκίτσα αλλά έπεφτε το ξεπουπούλιασμα του αιώνα. Οικογένειες έχουν ξετιναχτεί από τέτοια πάθη για αυτό και οι νόμοι είναι τόσο αυστηροί. Επεξ/σία 19 Φεβρουαρίου 2018 από dpolal
tsifotis Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2018 46 λεπτά πριν, randomcat είπε Εσύ τα πράγματα τα αγόρασες με μια συναλλαγή που έκανες στο ψιλικατζίδικο ή στην κάβα όπου απέδωσες ΦΠΑ. Το να σου δώσουν μετά αυτά τα 10 άτομα χρήματα θεωρείται δωρεά και φορολογείται 40% ... no bullshit Δεν ειμαι λογιστης αλλα το να λεμε εμεις οι δυο θα μοιραστουμε την βενζινη 50-50 σε ταξιδι, δεν μπορω να φανταστω οτι ουτε και απο τον σχολαστικοτερο εφοριακο για εντελως ακαδημαικους λογους να προβλεπεται το να παω να πληρωσω 100€ τον βενζινοπωλη και μπαινοντας στο αμαξι για να δεχτω 50ρικο οφειλω να το δηλωσω ως φορολουμενο εσοδο δωρεας. Δεν μιλαμε οτι στην καθημερινοτητα ειναι αστειο, μιλαμε ακομα και για καποιον που θελει να παει με το γραμμα του νομου οτι δεν βγαζει νοημα. Ακομα και τα καλαντα πολυ ευχαριστως να τα ονομασουμε αδηλωτο μαυρο χρημα και παρανομο ασχετως της φυσης του (μικροποσα απο παιδια) και πρακτικα ο νομος κανει τα στραβα ματια. Το οτι αγοραζουμε κατι μαζι επειδη εγω τα πληρωσα στο ταμειο, το να να μου δινεις τα χρηματα μετα αλλα να τα δηλωνω ως δωρεα, δεν ειναι απλα τυπολατρικο αλλα λαθος 1
telis Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Μπουκάρει η αστυνομία σπίτι μου και μας βρίσκει να παίζουμε πόκερ μια παρέα φίλων. Οι γυναίκες μας χαζεύουν στην τηλεόραση μια ταινία κατεβασμένη από Torrent ενώ παίζει μουσική κομμάτια σε mp3 που δεν τα έχουμε αγοράσει. Στο μπαλκόνι οι καπνιστές απολαμβάνουν τσιγάρα αφορολόγητα, δίχως την ταινία της εφορίας αγορασμένα από την Ομόνοια. Τα πιτσιρίκια παίζουν στο δωμάτιο τους παιχνίδια σε σπασμένο ps3. Και η πεθερά κρατάει σακούλα με ψώνια, αλλά δεν έχει απόδειξη ότι έχει πληρώσει την σακούλα. Όλοι μέσα ρε λαμόγια. Καταστρέψτε την χώρα ρε αλήτες..... Επεξ/σία 19 Φεβρουαρίου 2018 από telis 1
aris1986 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2018 Έτσι είναι μερικοί μιλάνε με το γράμμα του νόμου που πολλές φορές δεν βγάζει νόημα, θα πήγαινε πίσω όλο το σύστημα. Φαντασου να δίνεις 5 ευρώ να πιει καφέ κάποιος και να πεις Β ρε π@υστη μου τι εκανα; Το 40% έπρεπε να πάει στο κράτος από τα 5€ πάω στην αστυνομία να παραδοθώ. Θα σε πέταγαν με τις κλωτσιές έξω, μόνο που θα τους το ανέφερες θα περίμεναν κανέναν Φερεντινο για φάρσα...!
