Προς το περιεχόμενο

Mecool M8s Pro w/+/L αφαίρεση (πιθανού) bitcoin miner


isay

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παρέλαβα ένα android tv box mecool M8s Pro plus (+) 2/16 με επεξεργαστή s905x και μαμίσια rom. Οπως ειχα δει και σε m8s pro (s912 - 3/16) και m8s pro L (s912) είναι πάλι εγκατεστημένες μια σειρά απο εφαρμογές οι οποιες μάλλον ειναι bitcoin miners (1), οι οποιες στην καλύτερη τρώνε cpu και στη χειρότερη ζορίζουν το μηχάνημα με διάφορα δυσαρεστα αποτελέσματα (τεχνικά και λειτουργικά).  Οι εφαρμογές αυτές ειναι οι

  • BCenter
  • BMgmt
  • BService
  • BUpdate
  • TCBBOOT
  • Mgmtsupport

Για αυτους λοιπον που δεν θέλουν/γνωρίζουν να ασχοληθούν με εγκατάσταση custom roms (που κάτι τετοιες εφαρμογές δεν υπάρχουν) αλλά παράλληλα θέλουν να αφαιρεσουν αυτές τις εφαρμογές, έφτιαξα τον συγκεκριμένο οδηγό ο οποιος ειναι εφαρμοσιμος σε όλες τις παρακάτω συσκευές της meccol με εργοστασιακή rom

  • M8S pro με επεξεργαστη s912, ανεξάρτητα μνήμης και χωρητικότητας
  • M8S pro L με επεξεργαστη s912, ανεξάρτητα μνήμης και χωρητικότητας
  • M8S pro plus (+) με επεξεργαστη s905x, ανεξάρτητα μνήμης και χωρητικότητας
  • M8S pro W  με επεξεργαστη s905w, ανεξάρτητα μνήμης και χωρητικότητας

Το προβλημα για το μέσο χρήστη με τις συγκεκριμένες εφαρμογές ειναι οτι ειναι system εφαρμογές, άρα δεν αφαιρουνται με ένα απλό uninstall και πρεπει να προηγηθεί μια διαδικασία.

Τι χρειαζόμαστε:

  • Η rom να είναι rooted και όλες οι εργοστασιακές είναι
  • Ενα λογαριασμό στο google play για να κατεβάσουμε μια εφαρμογή ή αν έχουμε το αντιστοιχο apk απο αλλο μηχανάκι.

Α. ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ

Για λογους συμβατότητας πρεπει η γλώσσα να ειναι στα αγγλικά. Αν ΔΕΝ ειναι, τοτε την αλλαζουμε στα αγγλικά και όταν τελειώσουμε μπορουμε πάλι να την βάλουμε στα ελληνικά

Στην αρχική οθόνη πατάμε Settings ->  Language (εικόνα Α1) και διαλέγουμε English (united States)

Στο τέλος της διαδικασίας με τον ιδιο τροπο επιλεγουμε πάλι Ελληνικά

10.allagiglossas1.jpg

Εικόνα A1 : Αλλαγή Γλώσσας (σε εσας δεν θα εχει κορεάτικα)

 

Β. ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΑΠΟ SYSTEM ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ

Εδω χρειαζόμαστε την εφαρμογή "/system/app mover" απο την εταιρεία j4velin --> https://play.google.com/store/apps/details?id=de.j4velin.systemappmover

Περάστε ενα λογαριασμο play store και κατεβάστε την απο το play store ή βρειτε την απο αλλη πηγη. Σαν εφαρμογή ειναι καθαρή αλλά σας προειδοποιώ οτι αν σκαλίζετε χωρίς να προσεχετε μπορει να κάνετε ζημια στο λειτουργικό και θα πρεπει να το περάσετε απο την αρχή. Με δυο λογια, κάντε οτι δειχνω στις εικόνες και οχι του κεφαλιού σας. Αμα τελειώσει η διαδικασία, μπορείτε να αφαιρέσετε την εφαρμογη οπως αφαιρείτε οποιαδήποτε εφαρμογη.

Εγκαταστήστε την λοιπον και ανοίξτε την (τρέξτε την)

Στο πρώτο άνοιγμα θα σας βγαλει μια προειδοποιητική πληροφορία (Εικόνα Β1) στην οποια βάλτε το τικ και πατήστε ΟΚ. Μετά πάνω αριστερα βάλτε τικ στην επιλογή Show System apps (εικονα Β2)  και στο νεο προειδοποιητικό μηνυμα πατήστε ΟΚ.

30.bc1.jpg

Εικόνα Β1 : Πρώτο άνοιγμα

30.bc2.jpg

Εικόνα Β2 : Επιλογή show system apps

Τώρα θα βλέπετε μια λίστα με ολες τις εγκατεστημένες εφαρμογές και οσες ειναι system εχουν στα δεξιά κοκκινο εικονίδιο. Υπενθυμίζω οτι οι εφαρμογές που ειναι system, ειτε ειναι βασικές για την εύρυθμη λειτουργία του λειτουργικού ή ειναι εφαρμογές που ο κατασκευαστής δεν θέλει να σβήνονται ευκολα απο τους χρήστες (π.χ. bloatware). Τονίζω και πάλι οτι δε σκαλίζουμε ο,τι system βρίσκουμε, αν πραγματικά δεν ξέρουμε τι κάνουμε. ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ

Πάμε και βρίσκουμε την εφαρμογή BCenter (εικονα Β3) και κάνουμε tap/κλικ/οκ/touch επάνω της. Τώρα θα μας βγάλει ένα προειδοποιητικό μήνυμα (εικόνα Β4) στο οποίο πατάμε ΟΚ. Αμέσως θα μας βγάλει νεο μύνημα για να γίνει reboot (εικόνα Β5) στο οποιο πατάμε cancel, γιατί θα κάνουμε ένα "συνολικό" reboot όταν απο-χαρακτηρίσουμε όλες τις εφαρμογές.

30.bc2b.jpg

Εικόνα Β2 : Υποδειξη επιλογή της εφαρμογής BCenter

30.bc3.jpg

Εικόνα Β3 : Προειδοποιηση για αποχαρακτηρισμό

30.bc4.jpg

Εικόνα Β4 : Άρνηση για reboot

Τώρα εχουμε απο-χαρακτηρίσει την εφαρμογη BCenter απο system και πλεον ειναι απλή εφαρμογή που μπορει να απεγκατασταθει ευκολα (θα δουμε πως στο Βήμα Γ).

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για ολες τις παρακάτω εφαρμογές, προσέχοντας κάθε φορα να επιλεγουμε τη σωστή εφαρμογή πριν πατησουμε για αποχαρακτηρισμο :

  • BMgmt
  • BService
  • BUpdate
  • TCBBOOT
  • Mgmtsupport

Αν στο ενδιάμεσο σας ξέφυγε κάποιο reboot, δεν ειναι προβλημα, συνεχίστε απο την επομενη εφαρμογή.

Εφόσον τώρα τελειώσαμε με τους αποχαρακτηρισμους, κάνουμε επανεκκινηση του box, είτε power off και εκ νεου εναρξη. Γενικά μας ενδιαφέρει να κανει boot το box.

Μόλις κάνει επανεκκίνηση το box, ανοιξτε πάλι το προγραμμα "/system/app mover " και επιβεβαιώστε οτι ολες οι "κακες" εφαρμογές ΔΕΝ εχουν δεξιά τους κοκκινο εικονιδιο system. Αν κάποια εχει, ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ επαναλαβετε τη διαδικασια αποχαρακτηρισμου για τη συγκεκριμένη εφαρμογη και κάντε πάλι επανεκκινηση.

 

Γ. ΑΠΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ

Στην αρχική οθόνη πατάμε Settings ->  Apps (εικόνα Γ1)

Πάμε και βρίσκουμε την εφαρμογη BCenter, κάνουμε tap/κλικ/οκ/touch επάνω της και βλέπουμε τις επιλογες της εικόνας Γ2, και επιλεγουμε Uninstall.

Αμέσως θα μας βγάλει ενα προειδοποιητικό μήνυμα επιβεβαιωσης στο οποιο πατάμε ΟΚ (εικόνα Γ3) και η εφαρμογή BCenter πλεον εχει απεγκατασταθει.

40.unins1.jpg

Εικονα Γ1 : Επιλογη Settings -> Apps

40.unins2.jpg

Εικόνα Γ2 : Επιλογή απεγκατάστασης-uninstall της εφαρμογής BCenter

40.unins3.jpg

Εικόνα Γ3 : Επιβεβαιωση απεγκαταστασης της εφαρμογής BCenter

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τις παρακάτω "κακές" εφαρμογές και οταν τις απεγκαταστήσουμε όλες, κάνουμε επανεκκίνηση (μια συνολική στο τέλος)

  • BMgmt
  • BService
  • BUpdate
  • TCBBOOT
  • Mgmtsupport

 

Δ. ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ - ΓΕΝΙΚΑ

(1) Για ολες τις προαναφερθείσες "κακές" εφαρμογές, δεν εχω βρει καραεπιβεβαιωμένες πηγές-πληροφορίες οτι ειναι bitcoin miner, αλλά διάσπαρτες αναφορες. Απο την άλλη για το "ολο πακέτο"  είμαι απολυτα σιγουρος οτι δεν ειναι αθώο και οτι η αφαιρεση του μονο καλό ειναι για το χρήστη. Αναλογες κινήσεις εχω κάνει μήνες σε δυο αλλα boxακια m8s και δεν παρουσιάστηκε κανενα απολύτως προβλημα. Με δυο λογια ειμαι απολυτα σιγουρος οτι πρεπει να φυγουν.

Καρα-εννοείται οτι ειστε αποκλειστικά υπευθυνοι για τις αλλαγες που θα κάνετε και πιθανά προβλήματα που μπορει να προκύψουν

Οι προαναφερθήσες εφαρμογές αφαιρούνται και δεν εμφανιζονται ακομα και αν κάνετε επαναφορα (reset) του box. Θα εμφανιστουν κανά αν περάσετε εργοστασιακή rom (π.χ. μεσω ota update) οπου και πάλι κάνουμε την ίδια διαδικασία και "αντε γεια" εφαρμογές

Δυο ακομα προτροπές σας bonus :

  1. Αν στις εγκατεστημένες εφαρμογές υπάρχει το netflix , αφαιρέστε το(ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Γ), ανοιξτε το playstore, κάντε αναζητηση για netflix και εγκαταστήστε το απο το playstore (το επισημο λεει netflix απο netflic Inc). Ετσι θα εχετε την επισημη εφαρμογή και θα παιρνει τυχόν updates απο το playstore. ΕΞΑΙΡΕΣΗ ειναι αν η rom που εχετε ΔΕΝ ειναι ATV.
  2. Στις εφαρμογές και στο μενου, αγνοήστε το TV CENTER και εγκαταστήστε το KODI μεσα απο το playstore. Μετα βάλτε στο Kodi ενα build απο το G.K.N.Wizard (google it).

Για σοβαρές απορίες ή προτάσεις για διορθώσεις, αφήστε comment.

 

Επεξ/σία από isay
  • Like 10
  • Thanks 12
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Πολύ καλός ο οδηγός φίλε isay. Έχεις φτιάξει και παρόμοιο οδηγό για τις άλλες προτάσεις που έχεις δώσει για M8S ? (όπως αλλαγή rom και τα άλλα κολπάκια για το μηχάνημα) 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 λεπτά πριν, what_if είπε

γιατι να μην βαλεις το root uninstaller k να τις βγαλεις απο αυτο ευκολα κ ακοπα;

Υπάρχουν πολλοί τρόποι και προγράμματα για να γίνει το ιδιο, αλλά για το συγκεκριμένο οδηγό εψαχνα κάτι απλό, ad free και σίγουρο τρόπο αφαίρεσης του bloatware που να μπορει να το κάνει ο μεσος χρηστης.

2 ώρες πριν, SakisLeft είπε

Πολύ καλός ο οδηγός φίλε isay. Έχεις φτιάξει και παρόμοιο οδηγό για τις άλλες προτάσεις που έχεις δώσει για M8S ? (όπως αλλαγή rom και τα άλλα κολπάκια για το μηχάνημα) 

Εχω γράψει διάφορα πράγματα σε επιμερους θέματα των boxes, αλλά οχι κάτι αναλυτικό για αλλαγές rom και έχω δώσει πολλες φορές παραπομπές και κατευθύνσεις. Δεν σκοπευω να γράψω οδηγό για rom γιατί το internet ειναι καραγεμάτο απο τέτοιες οδηγίες και βιντεο, ακομα και για m8s

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τωρα ειδα τον οδηγο...ειχα ηδη σβησει αρκετη σαβουρα με το Root Uninstaller αλλα αυτα τα συγκεκριμενα που αναφερεις δεν τα ηξερα καθολου....

Ευγε :)

Ειδα τεραστια βελτιωση στο ποσο πιο ακαριαια αποκρινεται το boxaκι πλεον....κανενα lag

Επεξ/σία από afterhours
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εξαιρετική δουλειά @isay !!!!!

Θα ακολουθήσω τις οδηγίες σου για τις εφαρμογές μέσω root unistaller , το θεωρώ πιο εύκολο και γρήγορο. Θα ξεκινήσω με πάγωμα αρχικά και αν δω σε μερικές μέρες χρήσης απροβλημάτιστη λειτουργία θα τις ξηλώσω εντελώς !

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από την πρώτη στιγμή τα πάγωσα με link2sd, ίσως είναι αρκετό..

Αν πετύχει κανείς κάνα άρθρο έξω για miner σε box κλπ ας ποσταρει μπας και βρούμε και άλλα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

λοιπον παιδια πηρα το mecool kiii pro με τον δεκτη για να πιανω ελληνικα καναλια.

εχει εκδοση tv adroid λοιπον εχει μεσα το bitcoin minner διαβασα τον οδηγο αλλα μεσω playstore δεν βρικσει το προγραμμα για να το κατεβασω ωστε να τα βγαλω.

αλλο θεμα που εχω θελω στα ελληνικα καναλια να βαλω στο 1 το σταρ στο 2 αντ1 και παει λεγοντας ενω κανω μετακινηση δεν τα μετακινει λες και ειναι κλειδωμενα παραμενει στο 1 η ετ1 στο 2 η ετ2 και παει λεγοντας,πηγα στις ρυθμισεις εκει στο parental βαζω τον κωδικο 0000 εχει εκει που λεει channel lock στο on λεω αυτο ειναι το βαζω στο off αλλα και αμα ξανα πας πισω ειναι παλι στο on.

ενα αλλο θεμα βαζω usb και εχω μεσα κατι σειρες να δω βγαζει τους υποτιτλους αλαμπουρνεζικα ακομα και στο kodi δεν εχει καπου decoder ωστε να παιζει ελληνικα,να κατεβασω κανενα αλλον player?πχ vlc?η bs player? που εκει στις ρυθμισεις του εχει να βαλεις κωδικοποιηση στα ελληνικα.

ενα τελευταιο επειδη θελω να επεκτεινω την μνημη του αυτο εχει σλοτ για tf card εψαξα στο ιντερνετ δεν υπαρχει βρε παιδια πουθενα ουτε καν ανταπτορας,εχετε να προτεινετε κατι αλλο?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 εβδομάδες αργότερα...

Παιδία η /system/app mover δεν φαίνεται να υπάρχει στο playstore για το boxaki μου . Πως αλλιώς μπορούμε να βγάλουμε τα σκουπίδια?

Με adb παίζει να γίνει?

Παιδιά πήραν δρόμο πολύ εύκολα με Es File Explorer, ενεργοποιούμε το root από το sidebar και έχει επιλογή για απεγκατάσταση εφαρμογών συστήματος, restart και φεύγουν. 

Όλα φαίνονται οκ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

@isay χαθηκαν οι εικονες , εν κανεις μια καλη να τις ξαναβαλεις ?

Στις 14/3/2018 στις 8:08 ΜΜ, isay είπε

Εδω χρειαζόμαστε την εφαρμογή "/system/app mover" απο την εταιρεία j4velin --> https://play.google.com/store/apps/details?id=de.j4velin.systemappmover

 

Στις 14/3/2018 στις 8:08 ΜΜ, isay είπε
  • M8S pro με επεξεργαστη s912, ανεξάρτητα μνήμης και χωρητικότητας
  • M8S pro W  με επεξεργαστη s905w, ανεξάρτητα μνήμης και χωρητικότητας

Ασύμβατη εφαρμογή με αυτά τα 2 μηχανάκια

7BzRpgu.png

 

ΘΑ δοκιμασω να την παρω απο εδω :  https://www.apkmirror.com/apk/j4velin/system-app-mover-★-root-★/system-app-mover-★-root-★-1-7-3-release/system-app-mover-★-root-★-1-7-3-android-apk-download/

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 4 εβδομάδες αργότερα...

τελικά και μετά από μήνες ΄΄παγώματος΄΄ απόψε τις αφαίρεσα μεσα από το es explorer , μαζί και το youtube, το μηχάνημα συνεχίζει να λειτουργεί ομαλά :) 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα δεν λειτουργουν η εικονες για τον οδηγο που εχεις βαλει :( μπορεις να κανεις εναν κοπο να της ξαναβαλεις για να μπορεσω να το κανω σωστα μην γινει καμια πατατα :P

 

Ευχαριστω.

 

λοιπόν τα εκανα ολα χωρις τις εικονες :) το μονο θεμα που ειχα ειναι το οτι μόλις εκανα αποχαρακτηρισμό στις εφαρμογές και εκανα reboot το logo του mecool ανοιξε σε πρασινο background  και μετα ολα εγιναν ροζ και το background αλλα και τα apps :P εκει επαθα ενα μικρο εμφράγματακι ( λεω παει το μαμισα το box :P ) αλλα αμέσως το έκλεισα απο το power  και το ξανα άνοιξα και ήρθαν τα χρώματα στην θεση τους :P 

δεν το εχω τεσταρι να δω πως παει γιατι δεν εχω χρονο τωρα, αλλα τουλαχιστον δεν φαινεται να εχει καποιο θεμα με την αφαίρεση αυτον τον app

ευχαριστω και παλι :)

Επεξ/σία από darkman
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα στην παρέα.! 

Σκέφτομαι να αγοράσω το Mecool M8S PRO L 4K ( 3GB RAM + 32GB ROM ή με 16GB αν έχει διαφορά στην τιμή) με VOICE REMOTE CONTROL. 

Μπορείτε να μου πείτε κάποιο κατάστημα που να το έχει σε καλή τιμή και την μέθοδο αποστόλης που να επιλέξω από αυτό για να αποφύγω το τελωνείο; 

Σας ευχαριστώ.! 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

24 λεπτά πριν, diamantopoulosh είπε

Καλησπέρα στην παρέα.! 

Σκέφτομαι να αγοράσω το Mecool M8S PRO L 4K ( 3GB RAM + 32GB ROM ή με 16GB αν έχει διαφορά στην τιμή) με VOICE REMOTE CONTROL. 

Μπορείτε να μου πείτε κάποιο κατάστημα που να το έχει σε καλή τιμή και την μέθοδο αποστόλης που να επιλέξω από αυτό για να αποφύγω το τελωνείο; 

Σας ευχαριστώ.! 

Απο geekbuying, απο το ιταλικό warehouse και μέθοδο αποστολ´ης DHL για Ελλάδα.

https://www.geekbuying.com/item/MECOOL-M8S-PRO-L-Android-TV-3GB-32GB-TV-Box-with-Voice-Control-393655.html

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...