Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα και καλή σαρακοστή, πως μπορεί κάποιος από το εξωτερικό να μου κάνει κατάθεση στον τραπεζικό μου λογαριασμό; Δηλαδή, εγώ έχω έναν λογαριασμό στην Πειραιώς και όπως είναι φυσικό η χώρα του δεν έχει αυτή την τράπεζα, πως μπορεί να γίνει η κατάθεση;

Επεξ/σία από frozex
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πώς δεν μπορεί; Βάζει το iban και ό,τι άλλα στοιχεία χρειάζεται  κι έρχονται. Αν δεν βάλει να πληρώσει αυτός όλα τα έξοδα θα χρεωθείς κι εσύ ένα ποσό εισερχόμενου εμβάσματος.

Επεξ/σία από zio10
Δημοσ.

Ναι πίστευα πως λογικά θα γίνετε με το ΙΒΑΝ, αλλά αυτό το έξτρα τι ποσοστό είναι; Είναι το ίδιο σε όλες τις τράπεζες ή σε διαφορετικές τράπεζες της ίδιας χώρας αλλάζει η προμήθεια; 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, frozex είπε

Ναι πίστευα πως λογικά θα γίνετε με το ΙΒΑΝ, αλλά αυτό το έξτρα τι ποσοστό είναι; Είναι το ίδιο σε όλες τις τράπεζες ή σε διαφορετικές τράπεζες της ίδιας χώρας αλλάζει η προμήθεια; 

Θέμα τράπεζας και ποσού είναι, αν ψάξεις στη σελίδα της Πειραιώς λέει τις χρεώσεις. 

Θυμάμαι ένα ποσό 4€ μεχρι κάποιο  ποσό, ισως είναι τόσο.

• Thanks 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, frozex είπε

Κάθε τράπεζα έχει τον δικό της τιμοκατάλογο. Υπόψιν υπάρχει και χρέωση εξερχόμενου εμβάσματος από την τράπεζα που στέλνει, και χρέωση εισερχόμενου εμβάσματος από την τράπεζα που λαμβάνει, καθώς και ότι είναι διαφορετικές οι χρεώσεις για εμβάσματα στο εξωτερικό.

Δημοσ.

Για να μην το παιδεύω, θέλω να στείλω ένα αντικείμενο στην Κύπρο, να ζητήσω κατάθεση ή να πω αντικαταβολή; Τι συμφέρει περισσότερο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, frozex είπε

Για να μην το παιδεύω, θέλω να στείλω ένα αντικείμενο στην Κύπρο, να ζητήσω κατάθεση ή να πω αντικαταβολή; Τι συμφέρει περισσότερο;

Γίνεται αντικαταβολή στην Κύπρο; Νομίζω πως όχι γιατί θεωρείται εξωτερικό.

Σκέψου και το paypal.

Επεξ/σία από zio10
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δεν το ήξερα, ευχαριστώ για την ενημέρωση. θα ρωτήσω για σιγουριά 

Επεξ/σία από frozex
  • Like 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, zio10 είπε

Γίνεται αντικαταβολή στην Κύπρο;

Ναι, γίνεται· σίγουρα η υπηρεσία αντικαταβολής στην Κύπρο προσφέρεται από ACS και Γενική Ταχυδρομική.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Για μεταφορα απο Τραπεζα εξωτερικου εκτος το ΙΒΑΝ χριαζεται και ενας κωδικος που θα σου δωσει η ελληνικη τραπεζα να δωσεις σε αυτον που θα κανει την καταθεση .

Από Κύπρο είπε, που είναι εντός SEPA, επομένως αρκεί μόνο το ΙΒΑΝ — και BIC δεν χρειάζεται: http://www.bankofgreece.gr/Pages/en/PaymentsSystems/SEPA/BICcodeGr.aspx

Επεξ/σία από Zazula
  • Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Οι χρεώσεις sepa είναι παντού ίδιες; Δηλαδή αν θέλω να στείλω λεφτά σε κάποιον στο εξωτερικό μέσω sepa  πόσα παραπάνω πρέπει να στείλω για να πάρει ακριβώς το ποσό που θέλω; Πχ για να πάρει 100€ στέλνω 101 με έξοδα shared;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στις ‎19‎/‎2‎/‎2018 στις 9:04 ΜΜ, frozex είπε

Kαλο είναι να μαθεις ποσα είναι τα εξοδα της κατάθεσης + τα ταχυδρομικα εξοδα, γιατι μπορει να βγαινουν περισσοτερα από το ιδιο το αντικειμενο.

Επεξ/σία από rus
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 3/9/2018 στις 12:37 ΠΜ, zio10 είπε

Οι χρεώσεις sepa είναι παντού ίδιες; Δηλαδή αν θέλω να στείλω λεφτά σε κάποιον στο εξωτερικό μέσω sepa  πόσα παραπάνω πρέπει να στείλω για να πάρει ακριβώς το ποσό που θέλω; Πχ για να πάρει 100€ στέλνω 101 με έξοδα shared;

Εντος Ευρω η χρεωση ειναι 1€ για εξερχομενο εμβασμα. Το πόσα θα λαβει καθαρα, εξαρταται απο την τραπεζα του. Για παραδειγμα η Γερμανικη τραπεζα που διατηρω λογαριασμο δεν εχει εσοδα εισερχομενων. Εσυ επιλεγεις το ποσο αποστολης και τα εξοδα μπαινουν μετα. Δηλαδη επιλεγεις να στειλεις πχ €100 και οσο προχωρας σου βγαζει ποσα εξτρα θα επιβαρυνθεις. Τουλαχιστον στη Winbank ετσι ειναι...

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...