randomcat Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2018 11 λεπτά πριν, aris1986 είπε Έτσι είναι μερικοί μιλάνε με το γράμμα του νόμου που πολλές φορές δεν βγάζει νόημα, θα πήγαινε πίσω όλο το σύστημα. Φαντασου να δίνεις 5 ευρώ να πιει καφέ κάποιος και να πεις Β ρε π@υστη μου τι εκανα; Το 40% έπρεπε να πάει στο κράτος από τα 5€ πάω στην αστυνομία να παραδοθώ. Θα σε πέταγαν με τις κλωτσιές έξω, μόνο που θα τους το ανέφερες θα περίμεναν κανέναν Φερεντινο για φάρσα...! Ο νόμος αυτό λέει. Δεν είπα εγώ ότι θα ακολουθήσω έναν τέτοιο γελοίο νόμο ή ότι συμφωνώ... είναι τόσο γελοίος που αν πας στην αστυνομία να παραδοθείς θα γελάνε μαζί σου. Ωστόσο, ο νόμος αυτό λέει (ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος). Η δωρεά φορολογείται 40% από το πρώτο ευρώ. 1
aris1986 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2018 11 λεπτά πριν, randomcat είπε Ο νόμος αυτό λέει. Δεν είπα εγώ ότι θα ακολουθήσω έναν τέτοιο γελοίο νόμο ή ότι συμφωνώ... είναι τόσο γελοίος που αν πας στην αστυνομία να παραδοθείς θα γελάνε μαζί σου. Ωστόσο, ο νόμος αυτό λέει (ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος). Η δωρεά φορολογείται 40% από το πρώτο ευρώ. Eτσι ακριβως διότι οι περισσοτεροι νομοι μαλλον γραφονται απο μεγαλο-αστους με υπηρετες διπλα σε τζακια αναμμενα. Δεν εχουν καμια επαφη με την πραγματικοτητα, παρα μονο ο,τιεχουν δει/ακουσει στον μικροκοσμο τους... Αλλιως δεν μπορω να φανταστω, τι μυαλο τον συνελαβε τον συγκεκριμενο...
webparts Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 20 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε Δεν είναι παράνομο welcome to insomnia Επεξ/σία 20 Φεβρουαρίου 2018 από webparts 1
DrLo Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2018 4 ώρες πριν, tsifotis είπε Δεν ειμαι λογιστης αλλα το να λεμε εμεις οι δυο θα μοιραστουμε την βενζινη 50-50 σε ταξιδι, δεν μπορω να φανταστω οτι ουτε και απο τον σχολαστικοτερο εφοριακο για εντελως ακαδημαικους λογους να προβλεπεται το να παω να πληρωσω 100€ τον βενζινοπωλη και μπαινοντας στο αμαξι για να δεχτω 50ρικο οφειλω να το δηλωσω ως φορολουμενο εσοδο δωρεας. Παρότι θεωρώ και εγώ ότι για μικροποσά δεν έχει νόημα το όλο ζήτημα το παραδειγμά σου είναι άκυρο καθώς δεν πρόκειται για δωρεά, είναι κάτι που σου έδωσε κάποιος σε αντάλλαγμα κάποιας διευκόλυνσης, έστω και μη προκαθορισμένο. Το ότι απλά διαφέρουν οι χρονικές στιγμές των πληρωμών είναι άσχετο.
randomcat Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2018 3 ώρες πριν, DrLo είπε Παρότι θεωρώ και εγώ ότι για μικροποσά δεν έχει νόημα το όλο ζήτημα το παραδειγμά σου είναι άκυρο καθώς δεν πρόκειται για δωρεά, είναι κάτι που σου έδωσε κάποιος σε αντάλλαγμα κάποιας διευκόλυνσης, έστω και μη προκαθορισμένο. Το ότι απλά διαφέρουν οι χρονικές στιγμές των πληρωμών είναι άσχετο. Και τι σημαίνει δωρεά βάσει νόμου; Την αιτιολογία της διευκόλυνσης εγώ τη θέτω και δεν νομίζω ότι ενδιαφέρει το νομοθέτη που λέει ότι ο 40% φόρος ισχύει από το πρώτο ευρώ. Αν θα σου δώσω 50 ή 1000 μάλλον είναι το ίδιο. Αν θα σου δώσω 50 ή 1000 επειδή θέλουμε να μοιραστούμε κάποια έξοδα ή επειδή με βοήθησες να δέσω τα κορδόνια μου ή απλά επειδή σε πάω και σου τα χαρίζω, μάλλον είναι το ίδιο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα