Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είμαι υπέρ στη χρήση (όχι αλόγιστη) όπως επίσης και στην καλλιέργεια της. Το κράτος θα μπορούσε να κάνει και εξαγωγές αφού το κλίμα ευννοεί την καλλιέργεια υψηλής ποιότητας κάνναβης. Και το κοκορέτσι εάν ποινικοποιηθεί, σε λίγα χρόνια θα το συνδέσουν με το παρεμπόριο και τον υπόκοσμο. Μέχρι στιγμής όλες αυτές οι απαγορεύσεις ευννοούν την παρανομία και ζημιώνουν οικονομικά το κράτος. Γνωρίζω ανθρώπους που στα νιάτα τους (17-18 χρονών) κυκλοφορούσαν με εκατομμύρια στην τσέπη, έσοδα που προήλθαν αποκλειστικά από διακίνηση κάναβης.

• Like 1
Δημοσ.

Η κάνναβη είναι ο προθάλαμος των σκληρών ναρκωτικών που οδηγούν στον εθισμό και θάνατο.

• Like 2
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, opera είπε

Η κάνναβη είναι ο προθάλαμος των σκληρών ναρκωτικών που οδηγούν στον εθισμό και θάνατο.

Πως ακριβώς συμβαίνει αυτό;;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, opera said:

Όχι.

Το τι επιπέδου ακυρίλα είναι αυτό μπορεί κανείς να το διαπιστώσει εύκολα με ένα πείραμα π.χ. ως εξής: προσωπικά, ανάμεσα στα άτομα που τους έχω το θάρρος να συζητάμε περι μπάφου, χοντρικά ένα 80% κάνει ή έχει κάνει στο παρελθόν χρήση. Να αρχίσω να ανησυχώ ότι θα γεράσω χωρίς φίλους;

Επεξ/σία από defacer
Δημοσ.
10 ώρες πριν, papoys1 είπε

Σίγουρα υπάρχουν οι υποστηρικτές (λιγότεροι) καθώς και οι πολέμιοι.

Θα δικαιολογούσα κάποιον να είναι πολέμιος από τη στιγμή που ήταν χρήστης αλλά έπαθε κακό γλίτωσε και τώρα το πολεμάει.Χρήση δεν έχω κάνει ποτέ αν και ήμουν βαρύς καπνιστής στο παρελθόν,μετά από 6 χρόνια μακριά μακριά από το τσιγάρο σήμερα μπορώ να πω είμαι πολέμιος του τσιγάρου και ξέρω γιατί είμαι πολέμιος σε κάτι που μόνο κακό μου έχει κάνει.

Οπότε σαν κάποιος που δεν έχει κάνει χρήση και δεν έχει άποψη θα ξεκινούσα από εκεί ρωτώντας αυτούς που έχουν κάνει χρήση όχι περιστασιακή 5-10 φορές αλλά συνεχόμενη για μεγάλο χρονικό διάστημα και σήμερα το έχουν σταματήσει. Μπορούν να μας πουν ειλικρινά όμως ότι η χρήση ήταν και είναι μία ευχάριστη εμπειρία χωρίς άλλες συνέπειες;;; Μήπως η συνεχόμενη χρήση γίνεται εξάρτηση με όλες τις ολέθριες συνέπειες;; Μπορεί κάποιος μόνιμος χρήστης να απαλλαγεί από αυτό όταν το αποφασίσει;;;

Από την άλλη δεν νομίζω όμως ότι η αποποινικοποίηση θα φέρει και κάποιες φοβερές αλλαγές.Ενδεχομένως να είναι και καλίτερα γιατί κάτι απαγορευμένο το αναζητάς με περισσότερη ένταση και ειδικά το χασίσι μπορείς να το βρεις πολύ εύκολα έξω από την πόρτα σου και όπως είπε κάποιος σε κακή ή επικίνδυνη ποιότητα γιατί το παράνομο τα έχει αυτά,ενώ κάτι νόμιμο υποτίθεται θα είναι ελεγμένο ελεγχόμενο και φορολογημένο..

Και να κλείσω είμαι κατά της ελεύθερης διακίνησης χωρίς να έχω κάτι ή να ξιφουλκώ εναντίον αυτών που είναι υπέρ.Μπορεί αυτοί να είναι σωστοί και να είμαι λάθος εγώ.

Αυτό που περιγράφεις (ακόμα και για το τσιγάρο) είναι κατάχρηση, άλλο η χρήση άλλο η κατάχρηση, κατάχρηση όπου και να κάνεις είσαι ζημιωμένος.

• Like 1
Δημοσ.

Οτιδήποτε εθίζει δεν είναι αθώο! Αφήστε τον Καρανίκα να κάνει κάνναβη και ασχοληθείτε με τίποτα καλύτερο ...

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, defacer είπε

Όχι.

Το τι επιπέδου ακυρίλα είναι αυτό μπορεί κανείς να το διαπιστώσει εύκολα με ένα πείραμα π.χ. ως εξής: προσωπικά, ανάμεσα στα άτομα που τους έχω το θάρρος να συζητάμε περι μπάφου, χοντρικά ένα 80% κάνει ή έχει κάνει στο παρελθόν χρήση. Να αρχίσω να ανησυχώ ότι θα γεράσω χωρίς φίλους;

Η ακυριλα αυτή είναι η άποψη αξ/κου της ΕΛ.ΑΣ στη δίωξη ναρκωτικών.

Μάλλον έχει μεγαλύτερη εμπειρία σε αυτά τα θέματα.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, cambo99 είπε

Οτιδήποτε εθίζει δεν είναι αθώο! Αφήστε τον Καρανίκα να κάνει κάνναβη και ασχοληθείτε με τίποτα καλύτερο ...

Άστοχη η γενίκευση σου.

Η εξάρτηση που προκαλεί η κανναβη δεν έχει βιολογική βάση αλλά συμπεριφορική ή ψυχολογική. Όπως κάποιος εθίζεται στα ψώνια, στη δουλειά, ή στο φαγητό, έτσι εθιζεται και στην κάνναβη. Απολαμβάνει να το κάνει ή νιώθει ότι τον βοηθάει στην ψυχολογία του και κυνηγάει αυτό το αίσθημα απόλαυσης επαναλαμβάνοντας την συμπεριφορά (βλέπε shopping "therapy", workaholic behavior, emotional eating κ.ο.κ.). 

Κατ'επέκταση δεν είναι σαν την ηρωίνη, τη νικοτίνη ή την καφεινη που η βάση της εξάρτησης τους είναι βιολογική. Είναι πιο αθώο απ' ότι κάποιοι το έχουν κάνει να φαίνεται.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.

Φαντάζομαι στις παρακάτω χώρες, Ισπανία, Πορτογαλία, Ολλανδία, Ιταλία και κάποιες πολιτείες της Αμερικής, κάθε μέρα μαζεύουν τους πεθαμένους από τα σκληρά ναρκωτικά με το φορτηγό;

Δημοσ.

Μου αρέσει που συζητιούνται τα αυτονόητα.

"Μπορείς να εξαρτηθείς από τη μαριχουάνα/χασίς;

Η εξάρτηση ξεκινάει όταν το άτομο αναζητά ενεργά την ουσία και τη χρησιμοποιεί συστηματικά. Η συστηματική χρήση χασίς μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη ανοχής, δηλαδή την ανάγκη για λήψη όλο και μεγαλύτερης ποσότητας από την ουσία για να αισθανθεί την επίδραση που ένιωθε προηγουμένως με μικρότερες ποσότητες. Έτσι είναι περισσότερο πιθανό να οδηγηθεί ο χρήστης κάνναβης και στη χρήση άλλων εξαρτησιογόνων ουσιών."

http://www.okana.gr/2012-02-03-13-02-03/kentraprolipsis/item/181#indiki-kanabi-marixouana-xasis

Γενικές πληροφορίες για επίδοξους μελλοντικούς χρήστες.

http://www.prolipsis.gr/index.php?id=29,99,0,0,1,0

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι ένα θέμα που θα μπορούσα να γράψω πάρα πολλά (όπως έχω κάνει σε άλλα forum), αλλά προτίμησα να μην "τσίμπήσω". Επίσης δεν έχω πλέον την υπομονή. Και εκεί που το σκεφτόμουν, την έχασα τελείως διαβάζοντας τα posts του opera και το γελοίο link του ΟΚΑΝΑ με τις τεράστιες μπούρδες που γράφει (γατάκι erowid..) Δεν έχει νόημα επίσης να κάτσω να του αναλύσω πρόταση-πρόταση, τι άκυρα πράγματα γράφονται (και όχι μόνο για την κάνναβη). Ούτε με ποιο τρόπο τα γνωρίζω. Όποιος θέλει ψάχνει (ή ψάχνεται) και βρίσκει, όποιος δεν θέλει πάει και διαβάζει τι γράφει ο καθένας στο site του OKANA και βλέπει τον "Νικητή" πριν κοιμηθεί  :lol:

1 ώρα πριν, opera είπε

Έτσι είναι περισσότερο πιθανό να οδηγηθεί ο χρήστης κάνναβης και στη χρήση άλλων εξαρτησιογόνων ουσιών.

Αυτό ισχύει 100% . Έχεις δίκιο :ph34r:

Spoiler

chocolate1-660.jpg

Επεξ/σία από l337
  • Sad 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...